#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/07/2012 08:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραλήρημα «Ιndependent» κατά της ΕλλάδαςΕίναι η Ελλάδα ένα άρρωστο έθνος; Αυτό διερωτάται ο βρετανικός «Independent» μέσα από ένα άρθρο που στάζει φαρμάκι για τη χώρα μας. Ο συντάκτης της εφημερίδας, με αφορμή την οικονομική κρίση δημιούργησε ένα μύλο στον οποίο άλεσε ό,τι βρήκε: AIDS, ιερόδουλες, ανεργία, αυτοκτονίες, αστέγους, ακόμα και μια έρευνα για την Αχαΐα, σύμφωνα με την οποία οι ασθενείς δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα φάρμακά τους. Το αποτέλεσμα του αλέσματος ήταν η εικόνα μιας χώρας, στην οποία οι γυναίκες γίνονται πόρνες λόγω υψηλής ανεργίας, οι άστεγοι πλημμυρίζουν τους δρόμους και το AIDS θερίζει σαν το απλό κρυολόγημα.

Αν και κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι οι δαπάνες για τη δημόσια υγεία έχουν υποστεί μείωση –όπως και στην Αγγλία άλλωστε από τον «Κάμερον τον ψαλιδοχέρη»–, εντούτοις παραμένει εντυπωσιακή η σπουδή της βρετανικής εφημερίδας να παρουσιάσει την Ελλάδα σαν μια χώρα που πεθαίνει.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται και η περίπτωση του 35χρονου Θοδωρή, ο οποίος θα λάμβανε μέρος στον πρώτο κύκλο του ελληνικού Master Chef, αλλά τελικά δεν προχώρησε η συμμετοχή του γιατί έπρεπε πρώτα να αποκαλύψει στους συμπαίκτες του ότι είναι φορέας του AIDS. Εκείνος δεν το δέχθηκε, γιατί φοβήθηκε τον στιγματισμό που συνοδεύει την ασθένεια στην Ελλάδα. Και εδώ, βέβαια, ο συντάκτης του «Independent» ξέχασε να αναφέρει πως στη Μεγάλη Βρετανία ο στιγματισμός για την ασθένεια έχει αυξηθεί σε τέτοιο ποσοστό που φθάνει εκείνο της Νοτίου Αφρικής, με έναν στους δύο Βρετανούς να δηλώνουν ότι θα το κρατούσαν κρυφό αν ένας συγγενής τους ήταν φορέας της νόσου (έρευνα του βρετανικού Ερυθρού Σταυρού).

Όσο για την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων AIDS στην Ελλάδα, γράφει πως αυξήθηκαν κατά 1.450% ανάμεσα στους χρήστες ναρκωτικών (1.000% αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ), ενώ εμφανίστηκαν 954 νέα κρούσματα το 2011.

Αυτό που δεν αναφέρεται στο δημοσίευμα είναι ότι στις περισσότερες κατηγορίες τα ποσοστά λοίμωξης μειώνονται χρόνο με το χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό των κρουσμάτων ανάμεσα σε ετεροφυλόφιλους στο σύνολο των δηλωθέντων περιστατικών έπεσε από 26,51% το 2006 στο 13,45% το 2011 και στους ομοφυλόφιλους περιορίστηκε από 51,41% στο 33,13% την ίδια χρονική περίοδο.

Δέσποινα Κονταράκη, στον Ελεύθερο Τύπο

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μάκης avatar
  Μάκης 26/07/2012 08:42:05

  Εδώ και τρία χρόνια, εμείς οι Έλληνες ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ από τη ρατσιστική δαιμονοποίησή μας από τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς των "εταίρων" μας, αλλά όταν μια ανεγκέφαλη Ελληνίδα αθλήτρια βγαίνει και κάνει ρατσιστικά αστειάκια εις βάρος άλλων στο τουίτερ, την υπερασπιζόμαστε.

  • Γιώργος1 avatar
   Γιώργος1 @ Μάκης 26/07/2012 11:15:57

   Ποια ρατσιστικά αστειάκια. ΕΝΑ ήταν και δεν ήταν καν ρατσιστικό! Και βέβαια θα την υπερασπιστούμε γιατί είναι μια 23χρονη αθλήτρια που την στιγμάτισαν όλοι με τον χειρότερο τρόπο! Είναι το ίδιο πράμα να σου βγάζει το φόκους την Αφροδίτη να σου κάνει κωλοδάχτυλο και το ίδιο να λες ένα χαζόαστείο για κουνούπια και για τον αριθμό των Αφρικανών στην Ελλάδα; Έλα Παναγιά μου!

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ Μάκης 26/07/2012 18:04:41

   Αν δεν κάνω λάθος το "αστείο" ήταν ότι με τόσους αφρικανούς στην ελλάδα τα κουνούπια του δ. νείλου θα έχουν και ντόπιο κρέας.


   Δεν καταλαβαίνω την τόσο σκληρή αντίδραση. Για ποιο απο τα δύο έχουμε αντίρρηση;
   Ότι υπάρχουν πολλοί αφρικανοί στην Ελλάδα; Άτοπο.
   Ότι τόσο τα κουνούπια όσο και οι αφρικανοί προέρχονται γεωγραφικά απο το ίδιο μέρος, όπως πχ οι κρήτες και ο κρητικός φουροκάτης; Άτοπο κι αυτό. Τα κουνούπια και οι αφρικανοι ΠΡΑΓΜΑΤΙ προέρχονται απο την ίδια ήπειρο.

