#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/05/2011 07:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ratko Mladic θύμα της ένταξης της Σερβίας στην ΕΕ;Λίγο διάστημα μετά τη δολοφονία του Osama bin Laden στο Πακιστάν, συνελήφθη και ο πλέον καταζητούμενος εγκληματίας πολέμου της Ευρώπης, Σέρβος  στρατηγός Ratko Mladic, γνωστός και ως ο «χασάπης της Βοσνίας», ο οποίος μέχρι πρόσφατα, απολάμβανε ασυλία από τις αρχές της χώρας του.

Αν και μέλος του τακτικού στρατού της Σερβίας, και αργότερα των δυνάμεων των Σερβοβόσνιων, ο Mladic έμοιαζε και σκέφτονταν σαν ένας απλός και σκληροτράχηλος ορεσίβιος αγρότης.

Του άρεσε η δημοτική μουσική, το ποτό και το φαί. Είχε αδυναμία στο ψητό γουρουνόπουλο, και μάλιστα σε μια συνάντησή του κάποτε  με τον έκπληκτο Ολλανδό διοικητή των κυανόκρανων της Srebrenica, έσφαξε ο ίδιος ένα γουρούνι για να το ψήσει.

Πάνω απ όλα, μισούσε τους Μουσουλμάνους, τους οποίος θεωρούσε αιώνιους εχθρούς, μισώντας εξίσου και όσους τους ανέχονταν ή τους προστάτευαν. Έτσι εξηγείται η αιματηρή πολιορκία του Sarajevo, αλλά και η γενοκτονία 8.000 Μουσουλμάνων στη Srebrenica το 1995, εξαιτίας της οποίας ο Mladic κηρύχτηκε εγκληματίας πολέμου και καταζητείτο έκτοτε .

Σε κάποια φάση τον έψαχναν η CIA, η MI6, η DGSE (Direction Generale de la Securite Exterieure), ακόμη και οι ολλανδικές μυστικές υπηρεσίες. Πολλές ήταν οι φορές που παραλίγο να τον πιάσουν. Μετά τον Osama, ο Mladic αποτελούσε τον πιο περιζήτητο στόχο των διεθνών μυστικών υπηρεσιών.

Το πρώτο καιρό, όλοι ήξεραν που βρίσκεται, αλλά ήταν αδύνατο να τον πλησιάσουν. Κρύβονταν στα βουνά της Βοσνίας, μέσα σε παλιά οχυρά που είχαν κτιστεί επί Τίτο. Τα οχυρά αυτά ήταν επιμελώς καμουφλαρισμένα, φυλάσσονταν, και διέθεταν πολλαπλές εξόδους. Οι σκοποί, εξοπλισμένοι με κιάλια, μπορούσαν εύκολα να εντοπίσουν οποιονδήποτε πλησίαζε.

Ο πρόεδρος Milosevic προστάτευε τους Σερβοβόσνιους εγκληματίες πολέμου. Μάλιστα, οι φήμες θέλουν τον Mladic να ζούσε για ένα διάστημα ανενόχλητος σε ένα προάστιο του Βελιγραδίου, παρακολουθώντας ακόμη και αγώνες ποδοσφαίρου.

Η σύλληψή του έμοιαζε απίθανη. Για πολλούς συμπατριώτες του ήταν ένας αληθινός ήρωας. Ακόμη κι αυτοί που δεν τον είχαν σε εκτίμηση, δεν ήθελαν να βοηθήσουν τη Δύση μετά από τον ανελέητο βομβαρδισμό του Βελιγραδίου από το ΝΑΤΟ.

Το αφεντικό του, ο Radovan Karadzic συνελήφθη το 2008, ζώντας στο Βελιγράδι όπου εργάζονταν  ως θεραπευτής.  Ο Mladic όπως ήταν διαφορετική περίπτωση. Ήταν στρατηγός και όχι πολιτικός. Είχε προστασία από πλευράς του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, οι οποίες διέδιδαν μέσω παραπληροφόρησης, ότι ήταν από καιρό νεκρός.

‘Ότι όμως και να συνέβαινε στο παρελθόν, ο νυν πρόεδρος της Σερβίας Boris Tadic επιδιώκει μετά μανίας την ένταξη της χώρας του στην ΕΕ από το 2004. Ένας από τους όρους για την ένταξη ήταν και η σύλληψη του στρατηγού.

Πέρσι μάλιστα , ο πρόεδρος αύξησε το ποσό της επικήρυξης του καταζητούμενου σε €10 εκατομμύρια, καλώντας για βοήθεια ακόμη και το FBI. Και ίσως αυτό να ήταν που έπαιξε τον καθοριστικό  ρόλο  στη σύλληψη.

