#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/04/2010 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο νέος γεωπολιτικός ρόλος της Ρωσίας με αφορμή τις εξελίξεις στο ΚιργιστάνΗ Ρωσία της σοβιετικής εποχής ήλεγχε σχεδόν όλα τα εδάφη μέχρι τα σύνορα της Δυτικής Γερμανίας. Ο έλεγχος αυτός χάθηκε όταν διαλύθηκε η ΕΣΣΔ. Η κατάρρευση ξεκίνησε με την απώλεια δεκατεσσάρων δημοκρατιών που απάρτιζαν την Σοβιετική Ένωση. Η διάλυση αυτή δεν σήμαινε όμως αυτόματα πως η Ρωσία δεν θα μπορούσε να αναδυθεί και πάλι ως μεγάλη δύναμη, με κάποια άλλη μορφή. Η Δύση, και πιο ιδιαίτερα οι ΗΠΑ, είδαν τη λήξη του ψυχρού πολέμου σαν μια μεγάλη ευκαιρία προκειμένου να εμποδιστεί η ανασύσταση της Ρωσίας ως ηγετικής παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας. Για να πετύχουν αυτόν τους το σκοπό, οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να ψάχνονται στα διάφορα γειτονικά κράτη της Ρωσίας, αφαιρώντας τα με διάφορους τρόπους από τη σφαίρα επιρροής της Μόσχας, και καταφέρνοντας τελικά να εγκλωβίσουν τους Ρώσους μέσα στα σύνορα της χώρας τους. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η αμερικανική επιτυχία, η Ουάσιγκτον αγωνίστηκε σθεναρά για να αυξήσει τη δική της επιρροή στα κράτη πέριξ της Ρωσίας.

Η προσπάθεια ξεκίνησε με την επέκταση του ΝΑΤΟ στις βαλτικές χώρες το 2004. Αυτή η κίνηση έφερε τη Δύση κυριολεκτικά  στο κατώφλι της Ρωσίας. Στο πλησιέστερο της σημείο, η Βαλτική απέχει μόλις 150 χιλιόμετρα από την Αγία Πετρούπολη. Στη συνέχεια, η Ουάσιγκτον ενθάρρυνε ενεργά όλα τα φιλοαμερικανικά και φιλοδυτικά δημοκρατικά κινήματα που αναδύθηκαν στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Πρόκειται για τις περιβόητες «επαναστάσεις των χρωμάτων», που ξεκίνησαν το 2003 στη Γεωργία, συνεχίστηκαν το 2004 στην Ουκρανία, και ολοκληρώθηκαν το 2005 στο Κιργιστάν. Οι κινήσεις αυτές ακρωτηρίασαν κατά κάποιο τρόπο τη Ρωσία. Η «πορτοκαλί επανάσταση» στην Ουκρανία αποδείχθηκε το  σημείο καμπή στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας. Τότε είναι που η Ρωσία συνειδητοποίησε για τα καλά, ότι οι Αμερικανοί σκοπεύουν να την παραλύσουν οριστικά. Και μετά την επανάσταση αυτή, οι Ρώσοι άρχιζαν να οργανώνουν τη δική τους απάντηση. Η χρυσή ευκαιρία δόθηκε στη Ρωσία με την αμερικανική πολεμική εμπλοκή στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, και με τη κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν. Οι Ρώσοι εστίασαν τη προσοχή τους στον ισλαμικό κόσμο, αφήνοντας ελάχιστες πλέον ευκαιρίες στην Αμερική να τσιμπολογάει εδάφη που κάποτε ήλεγχαν καθοριστικά. Η Μόσχα γνωρίζει πολύ καλά πως οι Αμερικανοί δεν θα ασχολούνται με το Ισλάμ για πολύ ακόμη, για αυτό και έχει επιταχυνθεί η προσπάθειά της να ανατραπεί η Δυτική επιρροή στα πρώην σοβιετικά κράτη, και έτσι να σιγουρευτεί η ρωσική εθνική ασφάλεια.

