07/11/2009 00:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πολλά τα ερωτήματα για την επίθεση στο Ft. Hood

Ένα βασικό ερώτημα που ανακύπτει από τα τραγικά γεγονότα στη στρατιωτική βάση Ft. Hood, είναι το πώς ο στρατός επέτρεψε στον Nidal Hasan, να «θεραπεύει» στρατιώτες που έπασχαν από ψυχολογικά προβλήματα σχετιζόμενα  με τις πολεμικές τους εμπειρίες. Όπως προκύπτει από μαρτυρίες συναδέλφων του στο  στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed της Ουάσιγκτον, η συμπεριφορά του ταγματάρχη κάθε άλλο παρά φυσιολογική ήταν. Τον περιγράφουν ως ψυχρό, αποστασιοποιημένο, και απόμακρο. Η ιατρική του κατάρτιση δεν ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη, και η όλη συμπεριφορά του ανησυχούσε τους συναδέλφους του. Σε μία μάλιστα διάλεξή του, είχε «φρικάρει» τους παρευρισκόμενους γιατρούς. Αντί να μιλήσει για ιατρικά θέματα, ο Hasan παρέθεσε αποσπάσματα από το κοράνι, συμπληρώνοντας πως «αν δεν πιστεύεις σε αυτό είσαι καταδικασμένος να πας στη κόλαση, το κεφάλι σου θα κοπεί, και θα χυθεί καυτό λάδι στο στόμα σου»! Αυτό που ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικό, είναι πως ο ταγματάρχης έδειχνε να τα πιστεύει όλα αυτά. Όταν ένας παρευρισκόμενος του είπε πως είναι και αυτός μουσουλμάνος και πως δεν ισχύουν τα όσα ανέφερε, ο Hasan τον αγριοκοίταξε απειλητικά.

Ένας πρώην συνάδελφός του δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη: «Όταν άκουσα τις ειδήσεις, σκέφτηκα πως είναι λογικό. Η συμπεριφορά αυτή ταίριαζε απόλυτα με τον Hasan που γνώριζα…». Παρά τις όποιες ανησυχίες, ο δρ. Hasan συνέχιζε να παρακολουθεί ψυχιατρικά πολλούς ασθενείς, οι περισσότεροι των οποίων ήταν σε μια πολύ εύθραυστη ψυχολογική κατάσταση. Αυτό έχει εκπλήξει πολλούς.

Μήπως επιτράπηκε στον Hasan να θεραπεύει αρρώστους, απλά και μόνο διότι ο αμερικανικός στρατός χρειάζεται όσους περισσότερους ψυχιάτρους μπορεί να βρει, μετά από 8 συνεχόμενα χρόνια πολεμικής εμπλοκής στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν; Μέχρι πρόσφατα, η ψυχιατρική θεραπεία των στρατιωτών  ήταν ιδιαίτερα χαμηλής ποιότητας, ενώ τις περισσότερες φορές ο στρατός προσπαθούσε να αποτρέψει το προσωπικό από το να αναζητεί  ψυχιατρική θεραπεία….

 National Public Radio

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Strange Attractor avatar
    Strange Attractor 07/11/2009 15:46:35

    Ο θρησκευτικός φανατισμός σε αγαστή συνεργασία με την οικονομική ύφεση έχει ως αποτέλεσμα τις τυφλές επιθέσεις ανισόρροπων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.