19/07/2010 14:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πλήγμα την αγορά της Ουγγαρίας απο την απόφαση του ΔΝΤ

Αναταραχή έχει προκαλέσει στο εθνικό νόμισμα και τα κρατικά ομόλογα της Ουγγαρίας, η απόφαση του ΔΝΤ και της ΕΕ να «παγώσουν» το πρόγραμμα στήριξης της ουγγρικής οικονομίας.

ΔΝΤ και ΕΕ προειδοποίησαν ότι η Βουδαπέστη πρέπει να λάβει νέα, σκληρά μέτρα για να επιτύχει τους στόχους για τη μείωση του ελλείμματος.

Η αναστολή των συζητήσεων του ΔΝΤ και της ΕΕ με την Ουγγαρία σημαίνει ότι η χώρα δεν θα έχει πρόσβαση στα υπόλοιπα κονδύλια που προβλέπονται στο πλαίσιο του πακέτου των 25,1 δισ. δολαρίων, που χρησιμοποιούνται ως «δίχτυ ασφαλείας» μέχρι να μπορέσει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της οικονομίας.

«Σε ένα περιβάλλον όπου οι αγορές παρακολουθούν στενά τα κυβερνητικά ελλείμματα και τα επίπεδα του χρέους, οι στόχοι για το χρέος που είχαν ανακοινωθεί (3,8% του ΑΕΠ το 2010 και κάτω από το 3%, το 2011) παραμένουν το κατάλληλο "αγκυροβόλιο" για την απαραίτηση διαδικασία σύγκλισης και ελέγχου του χρέους και θα πρέπει να υπάρχει προσήλωση σε αυτούς, αλλά θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι», ανακοίνωσε το ΔΝΤ.

Το κόστος ασφάλισης έναντι του κινδύνου αθέτησης πληρωμών (CDS) για τα ουγγρικά κρατικά ομόλογα αυξήθηκε κατά 47,5 στις 370 μονάδες βάσης, το υψηλότερο επίπεδο από τις 7 Ιουνίου.

Το επιτόκιο στο 3ετές ομόλογο αναφοράς αυξήθηκε κατά 0,34% σε 7,24%. Την περασμένη εβδομάδα είχε αυξηθεί κατά 1,53%.

Το φιορίνι υποχώρησε έως και 2,9% χαμηλότερα έναντι του ευρώ, για να ανακάμψει ελαφρά στη συνέχεια στα 288,74 φιορίνια ανά ευρώ. Το τελευταίο τρίμηνο έχει διολισθήσει χαμηλότερα κατά 6,5% περίπου.

Στο χρηματιστήριο, οι απώλειες ξεπερνούν το 2%.

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, πάντως, υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούν ΔΝΤ και ΕΕ.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνει η Ουγγαρία το συντομότερο δυνατό μία από τις πιο ανταγωνιστικές και σταθερές χώρες της κεντρικής Ευρώπης», δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ και της ΕΕ θα συνεχισθούν.
Newsroom ΔΟΛ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 19/07/2010 14:55:06

  Αμφιβάλλει κανείς ότι, μετά από κάποιους μήνες, του χρόνου π.χ. -αν δεν έχουμε κηρύξει στάση πληρωμών στο μεταξύ- η παγκόσμια οικονομική χούντα του ΔΝΤ θα προκαλέσει και στη χώρα μας τεχνητή ασφυξία προκειμένου κατόπιν να συλήσει τον εθνικό μας πλούτο "κανονικά και με το νόμο" και να υποδείξει μέτρα που θα μας έχουν εξαθλιώσει περισσότερο;

  Υπό αυτό το πρίσμα, οι αυτοδιοικητικές εκλογές αποκτούν ακόμα μεγαλύτερο χαρακτήρα αντίστασης!

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 19/07/2010 21:31:52

  Τελικά αυτό το "δελτίο" του Σκάι είναι για να γελάει ο κάθε πικραμένος. Βγήκε προ ολίγου το μαθητευόμενο πουλαίν του Μπάμπη Παπαδημητρίου που παριστάνει τον οικονομικό αναλυτή (ο Ηλίας Σιακαντάρης) και μόνο που δεν... χοροπηδούσε από τη χαρά του που "σήμερα η Ουγγαρία κατάλαβε καλά τι σημαίνει να βγαίνεις από το πρόγραμμα του ΔΝΤ και να βασίζεται στις δικές σου δυνάμεις στις αγορές"!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.