S.A.- http://www.thefirstpost.co.uk/

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. East avatar
  East 29/05/2011 07:43:14

  Οι κάτοικοι της Σερβίας και όλων των Βαλκανίων κατάγωνται από την Αρχαία Ελλάδα και το Βυζάντιο-Ρωμανία.

  Η Ελλάδα, ως ηγέτης των Ορθοδόξων και διάδοχος του Βυζαντίου, πρέπει να τους υπενθυμίσει την καταγωγή τους, και να τους επανελληνοποιήσει χορηγώντας υπηκοότητα σε όποιον κάτοικο των Βαλκανίων είναι ή ξαναγίνει Ορθόδοξος και θέλει να επιστρέψει στον Ελληνισμό.

  • anonymous avatar
   anonymous @ East 29/05/2011 10:01:02

   Να σταματήσεις τα παραμύθια. ΟΙ χώρες Βουλγαρία, Σερβία, Σκόπια και Ρουμανία κατοικούνται από μη Έλληνες, είναι Σλαβογενείς που κατέβηκαν στο Νότο από το Βορρά, μιλάνε σλαβογενείς γλώσσες και είναι γενετικά διαφορετικοί. Το μόνο κοινό με εμάς είναι ότι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, αλλά η νοοτροπία τους είναι εντελώς διαφορετική.

 2. juliet avatar
  juliet 29/05/2011 07:58:32

  Καλημέρα,
  Για ποιά Ελλάδα μιλάς ,του ΓΑΠ ή του Φον Ντρούτσα;Εδώ σε λίγο θα κυνηγούνε όποιο κάνει το σταυρό του,ή καλύτερα θα πληρώνει φόρο ,χαράτσι....
  Οι Σέρβοι είναι περήφανος λαός ,φίλος αλλά όπως καταλαβαίνεις τα ιδανικά της Νέας Τάξης είναι πολυεθνικά και τα ίδια για όλους τους λαούς.

  • anonymous avatar
   anonymous @ juliet 29/05/2011 10:03:00

   Αν ήταν περήφανος λαός δε θα έδιναν τους ήρωές τους ούτε θα ψήφιζαν τις κυβερνήσεις που ψηφίζουν.

 3. boanerges avatar
  boanerges 29/05/2011 09:04:48

  Ποια η θέση μιας χώρας όταν "δίνει" τους ηρωές της; Μπορεί για τους νικητές ο Μπλάντιτς να είναι "χασάπης", αλλά για τον λαό του είναι ήρωας -εξαρτάται πάντα από ποια πλευρά το βλέπει κανείς.
  Τηρουμένων των αναλογιών, ας φανταστούμε σε αντίστοιχη περίπτωση να "δίναμε" τον Κολοκοτρώνη...
  Με ποιο αντίτιμο; την ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ποιας Σερβίας; Ότι απ' αυτήν έχει πια απομείνει -μαθαίνω ότι τα πάντα έχουν ξεπουληθεί. Ποιας Ευρωπαϊκής Ένωσης; Ότι απ' αυτήν αναμένεται να απομείνει...

 4. Orestios avatar
  Orestios 29/05/2011 09:27:17

  Αναρωτιέμαι γιατί μετά από τόσα χρόνια η ΕΕ φοβάται έναν ηλικιωμένο.

 5. anonymous avatar
  anonymous 29/05/2011 10:08:34

  Μπορεί για τους νικητές ο Μπλάντιτς να είναι “χασάπης”, αλλά για τον λαό του είναι ήρωας -εξαρτάται πάντα από ποια πλευρά το βλέπει κανείς.
  Δεν κατάλαβες, νικητές είναι οι Σέρβοι. Αν δεις το χάρτη όπως διαμορφώθηκε μετά τον πόλεμο έχουν ενώσει γεωγραφικά, γεωπολιτικά τη Σερβοβοσνία με τη μητέρα Σερβία.

  • boanerges avatar
   boanerges @ anonymous 29/05/2011 11:17:39

   Και το Κοσσυφοπέδιο;

   • anonymous avatar
    anonymous @ boanerges 29/05/2011 11:43:36

    Δεν έχει τελειώσει το θέμα αυτό. Κι εκεί θα γίνει ότι έγινε στη Βοσνία. Διχοτόμηση.

