#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/01/2011 09:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο συσχετισμός δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο αρχίζει να μεταβάλλεταιΑπό τη στιγμή που ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν έκοψε τις γέφυρες με το Ισραήλ, η Ιερουσαλήμ αναζητά νέους εταίρους. Τον πρώτο τον έχει ήδη βρεί και είναι η Ελλάδα. Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ επισφράγισε από χθες τη νέα φιλία με την επίσκεψή του στην Αθήνα όπου έφθασε πέντε ώρες νωρίτερα πριν το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης και θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή. Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει τη σημασία που αποδίδει ο Λίμπερμαν στις σχέσεις με την Ελλάδα οι οποίες ήταν εδώ και χρόνια αποστασιοποιημένες

Από τον περασμένο χρόνο όμως αναπτύχθηκε στενότερη σχέση των δύο χωρών -μάλλον όχι τυχαία στη σκιά της διατάραξης των σχέσεων Ισραήλ –Τουρκίας οι οποίες έφθασαν στο ναδίρ λόγω των αιματηρών γεγονότων κατά του στολίσκου της Γάζας. Λίγο αργότερα ο Ελληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επισκέφθηκε ως ο πρώτος Ελληνας πρωθυπουργός την Ιερουσαλήμ και σε σύντομο διάστημα ανταπέδωσε την επίσκεψη ο Ισραηλινός ομόλογός του Νετανιάχου. Η χημεία ανάμεσα στους δύο πολιτικούς ταιριάζει από  τον Φεβρουάριο 2010 όταν συναντήθηκαν τυχαία στο φημισμένο καφενείο «Πούσκιν» της Μόσχας και είχαν μακρά συνομιλία.

Στην Αθήνα όλες οι πόρτες είναι ανοικτές στον Λίμπερμαν ο οποίος θα γίνει δεκτός από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία καθώς και από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Πολιτική σημασία θα έχει κυρίως η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Αμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο καθώς η συνεργασία Ελλάδας Ισραήλ στον στρατιωτικό τομέα ενισχύεται τόσο όσο επιδεινώνονται οι σχέσεις με Τουρκία. Ισραηλινοί πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας πραγματοποιούν ασκήσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο. Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες εικάζουν ότι οι υπερπτήσεις αυτές είναι προπαρασκευαστικές μιας ενδεχόμενης αεροπορικής επίθεσης στο Ιράν.

Λόγω της οικονομικής κρίσης η Ελλάδα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μεγάλες παραγγελίες από την εξοπλιστική βιομηχανία του Ισραήλ και γι’αυτό το ενδιαφέρον της Αθήνας εστιάζεται σε κοινά έργα στον ενεργειακό τομέα. Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που έχουν εντοπιστεί στις ακτές του Ισραήλ καθώς και οι έρευνες που διεξάγει η Κύπρος θα δημιουργήσουν έναν ενεργειακό διάδρομο από το Ισραήλ μέσω Κύπρου στην Ελλάδα ο οποίος μπορεί να καταστεί κόμβος εξαγωγής φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο προς τη Δυτική Ευρώπη –ένας ρόλος που είχε εναντιώσει την Αγκυρα.

Η Ελλάδα μπορεί να αναλάβει τον ρόλο του διαμεσολαβητή που εγκατέλειψε η Αγκυρα ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους. Η Αθήνα απολαμβάνει παραδοσιακά μεγάλης εμπιστοσύνης στον αραβικό κόσμο χωρίς να εναγκαλίζεται όπως η Τουρκία μονόπλευρα το Ιράν και τη Χαμάς .

Άρθρο του Gerd Höhler στην χθεσινή Stuttgarter Zeitung

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 15/01/2011 11:00:00

  Έ ντε λα μαγκέν ντε Βοτανίκ,
  άλα πι και φικέ ξηγιέτ'
  α λε λεπτίκ.

  Στα ντε μπουζουκέν
  ντε καμπαρέ,
  άλα ντε δικό μας ο καρέν.

  Αντε λα φουμέντο
  και μαστουριόρε
  με τε γκομενέτε ο τεκέ
  και η Αγγέλω πατημέντο,
  φλόκο ντ' αργιλέ.

  Έστε μάγκας, έστε μπελαλίκ,
  λα ντε Βοτανικό ο πιό νταήκ
  κι έντρεμεν
  ντρε κάργα ντε μαγκέ
  γιατί φτιαξάρε
  στο μινούτο ντε δουλειέν.

  Αντε λα φουμέντο
  και μαστουριόρε
  με τε γκομενέτε ο ντεκέ
  και η Αγγέλω πατημέντο,
  φλόκο ντ' αργιλέ.