Τα προηγούμενα χρόνια, η Ρωσία εργάστηκε εντατικά στην αναδίπλωση της Δυτικής παρουσίας στην πρώην σοβιετική σφαίρα επιρροής, παίρνοντας τα κράτη ένα ένα. Και σημείωσε σημαντική επιτυχία το 2010. Τον περασμένο Γενάρη, η Μόσχα υπέγραψε συμφωνία τελωνειακής ένωσης με το Καζακστάν και τη Λευκορωσία. Τον ίδιο μήνα, στην Ουκρανία εξελέγη μια φιλορωσική κυβέρνηση. Και σήμερα, όπως όλα δείχνουν, μια εξίσου φιλορωσική κυβέρνηση ανέλαβε τις τύχες του Κιργιστάν. Αυτό το τελευταίο είναι και ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, αν ληφθεί υπ`όψιν  ότι η Ρωσία δεν συνορεύει καν με το Κιργιστάν. Δείχνει όμως το πόσο η Ρωσία επιθυμεί να διασφαλίσει τον έλεγχο της περιοχής που εκτείνεται έως τις στέπες της Κεντρικής Ασίας. Και καθώς η Ρωσία προσπαθεί να απωθήσει οριστικά τη Δυτική επιρροή, δοκιμάζει μια ολόκληρη σειρά από εργαλεία που διαθέτει για το καθένα από τα πρώην σοβιετικά κράτη. Σε αυτά τα εργαλεία συμπεριλαμβάνονται: η πολιτική πίεση, η κοινωνική αστάθεια, η οικονομική πίεση, ζητήματα ενέργειας, υπηρεσίες ασφάλειας, και τέλος η άμεση στρατιωτική παρέμβαση. Μέχρι στιγμής, όπως φάνηκε στην Ουκρανία και στη Λιθουανία, η ρωσική πίεση που ασκήθηκε με όπλο την ενέργεια είχε απτά αποτελέσματα. Οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν τη διακοπή προμήθειας ενέργειας ώστε να πλήξουν τα κράτη αυτά και να προκαλέσουν μια Δυτική αντίδραση εναντίον τους. Η άσκηση  στρατιωτικής βίας, όπως έγινε στη Γεωργία, ήταν και αυτή ιδιαίτερα χρήσιμη, καθώς οι Ρώσοι ελέγχουν σήμερα το 1/3 της χώρας. Οι πολιτικές πιέσεις επί του Καζακστάν και της Λευκορωσίας, ανάγκασαν τις δυο αυτές χώρες να δεχτούν την τελωνειακή ένωση με τη Ρωσία.

Σήμερα στο Κιργιστάν, η Ρωσία έδειξε πως είναι έτοιμη να μιμηθεί την Αμερική προκαλώντας μια δική της «επανάσταση των χρωμάτων». Η ρωσική στρατηγική ήταν ειδικά σχεδιασμένη για το κάθε κράτος, λαμβάνοντας υπ`όψιν τις διαφορές τους με σκοπό να τα βάλουν στη τσέπη τους, ή τουλάχιστον να τα κάνουν να φέρονται με περισσότερο πραγματισμό απέναντι στη Μόσχα. Όλα αυτά έκαναν τη Ρωσία να ξαναγίνει μια σημαντική παίκτρια στη περιοχή, δυσκολεύοντας τα πράγματα για τους Αμερικανούς, όταν αυτοί θα αναγκαστούν να ξαναστραφούν προς την Ευρασία.

 S.A. (STRATFOR)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. DrNo avatar
  DrNo 17/04/2010 17:27:47

  Αναρωτιέμαι αν οι νεοπασόκοι ασχολούνται καθόλου με τα γεωστρατηγικά των αγωγών φυσικου αερίου που είχε πρωτη προτεραιοτητα ο Καραμανλης

 2. st.takis avatar
  st.takis 17/04/2010 19:28:53

  ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΛΕΟΝ .
  ΜΑΣ ΔΙΑΣΩΛΙΝΩΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ.

 3. paratiritis2000 avatar
  paratiritis2000 17/04/2010 23:19:34

  Αναρωτιέμαι γιατί οι ξύπνιοι εκεί στο STRATFOR κάνουν ειδικές μνείες για το Κυργυστάν και προφασίζονται εκτεταμένη Ρώσικη επέμβαση στα κοινά τρίτων χωρών, αφού είναι ηλίου φαεινότερο οτι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, τουλάχιστο σε μεγάλο βαθμό και σε σε επίπεδο μυστ. υπηρεσιών, οσο το αντίστοιχα των Αμερικάνων. Οι Ρώσοι για να λύσουν τα προβλήματα τους σε αυτές τις χώρες έκαναν απλά χρήση της εξωτερικής πολιτικής τους. Δεν ήταν αποτελέσματα καμίας επιτηδευμένης προσπάθειας όπως φαίνεται. Αν κάποιος έχει αμφιβολίες οτι η Ρωσία δεν έχει ακόμη ενεργοποιήσει τα μυστικά της διπλωματικά όπλα, ας κοιτάξει τι μας κυβερνά σήμερα..
  Απο την άλλη θέλω λιγο να αναφερθώ στα ανάλογα Αμερικανικά μυστικά όπλα για να καταλάβουμε πόσο τρομακτική επιρροή ασκείται απο την Αμερική προς τη Μεσόγειο και ειδικά μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας.

