#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/10/2011 07:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο μύθος του δήθεν ψυχρού πολέμου!Σύμφωνα με πρώην πράκτορες της CIA, αλλά και ιστορικούς, που συμμετέχουν σε ημερίδα στη Βοστόνη, στις αρχές της δεκαετίας του `60, η αμερικανική κυβέρνηση εφηύρε το περίφημο «χάσμα των πυραύλων», και φούσκωσε υπερβολικά τον αριθμό των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων ICBMs, που υποτίθεται ότι διέθετε η ΕΣΣΔ.

Πόσους τέτοιους πυραύλους διέθετε τελικά η Σοβιετική Ένωση; Μόλις τέσσερις, σύμφωνα με κάποια απόρρητα έγγραφα που αποχαρακτηρίστηκαν πρόσφατα.

Η τότε κυβέρνηση του Eisenhower, χρησιμοποίησε εναέριες αναγνωρίσεις,  και εικόνες από δορυφόρους, για να ανακαλύψει πως οι Σοβιετικοί δεν διέθεταν την απαραίτητη εξελιγμένη τεχνολογία για να απειλήσουν την Αμερική.

Όσο περνούν τα χρόνια, τόσο πιο πολλοί ιστορικοί αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πως ο λεγόμενος «ψυχρός πόλεμος» ήταν μια παραίσθηση, γνωστή και ως «η πολιτική των δελτίων τύπου», την οποία εφηύρε το στρατιωτικό και βιομηχανικό κατεστημένο, που ακόμη και σήμερα συνεχώς «ανακαλύπτει» νέες απειλές, όπως αυτήν της Αλ Κάιντα.

Οι ιστορικοί Fred Kaplan και Timothy Naftali, λένε πως η μελέτη της εν λόγω περιόδου είναι ιδιαίτερα σχετική με τη σημερινή κατάσταση, αφού έχει πολλές ομοιότητες με τα όσα συμβαίνουν στο Ιράκ, στο Ιράν, και στη Βόρεια Κορέα.

Η ιστορία του «χάσματος των πυραύλων», όπως και η αντίστοιχη των βομβαρδιστικών αεροσκαφών, είναι μια ιστορία που δεν συζητιέται, και που δεν αναφέρεται στα ιστορικά βιβλία. Στην πραγματικότητα όμως, ο ψυχρός πόλεμος ήταν ένα κατασκεύασμα της Wall Street, και των παγκόσμιων τραπεζιτών.

Στο βιβλίο  Western Technology and Soviet Economic Development, 1945 to 1965, του Antony Suton, αποκαλύπτεται πως αν τη δεκαετία του 1920 δεν υπήρχε μαζική μεταφορά κεφαλαίων και τεχνολογίας προς τους μπολσεβίκους, η Ρωσία θα είχε παραμείνει μια εντελώς απομονωμένη,  οπισθοδρομική, και  κυρίως  αγροτική χώρα.

Σε αυτά τα συμπεράσματα κατέληξε  ο Suton, έχοντας μελετήσει απόρρητα έγγραφα του αμερικανικού  State Department. «Ακόμη και στη δεκαετία του `60, οι σοβιετικές εξαγωγές ήταν αντίστοιχες ενός οπισθοδρομικού και υπανάπτυκτου κράτους.  Αφορούσαν κυρίως πρώτες ύλες… όταν επρόκειτο για τελικά προϊόντα, αυτά ήταν απλά εργαλεία, και κάποια οχήματα που όλα βασίζονταν σε δυτικά σχέδια, και που εξάγονταν σε ακόμη πιο υπανάπτυκτες χώρες», λέει.

Και όμως, παρόλα αυτά, η Δύση πίστευε πως η ΕΣΣΔ είχε αναπτύξει ένα τεράστιο οπλοστάσιο εξελιγμένων πυρηνικών όπλων.

Όπως γράφει ο Gary Allen: «Στην επανάσταση των Μπολσεβίκων, βλέπουμε τα ίδια πρόσωπα που ήταν υπεύθυνα και για τη δημιουργία της Federal Reserve, που καθιέρωσαν τον φόρο εισοδήματος, που έστησαν τα αφορολόγητα ιδρύματα και θεσμούς, και που μας έσπρωξαν στη δίνη του Α`Π.Π».

Πρόκειται για μια μικρή ολιγαρχική κλίκα, η οποία δημιούργησε την Σοβιετική Ένωση, όχι επειδή αποτελούνταν από κομμουνιστές, αλλά επειδή ο κομμουνισμός είναι μια μέθοδος συγκέντρωσης και ελέγχου του πλούτου, και της δόμησης μιας πανίσχυρης παγκόσμιας σοσιαλιστικής υπέρ-κυβέρνησης. Ένα υπερκράτος δηλαδή, σαν αυτό που βλέπουμε να διαφαίνεται σήμερα, καθώς οι τραπεζίτες γκρεμίζουν συστηματικά την παγκόσμια οικονομία.