  ΠΠ

  • neotera avatar
   neotera @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 15/01/2011 11:36:34

   Διαβάζεις κι εσύ την ιδεολογία ανάμεσα στις λέξεις ! ))

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 15/01/2011 16:54:50

   "φόκο" αγαπητέ. "φόκο"!
   "φλόκος" ήταν (και είναι;) μάρκα κονσέρβας ψαρικών!!!

 2. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 15/01/2011 11:09:34

  "Λόγω της οικονομικής κρίσης η Ελλάδα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μεγάλες παραγγελίες από την εξοπλιστική βιομηχανία του Ισραήλ και γι’αυτό το ενδιαφέρον της Αθήνας εστιάζεται σε κοινά έργα στον ενεργειακό τομέα."
  Μάλλον λάθος εκτίμηση καθώς τα βλήματα για τα Λεοπαρντ αντί της γερμανικής Ραϊνμεταλ που ανέλαβε μόνο μέρος της παραγγελίας,θα ανατεθούν σε ισραηλινή εταιρεία καθώς υπήρξε πιο συμφέρουσα προσφορά.

 3. BABIS avatar
  BABIS 15/01/2011 11:30:04

  Η Ελλάδα έπρεπε να είναι εξοπλισμένη όπως το Ισραήλ. Δυστυχώς τα λεφτά φαγώθηκαι(μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό) απο το πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο και είμαστε στην άθλια αυτή θέση. Πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες διαφεύγουν και πιάνονται μόνο τα μικρά ψάρια. Οι μικροσυνταξιούχοι με εισόδημα κάτω απο τα 1.000 EURO καλούνται να πληρώσουν τα κλοπιμαία.

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 15/01/2011 11:48:37

  τεράστια !! χαχα εκει κρυβεται η αληθεια!

  ΠΠ

 5. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 15/01/2011 13:02:42

  Η Ελλάδα έχει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με το Ισραήλ και καλό είναι να τα αξιοποιήσει προς όφελός της. Ο παραδοσιακός φιλοαραβισμός μας έχει εκπνεύσει και δεν νομίζω να είναι για μας μονόδρομος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα τα χαλάσουμε με τον αραβικό κόσμο, όπου επίσης έχουμε πολλά συμφέροντα. Αλλά ας μην μας θεωρούν δεδομένους οι Άραβες.

  • Maximilien avatar
   Maximilien @ ΒΙΣ 15/01/2011 13:11:18

   Προσωπικά δεν είμαι πεισμένος για το ότι η Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια είχε την μια ή την άλλη εξωτερική πολιτική επειδή ήταν φιλοαραβική ή επειδή οι Έλληνες είναι συναισθηματικός λαός και καλοβλέπανε τον αγώνα των Παλαιστινίων. Θέλω να πω ας λάβουμε υπόψη μας και τα συμφέροντα των δικών μας επιχειρηματιών που ήθελαν κονέ με τους Άραβες και τα πετρέλαια και τους εφοπλιστές με τα συμβόλαια και πάει λέγοντας. Παίζουν πολλά συμφέροντα.

 6. ο ξένος avatar
  ο ξένος 15/01/2011 13:04:54

  Ο Λίμπερμαν είναι persona non grata και μέσα στο ίδιο το Ισραήλ. Στην Αθήνα, "όλες οι πόρτες είναι ανοικτές"; Ενδιαφέρον.

  • Misha avatar
   Misha @ ο ξένος 15/01/2011 14:03:48

   Mεγάλο κτήνος!!!
   Mπροστά του τα καραφλά χρυσαύγουλα είναι μαζορέτες.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Misha 15/01/2011 14:16:13

    Πράγματι. Όμως όπως πολύ καλά βλέπεις Μίσα αυτό που ονομάζεται εσφαλμένα ακροδεξιά είναι άλλη μια συνιστώσα του σοσιαλιστικού φάσματος.
    Γι' αυτό και υπάρχει τόσο καλή συνεννόηση φασιστών και σοσιαλιστών
    Αδερφάκια είναι. Γεννήθηκαν από την ίδια σοσιαλιστική μήτρα.

