#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/11/2011 15:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πούτιν: Η Αγία Ζώνη εδραιώνει την εγγύτητα του ρωσικού και του ελληνικού λαούΤη βεβαιότητά του ότι η παρουσία της Τιμίας Ζώνης στη Ρωσία θα εδραιώσει την πνευματική εγγύτητα μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού και θα συμβάλει στις διμερείς σχέσεις, εξέφρασε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Μονής Βατοπαιδίου, με επικεφαλής τον ηγούμενό της Εφραίμ.

Υποδεχόμενος στην κατοικία του στο Νόβο-Αγκαριόβο τους μοναχούς από το Βατοπαίδι ο κ. Πούτιν τους ευχαρίστησε για την ευκαιρία, που έδωσαν στον πιστό ρωσικό λαό να προσκυνήσει ένα από τα μεγαλύτερα κειμήλια της Ορθοδοξίας και δήλωσε ότι "αυτό που κάνατε επιδεικνύει αναμφίβολα την εγγύτητα μεταξύ των λαών μας και θα εδραιώσει αυτήν την πνευματική εγγύτητα, θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των διακρατικών σχέσεων".

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι ο ηγούμενος Εφραίμ στην αντιφώνησή του δήλωσε εντυπωσιασμένος από το πάθος της πίστης του ρωσικού λαού, "που είναι και η μεγαλύτερη δύναμή του" και απευθυνόμενος στον Β.Πούτιν είπε ότι "η Ελλάδα περνά όχι τις καλύτερες στιγμές της και γι' αυτό φυσικά σας παρακαλώ να βοηθήσετε". Ο ηγούμενος Εφραίμ αναφέρθηκε εκτενώς και στα θαύματα της Τιμίας Ζώνης, υποσχόμενος ότι μετά το τέλος της περιφοράς της σε 14 ρωσικές πόλεις από τις 20 Οκτωβρίου θα εκδοθεί ειδικό βιβλίο με τα θαύματα αυτά.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός εξέφρασε ως ανταπάντηση την ελπίδα ότι "το γεγονός αυτό θα βοηθήσει στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος" της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το Πατριαρχείο της Μόσχας και τον αρμόδιο επικεφαλής του συνοδικού Τμήματος Σχέσεων Εκκλησίας και Κοινωνίας Βσέβολοντ Τσάπλιν, που επικαλείται το πρακτορείο Ιντερφάξ, το προσκύνημα της Τίμιας Ζώνης από περισσότερα από 3 εκατομμύρια πιστούς αποτελεί μοναδικό φαινόμενο στην ιστορία της Μόσχας και της Ρωσίας και τη μεγαλύτερη προσέλευση ανθρώπων σε ένα σημείο, ξεπερνώντας κατά πολύ την κηδεία του Στάλιν, την Οκτωβριανή Επανάσταση στις αρχές του 20ού αιώνα και τις πολιτικές συγκεντρώσεις στο τέλος του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 27/11/2011 16:06:20

  !!!!!Ωραιότατα...

 2. ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ avatar
  ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 27/11/2011 16:27:09

  '''...με επικεφαλής τον ηγούμενό της Εφραίμ.'''
  ;;;;;;;;;;;
  Αυτός που απειλούσε μια ολόκληρη κυβέρνηση (Βατοπαίδι) εκπροσωπεί την ελληνική ορθοδοξία διεθνώς;

  Κατα τα άλλα, αγαπητέ Πούτιν, εάν θέλεις να βοηθήσεις τον ελληνικό λαό, αγόρασε και κανένα ομόλογο...
  ...λεφτά έχεις...

  • Δήμιος avatar
   Δήμιος @ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 27/11/2011 17:00:42

   Τι κριμα που ο Πουτιν δεν ρωτησε τους εγχωριους "φωστηρες" τηλε-εισαγγελεις και οσους βλεπουν το Αγιον Ορος μονο με το κυαλι!

   • Σίχαμα avatar
    Σίχαμα @ Δήμιος 27/11/2011 18:54:30

    Καλύτερα με το κυάλι παρά με τσίγκινο σώβρακο.

