#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/04/2012 07:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κρυφός πόλεμος των μισθοφόρωνΜπορεί ο μεγαλύτερος αριθμός των αμερικανικών στρατευμάτων να αποχώρησε από το Ιράκ, αλλά η κατοχή του συνεχίζεται με τρόπους που κάθε άλλο παρά διαφανείς είναι για τον αμερικανικό λαό.

Υπάρχει μια ολόκληρη στρατιά γραφειοκρατών και μισθοφόρων, που συνεχίζουν να «κατέχουν» το Ιράκ, παρά τους ισχυρισμούς του Λευκού Οίκου, ότι η χώρα αυτή είναι πλέον ελεύθερη.

Στα τέλη του περασμένου έτους, ο Ομπάμα καλωσόρισε τους βετεράνους που επέστρεφαν, ανακοινώνοντας ότι ο οχταετής πόλεμος τελείωσε οριστικά. Όπως είπε ο πρόεδρος, οι βάσεις και τα στρατόπεδα έκλεισαν, και παραδόθηκαν στους Ιρακινούς.

Αν και όλα αυτά ικανοποιούν κάποιους, η επίσημη ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου κάθε άλλο παρά αντιστοιχεί στη πραγματικότητα.

Σήμερα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών είναι αρμόδιο για μια διπλωματική αποστολή που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχής από την εποχή του Β`ΠΠ. Περισσότεροι από 16.000 πολίτες απασχολούνται σε τέσσερα μεγάλα διπλωματικά κέντρα, και επτά άλλες εγκαταστάσεις σε ολόκληρο το Ιράκ, ενώ υπάρχουν και σχεδόν 6.000 ένοπλοι μισθοφόροι με συμβόλαια ιδιωτικών εταιριών ασφάλειας.

Αυτά τα στοιχεία είναι τα επίσημα, τα οποία μας κάνει τη χάρη η κυβέρνηση να  τα κοινοποιήσει. Ο πραγματικός όμως αριθμός των ιδιωτών εργολάβων ασφάλειας (μισθοφόρων) είναι άγνωστος.

Η τελευταία απαίτηση του Πενταγώνου για χρηματοδότηση ήταν $2.9 δισ, για κάτι που αποκαλεί Post Operation New Dawn (OND)/Iraq Activities. Σύμφωνα με το περιοδικό Wired, δεν διατίθενται επαρκείς εξηγήσεις για τι ακριβώς αφορούν αυτά τα ποσά. Υποτίθεται  όμως ότι το Πεντάγωνο χρειάζεται τα χρήματα για να ολοκληρώσει την περίοδο μετάβασης στο Ιράκ. Το τελευταίο γραφείο που συνεχίζει να λειτουργεί το Πεντάγωνο στη Βαγδάτη είναι το Γραφείο Συνεργασίας Ασφάλειας, και χρειάζεται χρήματα για να συνεχίσει την παροχή βοήθειας σε ζητήματα ασφάλειας προς τον ιρακινό στρατό.

Σε συνέντευξή του στο ρωσικό Russia Today, ο συγγραφέας Michael O’Brien ερωτώμενος για το πώς νομίζει ότι θα δαπανηθούν αυτά τα χρήματα, λέει: «Για την πληρωμή των ιδιωτών εργολάβων ασφάλειας, οι οποίοι δεν είναι τίποτα άλλο παρά μισθοφόροι… πρόκειται για ιδιώτες υπαλλήλους των εργολάβων της άμυνας και της ασφάλειας. Όλα αυτά είναι μια επέκταση των πωλήσεων όπλων, πλοίων, συστημάτων κλπ από πλευράς εργολάβων. Απλά οι πωλήσεις αυτές επεκτάθηκαν, και πλέον συμπεριλαμβάνουν και ζωντανά κορμιά. Η περισσότερη δραστηριότητα των εταιριών  είναι κρυφή. Υπάρχουν σε εξέλιξη συνεχείς στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε τίποτα. Επιχειρήσεις που πραγματοποιούν Αμερικανοί με πολιτική περιβολή».

Από την εισβολή του Ιράκ το 2003, έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους 1.455.590 Ιρακινοί, και 4.801 Αμερικανοί στρατιώτες. Σε αυτά τα νούμερα δεν συμπεριλαμβάνονται οι νεκροί Αμερικανοί ιδιώτες μισθοφόροι, οι οποίοι είναι πάρα πολλοί. Μόνο πέρσι, οι θάνατοι των ιδιωτών μισθοφόρων στο Ιράκ ήταν σχεδόν ισάριθμοι με αυτούς των στρατιωτών (41/54) σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας.

Στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με άρθρο των New York Times (12/2/12), το 2011 οι θάνατοι των ιδιωτών μισθοφόρων ήταν περισσότεροι από αυτούς των στρατιωτών. Σκοτώθηκαν 430 ιδιώτες Αμερικανοί.

http://americanfreepress.net/?p=3384

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. S.P. avatar
  S.P. 02/04/2012 08:47:33

  Τι να κάνουμε, αυτά έχουν οι πόλεμοι. Οι μισθοφόροι είναι από αρχαιοτάτων χρόνων. Μισθοφόροι ήσαν και οι Μύριοι (Κάθοδος των Μυρίων) υπό την ηγεσία του περίφημου ικανώτατου στρατηγού, και συγγραφέα Ξενοφώντος. Μισθοφόροι στην αυλή του βασιλέως των Περσών δεν ήσαν;
  Μέσα σε αυτή την ιστοσελίδα οι πάρα πολλοί υποστηρίζουν την Περσία, θέλουν φαίνεται να ξαναπάρει την ηγεμονία στην ευρύτατη αυτή περιοχή.

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ S.P. 02/04/2012 10:16:56

   Δηλαδή οι Μύριοι είχαν χρηματοδότηση από μάυρους προυπολογισμούς κι είχαν κρυφές δραστηριότητες; Ατυχέστατη η σύγκριση, για να μην αναφέρω και τις διεθνείς συνθήκες περί πολέμου, που παραβιάζονται, αφού αφορούν μόνο επίσημες αρχές.

   • S.P. avatar
    S.P. @ Jimakos 02/04/2012 14:34:07

    Σας συνιστώ το ωραίο διδακτικό και ευχάριστο βιβλίο του πρώην πρέσβη: Βλάχου, "Το χρυσίον του Μεγάλου βασιλέως", Εκδόσεις Εστία.
    Οι αμοιβή των μισθοφόρων ήτο λεπτομέρεια, εδώ την λειτουργία των κομμάτων σε Αθήνα και Σπάρτρη την ρύθμιζε το χρήμα του βασιλέως των Περσών. Μέχρι που πήγαν οι Σπαρτιάτες σε μία φάση το πελοποννησιακού Πολέμου νομίζω γύρω στο 413 π.Χ. και εζήτησαν από τον Πέρση Βασιλέα να τους φτιάξει ναυτικό για να αντιμετωπίσουν τους Αθηναίους!

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ S.P. 02/04/2012 18:14:01

     Αυτά που γράφεις εσύ ως συνηθισμένα όμως ήταν η μαύρη σελίδα της ελληνικής ιστορίας και το αποτέλεσμα ενός μακροχρόνιου εμφυλίου μεταξύ των 2 δυνατών πόλεων. Στις ΗΠΑ είναι η καθημερινότητα και ο τρόπος να αρμέγουν τους φορολογούμενους για να κάνουν πράγματα που δε τους ωφελούν καθόλου ως σύνολο αλλά κερδίζουν λίγοι και εκλεκτοί- οι ίδιοι που θέλουν να κατακτήσουν τον πλανήτη ολόκληρο (Κίσσινγκερ και σία).

 2. alex23 avatar
  alex23 02/04/2012 13:49:03

  μισθοφοροι υπηρχαν παντα και θα υπαρχουν, με οπλα και χωρις..

  ενδιαφερον ομως εχει να ψαξει κανεις το νομικο καθεστως που διεπει τους συγκεκριμενους μισθοφορους..θα εκπλαγει..

 3. S.P. avatar
  S.P. 02/04/2012 19:24:43

  Να διαβάζεις ιστορία κύριε, και από Έλληνες και από ξένους για να δείτε πως μας βλέπουν και οι άλλοι, δεν είμεθα δε και το κέντρον του σύμπαντος.Και από ξένες γλώσες χρειάζονται δύο πολύ καλά πέραν της μητρικής