 6. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 29/05/2011 10:12:58

  Ράτκο Μλάντιτς
  Επειτα από 16 χρόνια εξαντλητικού ανθρωποκυνηγητού από ξένες και ντόπιες μυστικές υπηρεσίες ο 69χρονος Ράτκο Μλάντιτς, πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, συνελήφθη στα μέσα της βδομάδας από τις σερβικές ειδικές δυνάμεις στο χωριό Λαζάρεβιτς, 100 χλμ. μακριά από το Βελιγράδι.
  Δεν είναι ξεκάθαρο πώς ακριβώς οδηγήθηκε στα σερβικά κρατητήρια ο άλλοτε κραταιός στρατηγός, που λοιδορείται από το Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία, που έστησαν οι ιμπεριαλιστές για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου σε βάρος των Μουσουλμάνων της Βοσνίας μια περίοδο όπου είχε ανάψει ο εμφύλιος πόλεμος, που υποδαυλίστηκε από τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις που διαμέλυσαν την ενιαία Γιουγκοσλαβία.
  Ανεξακρίβωτη παραμένει και η ταυτότητα αυτού ή αυτών που οδήγησαν τις σερβικές μυστικές υπηρεσίες στα ίχνη του ε.α στρατηγού. Ωστόσο, δεν είναι τυχαίο πως η βραχυπρόθεσμη απέλαση και παράδοσή του στις αρχές του Δικαστηρίου της Χάγης γίνεται σε μία κρίσιμη συγκυρία για τη σερβική αστική τάξη, που επιδιώκει, με κάθε τρόπο και τίμημα, την ένταξη της χώρας στην ΕΕ. Γι' αυτό και προωθεί μία προς μία την ικανοποίηση κάθε απαίτησης των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων περιφρονώντας τις λαϊκές αντιδράσεις. Το είχε κάνει με τον πρώην πρόεδρο της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, που ανεξάρτητα από τις ιδεολογικοπολιτικές διαφορές που μπορεί να έχει κανείς, υπερασπίστηκε τη χώρα του.

  Δ.ΟΡΦ
  (απο τον σημερινό Ριζοσπάστη)

  • anonymous avatar
   anonymous @ εναςάσχετος 29/05/2011 10:41:58

   Επίσημη ανακοίνωση των Σέρβων λέει ότι δεν τον συνέλαβαν για να μπουν στην ΕΕ.
   Απλά τώρα τον κάρφωσε κάποιος, και είπαν ότι η πληροφορία ήταν ανώνυμη, προφανώς για να προστατεύσουν τον καταδότη.

   • εναςάσχετος avatar
    εναςάσχετος @ anonymous 29/05/2011 13:20:50

    Ναι σίγουρα!
    Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρεις?

 7. βαγόνι avatar
  βαγόνι 29/05/2011 10:15:55

  Tα ερωτήματα μένουν ανοιχτά:
  . έχουν οι Βαλκάνιοι την ίδια άποψη με την κ. Ντελ Πόντε;
  .χώρες με "θεσμική",περίπου, παραοικονομία μπαίνουν στην ευρωζώνη;
  .τί μπορούν να αναγνωρίσουν απο την ευρωπαική "ευταξία" και τί τους
  είναι ξένο;
  . κι' ωστόσο: μπορούν να ομονοήσουν και να αναπτύξουν μια βαλκανική
  "πλατφόρμα" συνεννόησης με τους Βόρειους ή θα παραμένουν,οι
  Οθωμανοί, βασικοί συνομιλητές των ισχυρών ¨δυτικών"; - π.χ G-2ο
  . υπάρχει,τελικά, ένα κοινό πολιτισμικό πεδίο συνεννόησης-αυτό το common
  cultural space των culturalists-ή θα παραμείνει ουτοπική σύλληψη η
  "Χάρτα του Ρήγα";
  Δυό,περίπου, αιώνες μετά την χειραφέτηση των Βαλκανικών λαών από τόν
  Οθωμανικό ζυγό, τά βασικά ερωτήματα δεν έχουν απαντηθεί κι'αυτό ήταν
  μοιραίο!

  • boanerges avatar
   boanerges @ βαγόνι 29/05/2011 11:31:48

   Νομίζω, ότι ο Πανσλαβισμός είναι το βασικό εμπόδιο και δύο αιώνες τώρα δεν μπορεί να εφαρμοσθεί η Χάρτα του Ρήγα. "Βοηθά" βέβαια και η Δύση με την κλασική διαλυτική πολιτική της στα Βαλκάνια, αλλά την κύρια ευθύνη την έχουν οι Βαλκάνιοι. Και έτσι φτάσαμε στο σημείο σήμερα να μιλάμε για το νέο μουσουλμανικό τόξο και για την απειλή ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας -ρεαλιστική ή όχι.