 3. teos avatar
  teos 27/11/2011 16:39:38

  Εγώ το έχω ξαναπεί το μέλλον της Ελλαδας είναι προς την Ρωσία, δυστυχώς οι εντολοδόχοι της Αμερικής στην Ευρώπη που είναι η Γερμανοί, αδυνατούν να στηρίξουν το ευρώ με εναν τρόπο που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στις χωρες του Νότου. Και ας μην ξεχνάμε ότι ο Καραμανλής εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση λόγω της φιλορωσικής πολιτικής του.

 4. Στέργιος avatar
  Στέργιος 27/11/2011 16:53:31

  Αυτό που χαρακτηρίζει τις ελληνορρωσσικές σχέσεις είναι μία ρωσσική λέξη:
  "Σβαρνούτ", που σημαίνει "ξανατυλίξτε το χαλί".

  Η Ρωσσία, είτε τσαρική, είτε κομμουνιστική, είτε δημοκρατική, απλώνει με μεγαλοπρέπεια το κόκκινο χαλί προς την Ελλάδα, και όταν η Ελλάδα κάνει το λάθος και πατήσει πάνω του, τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια μας.

  Η Ρωσσία δεν έχει μπέσα. Δεν λέω ότι έχει η Αμερική ή η Ευρώπη, αλλά ας μη βαυκαλιζόμαστε ότι η Ρωσσία θα μας συνδράμει επειδή μια μικρή μειονότητα των Ρώσσων είναι ορθόδοξη (οι περισσότεροι Ρώσσοι είναι άθεοι).

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Στέργιος 27/11/2011 17:21:06

   Ίσως να έχεις δίκιο..αλλά και ίσως να είναι τώρα διαφορετικά τα πράγματα...χρειαζόμαστε ερείσματα αλλά και μια εξαιρετικά προσεκτική εξωτερική πολιτική (κι όχι μόνο), αν είναι ν' απεγκλωβιστούμε και να επιβιώσουμε εθνικά, κοινωνικά, οικονομικά κλπ...

  • KANELLOS DELIGIANNIS avatar
   KANELLOS DELIGIANNIS @ Στέργιος 27/11/2011 20:49:20

   από το 1714 παλεύουν οι Ρώσσοι να βάλουν πόδι στην Ελλάδα, γιαυτό σκάρωσαν δύο επαναστάσεις ,το 1769 δοκιμαστικά και ανεπιτυχώς και το1821 επιτυχώς καταφέρνοντας μάλιστα να επιλέξουν οι εξεγερμένοι , ως πρώτο Κυβερνήτη , τον Βενετσιάνο Καποδίστρια , υπουργό της διπλωματίας του τσάρου και κρυφό αρχηγό της Φιλικής Εταιρίας , ενώ τον φανερό και Ελληνόφρονα Αλεξ. Υψηλάντη , τον άφησε να σαπίσει στις φυλακές της Αυστρίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ενώ ο Υψηλαντης ξεκίνησε την επανάσταση στις 24 Φεβρουαρίου, επίσημα την γιορτάζουμε σε μια άσχετη ημέρα , στις 25 Μαρτίου,για να μπορεί κάθε Εφραίμ να περιφέρει την ζώνη μιας εβραιοπούλας, της μητέρας του Ιησού,σε Πούτιν και σία και να δίνει μυστικές εντολές σε παπαδες και πολιτικάντηδες τύπου ΓΑΠ και ΣΑΜΑΡΑ!

   • Γιώργος msn avatar
    Γιώργος msn @ KANELLOS DELIGIANNIS 27/11/2011 23:34:46

    Το άκουσα ΚΑΙ αυτό...
    Ο Καποδίστριας κρυφός αρχηγός της φιλικής εταιρίας...
    Ό, τι να' ναι!