  Λίγα πράγματα θα αναφέρω σαν δείγμα προς σκέψην:

  1990 αποκλείουμε το άνοιγμα συνόρων (θα γινόταν υπο όρους) και δεν δείχνουμε καμία διάθεση για συνεργασία με Αλβανία στο θεμα εργατικού δυναμικού.
  Το ίδιο με Γεωργία, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν, Ουκρανία, Λευκορωσία κατά την πτώση της πρώην Σοβιετική Ένωσης. Σχετικά με τη Βουλγαρία κάποια μικρά μέτρα μόνο θα ήταν αναγκαία και αυστηρός έλεγχος στα σύνορα.

  Αναλογιστείτε τώρα οτι οσο εργατικό δυναμικό χρειαζόμασταν θα το παίρναμε με ειδικές συμφωνίες απο τη Τουρκία, και ειδικά αν αναγκάζαμε τη Τουρκία να έχει ειδικές οικονομικές ζώνες στα παράλια της Μικράς Ασίας και τις Κωνσταντινούπολης.
  Αν δεν υπήρχε η διαρκής παρέμβαση των Αμερικανικων Μυστικων Υπηρεσιων και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ήδη απο το 1960+ και δώθε, μερικοί μιλούν για ήδη απο το 1954 ή οτι τουλάχιστον οι Αμερικάνοι ανέλαβαν τα σχέδια που προηγουμένως ασκούσαν οι Άγγλοι, τότε εμείς σήμερα σαν Ελλάδα θα είχαμε οικονομικά προσαρτήσει τα παραλια της Μικράς Ασίας και τουλάχιστον ενα μεγάλο μέρος της Τουρκικής οικονομιας μέσο της Κνωνσταντινούπολης θα ήταν ελεγχόμενο απο εμάς.

  ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΜΥΣΤ. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΕΣ!

  Δείτε τώρα τη διαφορά σε σχέση με τους Ρώσους του σήμερα. Οι σημερινοί Ρώσοι δεν έχουν καν αρχίσει...κι όταν αρχίσουν δεν πρόκειται να την δουν πάλι κομμουνιστές, αλλά σίγουρα οχι μόνο θα παραμείνουν Χριστιανοί και Ορθόδοξοι αλλά πιθανόν θα κάνουν και χρήση αυτής τους της ιδιότητας στην εξωτερική τους πολιτική, αντίθετα με όσα προφανώς θα ήθελε το Βατικανό (αν οσα του καταλογίζονται για το ρόλο του ήδη μετα το 400 μετά Χριστόν και τις τρείς διασπάσεις της Χριστιανικής Εκκλησίας μέχρι το 1000 μ.χ. μέχρι τη οριστική διάσπαση σε Δυτική Ρωμαϊκή Καθολική και Ανατολική Ρωμαϊκή Ορθόδοξη, ειναι έστω και ολίγον αληθινά)

  Το ποιός απο τις δυο μεγάλες δυνάμεις είναι σε πτώση εκ τω περισσοτέρων που υπάρχουν πλέον, φαίνεται πολύ εύκολα αμ παρατηρήσουμε ποιός χρησιμοποιεί τα όπλα του ποιός συχνά και κάνει τις περισσότερες κινήεις, σε συνδιασμό πόση πραγματικά επιτυχία έχει.

  Τουλάχιστον οσο αφορα τη Βαλκανική το Καύκασο και τη Μεσόγειο βλέπω το όπλο των Αμερικανών να ενεργοποιείται πολλές φορές αλλά τα αποτελέσματα του να είναι λίγα. Αντίθετα με τους Ρώσους που όταν πυροβολούν σπάνια θα αποτύχουν αν οχι σχεδόν καθόλου, έστω απο το 2005 ως τώρα όπως τόνισε και το άρθρο.

