#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/09/2012 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Περιβόλι»...ο ΡόμνεϋΤο βίντεο με τον υποψήφιο πρόεδρο των Ρεπουμπλικάνων Μιττ Ρόμνεϋ να απαξιώνει το 47% των αμερικανών πολιτών ως «κρατικοδίαιτους» του έχει προξενήσει φοβερή ζημιά, καθ΄ ότι απέκτησε τεράστια δημοσιότητα και προκάλεσε εντονώτατη κριτική. Μετά από μια μεγάλη αλληλουχία από γκάφες, ο Μιττ Ρόμνεϋ προχώρησε και στην πλέον θανατηφόρο μέχρι τώρα – είναι ενδεικτικό το πόσο τον εκμηδενίζει ο Jon Steward στο The Daily Show, μια εκπομπή με τεράστια ακροαματικότητα, επ’ αφορμή αυτής της δήλωσης. Όμως, στην ίδια ομιλία σε υποψήφιους μεγαλοδωρητές διάρκειας πάνω από μίας ώρας (εδώ θα βρείτε την απομαγνητοφώνηση στα αγγλικά), ο Μιττ Ρόμνεϋ λέει και διάφορα άλλα αξιοσημείωτα -  αποδεικνύοντας ότι τελικά «ο τύπος είναι περιβόλι», και πως ίσως η μόνη λύση για να μην καταποντισθεί στις εκλογές θα ήταν να μην προβεί σε καμία απολύτως δήλωση μέχρι την 6η Νοεμβρίου. Το Motherjones σταχυολογεί επτά σὺν δύο «κορυφώματα» αυτής της ομιλίας μετ’ εμποδίων:

Κοροϊδεύοντας τους μετανάστες (...δηλαδή, όλους) των ΗΠΑ:

«Θα ήθελα να δώσω μια πράσινη κάρτα σε κάθε διδάκτορα του κόσμου και να του πώ ‘Ελάτε στην Αμερική, σας θέλουμε εδώ’. Αντ’ αυτού, το καθιστούμε δύσκολο για όσους μορφώθηκαν εδώ ή αλλού να νιώσουν σαν στο σπίτι τους στην Αμερική. Εκτός, φυσικά, αν δεν έχεις καμία ειδίκευση ή προϋπηρεσία, οπότε σε περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες να διασχίσεις τα σύνορά μας και να μείνεις εδώ μέχρι το τέλος της ζωής σου».

 Συλλογιζόμενος πώς θα εκμεταλλευόταν μια προεκλογική διεθνή κρίση με αμερικανούς ομήρους:

«... στις εκλογές επί Τζίμι Κάρτερ, το γεγονός ότι είχαμε θέμα ομήρων στο Ιράνήταν σχεδόν το μόνο θέμα. Και είχαμε και δύο ελικόπτερα που συνετρίβησαν στην έρημο, θέλω να πω ότι αυτό ήταν το επίκεντρο, και έτσι το να επιλύσει το πρόβλημα ήταν εκείνη την στιγμή το πλέον σημαντικό, η ειδοποιός διαφορά. φοβάμαι ότι σήμερα αν έλεγες: «Καταφέραμε να συμφωνήσει το Ιράν να παραιτηθεί από τη δημιουργία πυρηνικού όπλου», θα έλεγαν «περίμενε λίγο»... Παρεμπιπτόντως, αν συμβεί τίποτα τέτοιο, θα εργασθώ για να βρω έναν τρόπο να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία.»

Ισχυριζόμενος ψευδώς ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα εξαγοράζει «τα τρία τέταρτα» του αμερικανικού χρέους:

«Ναι, είναι ενδιαφέρον ... ο πρώην επικεφαλής της Goldman Sachs, ο John Whitehead, ήταν, επίσης, ο πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στην Νέα Υόρκη και συναντήθηκα με αυτόν, και είπε ότι μόλις η Fed σταματήσει να αγοράζει όλο το χρέος που σωρεύουμε- διότι αυτό κάνανε, η Fed αγοράζει σα να λέμε τα τρία τέταρτα του χρέους που σωρεύει η Αμερική».

Κάνοντας αμφιλεγόμενα καλαμπούρια για τους λατινογενείς ψηφοφόρους και την Elisabeth Warren:

«Και αν είχε γεννηθεί [ο πατέρας μου] από μεξικανούς γονείς, θα είχα μια καλύτερη ευκαιρία να κερδίσω... [Κάποιος εκ των δωρητών:«Πες ένα για την Elizabeth Warren»] Αυτό είναι, θα μπορούσα να πάω και να πω -για όσους δεν γνωρίζουν την Elizabeth Warren, είναι η γυναίκα που έχει θέσει υποψηφιότητα για την Γερουσία των ΗΠΑ στη Μασαχουσέτη και ισχυρίζεται ότι κατάγεται από τους Cherokee...»

Προκαταβάλλοντας «εύκολα» παράπλευρα κέρδη από ενδεχόμενη νίκη του:

«... αν κερδίσουμε στις 6 Νοεμβρίου θα υπάρξει μια μεγάλη ποσότητα αισιοδοξίας για το μέλλον αυτής της χώρας. Θα δούμε κεφάλαια να επανέρχονται, και θα δούμε -χωρίς να κάνουμε εμείς τίποτα- ότι θα πάρει πραγματικά μια ώθηση η οικονομία.»

Κάνοντας εχθρούς στον χώρο των νυχτερινών τωκ σόου:

«Έχω πάει σε εσπερινά, νυχτερινά σόου. Έχω πάει στον Letterman μια-δυο φορές. Εχω πάει στον Leno περισσότερο από δυο φορές, και τώρα Letterman με μισεί, γιατί έχω πάει στον Λένο περισσότερο από ό,τι σε κείνον».