    • Γιώργος msn avatar
     Γιώργος msn @ Γιώργος msn 27/11/2011 23:43:10

     Επιπλέον σε ό, τι αφορά τις ελληνορωσικές σχέσεις οι συζητήσεις θα πρέπει να γίνονται στη βάση γεωπολιτικών σκοπιμοτήτων που λόγω του ενδιάμεσου παράγοντα "Τουρκία" νομίζω, αναλόγως και της εκάστοτε ιστορικής περιόδου αναφοράς βέβαια, τυγχάνει να είναι ευνοϊκές, αλλά όχι απαραίτητα.
     Ούτε η εξιδανίκευση της Ρωσίας, ούτε η δαιμονοποίησή της είναι σωστές πρακτικές.
     Όλα τα κράτη λειτουργούν με βάση τα συμφέροντά τους και μόνο δυστυχώς.
     Επίσης καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε πως οι σχέσεις του Καποδίστρια με τον Τσάρο έληξαν με ψυχρότητα και σταδιακή απομάκρυνση του πρώτου.

     Και επιτέλους ας μην μπλέκουμε το πανανθρώπινο μήνυμα της χριστιανοσύνης με έθνη και εμπορικές ή διπλωματικές, οικονομικές κοκ... σκοπιμότητες.
     Είναι τουλάχιστον αφελές!

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ Στέργιος 28/11/2011 03:42:50

   Δεν είδα να τραβάνε το χαλί στην Κύπρο!

 5. teos avatar
  teos 27/11/2011 17:10:47

  Οποιος μας συνδράμει μας συνδράμει γιατί έχει να κερδίσει απο αυτό κακά τα ψέματα το κοινό συμφέρον χαράζει την εξωτερική πολιτική μιας χώρας. Το οικοπεδάκι που λέγεται Ελλάδα εχει θέα την μέση Ανατολή και απο στρατιωτικής πλευράς οποιος ελέγχει την Ελλάδα μπορεί εύκολα να ελέγξει την κατάσταση εκεί. Οποιος θέλει μπορεί να βρει στο Ιντερνετ το οτι ο ΓΑΠ αρνήθηκε μεγάλο δάνειο απο τη Ρωσία όταν συζήταγε προπερσι την βοήθεια με το ΔΝΤ. Οπως επίσης και το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή λόγω της πολιτικής του για πετρελαιωγούς της Ρωσίας μέσω Ελλάδος. Αλλώστε αυτός ειναι ο λόγος που κρατάει το στόμα του κλειστό εδω και δυο χρονια. Είναι πολλά τα λεφτά Αρη.... που παίζονται και το ΔΝΤ και η Ευρώπη εχει το ρόλο της στην Ελληνική χρεωκοπία σε σχεση με αυτό που αποκαλείται γεωστρατηγικά συμφέροντα στην Μεση Ανατολή.

 6. anonymous avatar
  anonymous 27/11/2011 17:30:06

  Κατά δήλωση Πούτιν έξωθεν χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ προσπαθούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών στη Ρωσία. Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Όταν προσπαθούν να κάνουν αυτά στη Ρωσία φανταστείτε τι κάνουν σε εμάς που είμαστε ένα ασθενές κρατίδιο.

 7. anonymous avatar
  anonymous 27/11/2011 22:33:20

  Προφανώς υπάρχει τρικυμία εν κρανίω για τα περί Καποδίστρια, Υψηλάντη, Φιλικής εταιρίας, και Εβραιοπούλας και μυστικών εντολών.

  Ασχολούμαι μόνο με το πολιτικό σκέλος. Η Ρωσία δεν ενδιαφερόταν ποτέ να κατέβει στο νότο. Της αρκούσε η ύπαρξη της βυζαντινής αυτοκρατορίας που απορροφούσε τους κραδασμούς και της εγγυόταν την ασφάλειά της. Όποτε ξεσήκωσε τους Έλληνες δεν τους ξεσήκωσε για να κατέβει στη Μεσόγειο αλλά για να αποσπάσει ανταλλάγματα αλλού. Μόλις τα έπαιρνε τους πούλαγε. Την ίδια πολιτική ακολουθούν και οι Γάλλοι.