   Καλό είναι να αποφεύγοντα τα πολλά - πολλά στο φέισμπουκ αλλά έλεος πια........................................ Υπερβολική αντίδραση.

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 26/07/2012 09:08:57

  Και πού να δείτε αν θεσπιστεί πλαφόν στις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες και αρχίσουν οι καρκινοπαθείς να πεθαίνουν σαν τα κοτόπουλα (μη έχοντας να πληρώσουν το υπέρογκο κόστος της θεραπείας), τι εικόνα στο εξωτερικό θα αποκτήσουμε. Σουαζιλάνδη και βάλε!

  • voter avatar
   voter @ Αυριανιστής 26/07/2012 09:50:46

   Εμμεσα το πλαφόν έχει ήδη μπει . Αμεσα συζητείται σοβαρά μέσω της προτεινόμενης συνασφάλισης ,με "χρηματική ποινή γιά τους ασφαλισμένους υπερβάλλουσας χρήσης ".
   Θα είναι μία απο τις τελευταίες πράξεις του δράματος και τότε πιά το δημοσίευμα θα ισχύει πλήρως .

   http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231206651

 3. αγθ avatar
  αγθ 26/07/2012 09:09:30

  Τι το περίεργο βλέπετε στο άρθρο;
  Περιγράφει τη μετατροπή της Ελλάδας, κατά την πάγια συνταγή του δντ, σε μια ακόμη χώρα "πρώην ανατολική", στις οποίες η πορνεία και η εγκληματικότητα ανθούν, η δημόσια περίθαλψη απλά δεν υπάρχει...
  Παράλληλα, σε μια χώρα "αφρικανική" (σαν αυτές που ...συνδράμει το ΔΝΤ), όπου η μόνιμη φτώχεια, η μόνιμη πέινα και οι θανατηφόρες αρρώστιες θερίζουν...
  Τίποτε το περίεργο, λοιπόν.
  Όσοι ...επιμένουν να μη βλέπουν την εξέλιξη αυτή, περαστικά τους!

  • abc avatar
   abc @ αγθ 26/07/2012 10:28:32

   Πολύ σωστό σχόλιο. Πρόκειται για δημοσίευμα συμπαθείας προς την βαρια άρρωστη Ελλάδα που βρίσκεται σε κώμα στην εντατική και συντηρείται στη ζωή με τα σωληνάκια της Τρόικας και την λάθος συνταγή του μνημονίου, για πολύ λίγο χρόνο ακόμα, όπως αναφέρουν συχνά πυκνά οι Ελληνικές εφημερίδες. Τι χειρότερο λέει ο «Ιndependent» ?

 4. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 26/07/2012 10:58:13

  Μάλλον εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο της "εσωτερικής υποβάθμισης" για την τελική επίθεση, όχι με όπλα όπως έκαναν στη Σερβία αλλά με πολιτικοοικονομικά μέσα. Αν θυμάστε, πριν την πολύμηνη επίθεση εναντίον της Σερβίας προηγήθηκε πολύμηνη επίθεση από τα ΜΜΕ των Αγγλοαμερικανών και των άλλων "δυτικών". Ανάλογο μαλάκωσης των θέσεων του εχθρού με βομβαρδισμό πριν την τελική επίθεση. Το μέγα ζητούμενο είναι με ποιούς μηχανισμούς "κρατούσαν στο χέρι" την Ελληνική ελίτ του ΠΑΣΟΚ και δέχτηκαν εκόντες-άκοντες(;) το σχέδιο.

  • vardarskian avatar
   vardarskian @ Νίκος Αργεάδης 26/07/2012 11:39:06

   Με κανένα σχέδιο. ΑΥΤΟΙ ήταν ΤΟ σχέδιο...

 5. Nik avatar
  Nik 26/07/2012 15:51:25

  Αντίδοτο σε τέτοιες αηδίες είναι ένα: η εικόνα του καλοντυμένου Αγγλου που ξερνοκοπά πάνω στα ριγέ παντελόνια του έξω από μια παμπ Παρασκευή βράδυ. Αυτή είναι παρακμή.

  Οι Εσκιμώοι έχουν σαράντα τόσες λέξεις για το χιόνι, όσες έχουν και οι Αγγλοι για το μεταζυθικό ξερατό.

  • sofia or8h avatar
   sofia or8h @ Nik 26/07/2012 17:12:19

   χαχα
   βαλε και μια φοτο να την στειλουμε σε αυτην την εφημεριδα

 6. Leonidas avatar
  Leonidas 26/07/2012 16:56:31

  Το άρθρο του 'Independent' ΔΥΣΤΥΧΩΣ, λέει την αλήθεια, άσχετα από τους απώτερους σκοπούς.
  Γαι το θέμα των ασθενειών, μην ξεχνάτε ότι οι επιδημιολογικές μελέτες δείχνουν από που έχουν προέλθει η επανεμφάνιση ασθενειών που είχαν εξαφανιστεί για πολλά χρόνια από την Ελλάδα ( πέραν του AIDS, που και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην μετανάστευση)¨:

  http://www.express.gr/news/ygeia/521540oz_20110923521540.php3

  -Κάποιοι χαρακτηρίζουν τέτοιες παρατηρήσεις ως 'ρατσιστικές'.
  Εγώ τις αποκαλώ 'επιδημιολογικές μελέτες' και 'στατιστική',όπως η παρακάτω:
  http://www.avert.org/africa-hiv-aids-statistics.htm

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.