  • anonymous avatar
   anonymous @ βαγόνι 29/05/2011 12:23:33

   υπάρχει,τελικά, ένα κοινό πολιτισμικό πεδίο συνεννόησης-αυτό το common
   cultural space των culturalists-ή θα παραμείνει ουτοπική σύλληψη η
   “Χάρτα του Ρήγα”;

   Κατ αρχάς η χάρτα του Ρήγα είναι ο χάρτης της Βαλκανικής όπως τον είχε φτιάξει ο Ρήγας. Προφανώς εννοείς το σύνταγμα του Ρήγα.
   Έκανα τον κόπο και το διάβασα. Εκκινούνταν από την αντίληψη ότι το Ελληνικό στοιχείο είναι το κυρίαρχο στοιχείο στη Βαλκανική και για το λόγο αυτό οι νόμοι έπρεπε να τυπώνονται στα ελληνικά.
   Τώρα πλέον το Ελληνικό στοιχείο ίσως να είναι το πιο αδύνατο στο Βαλκανική.
   Οι χώρες που μας ενδιαφέρουν είναι τρεις. Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία. Έτυχε να γνωρίσω Βούλγαρους και Ρουμάνους. Σέρβους δεν έχω γνωρίσει. Είμαστε διαφορετικοί στην αντίληψη και στη συμπεριφορά. Δεν υπάρχει κοινό σημείο αναφοράς, άλλο πέραν της θρησκείας.
   Για να σου μιλήσω με Ευρωπαϊκούς όρους είναι σα να λέμε ότι η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία θα γίνουν ένα κράτος διότι είναι καθολικοί και διότι μιλάνε λατινογενή γλώσσα. Όσο αυτό είναι ουτοπικό, άλλο τόσο ουτοπικό είναι και το σχέδιο του Ρήγα πολύ δε περισσότερο διότι οι γλώσσες μας είναι διαφορετικές και η νοοτροπία μας επίσης.

   Να θυμάσαι και κάτι ακόμη. Αν σε διαπροσωπικό επίπεδο δε μπορείς να νιώσεις άνετα με το συγκεκριμένο λαό και τη συγκεκριμένη χώρα δεν υπάρχει περίπτωση για στενότερη συνεργασία.

   Επίσης πανσλαβισμός σήμερα δεν υπάρχει. Όσο όμως εμείς θέλουμε να είμαστε ανεξάρτητοι άλλο τόσο θέλουν κι αυτοί.

   • βαγόνι avatar
    βαγόνι @ anonymous 29/05/2011 17:08:11

    Στο τεχνικό θέμα: σήμερα,ο όρος "Χάρτα του Ρήγα" περιλαμβάνει
    πολύ περισσότερα απο την γεωγραφική απεικόνιση της Βαλκανικής
    Συνομοσπονδίας,που εμπνεύσθηκε και εισηγήθηκε.
    Επί της ουσίας: η σύγκλιση των Βαλκανικών Κρατών μπορεί να μήν
    είναι μιά εύκολη υπόθεση, είναι όμως απαραίτητη για τα
    συγκεκριμμένα έθνη-κράτη, άν δεν θέλουν να επιβιώνουν ως κράτη
    παρίες ή το,χειρότερο,ως κράτη-επαίτες!...Θέμα πανσλαβισμού
    δεν βλέπω,όντως, να υπάρχει..θα ήταν σοβαρό εμπόδιο!
    Οι παραδόσεις των χωρών αυτών δεν είναι κλειστές στο διάλογο
    με τη δυτική παράδοση και μόνο φονταμενταλιστικές αναδιπλώσεις
    δεν διαβλέπονται.
    Και κάτι πρόσφατο: στην Αλβανία,στα Σκόπια,στη Βουλγαρία και
    στη Ρουμανία έχουν,ήδη, εγκατασταθεί-εδώ και περισσότερο απο
    μιά 15ετία-Έλληνες που εργάζονται και "επιχειρούν"...θα ήταν
    υπερβολή να μιλήσουμε για φαινόμενο νέου ...."παροικιακού
    ελληνισμού";
    Μπορεί να αρχίσει κανείς χωρίς υπερφίαλους και εξωπραγματικούς στόχους...ν'αρχίσει όμως! 'Ενα μεγάλο μέρος της ελληνικής
    καθεστηκυίας τάξεως θεώρησε,μετά την απελευθέρωση, ότι θα
    απαλασσόταν απο τις ματιές,τύπου Φαλμεράυερ,των Ευρωπαίων,
    άν δήλωνε..αυθεντικώς δυτική! Αυτό είχε...κάποιο κόστος.
    Η γενικευμένη "συνομιλία" της καθ'ημάς Ανατολής" με τον
    "Ευρωπαικό Διαφωτισμό" δεν έγινε όταν έπρεπε,με πολύ αρνητικές
    συνέπειες!...Μπορεί να αρχίσει,τώρα, σε νέο περιτύλιγμα και...
    μέσα στα πλαίσια της Ε.Ε.
    Συνεπώς, μόνο ένας δημιουργικός εκλεκτικισμός,χωρίς ιδεοληψίες,
    μπορεί να βοηθήσει όλους μας..ή,τουλάχιστον, έτσι νομίζω!

