#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/02/2010 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικεφαλής μιας ομάδας θανάτουΟ επικεφαλής της National Intelligence των ΗΠΑ, και σύμβουλος του προέδρου επί θεμάτων των  υπηρεσιών πληροφοριών, Dennis C. Blair, αποκάλυψε τη περασμένη εβδομάδα κάτι το συνταρακτικό, μιλώντας στο Κογκρέσο: «Στην κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών, παίρνουμε άμεσα μέτρα εναντίον των τρομοκρατών…αν κρίνουμε πως η άμεση δράση αφορά στη δολοφονία Αμερικανού, παίρνουμε ειδική άδεια και το κάνουμε». Βεβαίως, οι θανατικές καταδίκες εκ μέρους της εκτελεστικής εξουσίας αποτελούν συνταγματική παραβίαση, αλλά ποιος νοιάζεται για το σύνταγμα όταν μιλάμε για τρομοκράτες; Ή τουλάχιστον, έτσι φαίνεται να πιστεύει ο Ομπάμα. Ο ίδιος εξουσιοδότησε προσωπικά, το θάνατο ενός τουλάχιστον Αμερικανού πολίτη, ο οποίος ήταν κληρικός και εφέρετο ως συνεργάτης της al Qaeda. Ο πρόεδρος δήλωσε πως σκέφτηκε πολύ πριν αποφασίσει τη δολοφονία του, και πως η τελική απόφαση δεν πάρθηκε ελαφρά τη καρδία. Όμως δεν υπάρχει κανένας θεσμοθετημένος μηχανισμός στα πλαίσια της εκτελεστικής εξουσίας,  ο οποίος και θα μπορούσε να ελέγξει την οποιαδήποτε προεδρική απόφαση.

Αποκαλύπτεται δηλαδή ότι ο πρόεδρος ηγείται μιας ομάδας θανάτου, που καλύπτεται από μυστήριο, και που το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι διατάζει (κυριολεκτικά) τη δολοφονία Αμερικανών πολιτών, χωρίς την επίβλεψη κανενός. Οι υπάρχουσες λίστες θανάτου, συμπεριλαμβάνουν τουλάχιστον τρεις ακόμη Αμερικανούς. Και η αντίδραση σε όλα αυτά; Καμία. Όλοι αυτοί που ωρύονται κάθε τόσο ότι ο Ομπάμα είναι ένας κρυφός ριζοσπάστης που θέλει να μεταμορφώσει την Αμερική, σιωπούν όσον αφορά στη πιο ακραία μορφή εξουσίας που φαίνεται πως διαθέτει. Ίσως έχουν πάθει ανοσία επειδή ο προκάτοχός του George W. Bush   είχε εξουσιοδοτήσει τη CIA και το στρατό να δολοφονούν Αμερικανούς πολίτες που συνδέονταν με τρομοκρατικές ενέργειες. (Από όσο όμως  γνωρίζουμε, κανένας Αμερικανός δεν δολοφονήθηκε για λόγους τρομοκρατίας επί της προεδρίας Bush).

Σε κάθε περίπτωση, η αριστερά είναι πλέον αμελής όσον αφορά στην υπεράσπιση του συντάγματος της χώρας. Οι Δημοκρατικοί ελέγχουν τόσο τη Βουλή όσο  και τη Γερουσία, ενώ οι φιλελεύθεροι επηρεάζουν κατά πολύ το Λευκό Οίκο. Τι περιμένουν λοιπόν; Ενώ η πολιτική του Bush που φυλάκιζε κάποιους αλλοδαπούς, προκάλεσε δριμείες κριτικές και τεράστιες αντιδράσεις, η πολιτική του Ομπάμα που… διατάζει τη δολοφονία Αμερικανών πολιτών περνάει απαρατήρητη.

Από όσο γνωρίζουμε, όλοι όσοι βρίσκονται στη λίστα θανάτου. είναι «μπάσταρδοι τρομοκράτες». Και ο Ομπάμα δεν πρόκειται ποτέ να μεταμορφωθεί σε τύραννο. Αλλά ούτε και πρόκειται να υλοποιήσει μια από τις μεγαλύτερες υποσχέσεις του: Να θέσει δηλαδή όρια στη προεδρία, ένα αξίωμα που έως πρόσφατα απείχε χιλιοστά από την εξουσία του… Dick Cheney. Μπορεί ο νυν πρόεδρος να φανταστεί κάποιον μελλοντικό πρόεδρο περισσότερο ακατάλληλο; Το ότι η απόλυτη προεδρική εξουσία μας βοηθάει στο να ξεφορτωθούμε κάποιους ελάχιστους επικίνδυνους ανθρώπους βραχυπρόθεσμα, δεν δικαιολογεί την παράλογη εξουσία στην οποία μπορεί να οδηγηθούμε στο μέλλον, και που μπορεί να καταλήξει στην απόλυτη διαφθορά.

