#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/08/2011 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο τρόμος παραμένει ισλαμικόςΜετά την μαζική εκτέλεση 77 ανθρώπων στη Νορβηγία από τον εξτρεμιστή Anders Behring Breivik, υπάρχουν πλέον πολλές φωνές, πρόθυμες να εξισώσουν τη «χριστιανική», «αντί-μουσουλμανική» βία με την ισλαμική τρομοκρατία που στοχοποιεί την Αμερική, τους συμμάχους της, ακόμη και τους Μουσουλμάνους ολόκληρου του κόσμου, με πιο θεαματικό παράδειγμα αυτό της  9/11.

Αποτελεί όμως θανάσιμο λάθος  το να συγκρίνουμε τα παραπάνω, υπερτιμώντας την αρρωστημένη και βίαιη ιδεολογία του Breivik, και άλλων σαν κι αυτόν, και πιστεύοντας πως τα εγκλήματά του τυχαίνουν κάποιας γενικότερης υποστήριξης και αποδοχής στη Δύση.

Αυτό που έκανε ο Breivik, ήταν σε ένα βαθμό ακριβώς το ίδιο που έκανε παλιότερα ο Οσάμα Μπιν Λάντεν. Και οι δυο έκαναν κακό. Και των δυο τα εγκλήματα ήταν πολιτικής φύσης. Ο Breivik, που εξήγησε τα κίνητρά του μέσα από ένα παραλήρημα 1.500 σελίδων, δεν έκανε ότι έκανε επειδή νοιάζονταν για τις φιλελεύθερες αξίες της Ευρώπης. Αυτοί που νοιάζονται για αυτές, δεν δολοφονούν αθώους έφηβους. Ο Breivik προσπάθησε να αποδείξει κάτι, όσο και αρρωστημένο.

Και όπως οι πράξεις του Μπιν Λάντεν δεν θα πρέπει να απαξιώσουν το Ισλάμ, έτσι και αυτές του Νορβηγού δεν θα πρέπει να αποτελέσουν αφορμή  για να κατηγορηθεί η χριστιανική φιλελεύθερη Δύση, την οποία δήθεν προστατεύει. Σε ολόκληρο το πλανήτη υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι, αξιοπρεπείς και φιλειρηνικοί, που επιζητούν τη συμβίωση και τη πρόοδο, και όχι τη διαίρεση και τη βία.

Εδώ όμως τελειώνουν οι παραλληλισμοί. Η ιδεολογία του Breivik σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπεί το ίδιο επίπεδο απειλής που εκπροσωπεί ο ισλαμισμός, ακριβώς επειδή δεν την μοιράζονται τόσοι πολλοί άνθρωποι, κυβερνήσεις, θεσμοί, και οργανώσεις.

Εκτός από μια χούφτα ανώνυμων διαδικτυακών αναρτήσεων, δεν έχουμε δει κάποιον να υποστηρίζει τα εγκλήματα της Νορβηγίας. Κανένας Χριστιανός ιερέας, που επηρεάζει, δεν τα επαίνεσε. Κανένας δεν γιόρτασε τις δολοφονίες χορεύοντας στους δρόμους. Καμία κυβέρνηση δεν πήρε θέση υπέρ του δολοφόνου του Όσλο, χειροκροτώντας τη προσπάθειά του «να σώσει» την Ευρώπη από την ισλαμοποίηση.

Η μόνη οργανωμένη υποστήριξη της σφαγής που διέπραξε ο Breivik, ήρθε από μια ομάδα σταυροφόρων του 12ου αιώνα με την ονομασία Ιππότες του Ναού, που μάλλον δεν υπάρχει καν, εκτός μέσα στο αρρωστημένο του μυαλό.

 

Μετά την 9/11, ο Σαντάμ Χουσέιν δήλωσε πως «Οι Αμερικανοί καουμπόυδες θερίζουν τους καρπούς των εγκλημάτων τους εναντίον της ανθρωπότητας», και χιλιάδες Παλαιστίνιοι βγήκαν στους δρόμους να γιορτάσουν, μοιράζοντας καραμέλες.

Αυτές οι αντιδράσεις μπορεί να ήταν η εξαίρεση ανάμεσα στα εκατομμύρια των Μουσουλμάνων, αλλά να μη ξεχνάμε πως οι περισσότερες μικρότερης κλίμακας τρομοκρατικές επιθέσεις ισλαμιστών εναντίον αθώων, τυχαίνουν θερμής υποστήριξης από πλευράς κληρικών του Ισλάμ, τους οποίους ακολουθούν πολλοί πιστοί.

Αυτή η υποστήριξη παρουσιάζεται και ανάμεσα σε απλούς ανθρώπους. Μια φετινή δημοσκόπηση του Pew Global Attitudes Project, κατέληξε στο ότι 68% των Παλαιστινίων στηρίζουν τις επιθέσεις αυτοκτονίας, και παρά το γεγονός ότι τη τελευταία δεκαετία, η στήριξη της τρομοκρατίας έχει μειωθεί αισθητά μεταξύ των απλών Μουσουλμάνων, το 15% των Ιορδανών, το 22% των Ινδονησίων, και το 21% των Αιγυπτίων, συνεχίζει να έχει μια θετική άποψη για την Αλ Κάιντα.