 8. a.p. avatar
  a.p. 29/05/2011 10:44:16

  ΕΛΛΑΔΑ-ΣΕΡΒΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΑΔΕΛΦΙΑ!!!!!!!!!!!!!!

  SRBIJA-GRCKA PRAVOSLAVNA BRACA!!!!!!!!!!!!!!

 9. armagedon avatar
  armagedon 29/05/2011 10:58:23

  ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ...ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΕΜΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

  • A.M. avatar
   A.M. @ armagedon 29/05/2011 12:01:10

   Γι αυτό όταν μπείς σε πόλεμο έχεις μία μόνο επιλογή:
   Να νικήσεις!
   Επιτρέποντας στον εαυτό σου τα πάντα, ακόμα και εγκληματα πολέμου.
   Γιατί εάν νικηθείς, είτε πολέμησες σύμφωνα με τους κανόνες είτε όχι, εκτός των άλλων αρνητικών συνεπειών θα δικαστείς και ως εγκληματίας πολέμου ακόμα και εάν δεν έχεις διαπράξει τέτοια εγκλήματα.
   Αν όμως νικήσεις είσαι εσύ ο σωστός - ακόμα και εάν διέπραξες εγκλήματα πολέμοου (π.χ. ΗΠΑ στην Γιουγκοσλαβία, Ιράκ κλπ) - και ο εχθρός ο εγκληματίας πολέμου.
   Αυτό έχει δείξει η μέχρι σήμερα ιστορία της ανθρωπότητας.
   Και από εκεί προκύπτει και το «στον πόλεμο όλα επιτρέπονται».
   Οι κανόνες διεξαγωγής του πολέμου έχουν γραφτεί για να ισχύουν μόνο για τους ηττημένους.
   «Ουαί τοις ηττημένοις».


   Τώρα όσο για το Μλάντιτς..
   Κάποιοι τον κατηγορούν ότι έσφαξε πολύ κόσμο.
   Πόσους Σέρβους όμως έσωσε απ τα λυσσασμένα σκυλιά τους Ταλιμπάν που είχαν έρθει στην Βοσνία απ όλες τις χώρες της γής και όποιον Ορθόδοξο Σέρβο έπιαναν αιχμάλωτο τον έγδερναν κυριολεκτικά σαν αρνί κανένας δεν το γράφει.
   Και το ποιοί εγκληματίες πολέμου όπως π.χ. ο Θάτσι σήμερα είναι πρωθυπουργοί και αξιωματούχοι και δεν θα δικαστούν ποτέ το κάνει γαργάρα η δήθεν υπερευαίσθητη διεθνής κοινότητα.

   Διεθνές δίκαιο δεν υπάρχει.
   Διεθνές άδικο μόνο υπάρχει.
   Και όποιος δεν το βλέπει πάσχει από διανοητική στραβωμάρα.

   Και όταν γίνεται πόλεμος .. γίνεται πόλεμος!
   Κάποιοι δυσκολεύονται ή δεν θέλουν ή δεν τους βολεύει να καταλάβουν πως ο πόλεμος δεν είναι ΜΚΟ προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

   • JOHN avatar
    JOHN @ A.M. 29/05/2011 18:35:28

    Πολυ σωστα μεταξυ αλλων αναφερεις και το Θατσι ο οποιος ουτε λιγο ουτε πολυ κατηγορειται για συμμετοχη σε εμπορια οργανων Σερβων αιχμαλοτων!Αυτον αντι να τον δικασουν τον εκαναν προθυπουργο.Δυο μετρα δυο σταθμα και πολυ υποκρισια,απλα και μονο γιατι ηταν με το μερος των¨νικητων¨.Και τοσα αλλα.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ A.M. 30/05/2011 18:52:08

    "Επιτρέποντας στον εαυτό σου τα πάντα, ακόμα και εγκληματα πολέμου".
    Π.χ. σκοτώνοντας τον Μπίν Λάντεν χωρίς δίκη.
    Ή διαπομπεύοντας έναν κατηγορούμενο πριν δικαστεί.
    Τελικά οι πιό πολλοί "λαικο"-δεξιοί ειστε τα τέλεια Αμερικανάκια.
    Δίκαια οι ιδιεολογικοί σας προπάτορες έλεγαν στον Βάν Φλήτ "στρατηγέ ιδού ο στρατός σας".
    Είστε ακόμα τα πιστά στρατιωτάκια τους.