Αν και είναι σπάνιο φαινόμενο, εν τούτοις οι γηγενείς τρομοκράτες αποτελούν το πλέον θανάσιμο όπλο στο οπλοστάσιο των εχθρών της Αμερικής. Αυτό πάντα συνέβαινε με όλους τους προδότες, οι οποίοι πάντα βρίσκονται στη κατάλληλη θέση ώστε να βλάψουν το κράτος τους και τους συμπολίτες τους. Οι ιδρυτές όμως των ΗΠΑ, κατοχύρωσαν πως «Κανένας δεν θα μπορεί να καταδικαστεί για εσχάτη προδοσία χωρίς τη μαρτυρία δυο προσώπων, ή την ομολογία του σε ανοιχτό δικαστήριο…». Δεν είναι λοιπόν αυτονόητο, ότι δεν είναι σωστό να δολοφονούνται πολίτες φερόμενοι ως προδότες, χωρίς να έχει μεσολαβήσει δίκη; Οι εξωδικαστικές δολοφονίες είναι πλέον πολιτική της κυβέρνησης Ομπάμα. Ίσως μάθουμε περισσότερα για το πώς αποφασίζεται το ποιοι Αμερικανοί θα στοχοποιηθούν, τις ερχόμενες εβδομάδες. Μπορεί η ομάδα θανάτου να είναι ένα πολύ υπεύθυνο όργανο! Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι το πώς ο επόμενος πρόεδρος θα αποφασίσει για το ποιους Αμερικανούς  και πως θα τους σκοτώνει. Πόσοι άνδρες μπορούν να διαχειριστούν κάποια ομάδα θανάτου πριν αυτή ξεφύγει από οποιονδήποτε έλεγχο;

 Conor Friedersdorf,  Daily Beast.com

ΣΧΟΛΙΑ

 1. popolaros avatar
  popolaros 09/02/2010 07:50:34

  Η συνταγή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δηλαδή η υπερχρέωση αδύναμων οικονομικά κρατών και η συνακόλουθη πολιτική τους καθοδήγηση, επιβάλλεται συνήθως όταν ο λαός δεν μπορεί να παρουσιάσει αντίσταση -για παράδειγμα, ύστερα από ένα πραξικόπημα, μια σφαγή, μια φυσική καταστροφή. Ο λαός της Ταϊλάνδης αντιστάθηκε για καιρό στην εκδίωξη των ντόπιων από τις παραλίες ώστε να κτιστούν πολυτελή ξενοδοχεία και ψήφιζε συστηματικά εναντίον της ιδιωτικοποίησης του νερού και του ηλεκτρικού. Μετά το τσουνάμι, όμως, όλα αυτά τα μέτρα πέρασαν.

  Μετά τον σεισμό, κάτι ανάλογο προγραμματιζόταν για την Αϊτή. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ένα δάνειο 100 εκατομμυρίων δολαρίων, που θα συγχωνευόταν με ένα προηγούμενο και θα επέβαλλε την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού και το πάγωμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. Αλλά συνέβη κάτι απροσδόκητο – και συνέβη στον πλούσιο κόσμο. Λίγες ώρες μετά τον σεισμό, μια ομάδα στο Facebook με τον τίτλο «Όχι στο δόγμα-σοκ για την Αϊτή» είχε αποκτήσει ήδη δεκάδες χιλιάδες μέλη και είχε συγκεντρώσει 150.000 υπογραφές σε ένα υπόμνημα που ζητούσε τη χορήγηση δανείου στην Αϊτή χωρίς όρους.

  Η πίεση που ασκήθηκε έφερε αποτέλεσμα. Το ΔΝΤ υποχώρησε. Και όχι μόνο δέχθηκε να δώσει δάνειο χωρίς όρους, αλλά υποσχέθηκε να εργαστεί για την κατάργηση του χρέους της Αϊτής. Αυτό ισοδυναμεί με ένα σεισμό μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ένα σεισμό υπέρ της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.
  http://tapragmata.gr/?p=1926

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.