  Η Αμερική αν κρίνουμε και απο τις προσφατες επιλογες για τον Πρόεδρο της φαίνεται καθαρά οτι πασχίζει να ενώσει δυο ή πολλές παραδοσιακά ανόμοιες μάζες πλυθησμών. Οι διαρκείς και αυξανόμενες πλέον λόγο της κακής οικονομ. κατάστασης εντάσεις στο εσωτερικό της μας δείχνουν οτι η Αμερικανικού στυλ πολυπολιτισμικότητα έχει παταγωδώς αποτύχει.
  Η Αμερική είναι ενα καράβι που βουλιάζει. Δεν βλέπω το λόγο γιατί και η Ελλάδα πρέπει να βουλιάξει μαζί της.

  Αν γυρίσουμε πίσω σε αυτό που ανέφερα σχετικά με την οικονομική συνεργασία με την Τουρκία σε μια πραγματικότητα χωρίς της Αμερικανικές μυστ. Υπηρεσίες, με τη δική μας πολιτική να αναλαμβάνει το απαραίτητο ξένο εργατικό δυναμικό ΜΟΝΟ απο εκεί και λογικά θα διαλέγαμε εμείς όποπυς θεωρούμε οτι μας κάνουν οχι μόνο εκ των καταστάσεων αλλά και εκ πείρας αφού οι Τούρκοι είναι ενα κεφάλαιο που πολύ καλά γνωρίζουμε εμείς οι Έλληνες. Το αποτέλεσμα θα ήταν αντί το συρφετό των αλλοφύλων να είχαμε αμιγή πληθυσμό Ελληνογενών που πλέον δεν ήταν υποχρεωμένος να ακολουθεί ούτε τον Κεμάλ ούτε το Ισλάμ αλλά και μια Τουρκική εξωτερική πολιτική που θα ήταν αναγκασμένη να γίνει ποιό κοσμική αντί να εξισλαμίζεται όπως συμβαίνει σήμερα.

  ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ!

  Δυστυχώς οταν χρονια προσπαθούν να αποτρέψουν το φυσιολογικό και να επιβάλουν το παρά φύσιν δεν αναλογίζονται οτι εκτρώματα και καταστάσεις δημιουργεί παρά φύσιν ίσως να δημιουργήσει και σε αυτούς πρόβλημα αργότερα.
  Προσωπικά αν δούμε την άνοδο της Ρωσίας και την επικείμενη πτώση της Αμερικής, οτι οι Ρώσοι οι οι άλλοι λαοί της περιοχής δεν αφέθηκαν να πραξουν κατα φύσιν στις ίδιες τους τις σφαίρες επιρροής και τα εδάφη τους, ολα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την παρά φύσιν επέμβαση της Αμερικής θα γυρίσουν ενάντια στους ίδιους τους Αμερικάνους, πράγμα που θα επιταχύνει την πτώση τους.

  Το θέμα της Αλ Κάιντα έτσι κι αλλιώς δεν είναι τίποτε άλλο απο ενα πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν και μετά γύρισε να εναντίων τους. Απλά σκέφτηκαν πιθανότατα κάποια στιγμη οτι μπορεί να τους έφερεν κάποια ψφέλη αν το χρησιμοποιούσαν εναντίων και του δικού τους λαού αλλά και της Ευρώπης σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τις πωλήσεις των Αμερικανικών εταιριων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (Ο Τσένευ εχει χτίσει περιουσίες με αυτές) αλλά και την περαιτέρω διείσδυση των Αμερ. Μυστ. Υπηρεσιών σε κράτη και κυβερνήσεις της Ευρώπης, ποιό πέρα απο οσο ο ρόλος του ΝΑΤΟ παραδοσιακά θα τους επέτρεπε, ειδικά μετά τη πτώση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

