23/07/2009 02:36
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Περίεργες εξελίξεις στο Ιράν.Ο  Πρόεδρος του Ιράν Mahmoud Ahmadinejad αρνήθηκε να εκτελέσει ευθεία διαταγή του Ιρανού υπέρτατου ηγέτη Ayatollah Ali Khamenei βάσει της οποίας θα έπρεπε να απολύσει τον αντιπρόεδρό του.

Η άρνηση αυτή δημιουργεί σοβαρό ρήγμα στις σχέσεις μεταξύ του Προέδρου και του Υπέρτατου Ηγέτη της χώρας. 

Ο αντιπρόεδρος, τυγχάνει να είναι και ο πεθερός του γιου του Ahmadinejad και έχει προκαλέσει αντιδράσεις και μεγάλο  θυμό στους σκληροπυρηνικούς Ιρανούς λόγω κάποιων ευνοϊκών προς το Ισραήλ δημοσίων σχολίων του. Ο Πρόεδρος πάντως εξέπληξε την Ιρανική ελίτ διατηρώντας τον στη θέση του και λέγοντας μάλιστα πως «πρόκειται για  πιστό στην Ισλαμική επανάσταση που  παραμένει ένας απλός υπηρέτης του λαού.»

Ο αντιπρόεδρος από την πλευρά του προσπάθησε να υποβαθμίσει το όλο ζήτημα ανασκευάζοντας τα φιλοεβραικά του σχόλια τα οποία και αποκάλεσε ως «ένα είδος ψυχολογικού πολέμου εναντίον του καθεστώτος». 

Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πάντως συνεχίζονται στη Τεχεράνη όπου αστυνομικοί με πολιτική περιβολή που ανήκουν στην διαβόητη παραστρατιωτική οργάνωση Basiji, κυνήγησαν και χτύπησαν άγρια τους διαδηλωτές αφήνοντας μάλιστα μια γυναίκα αναίσθητη στο πεζοδρόμιο.

 Ο ηγέτης των διαμαρτυρομένων Mir Hossein Mousavi ανέφερε σε κάποια ιστοσελίδα πως πρόκειται να δημιουργήσει νέο πολιτικό σχηματισμό μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

 Πηγή: Los Angeles Times, Guardian (UK)

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.