 10. ο Μήτσος avatar
  ο Μήτσος 29/05/2011 11:30:16

  Ας μη τον αθωόσουμε κιόλα με τα λόγια. Έχει φάει πολύ κόσμο για την "καθορότητα" της Σερβίας. Μπορεί να το παίζει ορθόδοξος, αλλά μαζικά εγκλήματα δεν πρέπει να γίνονται και όταν γίνονται πρέπει να τιμωρούνται. Αργήσανε να τον πιάσουν και καλώς τον πιάσανε.

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ ο Μήτσος 29/05/2011 14:02:11

   Θα συμφωνούσα πλήρως αν δεν υπήρχαν και λεπτομέρειες όπως το γεγονός ότι ο Κροάτης Τούτζμαν, ηγέτης εθνοκάθαρσης, κυρίως στην Κράϊνα και ναζιστής στα νιάτα του, δεν πέθαινε ως ηγέτης και ισότιμος συνομιλητής με τους υπόλοιπους ηγέτες του κόσμου. Δεν κυνηγήθηκε για τα εγκλήματα του, το αντίθετο. Και ο δεδηλωμένα ισλαμιστής Ιζετμπέκοβιτς, φιλοναζί στα νιάτα του (!), κι αυτός έκανε φρικαλεότητες σε βάρος Σέρβων, επιστρατεύοντας ξένους μουτζαχεντίν, σε βαθμό που Βόσνιοι να αηδιάζουν μαζί του. Και αυτοί οι κύριοι, πότε σύμμαχοι και πότε αντίπαλοι μεταξύ τους. Για αυτούς υπήρξαν μόνο τιμές και διεθνής αποδοχή.
   Καλώς συλλαμβάνεται ένας εγκληματίας πολέμου, αλλά δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να δούμε την πράξη κι από την πλευρά του γεγονότος ότι η διεθνής δικαιοσύνη (!) και κοινωνία εθελοτυφλεί.
   Το πιο ελεεινό είναι που η σερβική ηγεσία θέλει να μπει στην Ε.Ε. Δε βλέπει τί παθαίνουμε εμείς, οι Ιρλανδοί και άλλοι;

 11. A.M. avatar
  A.M. 29/05/2011 12:36:14

  «Του άρεσε η δημοτική μουσική, το ποτό και το φαί. Είχε αδυναμία στο ψητό γουρουνόπουλο, και μάλιστα σε μια συνάντησή του κάποτε με τον έκπληκτο Ολλανδό διοικητή των κυανόκρανων της Srebrenica, έσφαξε ο ίδιος ένα γουρούνι για να το ψήσει.»

  Αυτή βέβαια η περιγραφή του Μλάντιτς είναι ο ορισμός της γελοίας προσπάθειας συκοφάντησης ενός στρατηγού που ξεφτίλισε κυριολεκτικά όλο το ΝΑΤΟ.

  Τι ακριβώς θέλει να πεί ο ποιητής;
  Ότι το να ακούς δημοτική μουσική να πίνεις κρασί και να τρώς γουρουνόπουλο δεν ταιριάζει με έναν στρατηγό;
  Ή μήπως το να σφάξει ο Μλάντιτς ένα γουρουνόπουλο με τα χέρια του δείχνει πόσο 'μοβόρος ήταν;
  Αν έτσι είναι τότε ο μπάρμπας μου όπως και χιλιάδες άλλοι Έλληνες που σφάζουν τα αρνοκάτσικα στο γόνατο είναι ... εγκληματίες πολέμου! :lol:

  Ας αντιστρέψω όμως την εικόνα και ας φανταστώ έναν «πολιτισμένο» στραγηγό των ΗΠΑ.
  Ακούει κλασσική μουσική, πίνει μόνο γαλλική σαμπάνια, τρώει τα καλύτερα φαγητά μαγειρεμένα απ τους καλύτερους σέφ του κόσμου, και μετά δίνει την εντολή στα βομβαρδιστικά να βομβαρδίσουν ένα νοσοκομείο στην Σερβία με αποτέλεσμα 100 νεκρούς άμαχους Σέρβους.
  Τι ανθρωπιστής στρατηγός!
  Δεν σφάζει γουρουνόπουλα, μόνο ανθρώπους σκοτώνει και αυτούς άμαχους.