  Προσπάθησα να κάνω μια αναζήτηση στο youtube με λήμα "το ποθούμενο", το οποίο είναι η φράση η οποία συνδέεται παραδοσιακά με την ανάκτηση της Κωνσταντινούπολης απο το Ελληνικό στοιχείο και ενω τα αποτελέσματα συνήθως έβγαζαν αναφορές σχετικά με το ίδιο θέμα, τώρα με την ίδια αναζήτηση σας βγαζουν 1 με 2 σχετικά αποτελέσματα αλλά τα υπόλοιπα δείχνουν αναφορες πλεον σε μια πορνοστάρ με ελληνικο ονομα και επιθετο.
  Καθολου τυχαίο..αν καποιος για περιεργους λογους χρησιμοποιησε τη φραση για να συνδεσει τα keywords (λεξεις κλειδια αναζητησης) με πορνο περιεχομενο. Παρατηρω οτι το φαινομενο αυτο αυξανεται τελευταια, ειδικα μετα τη διαφήμιση γνωστων video πορνο-dvd, που μαλλον καποιος εξυπνα χρησιμοποιει ως προπετασμα και επισης για να μην γινει ευκολος αντιληπτο οτι γίνεται εξ επίτηδες.

  Μπορούν βέβαια να μας κοροϊδεύουν οσο θέλουν αλλά το Κατά Φύσιν είναι αυτό που ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΑ και πάντα επιβάλλεται.

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ:
  http://www.youtube.com/watch?v=ik-_zdgj58Y

 4. paratiritis2000 avatar
  paratiritis2000 18/04/2010 00:06:12

  Μπορεί να μιλάμε για Κράτη με μεγάλες πολεμικές μηχανές, και το πόσο κάποιοι λαοί θα μπορούσαν να πηγαίνουν αντίθετα σε αυτές και να πιστεύουμε οτι δεν έχουμε ελπίδα αλλά για δείτε λίγο εδω:

  Ζημιές στα φιλανδικά Hornets από τη στάχτη – ΠΑ: "παρακολουθούμε το φαινόμενο σε ωριαία βάση"
  http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=11677&Itemid=46

  "Πιο συγκεκριμένα αεροσκάφη F-18 τα οποία βρίσκονταν σε εκπαιδευτική πτήση την Πέμπτη το πρωί όταν ο εναέριος χώρος ήταν ακόμη ανοικτός για πτήσεις μετά την προσγείωσή τους και όταν ελέχθησαν οι κινητήρες τους βρέθηκαν να περιέχουν σοβαρό αριθμό από λιωμένα ψήγματα στάχτης. «Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε ακόμη και μικρής διαρκείας πτήσεις μέσα από περιοχές σε περιβάλλον στάχτης μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές στους; Κινητήρες των αεροσκαφών», λεει σε ανακοίνωσή της η Φιλανδική Αεροπορία.

  Σύμφωνα με εικόνες που λήφθηκαν από ειδική μικροκάμερα για τον έλεγχο των πτερυγίων του συμπιεστή –που ελέγχει τυχόν ρωγμές από κόπωση μετάλλων- παρατηρήθηκε πως οι θερμοκρασίες μέσα στον κινητήρα που φτάνουν τους 1000 βαθμούς Κελσίου έλιωσαν τη στάχτη η οποία με τη σειρά της μπλόκαρε κάποιους αγωγούς εξαερισμού. Εκτός από αυτό το λιώσιμο της στάχτης μέσα στον κινητήρα μπορεί να προκαλέσει την υπερθέρμανση κάποιων κρίσιμων εξαρτημάτων του κινητήρα με αποτέλεσμα την πρόκληση σημαντικών φθορών έως και καταστροφή του κινητήρα σε ανύποπτο χρόνο, εάν αυτό δεν γίνει αντιληπτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Φιλανδικής Αεροπορίας."

  Φανταστείτε οτι αυτές τις ημέρες ολη σχεδόν η Ευρώπη είναι ενα απέραντο NO-FLY-ZONE. Παρεπιπτώντος παραδοσιακά τα Ανατολικού τύπου οπλικά συστήματα είναι κατά βάση σχεδιασμένα στο να λειτουργούν με την προυπόθεση οτι μπορεί να επικρατούσαν εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, ενω τα Δυτικά συνήθως ΟΧΙ. Ο παράγοντας αυτός πολλαπλασιάζεται ανάλογα με τη πολυπλοκότητα ενός οπλικού συστήματος. Είθισται τα Δυτικά πάντα να είναι τα πλέον πολύπλοκα και με τα περισσότερα συντηρήσιμα μέρη για ευνόητους λόγους κερδοσκοπίας απο τους Δυτικούς.

  Αν θέλει ο Θεός..που λένε όλα γίνονται...