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ anonymous 27/11/2011 22:48:25

   Αγαπητοι φιλοι,
   δεν χρειαζεται κορυφαια αναλυση.
   Η Ρωσσια ηταν παντα,ως αυτοκρατορια η'ως
   Σ.Ενωση μια ευρασιατικη δυναμη.Δυστυχως η'
   ευτυχως,δεν μπορεσε ποτε να γινει θαλασσια
   δυναμη.
   Η Ελλαδα απο την αλλη ειναι το ιστορικο υποδειγμα θαλασσιου κρατους και οπως ξερετε η επιστημη της γεωπολιτικης ειναι μια αμειλικτη πρακτικη επιστημη.

   • anonymous avatar
    anonymous @ Δικερως 27/11/2011 23:52:08

    Έτερον εκάτερον. Η Σπάρτη ήταν χερσαία δύναμη, σε συμμαχία όμως με τη ναυτική, και ανταγωνιστική προς την Αθήνα, πόλη της Κορίνθου.

    Κάλλιστα θα μπορούσαμε να είμαστε το επίνειο της Ρωσίας. Απλά δεν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον της Ρωσίας για κάθοδο στη Μεσόγειο ούτε για μετατροπή σε θαλάσσια δύναμη. Θέλει απλά την ησυχία της και την ασφάλειά της. Αυτή ήταν εγγυημένη επί βυζαντινής αυτοκρατορίας ενώ η Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν υπήρξε ποτέ σοβαρή απειλή. Οπότε η Ρωσία αγρόν ηγόραζε και αγοράζει. Για πόσο ακόμη θα αγοράζει αγρόν, δε μπορώ να σου το πω.

    Δες κι εδώ το βίντεο και τους συνδέσμους από Ελληνικά blogs. Διάβασε και τα σχόλια.

 8. teos avatar
  teos 27/11/2011 22:39:26

  Να προσθέσω οτι ετσι οπως πανε τα πραγματα οδεύουμε σε ατακτη διάλυση της Ευρωζώνης, η εκτύπωση δραχμής και η κυκλοφορία της δεν θα είναι και τόσο δύσκολη όσο φαντάζεται κανείς, εκτός από την αγορά καυσίμων όπου τα πραγματα θα είναι απίστευτα δύσκολα δεδομένου ότι πλέον βαδίζουμε σε αποκλεισμό του Ιράν από τις αγορές. Η Ρωσία θα μπορούσε να μας λύσει το ενεργειακό μας πρόβλημα με ειδικές συμφωνίες και να μας προσφέρει εναν εναλλακτικό δρόμο στον εφιάλτη που θα ακολουθήσει μέχρι την επανακυκλοφορία των εθνικών νομισμάτων στις χώρες που θα δεν θα ειναι δυνατόν να ακολουθήσουν την Γαλλογερμανική ένωση που ετοιμάζεται.

 9. Δικερως avatar
  Δικερως 27/11/2011 22:40:23

  Παρα την φορτισμενη ατμοσφαιρα,οσον αφορα τις Ελληνορωσσικες σχεσεις
  ανα την ιστορια, η αναλυση πρεπει να τεθει σε αλλο πλαισιο.Στο πλαισιο δλδ
  των απιθανων δυνατοτητων που μας δινει η συσσωρευμενη πολιτισμικη μας
  κληρονομια.
  Το ''ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ''που ειπε κι ο Α.Σαμαρας ως Υπ.Πολιτισμου.
  Ενα οπλο που εφτασε η ωρα να πυροδοτηθει!

  • anonymous avatar
   anonymous @ Δικερως 27/11/2011 23:55:05

   Κανένα όπλο. Μας βλέπουν και γελάνε. Όσο για την ορθοδοξία, ρώτησα Ρωσίδα κάτι για το Πάσχα και δεν ήξερε πότε πέφτει. Πλήρως αποθρησκειοποιημένοι.

   • daughter of mercy avatar
    daughter of mercy @ anonymous 28/11/2011 03:49:37

    Ψάξτο καλύτερα ρώτα κι άλλη φίλη σου Ρωσσίδα!

    • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
     Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ daughter of mercy 29/11/2011 09:53:38

     Ψάξτο εσύ καλύτερα. Φιλιά από Μόσχα

 10. jctergal avatar
  jctergal 27/11/2011 22:54:38

  Οι Ρώσοι είναι από τους λίγους "προστάτες" οι οποίοι έχουν πολεμήσει για εμάς, χωρίς να έχουν ποτέ πάρει ιδιαίτερα ανταλλάγματα.

