#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/09/2011 16:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πνέει μένεα η Μέρκελ κατά του ΣαμαράΒέτο στα εκλογικά σενάρια και σε πιθανές συνεργασίες Παπανδρέου με Σαμαρά έχουν θέσει οι Γερμανοί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δυτικών κύκλων, γράφει η "Ελευθεροτυπία".

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ.Α. Παπανδρέου, που «δίνει εξετάσεις» στο Βερολίνο, είναι προφανές ότι συμμορφώνεται στις γερμανικές επιθυμίες και δεν έχει πρόθεση αποκλίσεων, γιατί αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει άλλη επιλογή.

Οι Γερμανοί, οι οποίοι δεν έχουν τις δομές αυτοκρατορικής δύναμης, ούτε και τις προσλαμβάνουσες των Αμερικανών, εξεπλάγησαν τον περασμένο Ιούνιο από τα «καμώματα» Παπανδρέου και πίστεψαν προς στιγμήν ότι «εννοούσε αυτά που έλεγε» περί κυβερνητικών συνεργασιών και ενδεχόμενων εκλογών και τους «άναψαν τα λαμπάκια» μπροστά σ' αυτό το ενδεχόμενο.

Δεν αντελήφθησαν απαραίτητα ότι οι κινήσεις Παπανδρέου αποτελούσαν «επινόημα και πολιτική μανούβρα», για να ξεφύγει από το αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει, και πίστεψαν πως ενδεχομένως να 'ναι ειλικρινής στις προθέσεις του που, κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αποτελούσαν γι' αυτούς ανεπιθύμητες εξελίξεις.

Έτσι, κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, διεμήνυσαν στον Έλληνα πρωθυπουργό, κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και με ποικίλους διαύλους, ότι κάτω από τις συνθήκες της εποχής και του δυσβάσταχτου πολιτικού κόστους στην κοινή τους γνώμη, τον «συμβουλεύουν» ν' αποφύγει κάθε εκλογικό ενδεχόμενο.

Επιπλέον τού κατέστησαν σαφές πως αντιτίθενται στην προβληθείσα προοπτική συγκυβέρνησης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίον μάλιστα «περιέλουσαν» αρκούντως, τόσο σε κατ' ιδίαν συνομιλίες τους όσο και μέσω του ελεγχόμενου από επιχειρηματικά συμφέροντα γερμανικού Τύπου (22 Ιουνίου), για να καταγράψουν τη δυσφορία τους για τη στάση του αρχηγού της Ν.Δ.

Όπως λέγεται από δυτικές πηγές στις Βρυξέλλες, ο τρόπος με τον οποίο μιλά η Καγκελαρία για τον Σαμαρά είναι απίστευτος και απαράδεκτος, αλλά εκείνο που είναι εξίσου απαράδεκτο, για τους ίδιους κύκλους, φέρεται να είναι το γεγονός ότι σ' αυτό συμπαρασύρεται και ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος - διαπράττοντας ένα σοβαρό ολίσθημα- μιλάει κατά απαράδεκτο τρόπο στο εξωτερικό για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον εκπρόσωπο, δηλαδή, ενός εκ των βασικών θεσμικών παραγόντων του πολιτικού συστήματος, επιχειρηματολογώντας πως, λόγω της έλλειψης πολιτικής συμπαράστασης εκ μέρους του Σαμαρά, δεν μπορεί να προχωρήσει στις απαιτούμενες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

Στο ίδιο ατόπημα υποπίπτει συστηματικά και ο «δοτός» ΥΠΕΞ Σταύρος Λαμπρινίδης, ο οποίος με κάθε ευκαιρία στην Ευρώπη αναφέρεται σκαιότατα για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανταγωνιζόμενος πολλές φορές τους συνομιλητές του στο «λούσιμο» του αρχηγού της Ν.Δ., ιδιαίτερα όταν διαπιστώνει ότι αυτοί συμμερίζονται τις απόψεις του και του δίνουν πρόσφορο έδαφος προς πολιτική εκμετάλλευση.

