#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/12/2011 09:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πούτιν: οι διαδηλώσεις ήταν πληρωμένεςΣε μια ομιλία - μαραθώνιο, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, και κράτησε πάνω από 4 ½ ώρες, ο Ρώσος πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως είναι αποφασισμένος να επιστρέψει στην προεδρία, και απέρριψε τις πρόσφατες διαδηλώσεις εναντίον του.

«Γνωρίζω πως οι φοιτητές πληρώθηκαν, και αυτό είναι καλό, αν είναι να βγάλουν μερικά χρήματα» είπε, αναφερόμενος στις μεγαλύτερες διαδηλώσεις από την εποχή της πτώσης της ΕΣΣΔ το 1991.

Αντιμετωπίζοντας την σημαντικότερη πρόκληση στα 12 χρόνια της εξουσίας του, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας επέμεινε στην καθαρότητα των πρόσφατων εκλογών. «Ήταν μια σωστή απεικόνιση της πραγματικής ισορροπίας δυνάμεων στη χώρα», είπε. «Όσο για το αν το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο ή μη, η αντιπολίτευση πάντα επιμένει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι άδικο. Πάντα. Αυτό συμβαίνει παντού, σε όλες τις χώρες…».

Στη συνέχεια, επιτέθηκε στους αντιπάλους του, ισχυριζόμενος ότι πληρώθηκαν από την Δύση για να τον ρίξουν. Όπως είπε, υπήρξε σχέδιο αποσταθεροποίησης της Ρωσίας, μέσω μιας «βελούδινης επανάστασης».

Θυμίζοντας την φιλοδυτική «πορτοκαλί επανάσταση» της Ουκρανίας το 2004, ο Putin επέμενε ότι η ίδια τεχνολογία ήρθε τώρα και στην Ρωσία. «Κάποιοι αντίπαλοί μου είναι ειλικρινείς, και πρέπει να ακούγονται με σεβασμό. Οι υπόλοιποι είναι πιόνια ξένων πρακτόρων. Υπάρχουν πολλοί με ρωσικά διαβατήρια, που εργάζονται υπέρ των συμφερόντων ξένων χωρών», είπε.

Στη συνέχεια, και χωρίς να δείχνει καθόλου τσαλακωμένος, τόνισε πως οι πρόσφατες διαδηλώσεις εναντίον του έγιναν επειδή ο ίδιος ανέχεται την ελευθερία της έκφρασης.

Τέλος, κατηγόρησε την Αμερική ότι δολοφόνησε τον Λίβυο δικτάτορα Muammar Gaddafi.

«Ποιος το έκανε;  Μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν στην φάλαγγα του. Μετά, οι ειδικές δυνάμεις, που δεν έπρεπε καν να βρίσκονται εκεί, έφεραν τους δήθεν αντιπολιτευόμενους αντάρτες και τον δολοφόνησαν χωρίς δίκη».

Εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού χαρακτήρισε τον ισχυρισμό του Putin «γελοίο».

Σε κάποια άλλη φάση, ο Ρώσος ηγέτης χαρακτήρισε τον Αμερικανό γερουσιαστή John McCain ως παράφρονα, μάλλον επειδή, όπως είπε, «υπέστη βασανιστήρια ως αιχμάλωτος πολέμου στο Βιετνάμ».

Ο Putin ανταπέδιδε τα σχόλια που ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ McCain είχε κάνει τον Οκτώβριο, λέγοντας πως «ο θάνατος του Καντάφι θα αγχώσει κάποιους άλλους δικτάτορες όπως τον Putin».

Όπως ανέφερε ο Ρώσος πρωθυπουργός, «μερικές φορές μου φαίνεται πως η Αμερική δεν θέλει συμμάχους αλλά υπηκόους. Ο κόσμος κουράστηκε  να παίρνει διαταγές από μια χώρα».

Πάντως,  παρά το πρόσφατο ξέσπασμα δυσαρέσκειας εναντίον του, ο Putin παραμένει ο πιο δημοφιλής πολιτικός της Ρωσίας, και αναμένεται να κερδίσει με άνεση τις προεδρικές εκλογές της επόμενης χρονιάς. Όπως είπε: «Η πατρίδα είναι η ζωή μου. Πιστεύω στη Ρωσία».