  Είναι και το μοναδικό κράτος που πραγματικά μπορεί να εγγυηθεί για τα ελληνο-τουρκικά (εφόσον οι ΗΠΑ έχουν άλλες θέσεις).

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ jctergal 27/11/2011 23:07:08

   Δεν ειναι ετσι φιλε μου.
   Πυροδοτουσαν ανεκαθεν,στην βαση του ομοθρησκου,εξεγερσεις των
   Ελληνων εναντιον των αιωνιων ανταγωνιστων τους,των Τουρκων,
   και μολις επαιρναν αυτο που ηθελαν τους παρατουσαν στο ελεος του
   Θεου και του σουλτανου.
   Ακομη και προσφατως,στην νεοτερη μας Ιστορια,χρησιμοποιησαν τους Ελληνες κομμουνιστες στην παγκοσμια σκακιερα με δραματικα αποτελεσματα.
   Υπαρχουν βεβαια και φωτεινες αναλαμπες,μα η αληθεια ειναι πως
   τα πλανητικα συμφεροντα μιας Μεγαλης Δυναμης ειναι πολλες
   φορες αλλα απο τα αισθηματα του λαου της.

 11. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 27/11/2011 23:43:51

  Μια ζωή ραγιάδες...χωρίς προστάτες δεν μπορούμε?

  • anonymous avatar
   anonymous @ Φακ Κωστας 28/11/2011 10:05:22

   Μπορούμε αλλά πρέπει να ξαναγίνουμε πάνω από 50 εκ. και να ελέγξουμε πλήρως την περιοχή. Με την υπογεννητικότητα που μας δέρνει και τα μυαλά που κουβαλάμε, θα είμαστε σε αυτή την κατάσταση τουλάχιστον για τα επόμενα 100 χρόνια.

 12. Δικερως avatar
  Δικερως 27/11/2011 23:47:36

  +

 13. odysseus avatar
  odysseus 28/11/2011 11:15:24

  Μεταξύ κρατών δεν υπάρχουν φιλίες. Μόνο συμφέροντα.
  Η Ελλάδα έχει συμφέρον να έχει ενέργεια (αγωγούς αερίου), σιτηρά , πρωτες ύλες και δανεικά απο τη Ρωσία.
  Η Ρωσία 'εχει συμφέρον νά έχει και αυτή μια βάση σαν εκείνη της Σούδας στην Ελλάδα (δεδομένου του προβλήματος Ιράν, Ισραήλ-Παλαιστίνης) καθώς και ένα ναύσταθμο σαν αυτόν της Σύρου που είχε και παληά. Επίσης όπως πλούσιοι Βορειοευρωπαίοι ονειρεύονται ενα σίτι στον ήλιο και τη θάλασσα της Ελλάδας, έτσι και οι πλούσιοι Ρώσοι που μάλιστα είναι πιό κοντα μας απο όλες τισ απόψεις. Μάλιστρα οι πολύ πλούσιοι Ρώσοι έχουν ανάγκη και για άλλους φορολογικούς παραδείσους εκτός της Κύπρου. Επίσης η Ρωσία θέλει πρόσβαση στην ΕΕ (αγωγοί λιμάνια αεροδρόμια) και πρόσβαση σε Ελληνικά προιόντα και τεχνογνωσία. Επομένως γιατί 'όχι?

 14. jctergal avatar
  jctergal 28/11/2011 15:51:55

  @odysseus

  100% σύμφωνος. Επίσης, επίσης Τουρκία κ Ρωσία έχουν αντίθετες στρατηγικές επιδιώξεις (π.χ. Καύκασο) τα τελευταία 500 χρόνια.

  Είναι στο συμφέρον της Ρωσίας, η Ελλάδα να μην ελέγχεται από την Τουρκία.

 15. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 29/11/2011 10:00:45

  Έχει πλάκα πάντως όταν τύχει και μείνεις στην στη Ρωσσία για δουλειά για αρκετούς μήνες να ξαναβλέπεις τα πράγματα με άλλη ματιά...