Πέραν της οποιασδήποτε εσωτερικής αντιπαλότητας των δύο κομμάτων, επί του προκειμένου, η σημασία και σοβαρότητα του παραπτώματος των κυβερνητικών αξιωματούχων έγκειται στο γεγονός ότι με τον τρόπο τους απαξιώνουν ένα θεσμικό αντίβαρο και αφήνουν τους Γερμανούς και άλλους Ευρωπαίους να συμπεραίνουν ότι η βασική προτεραιότητα του κ. Παπανδρέου είναι το πώς αυτός θα επιπλεύσει πολιτικά και, κατά την ερμηνεία τους, δεν διατίθεται να κάνει πράγματα με τα οποία «θα τους μπει στη μύτη».

....Είναι ενδιαφέρον ότι οι Γερμανοί λέγεται ότι υπέδειξαν στον κ. Παπανδρέου και τον ακριβή χρόνο των εκλογών και, μη επιδεχόμενοι αμφισβήτηση, του είπαν να μην προσφύγει στις κάλπες πριν από το '13, ούτως ώστε αυτές να συμπέσουν με τις γερμανικές εκλογές και έτσι να μην υπάρξουν πρόσθετες εκπλήξεις και αναταράξεις στο γερμανικό προεκλογικό τοπίο από περαιτέρω τρανταγμούς, λόγω της αστάθειας στην ελληνική οικονομία από τις πρόσθετες ανάγκες της.

Μάλιστα το Βερολίνο φέρεται διατεθειμένο να «δώσει κάτι» στον κ. Παπανδρέου, όταν έλθει εκείνη η εποχή, για να τον βοηθήσει πολιτικά, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που αυτός φέρεται να έχει δώσει στην καγκελάριο Μέρκελ, όπως λέγεται εγκύρως.

Ενδιαφέρον βέβαια παρουσιάζει το γεγονός της προσέγγισης Παπανδρέου εκ μέρους των Γερμανών, οι οποίοι αρχικά και για αρκετό διάστημα ήταν εξαιρετικά προσεκτικοί μαζί του, λόγω της εντύπωσης που υπήρχε ότι αυτός είναι «δεμένος στο αμερικανικό άρμα», που κατά την ερμηνεία τους σήμαινε ότι ήταν «ενταγμένος μέσα στο αμερικανικό παιχνίδι υπονόμευσης της ευρωζώνης».

Συμπληρωματικά προς αυτό (σ.σ. κατά τις αμερικανικές προσλαμβάνουσες), οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να κατανοήσουν και την προσέγγιση Παπανδρέου με τον Σαρκοζί, δεδομένου ότι διατηρούσαν κάποιες αμφιβολίες για το Γάλλο πρόεδρο σε θέματα ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Τους τελευταίους μήνες, οι εντυπώσεις αυτές φέρεται να διαλύθηκαν εκ μέρους των Γερμανών, οι οποίοι λέγεται πως «τεστάρισαν» τον Ελληνα πρωθυπουργό και συμπέραναν ότι αυτός «δεν είναι ικανός να προκαλέσει ζημιά στην ευρωζώνη» και έτσι αποφάσισαν πως δεν θέλουν «ν' αλλάξουν άλογο».

Κατά την αξιόλογησή τους, «οι "μοχλοί" που αυτός έχει στα χέρια του δεν αποτελούν αξιόπιστη απειλή» για τα συμφέροντά τους, γιατί από τις συνομιλίες μαζί του διαπίστωσαν πως ο κ. Παπανδρέου «ανακατεύεται υπερβολικά σε πράγματα πέραν των δυνατοτήτων του και του βεληνεκούς της χώρας του, και κατά τεκμήριο είναι περισσότερο διακοσμητικός».