 

The Daily Telegraph

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/8958475/Vladimir-Putin-lashes-out-at-America-for-killing-Gaddafi-and-backing-protests.html

Απόδοση: S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Στάθης avatar
  Στάθης 16/12/2011 09:25:20

  Όσο και αν διαφωνεί ή συμφωνεί κανείς μαζί του, δεν μπορεί παρά να θαυμάσει τον χωρίς περιστροφές και φτιασιδώματα λόγο του...μιλάμε για πραγματικό ξεμπρόστιασμα, με ονόματα και παραδείγματα, χύμα...το καλύτερο όμως από αυτά που είπε είναι αυτό: "Οι υπόλοιποι είναι πιόνια ξένων πρακτόρων. Υπάρχουν πολλοί με ρωσικά διαβατήρια, που εργάζονται υπέρ των συμφερόντων ξένων χωρών"..πόσο, μα πόσο πολύ ισχύει αυτό στην περίπτωση της πατρίδας μας...!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Στάθης 16/12/2011 12:18:13

   Ναι, αλλά αυτόν ο λαός του τον τιμάει με την ψήφο του. Στο Ελλαδιστάν όποιος πάει να κάνει κάτι τέτοιο λοιδωρείται από τον ίδιο τον ψηφοφόρο που υπακούει αναφανδόν κέντρα, παράκεντρα, ΜΜΑποβλάκωσης και πρεσβείες.

 2. SABI avatar
  SABI 16/12/2011 10:22:48

  Πριν οι Ρώσοι αποφασίσουν να ρίξουν τον Πούτιν θα πρέπει να διασφαλίσουν οτι ο διάδοχός του θα είναι καλύτερος. Απ ότι λένε οι αριθμοί και οι διεθνείς στατιστικές, κανένας άλλος ηγέτης στον κόσμο στον 21ο αιώνα, δεν έκανε για τη χώρα του περισσότερα από τον Πούτιν. Γι αυτό ο καλύτερος απ' αυτόν διάδοχος θα είναι δύσκολο να βρεθεί. Αλήθεια έχει κανείς υπ ' όψιν του κάποιον?
  Αν είχαμε και 'μεις εναν Πούτιν στην Ελλάδα σήμερα ,δεν θα είχαμε τουλάχιστον σωθεί? Και μην ξεχνάμε. Είναι και Ορθόδοξος...

 3. Wolf avatar
  Wolf 16/12/2011 11:00:13

  Ο τύπος είναι μάγκας . Τελεία και παύλα.
  Μπορεί να συμφωνείς ή να διαφωνείς μαζί του, αλλά αυτό που θεωρεί ότι είναι το καλό τη χώρα του κάνει χωρίς δεύτερες σκέψεις και περιστροφές.

 4. netakias avatar
  netakias 16/12/2011 12:20:35

  Οταν κάποιος έχει την στόφα του ηγέτη κάνει όλους του άλλους να φαίνονται τόσο μα τόσο μικρή.

  Δεν είχει σημασία να έχει σε όλα δίκιο ή να τα κάνει όλα σωστά, όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι και μη, σημασία έχει να είναι αληθινός!

  Ανθρωπος μεν, με τα ελλατώματα του, αλλά αληθινός, πατάει κάτω στην γη και δεν τον κουνάει κάνεις, πέρνει αποφάσεις και τις τηρεί.

  Μα πως μπορεί να είναι ένας θνητός τέλειος;

  Εδώ πάμε από τον καλό ΓΑΠ στον σωτήρα Παπαδήμο, μας τους παρουσιάζουν ως μεσσίες, αλάθητους, τέλειους, λογιστές, τεχνοκράτες, δουλευταράδες για να καλύψουν το μόνο προτέρημα που δεν έχουν....να είναι ηγέτες.