  Τα τωρινά...γιατί η Ιστορία έχει γραφεί.

  Το πιο διασκεδαστικό είναι οι Ρωσσόπληκτοι... Από γραφικούς (Λιακόπουλος - ας κάνει μια βόλτα και εδώ να δει ότι δεν είναι και τόσο ..ξανθό το "ξανθό γένος) μέχρι "σοβαρούς αναλυτές" που υποστηρίζουν ότι το μέλλον μας είναι στην Ρωσσία.

  Ετυχε και ....επλήγην από την παρουσία της "αγίας ζώνης" στην Μόσχα: Περπατάω ακριβώς μπροστά από τον καθεδρικό του Σωτήρα Χριστού κάθε μέρα για να πάω στο γραφείο μου και δυστυχώς για μία εβδομάδα λόγω τρομακτικών μέτρων ασφαλείας ,η γέρφυρα του ποταμού ήταν κλειστή και έπρεπε να πα΄ρω την επόμενη που είναι ακριβώς δίπλα στα τείχη του Κρεμλίνου για να πάω στη δουλειά μου, περπατώντας 45' - 1 ώρα κάθε μέρα στο κρύο (κι άλλο τόσο στην επιστροφή)

  Στις ουρές μόνο γιαγιάδες και περιθωριακά ταλαιπωρημένα γεροντάκια, εκατοντάδες πούλμαν από τα βάφη της Ρωσσίας, σε αντιδιαστολή με τους δεκάδες νέους συναδέλφους που γνωρίζω και είναι πλήρως αποθρησκειοποιημένοι και δυστυχώς απολιτικοποιημένοι θεωρώντας το καθεστώς πούτιν μια σύγχρονη δικτατορία (έχουν άδικο;)...

  Οταν ολοκληρωθεί το πρότζεκτ μου εδώ θα γράψω και ένα μικρό αρθράκι για την εμπειρία μου...

 16. jctergal avatar
  jctergal 30/11/2011 17:21:41

  @ΑΛΩΒΗΤΟΣ

  Όποιος πιστεύει, ότι οι Ρώσοι θα στηρίξουν την Ελλάδα

  1. Επειδή είναι ομόθρησκοι
  2. Δίχως να έχουν απαιτήσεις
  3. Δίχως να λαμβάνουν υπόψη ισορροπίες κ σχέσεις με άλλες δυνάμεις
  4. Στηρίζοντας μια χώρα που αδυνατεί να σταθεί από μόνη της

  είναι αφελής, άσχετος κ κατά επέκταση επικίνδυνος.

  Όμως δεν νομίζω κανένας εδώ να σκέφτεται συνεργασία με την Ρωσία λόγω ... θρησκείας.

  Εδώ σε ισλαμικές χώρες που η θρησκεία έχει μεγάλη επίδραση, ο μεγαλύτερος εταίρος του Κατάρ, δεν είναι άλλος από την αλλόθρησκη δύση.

  Η Ρωσία:

  1. Έχει (σε αντίθεση με ΗΠΑ που είναι φιλο-τουρκικές κ Γερμανία που δεν ασχολείται) συμφέρον η Τουρκία ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΈΓΧΕΙ το Αιγαίο κ την Κύπρο. Όχι επειδή είναι ορθόδοξοι, αλλά επειδή ήδη είναι εξαρτημένοι από την Τουρκία λόγω των στενών, αν η Τουρκία έχει κ το Αιγαίο την έκατσαν.

  2. Είναι "εκτός των πραγμάτων" στην Ελλάδα (σε αντίθεση με ΗΠΑ κ Γερμανία) κ λογικά θα διατίθεται να δώσει περισσότερα για να μπει στα κόλπα

  3. Έχει μακροχρόνια αντίθετα συμφέροντα (εδώ κ 500 χρόνια) με τον μεγαλύτερο εχθρό της Ελλάδας

  Σε αυτούς τους παράγοντες ποντάρουν κάποιοι κ όχι στην θρησκεία

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.