Το '13 και ο ESM

Τώρα, σε ό,τι αφορά το «καρότο» που οι Γερμανοί κρεμούν μπροστά από τη μύτη του κ. Παπανδρέου, είναι άγνωστο και ασαφές επί του παρόντος τι μπορεί να έχουν υπ' όψιν τους να δώσουν ως «αντάλλαγμα» στον Ελληνα πρωθυπουργό και, όπως εκτιμάται, είναι τελείως ανοικτό.

Τα απαγορευτικά μηνύματα για... «προεκλογικό απόπλου» ήταν έντονα από την άνοιξη και μετά, εντάθηκαν την περίοδο του Ιουνίου και αποκορυφώθηκαν σε πρόσφατες επικοινωνίες.

Κάθε φορά που ο κ. Παπανδρέου διαψεύδει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο εκλογών, όπως και την προοπτική συνεργασίας του με τον κ. Σαμαρά, απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους Γερμανούς, επιθυμώντας να τους διαβεβαιώσει και να τους καθησυχάσει για την τήρηση των συμφωνηθέντων, εκτιμάται εγκύρως.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, είναι προφανές ότι οι Γερμανοί, για την αποφυγή αναταράξεων στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, έχουν βάλει την Ελλάδα διασωληνωμένη στην εντατική (life support) μέχρι το '13, οπότε με την έναρξη λειτουργίας του μόνιμου μηχανισμού διάσωσης (ESM) να φτάσει στην πτώχευση ελεγχόμενα, όπως εξάλλου υποδηλώνουν και οι πρόσφατες δηλώσεις Μέρκελ.

Τότε, βέβαια, οι Ελληνες πολιτικοί, σε νέο ρόλο, θ' αρχίσουν να διαγκωνίζονται για να γίνουν μεταπράτες των γερμανικών συμφερόντων.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=310378

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 17/09/2011 17:11:16

  Εγώ θα ξαναρωτήσω: μετά και από αυτό, υπάρχουν ακόμα πολλοί ευρωλιγούρηδες που θέλουν την πάση θυσία παραμονή μας στο φρικτό μόρφωμα που λέγεται ευρώ;

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Αυριανιστής 17/09/2011 17:40:58

   Άκουσα το πρωί την Γεωργαντά στο μέγκα.
   Έλεγε ότι η η ΕΛΣΤΑΤ Γερμανοκρατείτε.

   Ζήτω λοιπόν στο περήφανο και ανεξάρτητο Ελληνικό κρατικό μόρφωμα.
   Η Ελλάδα ανήκει στους .... Γερμανούς.

   • Αρματιστής avatar
    Αρματιστής @ Αρματιστής 17/09/2011 17:42:02

    Γερμανοκρατείται

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Αυριανιστής 17/09/2011 19:10:07

   pas moi...

 2. φωνη avatar
  φωνη 17/09/2011 17:14:05

  Η Μέρκελ να κοιτάξει να μαζέψει καμιά ψήφο και να μην ανακατεύεται με το πότε θα κάνουμε εμείς εκλογές. Δεν την αφορά καθόλου και δεν της πέφτει κανένας λόγος. Όπως, επίσης, δε μας καίγεται καρφάκι αν συμπαθεί η Μέρκελ τον Πρωθυπουργό που θα αναδείξουν οι Έλληνες.
  Ουστ κοπρόσκυλα!