Όλα αυτά θα πρέπει να τα αναλογιζόμαστε, την ώρα που οι διάφορες ελίτ, μέσω των ακαδημαϊκών και των επιχειρηματικών ΜΜΕ, προσπαθούν να μας πείσουν για νέες απειλές.

Η τελευταία τέτοια απόπειρα είναι να πειστούμε ότι το δίκτυο Haqqani αποτελεί τρομερή απειλή, και ότι αποτελεί επίσης παρακλάδι της πακιστανικής μυστικής υπηρεσίας ISI. Κανένας όμως δεν αναφέρει ότι η ISI είναι δημιούργημα της βρετανικής αντικατασκοπείας, την οποία καθοδηγούσε ο στρατηγός Walter Joseph Cawthorn της ΜΙ6.

Ο ίδιος ο Zbignew Brzezinsky παραδέχτηκε ότι από το 1980, η ISI και η  CIA συνεργάστηκαν στενά προκειμένου να δημιουργήσουν τις διάφορες ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις, οι οποίες ως απειλές εναντίον της Δύσης αντικατέστησαν την απειλή της ΕΣΣΔ.

Οι ελίτ εφευρίσκουν φοβερές απειλές, τις οποίες μετά πλασάρουν σε όλους μας, γνωρίζοντας πολύ καλά πως θα τσιμπήσουμε. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα, όταν ο κόσμος έφτασε τα όρια της υστερίας, έχοντας αποδεχτεί το παραμύθι που του σέρβιραν, ότι κάποιοι Μουσουλμάνοι τρωγλοδύτες, μπόρεσαν και εξουδετέρωσαν το εξελιγμένο σύστημα αεράμυνας NORAD, και ως δια μαγείας ανέτρεψαν τους νόμους της φυσικής, την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.

 

Prison Planet

http://www.prisonplanet.com/u-s-invented-soviet-threat.html

Απόδοση: S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/10/2011 08:02:02

  fog of war...

  Κάποια δόση αλήθειας υπάρχει, και το ίδιο μοτίβο έχει φανεί και σε ...αμερiκανικές ταινίες. (the Good Sheperd (θυμηθείτε την σκηνή του Σοβιετικού που "ανακρίνεται" και πηδάει από το παράθυρο), άσε πια το Dr Strangelove). Η δόση αλήθειας από "συντηρητική" ιστοσελίδα που κατά καιρούς προβάλεται από το RT?

  Η εναλλακτική προσέγγιση τότε, 1960-1968 ήταν η "ειρήνη", και καλή είναι η ειρήνη (άσε την Ειρήνη την μπριμπιλομάτα) αλλά και η "ειρήνη" είχε σχέση με το τότε RT. Τελικά η ειρήνη επήλθε με τον Νιξον (peace with honor) και τον Ρηγκαν (Mr President, tear down the Wall) και την επανένωση των Γερμανιών και την 11 Σεπτεμβρίου και να μαστε πάλι εδώ...

  fog of war

  ΥΓ Εγώ πάντως θυμάμαι τον Parvus, και όχι το Federal Reserve. Όταν βρεθεί λινκ μετάξυ Parvus και Federal Reserve, θα αναθεωρήσω. Ωσ τότε, βλέπω μόνο Μεγάλο Παιχνίδι.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ archaeopteryx 01/10/2011 08:25:36

   Δεν λέει ότι η ίδια η Fed βοήθησε τους μπολσεβίκους, αλλά ότι οι ίδιοι κύκλοι που την έφτιαξαν, είναι αυτοί που βοήθησαν και τον Λένιν.
   Πιθανόν για αυτούς να δούλευε (αν δούλευε για κάποιους) ο Πάρβους.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Strange Attractor 01/10/2011 10:53:42

    Μπορεί...

 2. Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
  Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 01/10/2011 08:30:20

  Πάντως οι αποκαλύψεις προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς
  Σε πενήντα χρόνια από τώρα θα ανακαλύψουν ότι την Ρώσικη επανάσταση, δεν την έκαναν Ρώσοι.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 01/10/2011 10:03:44

   Τι 50 χρόνια;
   Αυτό ακριβώς λέει το άρθρο σήμερα!

   • jkr avatar
    jkr @ Strange Attractor 01/10/2011 10:35:38

    Αυτό το ξέρουμε. Ο Λένιν ήρθε μετά την επανάσταση των Μενσεβίκων, σε τρένο με απόλυτη προστασία, να εγκαθιδρύσει το αρεστό στους επικυρίαρχους καθεστώς.

 3. skopelosnews avatar
  skopelosnews 01/10/2011 08:48:44

  όλα είναι παραμύθια από τούς ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ......cia

 4. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 01/10/2011 10:38:57

  Μια πλαστή νεότερη και σύγχρονη ιστορία; που επιβεβαιώνει ή που αναιρεί την αντίδραση των μαζών στη δημιουργία της;

 5. trooper avatar
  trooper 01/10/2011 12:01:22

  ''Η τότε κυβέρνηση του Eisenhower, χρησιμοποίησε εναέριες αναγνωρίσεις, και εικόνες από δορυφόρους, για να ανακαλύψει πως οι Σοβιετικοί δεν διέθεταν την απαραίτητη εξελιγμένη τεχνολογία για να απειλήσουν την Αμερική.''