 5. Μούσα avatar
  Μούσα 18/04/2010 02:03:50

  @paratiritis
  βλέπω είσαι απο τους λίγους που σχολιάζουν πάντα στα σχετικά με την Ρωσία κείμενα.
  Δες καταρχήν αυτην την ταινία-ντοκιμαντερ.Ειναι καταπληκτική http://orthodoxcolection.blogspot.com.blogspot.com/2009/12/blog-post_13.html

  Γενικα υπαρχει νομίζω μια σιωπή γι΄αυτό το θέμα οπως και για το θέμα δανεισμου απο την Κίνα, στην οποια οι ΗΠΑ χρωστανε σχεδον ενα 1δις δολάρια.
  Επειδη έτυχε να παρακολουθώ στενά και να εχω πληροφορίες και απο Ρώσους φίλους επι Καραμανλή υπηρχε μεγαλη επιθυμία απο την Ρωσία για περισσοτερες συνεργασίες περαν των γνωστων και για οικονομική βοήθεια στην Ελλαδα με καποια ανταλλαγματα θετικά και για εμας.ΟΙ εδω βεβαια Πασοκοι και ΜΜΕ αν θυμασαι λυσσαγαν οπως ξεναεγραψα και κοιταγαν πως να ρίξουν τον Καραμανλη ακριβως και γι΄αυτους τους λογους. Απο το καλοκαίρι και μετα εχασα επεισόδια λογω προσωπικων ζητηματων
  Προσφατα διαβασα ενα αρθρο στο resalto και προσπαθώ να καταλάβω τι έγινε.http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4372

  Αν ο Καραμανλής τους δυσαρέστησε ή αν αλλαξαν αυτοί στάση λογω καθυστερήσεων?
  Και ο 'λεφτα υπάρχουν' τι πηγε να κανει στην Ρωσια και γιατι να επισπεύσει τον αγωγό που δεν ήθελε ως αντιπολίτευση και ουτε και οι ΗΠΑ?
  Επειδη τα συμφώνησαν ΗΠΑ και Ρωσία συμφωνα με το resalto
  ή πηγε να ζητήσει χρήματα και έφαγε τελικά πόρτα?.
  Βέβαια πριν ενα μήνα οι Ρώσοι ειχαν ανακοινώσει στηριξη στα οικονομικά μετα και την επίσπευση της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον αγωγό απο την τωρινή κυβερνηση .
  Ποια είναι η γνωμη σου για ολα αυτά?.
  Οσο για το Κατα Φύσιν πιστεύω οτι και για εμας είναι το να είμαστε μαζι με την Ρωσία ειδικά την σημερινή με τον Πούτιν ,μεχρι αποδειξεως του αντιθέτου βέβαια,οπως και αυτοι μ΄εμας.

 6. neotera avatar
  neotera 18/04/2010 02:46:59

  Το λινκ δεν λειτουργεί.

  • Μούσα avatar
   Μούσα @ neotera 18/04/2010 03:05:54

   http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4372

   Σε περιπτωση που δεν ανοίγει πάλι το link πηγαινε στο www.resaltomag.gr
   'Νεα Γιάλτα- Γιατι υποχωρει η Ρωσία' είναι ο τίτλος

  • Μούσα avatar
   Μούσα @ neotera 18/04/2010 03:11:18

   http://orthodoxcollection.blogspot.com/2009/12/blog-post_13.html

   Νομίζω τώρα είναι και αυτο το link σωστό.

 7. Σιφιλης avatar
  Σιφιλης 18/04/2010 07:13:30

  Ο ΓΑΠ στην Ρωσία έφαγε πόρτα με υπονοούμενο:
  μετά την αποχώρηση του ΓΑΠ από την Μόσχα, ακολούθησε ενας άλλος ξένος VIP. (δεν θυμάμαι τώρα ποιος). Στην συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Μεντβεντεβ είπε οτι συζήτησε με τον καλεσμένο του το θέμα της Ελλάδας, και αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ότι είπε (στον καλεσμένο του) ότι δυο μέρες πριν είπε στον ΓΑΠ να πάει στο ΔΝΤ για λεφτά. Ειναι ασυνήθιστη κίνηση (το ξεμπρόστιασμα) από έναν πρόεδρο της Ρωσίας και δεν έγινε τυχαία.
  Ήταν κράξιμο και πόρτα; κάτι άλλο; Οι Ρωσοι είναι κάλοι στο σκάκι...

  Κάποιες πληροφορίες για τον αγωγό:
  http://www.enkripto.com/search/label/Αγωγοί

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.