Διαψεύδοντας την φήμη του ως «πλούσιου, πολύ πλούσιου ανθρώπου»:

«Ξέρετε ότι είμαι τόσο φτωχός όσο ένα ποντίκι εκκλησίας».

Και, φυσικά, τα δυο καλύτερα τα αφήσαμε στο τέλος:

Σχετικά με το 47% των «κρατικοδίαιτων, εξαρτώμενων» αμερικανών πολιτών:

«Υπάρχει ένα 47 τοις εκατό των Αμερικανών που θα ψηφίσουν τον πρόεδρο ό,τι κι αν συμβεί.  Εντάξει, υπάρχει ένα 47 τοις εκατό που είναι μαζί του, οι οποίοι εξαρτώνται από την κυβέρνηση, οι οποίοι πιστεύουν ότι είναι θύματα, οι οποίοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να φροντίζει γι' αυτούς, οι οποίοι πιστεύουν ότι έχουν δικαίωμα στην υγειονομική περίθαλψη, στην τροφή, τη στέγαση, ό,τι πείτε.»

Σχετικά με το ανέφικτο της ειρήνης στην Μέση Ανατολή:

«Και βλέπω τους Παλαιστινίους να μη θέλουν την ειρήνη ούτως ή άλλως, για πολιτικούς λόγους, τους βλέπω αφιερωμένους στην καταστροφή και στην εξάλειψη του Ισραήλ, και βλέπω όλα αυτά τα ακανθώδη ζητήματα, και λέω δεν υπάρχει απολύτως κανένας τρόπος [λύσης/ειρήνης]».

Ο τρόπος που διάλεξε ο Ρόμνεϋ  για να κλείσει την βραδιά είναι κι αυτός άξιος καταγραφής, διότι τυγχάνει άτσαλος όσο δεν πάει. Υποψήφιος Πλανητάρχης!

«Ένα από τα προνόμια που έχω σ’ αυτήν την προεκλογική εκστρατεία είναι ότι μπορώ να τρώω καλύτερο επιδόρπιο του κόσμου, και ακριβώς αυτό θα κάνω τώρα [γέλια στο ακροατήριο] Ευχαριστώ [Χειροκρότημα.]».

Πραγματικά, «περιβόλι»...

 Αστυάναξ Καυσοκαλυβίτης, MotherJones

ΣΧΟΛΙΑ

 1. giorgos avatar
  giorgos 21/09/2012 11:33:50

  Αφου βγηκε προεδρος ο ΓΑΠ της Αμερικης,o George W.Bush,ολα γινονται.

  • gram avatar
   gram @ giorgos 21/09/2012 15:46:40

   Με την κοτσάνα που πέταξες τρίτωσαν (οι Γιώργηδες)

 2. gram avatar
  gram 21/09/2012 11:36:53

  Ωραία.. είναι σα να λέμε τι γράφει ο Οδηγητής (έτσι δεν το έλεγαν?)

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ gram 21/09/2012 17:12:43

   Πάντως εἶναι μαργαριτάρια, ὅπως καὶ νὰ τὸ κάνεις.

 3. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 21/09/2012 11:42:55

  «Θα ήθελα να δώσω μια πράσινη κάρτα σε κάθε διδάκτορα του κόσμου και να του πώ ‘Ελάτε στην Αμερική, σας θέλουμε εδώ’. Αντ’ αυτού, το καθιστούμε δύσκολο για όσους μορφώθηκαν εδώ ή αλλού να νιώσουν σαν στο σπίτι τους στην Αμερική. Εκτός, φυσικά, αν δεν έχεις καμία ειδίκευση ή προϋπηρεσία, οπότε σε περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες να διασχίσεις τα σύνορά μας και να μείνεις εδώ μέχρι το τέλος της ζωής σου».
  Είδατε πουθενά να λέει τίποτα το περίεργο; Λέει, απλώς, ότι η Αμερική χρειάζεται μετανάστες με εξειδίκευση, και μάλιστα υψηλή, και όχι ανθρώπους δίχως καμία δεξιότητα ή ειδίκευση (αυτούς τους μαζεύουμε εμείς....). Για εργατικό δυναμικό και μάλιστα ανειδίκευτους, προφανώς, το ήδη υπάρχον στην Αμερική αρκεί.
  Πού το περίεργο λοιπόν; Το ότι δεν είναι ο Ρόμνεϊ λαθρολάγνος; Δεξιός είναι, δεν είναι αριστερός.

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ ΒΙΣ 21/09/2012 17:17:01

   ΒΙΣ, κάνεις ΦΑΟΥΛ ἐδῶ. Δὲν εἶναι Ἑλλάδα ἐκεῖ, Ἀμερικὴ εἶναι! Δὲν εἶναι ἔθνος κράτος. Ἔχει φτιαχτεῖ, χτιστεῖ, δημιουργηθεῖ ἀπὸ "ἀνειδίκευτους ἐργάτες, ἐνίοτε χωρὶς προϋπηρεσία", ἀπὸ ἐξαθλιωμένους μετανάστες μὲ τὸ ὄνειρο νὰ διαπρέψουν. Ἡ δήλωση ἀποτελεῖ προσβολὴ γιὰ ὅλους ὅσοι ἔχτισαν αὐτὴ τὴ χώρα.

   Τὸ ἅγαλμα τῆς Ἐλευθερίας γράφει "Give me your tired, your poor/Your huddled masses yearning to breathe free". Your tired καὶ your poor, ὄχι μόνο your PhDs and your researchers.

   Μὴ συγκρίνεις μῆλα μὲ ἀχλάδια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.