  και ποιοί έστειλαν πρώτοι δορυφόρο πάνω???????

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ trooper 01/10/2011 12:14:35

   Σπούτνικ, 1957.
   Σωστή η ερώτηση!

 6. thanos avatar
  thanos 01/10/2011 12:52:55

  Είτε το θέλουμε είτε όχι το παιχνίδι είναι στημένο και μεις πιονια πάνω στην σκακιέρα. Όσο δεν αντιστεκόμαστε στην θέληση της παγκόσμιων εξουσιαστών βαρβάρων για τον σφετερισμό και την κατοχή της εξουσίας και του πλούτου τόσο πιό βαρύς θα είναι ο βούρδουλας που θα πέφτει στις πλάτες μας σε όλα τα επίπεδα.
  Κυβερνούν με τον ποιό ειδεχθή τρόπο δημιουργώντας φόβο και τρομοκρατία στους πολίτες και τους εγκλωβίζουν μέσα στο παιχνίδι της καθημερινής τους επιβίωσης. Πάντα δημιουργούν δύο πόλους ώστε να είμαστε έρμαια ανάμεσά τους και να άγουν και να φέρουν την ανθρωπότητα αλλά και το κάθε έθνος ξεχωριστά σύμφωνα με τα συμφέροντά τους.
  Αυτό ίσχυε ανέκαθεν, η Περσική αυλή και η δυναστεία των Αχαιμενιδών το διαίρει και βασίλευε εφήρμοζε στην αρχαία Ελλάδα και με αυτόν τον τρόπο την κρατούσε διαιρεμένη ώστε να μην κινδυνεύει η ηγεμονία της, άλλες ελληνικές πόλεις ανέβαζε και άλλες κατέβαζε κατά το δοκούν στο τέλος είχε την ατυχία να πέσει πάνω σε ένα Μιλτιάδη και σε ένα Θεμιστοκλή αλλά και σε ένα λαό που δεν ξέρω αν είχε η όχι εθνική συνείδηση εκείνο όμως που ξέρω είναι ότι είχε συνείδηση του τι θα πει ελευθερία και κυριαρχία στον ζωτικό γεωγραφικό του χώρο και βέβαια δεν φοβόταν, δεν φοβόταν να πεθάνει μαχόμενος για την ελευθερία του.
  Σε εμάς εκείνο που μένει σήμερα είναι να αποδείξουμε αν διαθέτουμε την συνειδησιακή διασυνδεσιμότητα με τους αρχαίους προγόνους μας η είμαστε μόνο κατ΄ όνομα απόγονοι τους έχοντας χάσει από το είναι μας όλα αυτά τα στοιχεία που χαρακτήριζαν εκείνους και να τους στείλουμε όλους από κει που ήρθαν με την ψήφο μας δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ένα σημείο αναφοράς που θα φωτίσει και θα οδηγήσει και τα υπόλοιπα ευρωπαικά έθνη σε ένα καλύτερο αύριο.
  Εμείς οι Έλληνες οδηγούμε δεν ακολουθούμε κανέναν.

 7. Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
  Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 01/10/2011 13:52:35

  Το άρθρο αναφέρει τη μέθοδο.
  Η Ρωσία έχει ανακαλύψει την πραγματικότητα από καιρό και πράττει τα δέοντα: 30.000 εκκλησίες ξαναλειτούργησαν,αναγνώρισε τα θύματα του Κατύν (5000 Πολωνοί αξιωματικοί που εκτέλεσαν οι ίδιοι οι Μπολσεβίκοι).Ποινικοποίησαν την αλλαγή της ιστορίας και πρόσφατα πήραν θέση για τις διώξεις εναντίον των Χριστιανών.Ξαναπήραν στα χέρια τους μέσω ενεργειακών ενώσεων το 87% των πλουτοπαραγωγικών πηγών της άλλωτε Σοβιετικής Ένωσης. Τέλος αναγνώρισαν τα θύματα των Γκούλαγκ, μεταξύ των οποίων ήταν και 30.000 Έλληνες.

 8. Apatsi avatar
  Apatsi 01/10/2011 21:40:07

  Ανοησίες. Οι άνθρωποι ήταν και είναι σήμερα, τουλάχιστον 20 χρόνια μπροστά από τους αμερικανούς στα πυρηνικά. Και έχοντας σαν δεδομένο την πρώτη εκτόξευση δορυφόρου, είναι ανοησία να δεχθούμε την θεωρία του συγγραφέα και του αμερικάνικου ΥΠΕΞ για μόνο 4 διηπειρωτικούς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.