#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/02/2011 06:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παγκόσμια κρίση πληθωρισμού προ των πυλών

Αφού το αμερικανικό δολάριο συνεχώς υποτιμάται, πως γίνεται και κάθε τόσο κερδίζει αξία απέναντι σε άλλα νομίσματα; Μάλλον επειδή όλοι τυπώνουν χρήματα πυρετωδώς. Δείτε τα σχεδιαγράμματα.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Federal Reserve) τυπώνει χρήματα μετά μανίας. Και όχι μόνο αυτή. Το ίδιο κάνουν η Βρετανία, η Ιαπωνία, η Κίνα, η Ινδία, και η ΕΕ. Όλα αυτά τα νομίσματα υποτιμώνται καθημερινά. Και αυτό που γίνεται, αποτελεί συνταγή για μια παγκόσμια οικονομική καταστροφή.Οι επενδυτές παντού στο κόσμο σπεύδουν να απομακρυνθούν από τα χαρτονομίσματα, και να στραφούν σε κάτι πιο «σκληρό». Ότι είναι «σκληρό» και χειροπιαστό, είναι και περιζήτητο. Ο χρυσός έσπασε κάθε ρεκόρ πέρσι, και φέτος άρχισε ξανά να ανεβαίνει. Σήμερα έπιασε την υψηλότερη τιμή των τελευταίων πέντε εβδομάδων. Μεγάλη ζήτηση έχει και το ασήμι. Το πετρέλαιο πλησιάζει και πάλι τα $100 το βαρέλι. Τα αγροτικά προϊόντα έχουν εκτοξευτεί, και τέλος υπάρχει μεγάλη στροφή προς τα έργα τέχνης και άλλα συλλεκτικά αντικείμενα. Τα χαρτονομίσματα δεν θεωρούνται πλέον ασφαλή. Οι επενδυτές παρακολουθούν τον φρενήρη ρυθμό που επικρατεί παγκοσμίως στην εκτύπωση χρήματος, και ανησυχούν. Όλοι καταλαβαίνουν προς τα πού πάμε. Ο πληθωρισμός θα κυριαρχήσει και θα υπάρξει παγκόσμια οικονομική σύνθλιψη.Τότε γιατί τα κράτη συνεχίζουν να τυπώνουν χρήμα; Μια απάντηση είναι πως αν είσαι μέλος του ΔΝΤ, σου απαγορεύεται να έχεις αποθεματικά σε χρυσό. Αυτή η απαγόρευση βασίζεται στο άρθρο 4, παρ.2β του καταστατικού του ΔΝΤ. Έτσι, στην ουσία, το ΔΝΤ απαγορεύει  στα κράτη που έχουν προβληματική νομισματική πολιτική, να τη σταθεροποιήσουν. Αυτό οδηγεί στην επιβράδυνση της ανάκαμψης και της ανάπτυξης, επιβαρύνοντας έτσι την ήδη υπάρχουσα οικονομική και πολιτική τους αστάθεια.Η αλήθεια είναι ότι η παγκόσμια ελίτ δεν θέλει τα κράτη να έχουν χρυσό ή νομίσματα που να στηρίζονται σε αυτόν. Προτιμά το απλό χρήμα, που κάποιοι επιτήδειοι μπορούν εύκολα να χειραγωγήσουν προς όφελος τους. Όλα τα νομίσματα συνεχώς υποτιμούνται. Πολλές φορές, κάποια κράτη υποτιμούν το νόμισμά τους επίτηδες, ώστε να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο διεθνές εμπόριο. Για αυτό και οι επενδυτές αποφεύγουν πλέον το χαρτονόμισμα. Χάνει αξία μόλις το αποκτήσουν.Σε μερικές περιοχές του πλανήτη, ζούμε ένα πυρετό του χρυσού. Η Κίνα, για παράδειγμα, το 2010 εισήγαγε πενταπλάσια ποσότητα χρυσού απ ότι το 2009. Στο χρηματιστήριο χρυσού της Σαγκάης, οι συναλλαγές αυξήθηκαν κατά 43% στους πρώτους μήνες του 2010. Ο χρυσός, το ασήμι, και όλα γενικά τα πολύτιμα μέταλλα, θεωρούνται ως το μόνο όπλο απέναντι στον παγκόσμιο πληθωρισμό.