    • Misha avatar
     Misha @ Orestios 15/01/2011 14:26:49

     Υπ αυτη την παράδοξη οπτική , Ορέστιε, ο φασίστας Μεταξάς και οι μελανοχίτωνες του Μουσολίνι ήταν συνοδοιπόροι με τον Στάλιν και τον Ζαχαριάδη

     Γκλούπ!!!! :=Ο

     • Δημήτρης avatar
      Δημήτρης @ Misha 15/01/2011 18:13:07

      Φασισμός υπήρξε μόνο στη Ιταλία. Δυστυχώς έχουμε μπερδέξει το φασισμό με τον αυταρχισμό, τη δικτατορία, κ.λ.π. Όσο για τον Στάλιν, σίγουρα δεν εφάρμοσε ούτε σοσιαλισμό ούτε κομμουνισμό.

 7. Στεφανος avatar
  Στεφανος 15/01/2011 13:51:24

  Στην διπλωματια δεν χωρουν συναισθηματισμοι
  Ο εχθρος του εχθρου μου, ειναι φιλος μου.
  Πρεπει καποτε Η Ελλαδα να δει το συμφερον της και βαση αυτου να ενεργει.
  Η για τοσα πολλα χρονια φιλοαραβικη πολιτικη δεν μας οφελησε σε τιποτα.
  Η ενωση ισλαμικων χωρων ηταν η πρωτη που αναγνωρισε το ψευδοκρατος των
  τουρκοκυπριων και νομιζω και την "Μακεδονια¨.
  Αν το συμφερον ειναι με το Ισραηλ τοτε με το Ισραηλ.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Στεφανος 15/01/2011 14:14:07

   Το Ισραήλ έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια ή όχι?

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ Orestios 15/01/2011 22:41:27

    Τα έχει αναγνωρίσει ως "FYROM"

   • Σοσιαληστής avatar
    Σοσιαληστής @ Orestios 16/01/2011 10:26:23

    Σώπα ρε φίλε υπάρχει κράτος που να τους έχει αναγνωρίσει, σαν το ξανθό γένος ας πούμε;

  • Misha avatar
   Misha @ Στεφανος 15/01/2011 14:19:27

   Στεφανε

   Ο μεγαλύτερος επενδυτής στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο είναι το Ισραήλ, από όπου προέρχεται και η πλειοψηφία των τουριστών που κατευθύνονται προς το ψευδοκρατος του Αττιλα.

   Το 2006 , το σιωνιστικό παρακράτος αναγνωρισε με το συνταγματικό του όνομα το έκτρωμα των Σκοπίων

   h--p://star.dnevnik.com.mk/?pBroj=2502&stID=36277

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 15/01/2011 14:03:47

  Σημασια εχει και η επισκεψη στον αρχιεπισκοπο.Οι πολιτικοι συνηθως στις επισημες επισκεψεις τους δεν συναντουν θρησκευτικους αρχηγους.
  Η επισκεψη αυτη εχει σκοπο να μεταδωσει το μηνυμα σε καθε ενδιαφερομενο οτι το Ισραηλ υποστηριζει το χριστιανικο χαρακτηρα της Ελλαδος.
  Και γιατι να μην τον υποστηριζει;Η σημασια της Ελλαδος ειναι οτι ειναι η μονη μη ισλαμικη χωρα στην Α.Μεσογειο εκτος απο το ιδιο το Ισραηλ και φυσικα την Κυπρο.Δεν ξερω αν καταλαβε το μηνυμα ο Πειραιως ομως.

  • Misha avatar
   Misha @ ψυχραιμια 15/01/2011 14:05:31

   Ψυχραιμία, φέτος γιορτάστηκε για δευτερη φορά η μνημη του ιερομάρτυρα Φιλούμενου, που έσφαξαν και τεμάχισαν σιωνιστές σαν τον Λίμπερμαν, στο φρέαρ του Ιακώβ.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Misha 15/01/2011 14:24:55

    Καλα εσυ κολλα στις πραξεις παρανοικων και αποφυγε να δεις τη μεγαλη εικονα.
    Δεν μπου ειπες ομως ποτε εορτασες τη μνημη των 36 Ελληνων προσκυνητων στους Αγιους Τοπους που δολοφονησαν πριν λιγα χρονια ισλαμιστες στην Αιγυπτο.

    • Misha avatar
     Misha @ ψυχραιμια 15/01/2011 14:31:47

     Τη μεγάλη εικονα βλέπω, ή προσπαθώ να δώ τουλάχιστον. Τοπικώς και στον ιστορικό χρόνο.