  • Λιόντος avatar
   Λιόντος @ φωνη 17/09/2011 17:25:32

   +1000

 3. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 17/09/2011 17:49:07

  Η Ιστορία ένα διδάσκει: ότι δεν διδάσκει! Οι Ούννοι τώρα ονειρεύονται το 4ο Ράιχ. Επειδή όμως ο χαρακτήρας δεν αλλάζει, εξακολουθούν με τον ίδιο χοντροκομμένο και βάρβαρο τρόπο τους , να αναβιώσουν την γερμανική κυριαρχία. Και βέβαια, πάντα θα υπάρχουν ευνουχισμένοι , ανίκανοι και συμπλεγματικοί΄΄ πολιτικοί΄΄για να παίξουν το ρόλο της αυλής τους. Οταν ο τέλος πάντων έτσι τά'φερε η κατάρα Πρωθυπουργός ,εκτός χώρας μιλάει με απαράδεκτο και σκαιότατο τρόπο κατά του αρχηγού της Αξ. Αντιπολίτευσης, εκείνη την ώρα θίγει σοβαρά έναν θεσμό του πολιτικού συστήματος. Και μαζί μ'αυτό, απαξιώνει τη χώρα .Και ως μικρός και λίγος κρύβεται και πίσω του για να δικαιολογηθεί για την ανικανότητά του στο διοικείν. Το πόσο μπορεί να ξεπέφτει στα μάτια τους , ψιλά γράμματα , θα πείτε. Και γι'αυτόν δεν μ'ενδιαφέρει καθόλου. Οι ίδιοι τον θεωρούν έναν ασήμαντο ,άνευρο ,διακοσμητικό που τους κάνει τη δουλειά τους. Με νοιάζει για τη χώρα μου που την διασύρει χωρίς καμμία ντροπή!Οσο για το Α.Σ., όταν σε βρίζει η παλιόγρια του Βερολίνου και ο γερμανικός τύπος , ε ,είσαι καλός και σωστός για τη χώρα σου!!

  • ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
   ΝΤΑΝΤΟΝ @ Diamond Angel 17/09/2011 18:24:17

   Οι Γερμανοί , σε αντίθεση μ΄εμάς , έχουν ¨απόλυτα και απόλυτη ιστορική συνείδηση¨ . Έχουν αρχεία , δεν ξεχνούν τίποτα και η πολιτική τους , τουλάχιστον από την συγκρότηση του ¨2ου Ράιχ ¨ το 1870 είναι διαχρονική και αναλλοίωτη !

   Τον Α. Σαμαρά τον καθυβρίζουν σαν ¨εθνικιστή¨ από από τις 18.4.1991 , όταν έθεσε στην ελληνική Βουλή σαν υπουργός εξωτερικών , προς τιμήν του παρά την θέληση του πρωθυπουργού του , θέμα ¨Γερμανικών Επανορθώσεων¨ και το 1992 /93 όταν ενοχλούσε την συγκρότηση Γερμανικού προτεκτοράτου στα Σκόπια. Όταν μάλιστα αποπέμφθηκε από Υπουργός εξωτερικών τα Γερμανικά Μ.Μ.Ε. κάνανε ¨πάρτι ¨ και μοίραζαν , τρόπος του λέγειν , ¨σαμπάνιες¨ , επειδή άνοιγαν ακόμα πιο πολύ οι πόρτες για την κάθοδο τους 4ου Ράιχ στα Βαλκάνια.

   Ας τους ενημερώσει κάποιος πως έχουμε ( ; ) και εμείς μνήμη και ξέρουμε ποίοι είναι οι φίλοι μας και ποίοι οι εχθροί μας. Ο Δρόμος που διάλεξε η Πηνελόπη Δέλτα μας τιμά , αλλά δεν είναι η μοναδική μας διέξοδος.

   Την άλλη απάντηση την πήραν ήδη στην 2η κατοχή ( η ¨1η¨ , η ¨εκσυγχρονιστική-φιλελληνική ¨ ήταν αυτή της Βαυαροκρατίας που πήρε ΕΞΩΣΗ , το γράφω επειδή έχουμε μνήμη ).

   Επειδή θέλουμε να ζήσουμε και όχι να κατακτήσουμε ( όπως οι Σταυροφόροι - Τεύτονες πρόγονοι τους και πιο πριν ο ¨Ευρωπαίος¨ Καρλομάγνος ) και θα ζήσουμε .

