#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/05/2011 16:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πανηγυρισμοί για την συμφιλίωση Φατάχ-ΧαμάςΟι νεαροί Παλαιστίνιοι στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη γιορτάζουν σήμερα τη συμφωνία συμφιλίωσης που υπογράφηκε ανάμεσα στις δύο αδελφές- αντιπάλους οργανώσεις Φατάχ και Χαμάς.

Στην Πόλη της Γάζας περίπου 700 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορείας έως την κεντρική πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη, ανεμίζοντας την εθνική παλαιστινιακή σημαία και πράσινα λάβαρα για τη Χαμάς και κίτρινα σύμβολα των εθνικιστών της Φάταχ, σε μία κατάσταση ευωχίας και ενθουσιασμού.

«Είναι η πρώτη φορά σε τέσσερα χρόνια που έχω τη δυνατότητα να κρατήσω τη σημαία της Φατάχ δίπλα στα παλαιστινιακά εθνικά χρώματα», τόνισε εμφατικά ο 20χρονος Μαχμούντ αλ Ριάτι, τυλιγμένος σε μία παλαιστινιακή σημαία.

Το συναίσθημα που κυριαρχούσε σε αυτήν την ημέρα -την οποία μία άλλη 20χρονη σπουδάστρια χαρακτήρισε ως «μία από τις σπουδαιότερες για τον παλαιστινιακό σκοπό»--ήταν η αισιοδοξία, έπειτα από μία τετραετία βίας, διχασμού και εχθρότητας ανάμεσα στις δύο κυριότερες παλαιστινιακές οργανώσεις.

«Ιδού η πολυαναμενόμενη ημέρα. Η ημέρα της απελευθέρωσής μας», φώναξε από το μικρόφωνο ένας άλλο μαχητικό στέλεχος, απονέμοντας τα εύσημα στο «Κίνημα της 15ης Μαρτίου», μίας ομάδας νέων Παλαιστινίων που οργάνωσε μία πλειάδα συγκεντρώσεων δεκάδων χιλιάδων υποστηρικτών της συμφιλίωσης μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης στο Ίντερνετ.

Στη Ραμάλα, έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, το πλήθος φαινόταν διατεθειμένο να πιστέψει αληθινά για την ειλικρίνεια της επιτευχθείσας συμφιλίωσης.

«Ο Παλαιστινιακός λαός άλλη επιλογή δεν έχει από την συμφιλίωση. Πιστεύω πως αυτό πρόκειται να συνεχισθεί και στο πεδίο εφαρμογής της, διότι αυτό θα συνεπαγόταν το τέλος των προγραμμάτων της Χαμάς και της Φατάχ», τόνισε ο 48χρονος Μπασίρ Σάλεχ, μέλος μιας ΜΚΟ.

Επισήμως, οι πολιτικοί ταγοί των Παλαιστινίων έχουν χειροκροτήσει την συμφιλίωση.

«Είναι το πρώτο βήμα. Αναμένουμε αυτήν τη στιγμή από πολύ καιρό διότι η εθνική ενότητα αποτελεί ένα από τα θεμελιακά ζητήματα προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για να αποκτήσουμε το δικό μας κράτος», τόνισε στους δημοσιογράφους από τη Ραμάλα ο πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ, του οποίου η κυβέρνηση οφείλει πλέον, βάσει της ρήτρας της συμφωνίας, να παραχωρήσει την εξουσία σε ένα μεταβατικό σχήμα από ανεξάρτητες προσωπικότητες.

Μολαταύτα, σε ιδιωτικό επίπεδο, ορισμένες πολιτικές προσωπικότητες εκφράζουν σκεπτικισμό, μάλιστα ένας εξ αυτών έδωσε πιθανότητες επιτυχίας «50/50» στη συμφωνία, ενώ έτερος εξέφρασε την «θλίψη του για την έλλειψη σαφούς οράματος» στις Φατάχ και Χαμάς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. jkr avatar
  jkr 04/05/2011 17:11:25

  Κλείνουν τα μέτωπα σιγά σιγά στη Μέση Ανατολή, πάμε πιο ανατολικά...

 2. East avatar
  East 04/05/2011 20:41:00

  Οι Παλαιστίνιοι είναι Κρήτες, και οι Αραβόφωνες περιοχές ήταν κέντρα Ελληνισμού-Ορθοδοξίας-Ρωμιοσύνης, οι κάτοικοι των οποίων εξισλαμίστηκαν από τους Άραβες κατακτητές, όμως ακόμα και σήμερα υπάρχουν ισχυρές μειονότητες Ρωμιών-Ορθόδοξων.

  Η Ελλάδα αντί να παρακολουθεί αμήχανα τις εξελίξεις, πρέπει να συμπεριφερθεί ως ηγέτης, και να υπενθυμίσει σε όλους αυτούς την Ελληνική-Ρωμαίικη καταγωγή τους, και να χορηγήσει υπηκοότητα σε όποιον είναι ή ξαναγίνει Ορθόδοξος και θέλει να ξαναγίνει Έλληνας.

  Έτσι θα ηγηθούμε στην περιοχή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.