Πουέρτο Ρίκο: Νομιμοποίηση μαριχουάνας και πορνείας μεταξύ των προτάσεων για μείωση του χρέους
22/04/2014 17:32
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πουέρτο Ρίκο: Νομιμοποίηση μαριχουάνας και πορνείας μεταξύ των προτάσεων για μείωση του χρέους

Μετά από περίπου οκτώ χρόνια ύφεσης, που σε νούμερα μπορούν να συμπυκνωθούν στο επίσημο 15% της ανεργίας και στο, πάντα επίσημο, 45% του πληθυσμού που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, η κυβέρνηση και η βουλή του Πουέρτο Ρίκο εξετάζει σειρά προτάσεων για την αναθέρμανση της οικονομίας και την επίτευξη στοιχειωδών βημάτων προόδου. Στο πλαίσιο της ανοιχτής, αυτής, διαδικασίας κατάθεσης προτάσεων που έχει ανοίξει το κοινοβούλιο, μπορεί ο οποιοσδήποτε θέλει, ακόμη και απλός πολίτης, να προσκομίσει και να παρουσιάσει την πρότασή του.

Σύμφωνα με τις αρχές της χώρας έχουν, μέχρι στιγμής, κατατεθεί 370 διαφορετικές προτάσεις για το πώς θα μπορούσε καλύτερα η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα 70 δισεκατομμύρια χρέος της χώρας. Οι προτάσεις καλύπτουν μια ευρεία γκάμα δράσεων, από την κατάργηση μιας σειράς κυβερνητικών υπηρεσιών, περίπου 41 των οποίων το κέρδος εκτιμάται, από τους υποστηρικτές της, σε 160 εκατομμύρια δολάρια, μέχρι την μείωση των ημερών των επισήμων αργιών από 20 σε έξι, με κέρδος, κατά τους καταθέτες της πρότασης, 500 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Μεταξύ των προτάσεων αυτών, ιδιαίτερη δημοσιότητα έχουν κερδίσει οι προτάσεις για νομιμοποίησης της χρήσης μαριχουάνας και της πορνείας.

«Μελετάμε όλες τις εναλλακτικές προτάσεις και όλες τις εναλλακτικές» δήλωνε στο πρακτορείο Associated Press η Γερουσιαστής της χώρας, Μαρία Τερέζα Γκονζάλες, η οποία χωρίς να σχολιάσει άμεσα τις συγκεκριμένες προτάσεις περί νομιμοποίησης της μαριχουάνας και της πορνείας, τόνισε ότι «πριν υιοθετηθούν δραματικές αποφάσεις όπως είναι πχ οι απολύσεις από το δημόσιο, ίσως θα πρέπει να εξεταστούν σοβαρά ακόμη και οι πιο περίεργες εναλλακτικές ιδέες».

Παρά τις διαβεβαιώσεις αυτές, η ανησυχία στην κοινή γνώμη ότι τελικά δεν θα αξιοποιηθεί καμία άλλη λύση πέραν της πεπατημένης, που ο λαός του Πουέρτο Ρίκο γνωρίζει καλά, δηλαδή περικοπές μισθών, απολύσεις και αύξηση φορολογίας, είναι εξαιρετικά έντονη. Η ανησυχία αυτή, μάλιστα, σύμφωνα με αναλυτές, αποτυπώνεται και στα πάντα υψηλά ποσοστά μετανάστευσης από το Πουέρτο Ρίκο προς τις ΗΠΑ, με τις οποίες έχουν συμφωνία μορφής κοινοπολιτείας. Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση Παντίγια, που πριν και μετά την εκλογή της διαβεβαίωνε ότι θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το ζήτημα του χρέους μειώνοντάς το δραματικά από 820 εκατομμύρια δολάρια που βρίσκεται σήμερα, δεν έχει παρουσιάσει καμία συνεκτική και συγκεκριμένη πρόταση.

Πηγές: fusion net, Russia today, latino.foxnews

Μάρκο Πόλο

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.