   Μπορεί τις Αποζημιώσεις για τον 2ο Π.Π. να μην τις πλήρωσαν. Πάντως για τον εξελισσόμενο- ακήρυχτο ¨3ο¨ Π.Π. θα φροντίσουν οι λαοί να τις πληρώσουν.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Diamond Angel 17/09/2011 22:10:58

   @Diamond Angel Να μάς απαλλάξει άμεσα της τοξικής παρουσίας της, αυτή η στριφνή και συμπλεγματική κυράτσα. Αρκετά ταλαιπώρησε την αισθητική, την ακουστική, την υπομονή και κυρίως τη τσέπη μας.

   Ωρα να την επαναφέρει στη τάξη ο Ελληνας Ηγέτης, γιά τον οποίο πνέει τα μένεα, επειδή αυτόν, ΔΕΝ μπορεί να τον έχει του χεριού της. Θέλει δεν θέλει η πρώην οφειλέτης και νυν χολερική δανειστής της Ελλάδας, θα πληρώσει και οι Εκλογές με Ξεκάθαρη Εντολή, θα γίνουν ωσονούπω, επειδή αυτό απαιτεί ο Ελληνικός Λαός.

   Κάτω το Μαύρο Μεσοπρόθεσμο και το Διεθνώς ΑΚΥΡΟ Μνημόνιο το οποίο, «ούτε με πιστόλι στον κρόταφο, δεν υπογράφεται»
   ~Γεώργιος Κασιμάτης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου.

   Kάτω η Εθνική Κατάθλιψη την οποία η «ξενόφερτη επιτομή του κακού», λυσσαλέα πασχίζει να μάς επιβάλλει.

   Η Ελλάδα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τσιφλίκι κανενός. Η Ελλάδα έχει πληρώσει την ελευθερία της και το χώμα της, ανά τους αιώνες, με αίμα πανάκριβο, Ελληνικό. Η Ελλάδα ανήκει αποκλειστικά και μόνο, στα δικά της παιδιά, στο δικό της αύριο, στο δικό της μέλλον.

   Η Ελλάδα και ο Λαός της, ΔΕΝ πρόκειται Ποτέ! να γίνουμε τα σύγχρονα θύματα ενός φρικτού, νεοταξικού, νεοναζιστικού, οικονομικού, «κρεματορίου.» http://bit.ly/rrJdLf

 4. "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" avatar
  "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" 17/09/2011 17:59:01

  Η κ. Μέρκελ έχει δίκιο στο σκεπτικό της! Όταν έχεις σίγουρο έναν Πρόθυμο Ηλίθιο, που σου τα δίνει όλα για να παραμείνει στην εξουσία, γιατί να μπαίνεις σε εκλογικές διαδικασίες! Οι εκλογές, ως λύση στα αδιέξοδα, είναι για τις σοβαρές δημοκρατίες, όχι για τα προτεκτοράτα!

 5. mad dog avatar
  mad dog 17/09/2011 17:59:55

  το οραμα των συνδικαλισταράδων είναι η Ελλάδα να χρεωκοπήσει και να πάει στη δραχμή. Εχουν ήδη παραμυθιάσει τους χαχόλους τους ότι με τη δραχμή όχι μόνο θα διατηρήσουν τα προνόμια τους αλλά θα πάρουν και γενναίες αυξήσεις (!!!) γιατί η Ελλάδα θα έχει πολύ χρήμα (πατσαβουροδραχμές) αφού ο Χολαργός θα τυπώνει νύχτα μέρα. Ετοιμαστείτε για κατοχική πείνα με πληθωρισμό 50%-100%, και για πλάκα τρελλές ελλείψεις τροφίμων , δελτία παντού. Αυριανιστή την έφαγες την κατσίκα όλων ρε.....

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ mad dog 17/09/2011 18:08:56

   Δυστυχώς για εσάς τους ευρωλιγούρηδες, η κινδυνολογία σας έπαψε πια να πείθει ακόμα και τους φοβισμενους. Γιατί τώρα πια ξέρουν ότι ευρώ ίσον χαράτσια, χαράτσια και κόντρα χαράτσια.

