15/11/2010 17:34
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πορτογαλία: Προειδοποίηση για προσφυγή στον μηχανισμό διάσωσης

Ο κίνδυνος να αναγκαστεί να προσφύγει η Πορτογαλία στην διεθνή κοινότητα για οικονομική βοήθεια είναι υψηλός εξαιτίας της απειλούμενης εξάπλωσης της κρίσης χρέους που πλήττει την ευρωζώνη, προειδοποιεί ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.

«Ο κίνδυνος είναι υψηλός, διότι δεν βρισκόμαστε αντιμέτωποι μόνο με ένα εθνικό πρόβλημα. Πρόκειται για τα προβλήματα της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας. Δεν είναι το πρόβλημα μόνο αυτής της χώρας», φέρεται να δήλωσε ο Φερνάντο Τεξέιρα ντος Σάντος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αίτησης της Λισαβόνας για οικονομική βοήθεια.

Ο Πορτογάλος υπουργός υπογράμμισε πάντως ότι τα δημοσιονομικά της χώρας του έχουν βελτιωθεί, όπως αναφέρουν σε σημερινό δημοσίευμά τους οι Financial Times. Η Λισαβόνα θα μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα το 2010 στο 7,3% έναντι 8,3% που είχε εκτιμηθεί νωρίτερα φέτος, πρόσθεσε.

Ο ίδιος παραδέχτηκε πάντως ότι η Πορτογαλία καθυστέρησε τη λήψη μέτρων λιτότητας καθώς είχε επικεντρωθεί στην αποκατάσταση της οικονομικής ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.