Γιατί όμως γίνονται όλα αυτά; Κυρίως επειδή μέσα στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα, υπάρχουν μεγάλες εγγενείς ανισορροπίες. Για να διατηρηθεί το σύστημα, οι κεντρικές τράπεζες του κόσμου πρέπει συνεχώς να μεγαλώνουν τη φούσκα, προσθέτοντας καινούργιο χρήμα και καινούργιο χρέος. Αυτό όμως οδηγεί τελεσίδικα σε οικονομικό χάος για τις παγκόσμιες αγορές. Στο τέλος θα κυριαρχήσει  ο πληθωρισμός. Και αυτό το βλέπουμε ήδη σε κάποιες περιοχές, όπως η Κίνα. Το συνεχώς αυξανόμενο κόστος των τροφίμων προκαλεί ταραχές στη Μέση Ανατολή και αλλού. Ακόμη και οι Αμερικανοί άρχισαν να βλέπουν μεγάλες αυξήσεις στα βενζινάδικα και στα σούπερ μάρκετ.Οπότε, αυτή τη στιγμή έχουμε τις κεντρικές τράπεζες να τυπώνουν χρήμα, και τους επενδυτές να μετατρέπουν το χρήμα σε χρυσό κλπ. Αν δεν αλλάξει κάτι, οι τιμές όλων των ειδών θα αυξηθούν, και ο πληθωρισμός θα μας γονατίσει. Υπάρχει τρόπος διαφυγής από αυτή τη προδιαγεγραμμένη καταστροφική πορεία;

S.A.-Prison Planet

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 21/02/2011 07:00:52

  Οι Αμερικανοί εξάγουν πληθωρισμό.
  Η fed τα κατάφερε για μια ακόμη φορά να κάνει τα τρόφιμα απλησίαστα. Και ύστερα αναρωτιώμαστε πως φτιάχνονται οι Χίτλερ.

  • popolaros avatar
   popolaros @ Orestios 21/02/2011 13:20:07

   +1000
   ...εξάγουν και jeffreys για να εφαρμόζουν τα σχέδια.

   • Orestios avatar
    Orestios @ popolaros 21/02/2011 15:45:03

    Η μάζα τον ανέδειξε άλλωστε.

 2. zame avatar
  zame 21/02/2011 12:27:55

  ...καθως αυτη η πραγματικοτητα θα γινεται ολο και ποιο αισθητη θα βιωσουμε το περασμα
  απο τον καπιταλισμο στον "ταλεντισμο" (TALENTISM)
  Μια εποχη που συγκριτικο πλεονεκτημα θα ειναι το ατομο & οι δυνατοτητες του..& οχι το κεφαλαιο..
  (η ανακοινωση της Manpower Inc. που ητανε ο στρατηγικος συνεργατης του παγκοσμιου οικονομικου φορουμ 2011 στο Νταβος.)

 3. zame avatar
  zame 21/02/2011 12:31:48

  απο την Καθημερινη αρθρο του Χρ.Δαμ.
  Ξεκινησε η νεα εποχη του Ανθρωπου απο τον καπιταλισμο στον "Ταλεντισμο"

  • drider avatar
   drider @ zame 21/02/2011 17:35:41

   Τί να πω για φρασεολογία του τύπου (από το άρθρο);
   "Σήμερα, στην ανατολή της Εποχής του Ανθρώπου(???) οι πιέσεις που ασκούνται στα υπάρχοντα συστήματα τα καθιστούν μη βιώσιμα."

   Μάλλον εννοεί την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση (μία από τις πολλές που θα ακολουθήσουν). Πάντοτε όταν το σύστημα "ζορίζεται", πετάνε τέτοιους είδους μεταμοντερνισμούς...

 4. popolaros avatar
  popolaros 21/02/2011 13:27:33

  Debt Based Currency.
  h**p://www.youtube.com/watch?v=1lEFuGDBhtc

 5. blog collector avatar
  blog collector 21/02/2011 16:45:47

  Strange μπορείς να γίνεσαι πιο συγκεκριμένος όταν κάνεις αναφορά σε sites γράφοντας είτε τον ξένο τίτλο είτε το λινκ κατ' ευθείαν, για να βλέπουμε ποιος γράφει τα άρθρα και να τα δείχνουμε στους ξένους φίλους μας.
  Γράφοντας απλά Prison planet δεν είναι αρκετό

 6. RYaN avatar
  RYaN 21/02/2011 17:30:47

  Με τη μεγάλη κρίση του 2008-2009 χάθηκαν περίπου 20 τρισ. δολ. από τις τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ενώ ουδέποτε βρέθηκε σε ποιων τα χέρια κατέληξαν. Αυτό ήταν και η αιτία της παγκόσμιας κρίσης ρευστότητας. Ο παγκόσμιος πληθωρισμός ήταν η μόνη λύση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Εντούτοις, αφού αυτή η διόρθωση δε μπορεί να γίνει κεντρικά σε όλον τον πλανήτη, δημιουργούνται από τις διαφορές φάσεις στον χρηματικό εφοδιασμό οι γνωστές νομισματικές ανισορροπίες.

 7. RYaN avatar
  RYaN 21/02/2011 17:32:22

  διαφορές φάσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.