 6. Ραββινος avatar
  Ραββινος 17/09/2011 19:18:05

  Η Μανια και η Κυρα αρχισαν τις κωλοτουμπες {κριμα γιατι παρολο που θεωρουσα την 'Ε' ως ερμαφροδιτη στην υποστηριξη του ΠΑΣΟΚ τελευται δεν το κρυβω την αγοραζα} δεδομενου οτι το αδιεξοδο για το δανειο διασωσης συνεχιζεται με την μη υποστηριξη του Μπενιτο .Ας καταλαβουν η Μανια και η Κυρα οτι ο Σαμαρας ειναι ανεκτιμητη αξια και καλα θα κανουν να επενδυσουν σ'αυτον .Ετσι ωμα !

 7. gloup avatar
  gloup 17/09/2011 19:33:27

  η Μερκελ και οι άλλοι, όλοι, τη δουλειά τους κάνουν

  ΥΠΕΞ o Λαμπρινίδης χα, χα, χα

 8. Balafara Hunter avatar
  Balafara Hunter 17/09/2011 19:45:26

  Να πιεί λίγο ξύδι. Θα την καλμάρει αμέσως.

 9. ataktos avatar
  ataktos 17/09/2011 20:07:30

  εδώ τα παπαγαλάκια του Μεγκα π.χ. Καψης .. έχουν λασκάρει ..χιχχι

  • Orestios avatar
   Orestios @ ataktos 17/09/2011 21:46:05

   Χιχιχιχιχι

 10. johndoctor avatar
  johndoctor 17/09/2011 20:29:08

  http://www.youtube.com/watch?v=WLZ21U6zoYU&feature=channel_video_title
  Ακούστε λίγο την κριτική που ασκει ο μεγάλος Πανούσης στον ΓΑΠ...μου φαίνεται ότι τελικά ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι και σύντομα θα έχουμε εκλογές παρόλες τις δυσκολίες
  Τέλος του 2011 η αρχές του 2012 θα έχουμε εκλογές και ίσως μια κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ με ΛΑ.ΟΣ η με ΣΥ.ΡΙΖΑ

 11. Berlousconication avatar
  Berlousconication 17/09/2011 22:09:13

  Einen Herr fur Angela Dorothea bitte!:lol:
  :)

 12. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 17/09/2011 22:10:02

  Η Γερμανία ποτέ δεν μπόρεσε να εξελιχθεί σε πραγματική αυτοκρατορική δύναμη, σε αντίθεση με την Αγγλία και την Αμερική. Λόγω κατάτμησης σε κρατίδια (μόλις το 1871 ενώθηκαν υπό την Πρωσσία, μέσα στην αίθουσα των Καθρεπτών στις Βερσαλλίες! - ελπίζω οι Γάλλοι να μην το λησμονούν αυτό...), αλλά και λόγω νοοτροπίας και έλλειψης επαρκούς πρόσβασης στη θάλασσα, ήταν οι τελευταίοι που απέκτησαν αποικίες στην Αφρική. Το Καμερούν, τη Δαχομέη, τη Ρουάντα, το Μπουρούντι. Τις αποικίες τους τις διοίκησαν με μεγάλη σκληρότητα, πολύ πιο σκληρά από ό,τι οι Αγγλοσάξωνες και οι Γάλλοι τις δικές τους. Στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μπήκαν με πεποίθηση νικητή και στο τέλος νικήθηκαν οικτρά, χάνοντας και την Αλσατία και τη Λωραίνη, που είχαν προσαρτήσει το 1871 από τη Γαλλία και είχαν προσπαθήσει να τις εκγερμανίσουν και στη συνείδηση με τρόπο άτσαλο. Εχασαν επίσης και τις αφρικανικές τους αποικίες και το όψιμο αποικιακό όνειρο της Γερμανίας πνίγηκε στα νερά του Μάρνη.
  Να μην ξεχνούμε ότι ο Λίμαν φον Σάντερς, γερμανός στρατηγός και σύμβουλος στρατιωτικός των Οθωμανών, ήταν αυτός που συμβούλευσε τους Οθωμανούς να εκτοπίσουν τους χριστιανικούς πληθυσμούς πέριξ των Στενών και της Προποντίδας, στα 1914. Ηταν το πρώτο κύμα προσφυγιάς, που δεν είναι τόσο γνωστό, και είναι έργο των Γερμανών αποκλειστικά. Ειχα γνωρίσει μία γιαγιά από την Πάνορμο που είχε έρθει στην Ελλάδα το 1914, νήπιο.
  Η Γερμανία, με ελάχιστες εξαιρέσεις φιλελλήνων στον καιρό της Επανάστασης και κάποιες άλλες λαμπρές εξαιρέσεις, ποτέ δεν είχε σταθεί πραγματικά φιλικά απέναντι στην Ελλάδα και πάντοτε περιφρονούσε βαθύτατα τον "καθυστερημένο" νότο της Ευρώπης. Η στυγνότητα και η τευτονική έπαρση του γερμανικού χαρακτήρα, ωστόσο, πάντοτε στάθηκε εμπόδιο στο να μπορέσουν να ικανοποιήσουν τα αυτοκρατορικά τους σχέδια. Σε συνδυασμό φυσικά με την γεωγραφικά περίκλειστη θέση της Γερμανίας στην Ευρώπη.