 12. Kanaris avatar
  Kanaris 29/05/2011 14:12:33

  @Α.Μ:
  Δυστυχώς θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου για τις συνθήκες του πολέμου, όσο και αν αυτό έρχεται σε σύγκρουση με τις Χριστανικές μου αξίες. Όσον αφορά το πόσους "έσφαξε", και πώς, οι τρεις δικαστές που ανέλαβαν να τον δικάσουν (νομίζω ένας Γερμανός, ένας Ολλανδός, και ένας Νοτιααφρικάνος) ας ελπίσουμε ότι στηριχτούν στα γεγονότα, και όχι στις πολιτικές τους εντολές. Άλλωστε οι χώρες από τις οποίες προέρχονται έχουν προϊστορία στην "υποστήριξη" των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κάθε λογής κατατρεγμένων!!! Για δε τους αξιοτίμους συνομιλητές στο block αυτό που θέλουν να δούν και την πλευρά που τα διεθνή ΜΜΕ κρύβουν, θα πρότεινα να κάνουν ένα τηλέφωνο στην κ.Παναγιωτίδη Κυριακή (6944587885). Πιστεύω ότι θα χαρεί να τους ξεναγήσει στην έκθεση φωτογραφιών που 20 χρόνια τώρα μαζεύει, κατά τις μεταφορές αθρωπιστικής βοήθειας στους Σέρβους ομοθρήσκους μας.

  P.S. Επίκαιρο λόγω της ημέρας: Κάπου διάβασα ότι οταν ο Ούγκρος μηχανικός Ουρβανός έφευγε άπρακτος από την συνάντηση του με τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, δηλώνωντας ότι θα πουλούσε τα σχέδια για την μπομπάρδα στους Τούρκους, ένας από τους αξιωματικούς ζήτησε την άδεια από τον Αυτοκράτορα να τον δολοφονήσει, για να μην πάρουν τα σχέδια οι Τούρκοι. Ο τελευταίος φυσικά το ΑΡΝΗΘΗΚΕ. Δεν ξέρω αν θα άλλαζε κατά πολύ η Ιστορία σε περίπτωση που το δεχόταν, όμως σήμερα μην περιμένουμε να βρούμε τέτοιους ΗΡΩΕΣ. Αιωνία του η ΜΝΗΜΗ!!!

 13. kalesanos Ant avatar
  kalesanos Ant 29/05/2011 15:59:20

  Ειναι οδυνηρογια ενα λαο να παραδιδει τους ηρωικους ηγετες τους για 30 αργυρια μιας ψευτικης ευημεριας.(οσο για την σρεμπενιτσα αξιζει να διαβασει καποιος τα απομνημονευματα του τοτε διοικητη των νατοικων δυναμεων,που εξιστορει την αληθεια για τους πραγματικους ενοχους).

 14. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ avatar
  ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ 29/05/2011 16:06:01

  "Ο Ratko Mladic θύμα της ένταξης της Σερβίας στην ΕΕ;"

  Η απάντηση είναι αυτονόητη. Γι αυτό και το έθεσαν οι άλλοι σαν όρο για την ένταξη τής Σερβίας. Και γιατί όλα αυτά; Αφού το Γιουγκοσλαβικό έχει "διευθετηθεί" πια, ποιός ο λόγος που επιμένουν; Μα για να περάσουν το μήνυμα. Ότι όποιος διανοηθεί στο μέλλον να αντιταχθεί στα σχέδιά τους θα έχει την τύχη τού Μιλόσεβιτς και τών άλλων. Έτσι ώστε το επόμενο "Γιουγκοσλαβικό" (βάλτε ότι όνομα θέλετε) να "διευθετηθεί" πιο εύκολα και με λιγότερες αντιστάσεις.