 5. ioannis33 avatar
  ioannis33 16/12/2011 15:17:29

  Ο Πούτιν όταν ανέλαβε βρήκε μια χώρα πρωταθλήτρια στην διαπλοκή,στην ανεργία,στην φτώχια.Μια χώρα που είχε χάσει τον σεβασμό των άλλων χωρών και την ηγετική θέση στηνΕυρώπη.Κυριαρχούσαν οι μίζες,το λάδωμα,η παραοικονομία και η μαφία του ''αερίου''.Πιστεύω ο κυριότερος λόγος που ανέλαβε τα ηνία της Ρωσίας ήταν η αηδία για τη χώρα του.Η επιτυχία του οφείλεται στο ότι κάθε απόφαση του ,έθετε ως βάση το εθνικό συμφέρον

  • anonymous avatar
   anonymous @ ioannis33 17/12/2011 02:28:55

   Νομιμοποίησε τη μαφία. Κατάλαβαν όμως ότι μόνο μέσω του εθνικού συμφέροντος μπορούν να επιβιώσουν και να μείνουν στην εξουσία.

 6. The Saint avatar
  The Saint 16/12/2011 16:12:51

  Kατω τα χέρια απ'τον Πούτιν είπαμε....
  Βλαδίμηρε, ας τους να λένε, εκείνοι μόνο ξέρουν, και μέσα τους θα κλαίνε...

 7. Kραντωρ avatar
  Kραντωρ 16/12/2011 16:52:13

  O Πουτιν μας απεκαλυψε λεπτομερειες γιοα το πως οι διεθνεις πετρελαικες εταιρειες εξοντωσαν τον Κανταφι. Τον εκτελεστικο ρολο τον ηχαν βεβαιως οι υποτελεις κυβερνησεις της Ουασιγκτων,Λονδινου, Παρισιων, Χαγης... Ο ΜcCain ειναι ακρως απαραδεκτος στις διατυπωσεις του. Ενας υπαλληλος των Εβραιων στο Κογκρεσσο ειναι. Δεν μπορει να προκαλη και να απειλη εναν ξενο ηγετη και μαλιστα μεγαλης χωρας. Το τι πολιτευμα και το τι συστημα διακυβερνησεως θα εχη ενας λαος, ειναι αποκλειστικως δικο του θεμα. Τα made in USA ''democracy'' και '' human rights'' να τα κρατησουν για τον εαυτο τους. Ο Πουτιν σ' ενα σημαντικο θεμα εμεινε αδρανης. Δεν εδημευσε τις περιουσιες των ολιγαρχων, που απεκτηθησαν με εγκληματικη συμπεριφορα.Περιουσιες που ειναι προιον απατης και ιδιοποιησεως δημοσιου πλουτου. Τυποι σαν τον μεγαλοαπατεωνα Χοντορκοφκυ δεν φιλοξενουνται σε ευαγη ιδρυματα, απλως εκτελουνται.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Kραντωρ 17/12/2011 02:19:56

   Δηλ. εσύ πιστεύεις ότι ο Πούτιν έχει λιγότερα λεφτά από τους ολιγάρχες; Κυκλοφορούν και για τον Πούτιν διάφορα για ποσοστά σε μεγάλες εταιρίες της Ρωσσίας. Βέβαια αυτό δεν αίρει το γεγονός ότι είναι ηγέτης. Μακάρι να είχαμε κι εμείς ηγέτες με ποσοστά σε εταιρίες και όχι κυβερνήτες με ποσοστά τρίτων επί του σαρκίου των κυβερνητών μας.

 8. Enzo avatar
  Enzo 16/12/2011 17:02:10

  o Aτσαλακωτος επιστρεφει την Ανοιξη και τοτε θα κλαψουν πολλες μανουλες.

 9. stefanos avatar
  stefanos 16/12/2011 19:48:42

  Ρίχτα ρε Πούτιν μάγκα, ξεπουτινιασέ τους!!Όλως τυχαίως κάνει παρέα με το "φονταμενταλιστή" Εφραίμ. Και οι δύο στην πυρά, ενοχλούν το Σιωνισμό και την Παγκοσμιοποίηση.

 10. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 16/12/2011 19:52:41

  Για μια ακόμη φορά δηλώνω fun...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.