     Εξαπανέκαθεν ο σιωνισμός ήταν εχθρός και του χριστιανισμού και του ελληνισμού.
     Με τους άραβες συνυπήρξαμε επί πολλούς αιώνες σε Αίγυπτο και Παλαιστίνη,με τους ισλαμιστές υπήρξε και υπάρχει πρόβλημα, όπως και με τους σταυροφόρους επί φραγκοκρατίας.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Misha 15/01/2011 14:37:25

      Ποτε οι σιωνιστες πολιορκησαν των Κωνσταντινουπολη που ηταν το προτυπο σου;
      Οι ισλαμιστες την πολιορκησαν πρωτη φορα το 677, 40 χρονια μετα την ιδρυση της θρησκειας τους ,δευτερη το 717 και αλλες εξι εφτα φορες μεχρι να την καταλαβουν.
      Προηγουμενως ειχαν σαρωσει την χριστιανικη Μεση Ανατολη.
      Το ισλαμ ηταν ο νεκροθαφτης της ορθοδοξιας και αυτο ειναι τοσο ιστορικα προφανες που οσοι ψαχνουν αλλους εχθρους δημιουργουν την εντυπωση οτι ειναι ενα τελος που τελικα τους αρεσει.

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ Misha 15/01/2011 22:43:44

      Ερωτω.

      Είναι όλοι οι Εβραίοι, Σιωνιστές;

      Είναι όλοι οι Χριστιανοί, Ζηλωτές;

      Είναι όλοι οι Μουσουλμάνοι, Ισλαμιστές;

     • Αδαμάντιος Κοραής avatar
      Αδαμάντιος Κοραής @ Misha 17/01/2011 11:26:04

      Ανάθεμα κι αν οι παπάδες ξέρουν τι είναι ο "σιωνισμός" (εθνικό κίνημα των απανταχού Ισραηλιτών για δημιουργία έθνους-κράτους στην ιστορική τους πατρίδα στην οποία έχουν διαχρονική παρουσία από το 1200πΧ).

      Οι παπάδες μισούν τους Εβραίους 2000 χρόνια τώρα απλώς επειδή δεν υπακούν στην χριστιανική Εκκλησία. Ευτυχώς δεν είμαστε Ιράν και το παπαδαριό, αν και έχει το δικό της παράρτημα στο κοινοβούλιο, το ΛΑΟΣ, δεν έχει ουσιαστικό λόγο στη χάραξη πολιτικής (μέχρι και το ΛΑΟΣ συμφωνεί με τη συμμαχία με το Ισραήλ).

      Ευτυχώς που η πολιτική ηγεσία της χώρας, παρά τις αλλεπάλληλες χοντράδες της σε άλλα ζητήματα, διέκρινε ορθά ότι η συμμαχία με το Ισραήλ (το δεύτερο μη μουσουλμανικό κράτος της ανατολικής Μεσογείου μετά την Ελλάδα) είναι προσοδοφόρα και εγκατέλειψε την αυτιστική φιλοαραβική πολιτική των προκατόχων της.

      Να θυμίσω εδώ ότι το Ισραήλ αντιτίθεται στην αναγνώριση του ψευδοκράτους Ντεκτάς αλλά και της ΠΓΔΜ με το όνομα "Μακεδονία". Αντιτίθεται επίσης σθεναρά, για τους δικούς του λόγους, στην αναγνώριση της "Δημοκρατίας του Κοσόβου" (το οποίο έσπευσαν να το αναγνωρίσουν οι ισλαμοφασίστες της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας, βασικοί χρηματοδότες του UCK μαζί με τους Αμερικανούς, και οι οποίοι αύριο θα αναγνωρίσουν πρώτοι την "Τουρκική Δημοκρατία Δυτικής Θράκης"). Απ' την άλλη, η "Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου" συμμετέχει στην Ισλαμική Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ, μαζί με όλες τις μουσουλμανικές χώρες (και των Παλαιστινίων), από τη δεκαετία του '70 κιόλας.

    • Γιάννης_Άλιμος avatar
     Γιάννης_Άλιμος @ ψυχραιμια 17/01/2011 11:53:03

     Καλημέρα και από εμένα.
     Ψυχραιμία, χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω ή να αμφισβητήσω τις ιστορικές σου γνώσεις, σου θυμίζω της σφαγές των Ελλήνων της Αφρικής και της Κύπρου, το 115 μ.Χ. Μιλάμε γιά εκατοντάδες χιλιάδες... Τις διέπραξαν Εβραίοι. Οι περιγραφές είναι ανατριχιαστικές. Κάνε τον κόπο να ενημερωθείς. Κατά τα άλλα πολύ σωστά ΔΕΝ είναι όλοι οι πολίτες του Ισραήλ Σιωνιστές. Η συλλογική ευθύνη είναι βασικό επιχείρημα του Ναζισμού και των συνοδοιπόρων του. Αλλά και η Ιστορία έχει καταγράψει συμπεριφορές που δεν σβύνονται με τίποτε... Δεν ξεχνάμε.

