12/08/2009 17:28
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πειρατεία και σε ευρωπαϊκά ύδατα;Ένα φορτηγό πλοίο με ρωσικό πλήρωμα έχει εξαφανιστεί, ένα γεγονός που ίσως αποκαλύψει  το πρώτο περιστατικό πειρατείας και σε ευρωπαϊκά ύδατα.

Το πλοίο Αρκτική Θάλασσα, που μετέφερε 6.500 τόνων φορτίο ξυλείας από τη Φινλανδία στην Αλγερία, επικοινώνησε για τελευταία φορά πριν από δύο εβδομάδες όταν περνούσε το κανάλι της Μάγχης, μία από τις πιο πολυσύχναστες πλωτές οδούς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αναμενόταν να φτάσει στο λιμάνι της Μπεζάια στη βόρεια Αλγερία στις 4 Αυγούστου, ωστόσο δεν εμφανίστηκε ποτέ!

Ο Mark Clark της βρετανικής ακτοφυλακής είπε ότι το πλοίο με πλήρωμα 15 Ρώσους έκανε την τελευταία επαφή στις 28 Ιουλίου, αλλά δεν ανέφερε κάτι περίεργο.

Όπως ανέφερε, καθυστερημένα, η Ιντερπόλ ζήτησε από τη βρετανική ακτοφυλακή στις 3 Αυγούστου να ερευνήσει στην Αρκτική Θάλασσα, διότι το πλοίο ενεπλάκη σε περιστατικό πειρατείας στα ανοικτά των ακτών της Σουηδίας, στις 24 Ιουλίου.

 Από την έρευνα πάντως δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο μέχρι στιγμής. Το CNN επικοινώνησε με την πλοιοκτήτρια εταιρία, η οποία επίσης δήλωσε πως δεν έχει ιδέα που βρίσκεται το πλοίο και το φορτίο.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.