Επιπλέον των παραπάνω, δεν υπάρχει πουθενά καμία χριστιανική κυβέρνηση που να εκβιάζει τον υπόλοιπο κόσμο με τη χρήση πυρηνικών όπλων, όπως θα κάνει το θεοκρατικό Ιράν, αν τυχόν και αποκτήσει ποτέ πυρηνικό οπλοστάσιο.

Ο δολοφόνος του Όσλο αφύπνισε τον κόσμο σε μια σοβαρή απειλή. Ας μην χάσουμε όμως τον έλεγχο, ταυτίζοντάς την με την απειλή του ισλαμικού τρόμου, την οποία υποστηρίζουν πολλοί, και σε πολλά μέρη του πλανήτη.

Ο βίαιος θρησκευτικός εξτρεμισμός, όλων των αποχρώσεων, θα πρέπει να καταπολεμηθεί. Αλλά το να παριστάνουμε ότι η «χριστιανική» ιδεολογία αποτελεί ίδιου μεγέθους απειλή με αυτήν του ισλαμισμού, αποτελεί μια επικίνδυνη ψευδαίσθηση.

S.A.-N.Y. Daily News

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γαλαξιάρχης avatar
  Γαλαξιάρχης 03/08/2011 09:27:52

  Να δω πότε η ακροδεξιά θα αποδεχτεί ότι η παράνοια βρίσκεται εντός της. Δεν είναι τρελός ο Μπρέιβικ. Τα εγκλήματά του είναι πολιτικά. Παρανοϊκή είναι η ιδεολογία του. Αυτή δηλαδή του ακροδεξιού ρατσιστικού φανατισμού (το πρόθεμα χριστιανο-, ισλαμο-, εθνικό- λίγη σημασία έχει, καθώς τα φαινόμενα είναι ΙΔΙΑ).

 2. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 03/08/2011 10:09:37

  Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται!

 3. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 03/08/2011 12:45:18

  Δείτε και αυτή την 'περίεργη' ανάλυση:

  http://petras.lahaine.org/?p=1869

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 03/08/2011 13:19:22

  "Τα όνειρά σου μη τα λες, γιατί μια μέρα κρύα, μπορεί και οι φροϋδιστές να γίνουν εξουσία".

 5. Ο Άρης avatar
  Ο Άρης 03/08/2011 14:17:36

  ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ...ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ εκανε ο νορβιγος.....ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΔΩ..h p://petras.lahaine.org/?p=1869

 6. Dora avatar
  Dora 03/08/2011 14:32:24

  Tα πραγματα ειναι πολυ απλα γι'αυτους που θα παρουν τον κοπο να διαβασουν α)το κορανι ΚΑΙ το χαντιθ και να κατανοησουν αν πραγματι υπαρχει σχεση ΜΩΑΜΕΘ και ΒΙΑ
  β)Το ευαγγελιο και να κατανοησουν εαν υπαρχει πραγματι σχεση ΧΡΙΣΤΟΣ και ΒΙΑ
  Ολα τοτε θα γινουν ξεκαθαρα και ολες οι περεταιρω αναλυσεις και συζητησεις επι συζητησεων ειναι εκ του πονηρου.

 7. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 03/08/2011 15:07:54

  Έχω την αίσθηση SA, ότι οι "Κάπος" που αναφέρεις σε κάποιο σχόλιό σου έχουν μετονομαστεί σε χριστιανούς-Κάπος, πειθήνια όργανα της Νέας Τάξης...

 8. NIKOLAOY avatar
  NIKOLAOY 03/08/2011 15:40:45

  ΟΤΙ ΚΥΝΔΙΝΕΥΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΛΜΑΜΙΚΟ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΕΠΙΚΟΙΣΜΟ -ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ
  ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.
  ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ Ο ΝΟΡΒΗΓΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΣΑ ΑΘΩΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟ
  ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ ΑΜΕΣΑ Η ΝΟΡΒΗΓΙΚΗ ΔΥΚΑΙΟΣΥΝΗ .

 9. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 04/08/2011 09:31:51

  Η διαφορά μεταξύ ευρωπαϊκών κοινωνιών (χριστιανικών ή μετα-χριστιανικών) και ισλαμικών είναι ότι στις πρώτες πράξεις όπως αυτές του νορβηγού κατά συρροήν δολοφόνου καταδικάζονται απερίφραστα από όλους (πλην ελαχίστων, που είναι εξίσου ανισόρροποι με αυτόν), ενώ στις δεύτερες ανάλογες πράξεις επιδοκιμάζονται όχι μόνο από την σιωπηρή πλειοψηφία των κατοίκων, αλλά και από μεγάλες ηχηρές μειοψηφίες (;) που διαδηλώνουν στους δρόμους.
  Τώρα, γιατί η Αριστερά έχει συγκροτήσει συμμαχία με τον ισλαμισμό, το έχω ξαναγράψει εδώ: Και την μεν και τον δε τους ελκύει ο ολοκληρωτισμός και το αίμα, και η μεν και ο δε βασίζονται σε εγκοσμιοκρατικά ψευδομεσσιανικά ιδεολογήματα.

  • Dora avatar
   Dora @ ΒΙΣ 04/08/2011 16:11:43

   ΒΙΣ,συγχαρητηρια!
   Να γραφεις πιο συχνα,παρακαλω!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.