  • ΕΛΛΗΝ avatar
   ΕΛΛΗΝ @ ψυχραιμια 16/01/2011 00:35:57

   @Ψυχραιμία

   Ο Πειραιώς μιά χαρά τα λέει

   Ο Αρχιεπίσκοπος γιατί δέχεται αυτήν την επίσκεψη δεν ξέρω
   Αν και τον έχω για σωστό Ιεράρχη - Πνευματικό άνθρωπο με υπομονή - σύνεση και καρτερικότητα.

   Ελπίζω τα πράγματα να μήν είναι όπως φαίνονται

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ΕΛΛΗΝ 16/01/2011 00:41:44

    Ελα ντε γιατι να δεχεται τον μονο υπουργο Εξωτερικων κρατους που θελει να τον δει.
    Ο Πειραιως ειναι νουμερο.

 9. Λαρισαίος avatar
  Λαρισαίος 15/01/2011 14:21:31

  Αν κατάλαβα καλά η ανατροπή στο στάτους κβο στην Ανατολική Μεσόγειο συντελέσθηκε όταν ανακαλύφθηκαν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ. Το Ισραήλ έπρεπε να βρει ένα τρόπο να τα εξάγει και η μόνη διαδρομή είναι μέσω Κύπρου και Ελλάδας. Προς την Τουρκία δε μπορεί, γιατί μεσολαβεί η ΑΟΖ Κύπρου, οι υπόλοιποι γείτονές της αποκλείονται γιατί είναι όλοι Άραβες. Η συμμαχία με Ελλάδα και Κύπρο φαίνεται μονόδρομος με μία προϋπόθεση: το κοίτασμα πετρελαίου/φυσικού αερίου να είναι εκμεταλεύσιμο. Αν δεν είναι, τότε φοβάμαι ότι η συμμαχία Τουρκίας-Ισραήλ θα αναβιώσει σε χρόνο ντε-τε και εμείς θα μείνουμε μπουκάλα και εκτεθειμένοι στους Άραβες (όχι ότι η "παραδοσική" ελληνοαραβική φιλία έχει αποφέρει κανένα τρομερό κέρδος για την Ελλάδα μέχρι τώρα-ή κάνω λάθος;).

 10. brankaleon avatar
  brankaleon 15/01/2011 16:14:51

  ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΡΙΚΟ ("ΚΑΘΑΡΑ" ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Κ.ΤΛ.)
  ΟΙ ΠΤΥΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΕΣ.
  ΟΙ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΕΝ "ΕΦΑΠΤΟΝΤΑΙ",
  ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ;
  ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ;
  ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ, Η ΕΛΛΑΔΑ (ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ, ΚΕΡΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.
  Η ΕΛΛΑΔΑ (ΚΡΗΤΗ Κ.Τ.Λ.) ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΝΕΞΟΔΑ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΒΑΘΟΣ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ "ΟΞΥΓΟΝΩΣΗΣ" ΤΟΥ.
  ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΦΕΛΗΜΕΝΟΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ.
  ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ.
  ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ ΕΝΟΣ ΣΕ ... ΔΥΟ (Η.Π.Α. + ΙΣΡΑΗΛ).

  • BTS avatar
   BTS @ brankaleon 15/01/2011 22:30:08

   Καλά τα λές δικέ μου,[σχεδόν συμφωνώ]
   αλλά αυτά τα κεφαλαία σου ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΤΙ!

 11. Σοσιαληστές avatar
  Σοσιαληστές 16/01/2011 10:24:37

  Ακροδεξιοί και Ακροαριστεροί σε συνασπισμό κατά τον Εβραίων ο καθένας για του δικούς του λόγους, ρε δεν πάτε να κάνετε μπάνιο μπας και συνέλθετε ομαδικός. Τι περάσατε την εξωτερική πολιτική γειτονιά που πλακωνόσαστε γιατί δεν χωνεύεται τα μούτρα του.

 12. brankaleon avatar
  brankaleon 16/01/2011 12:25:06

  Συμπάθαμε αλλά αμάν πια αυτό το σύνδρομο, του να κολλάμε ετικέτες.
  Πες μου, σε παρακαλώ, μέχρι τώρα, μερικά από τα οφέλη της δικής μας πλευράς, από το αλισβερίσι με το Ισραήλ.
  Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επενδύουμε και όλα μας τα ρέστα στην αραβική πλευρά, κ.ο.κ.
  Το ζήτημα είναι, αν έχουμε δική μας φωνή, που βγαίνει από το δικό μας λαρύγγι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.