  • anideos avatar
   anideos @ ΒΙΣ 18/09/2011 04:10:30

   Ξεχασες το Τογκο (αν και παλια ηταν ενα κομματι της Δαχομεης) τη χωρα με τη μεγαλητερη σε διαρκεια δικτατορια 37 χρονια αν μετρησα καλα. Και τη Ναμιμπια.
   Παντως η μια και μοναδηκη αποκια που τους εμεινε ηταν η σημαντικοτερη
   η ΤΟΥΡΚΙΑ.

   • ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
    ΝΤΑΝΤΟΝ @ anideos 18/09/2011 14:33:58

    !!!!

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ ΒΙΣ 18/09/2011 04:50:50

   ...Στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μπήκαν με πεποίθηση νικητή και στο τέλος νικήθηκαν οικτρά, ...
   Λάθος κάνεις φίλε ΒΙΣ. Δεν νικήθηκαν, στο τέλος του πολέμου ήταν σε σχέση με τους συμμάχους ισοδύναμοι, απλά ήθελαν να τερματίσουν τον πόλεμο και ζήτησαν ανακωχή που γιορταζόταν στις 11 Νοεμβρίου αν θυμάμαι καλά. Νικήθηκαν στις συνομιλίες στις Βερσαλλίες το '19 όπου μπήκαν και τα θεμέλια για την έκρηξη του Β' ΠΠ.

 13. BUGA-BUGA avatar
  BUGA-BUGA 18/09/2011 00:54:54

  Συμφωνω απολύτως με τον ΒΙΣ. Οι Γερμανοί ήταν πάντα εχθρικοί έναντι ημών και είναι αυτοί που οργάνωσαν τον τουρκικο στρατό. Απεχθάνομαι ό, τι γερμανικό και έχω πάνω απο μία δεκαετία να αγοράσω γερμανικό προϊόν, συνειδητά. Νομίζω ότι τούτη η στιγμή είναι κατάλληλη σε μποϊκοτάζ γερμανικών προϊόντων και εταιριών.

  • ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
   ΝΤΑΝΤΟΝ @ BUGA-BUGA 18/09/2011 14:40:04

   " ...έχω πάνω απο μία δεκαετία να αγοράσω γερμανικό προϊόν, συνειδητά. Νομίζω ότι τούτη η στιγμή είναι κατάλληλη σε μποϊκοτάζ γερμανικών προϊόντων και εταιριών..."

   Είναι μια σεβαστή και ανθρώπινα αξιοπρεπής στάση... , πως λέει το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη ;

   ¨Και απάντηση θα πάρουν - Ενότητα και Αγώνα ...για ν΄βρουν ανάπαυση οι πρώτοι νεκροί...¨

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.