 15. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 30/05/2011 18:47:17

  Οι Σέρβοι πολίτες συμμετέχουν σε εκλογές και δεν δεν υπερψηφίζουν τα κόμματα τα φιλικά πρός τον Μλάντιτς ή τον Μιλόσεβιτς, αλλά προς τον Μπόρις Τάντιτς.
  Πάψτε να υποδεικνύετε στους άλλους τι θα κάνουν, για θέματα που αφορούν μόνον εκείνους.
  Κολλήσατε μήπως το χούι από τους πλανητάρχες, και το παίζετε "Βαλκανιάρχες";

 16. Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
  Βαγγέλης, Πειραιάς 30/05/2011 22:23:11

  Για τα αποτελέσματα όλων των Σερβικών εκλογών δείτε:
  http://www.parties-and-elections.de/serbia.html
  & http://www.parties-and-elections.de/serbia2.html

 17. Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
  Βαγγέλης, Πειραιάς 30/05/2011 22:23:46

  Οι σέρβοι, είναι δυστυχώς πλέον ένας ηττημένος λαός. Πάλεψαν μόνοι τους εναντία σε θεούς και δαιμόνες και έχασαν. Πέραν από την αλληλεγγύη και την αγάπη κάποιων λαών όπως του δικού μας, δεν είχαν κανένα σύμμαχο. Και πως θα μπορούσαν άλλωστε; Τι ανάστημα να σηκώσουν απέναντι στις ΗΠΑ και την Γερμανία, θλιβεροί αρλεκίνοι όπως ο Κ Σημιτης ή ο μέθυσος Γέλτσιν, ο Τσουμπαης και όλος ο άλλος θίασος ο οποίος έφερε την Ρωσία στο χείλος της απόλυτης διάλυσης το 1998 – 1999;

  Μόνος εναντίων όλων, ο σερβικός λαός δεν δίστασε να παλέψει. Μόνος ενάντια στους ισλαμο-ναζιδες που ξερνάνε καθεστώτα όπως της Σαουδικής Αραβίας. Μόνος ενάντια στις «παρεμβάσεις» του Ιράν, μόνος ενάντια στις ΗΠΑ, και Γερμανία συνάμα.

  Δεν είναι και λίγο να παλεύεις ενάντια στις δυο υπερδυνάμεις του πλανήτη, τις ΗΠΑ και την Γερμανία.

  Ο Σέρβικος λαός αγωνίστηκε, πάλεψε, αντιστάθηκε. Και έπεσε μαχόμενος όπως πάντα. Βομβαρδισμοί, κύματα προσφύγων, εθνοκάθαρση, εμπάρκα, οικονομική εξαθλίωση, απομόνωση, δαιμονοποίηση, μετανάστευση. Δια πυρός και σιδήρου. Και όμως ακόμη και παρ’ όλα αυτά η Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας αντέχει, ο Σερβικός λαός δεν έχει αποδεχτεί ακόμη την απόσχιση – αρπαγή του Κοσσόβου.

  Παρά την φαινομενική νηνεμία, και την ανοχή που δείχνει ο Σερβικός λαός, ένεκα της αίσθηση πως είναι με την πλάτη στον τοίχο, ο χρόνος για τις κυβερνήσεις των δασολόγων, που αναρριχηθήκαν το 2008 στην εξουσία στην Σερβία πατώντας πάνω στην απελπισία του σερβικού λαού, μετράει ήδη αντίστροφα.

  Το ξέρουν αυτό και οι ίδιοι οι δοσίλογοι, γι’ αυτό και έχουν ξαμολήσει μάλιστα τους διάφορους υπουργούς τους να «κλαψουρίζουν» αλά Λοβέρδοι» στα σερβικά τηλεοπτικά κανάλια για το πολιτικό κόστος και εκλογικό κόστος που θα έχει η έκδοση του Mladic και άλλα τινά.

  Εάν το αποκαλούμενο δικαστήριο στην Χάγη είχε λειτουργήσει και έχει αποδείξει πως είναι ένα πραγματικό δικαστήριο, τότε θα έπρεπε να δικαζόταν εκεί και ο Mladic για τις ευθύνες που του αναλογούν. Μετά όμως την «αθώωση» του Naser Orić από τον εν λόγω δικαστήριο, όλα τα προσχήματα και οι επιφάσεις πως πρόκειται περί δικαστηρίου, έχουν προ πολλού εκπέσει.

  Το «δίκιο των νικητών» δεν είχε ποτέ καμία σχέση με την έννοια ούτε και την απόδοση δικαιοσύνης. Και η Χάγη αποτελεί κατεξοχήν παράδειγμα της άσκησης του «δίκιου των νικητών».

 18. Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
  Βαγγέλης, Πειραιάς 30/05/2011 22:29:32

  ΥΓ: «Δοσίλογων» και όχι «δασολόγων», 

  Άρα «ο χρόνος για τις κυβερνήσεις των δασίλογων, που αναρριχηθήκαν το 2008 στην εξουσία στην Σερβία πατώντας πάνω στην απελπισία του σερβικού λαού, μετράει ήδη αντίστροφα.»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.