 4. juliet avatar
  juliet 02/04/2012 20:06:47

  S.P
  καλησπέρα,για του λόγου το αληθές και από ξένους
  ...............................
  Πρέπει να διαβάσει κανείς στο Θουκυδίδη τον τραγικό διάλογο των αθηναίων απεστελμένων και των αρχόντων της Μήλου ,διάλογο που το ηθικό του''συμπέρασμα''μοιάζει μ΄ένα μύθο του Αισώπου:''Το δίκιο του ισχυρότερου είναι πάντα καλύτερο''.Επειδή οι Μήλιοι δεν υποχωρούσαν ,ο Αθηναΐκός στρατός πολιόρκησε τη Μήλο.Η πολιορκία κράτησε περισσότερο από ένα χρόνο,γιατί η αντίσταση αυτής της φούχτας των ανθρώπων που αγαπούσαν μέχρι τρέλλα την ελευθερία τους,υπήρξε ηρωΐκή:σε μιά έξοδό τους σκότωσαν πολλούς πολιορκητές τους.Οι Αθηναίοι αναγκάστηκαν να στείλουν ενισχύσεις .Το τέλος το αναφέρει ο Θουκυδίδης με λίγες λέξεις:''Η θέση πολιορκήθηκε στενότερα,έγινε μιά προδοσία και οι κάτοικοι βρέθηκαν στην διάθεση των Αθηναίων.Αυτοί σκότωσαν όλους τους άντρες που ήτανε σε ηλικία που να μπορούν να κρατήσουν όπλα και πούλησαν σα δούλους τις γυναίκες και τα παιδιά.''Κι όμως ,οι Μήλιοι ήταν Ελληνες ,όχι ξένοι.
  Οι σφαγές αυτού του είδους κι οι απώλειες στις μάχες και τις ναυμαχίες αδυνάτισαν τόσο την Ελλάδα και την ''άδειασαν'' από ανθρώπους τόσο πολύ ,που τον επόμενο αιώνα αναγκάστηκαν να προσκαέσουν για την αμυνά τους μισθοφόρους όλο και πιο πολλούς ,δηλαδή στρατιώτε ξένους που δεν πολεμούσαν από πατριωτισμό ,όπως οι πολίτες,αλλά με αντάλλαγμα ένα μικρό μισθό ,απλώς για να ζήσουν.Ηδη στα 399 οι ''Ελληνες μύριοι'' της Αναβάσεως που αναμέσα τους είναι κι ο Αθηναίος Ξενοφών που θα δηγηθή τα κατορθώματά τους ,είναι επαγγελματίες στρατιώτες που βάζουν το σπαθί τους στην υπηρεσία εκείνου που θα τους πληρώση καλύτερα,η ιστορία τους ''κάνει να φανούν ολοκάθαρα οι μοιραίες συνέπειες ενός μακρού πολέμου που υποχρεώνει τους παλιούς πολέμιστες να γίνωνται μισθοφόροι χωρίς να τους νοιάζη που.Δείχνει την επικρατηση άτακτων στρατιωτών που ήταν άπληστοι και κτηνώδεις''................................
  Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΒΙΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
  ROBERT FLACELIERE

  • S.P. avatar
   S.P. @ juliet 02/04/2012 20:43:46

   Καλησπέρα Juliet,
   Πολύ ωραίο το απόπασμα για την θλιβερή τύχη των Μηλίων. H ιστορία επαναλαμβάνεται και θέλει διαρκή προσπάθεια για να κατακτήσεις την αλήθεια.
   Τα ανθρώπινα πάντως δεν άλλαξαν από τότε, αφού και η φύση των ανθρώπων παραμένει η ίδια.

   • juliet avatar
    juliet @ S.P. 02/04/2012 20:54:54

    S.P
    το έγραψα γιατί δεν θέλουμε να θυμόμαστε.Δεν είμαστε οι άγγελοι του σύμπαντος .Η αυτογνωσία είναι σοφία.

 5. occultist avatar
  occultist 02/04/2012 23:50:26

  Εντάξει, ανακαλύψαμε τον τροχό στην Ελλάδα. Οι άοπλοι, ντόπιοι και ξένοι μισθοφόροι είναι μια πραγματικότητα εδώ και σαράντα –το λιγότερο- χρόνια στην πατρίδα μας.. Ποιοι δημιούργησαν του Πολυτεχνείου την ¨¨ αυθόρμητη λαϊκή εξέγερση που έριξε την χούντᨨ ;; ( Η χούντα ως γνωστόν έπεσε έξη μήνες αργότερα). Ποιοι έδεσαν με χειροπέδες τον Σοφιανόπουλο που τόλμησε να βγάλει πετρέλαιο από το Κεχρί Ζακύνθου, ενάντια στην συμφωνία ότι μέχρι το 2000 δεν τίθεται θέμα Ελληνικών υδρογονανθράκων;; Ποιοι έκαναν γαργάρα το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων;; Ποιοι έκαναν τα Ιμια γκρίζα ζώνη;; Ποιοι αναγνώρισαν στην Τουρκία έννομα συμφέροντα στο Αιγαίο;; Ποιοι μισθοδοτούταν από την Ζήμενς για να αγοράζουμαι προϊόντα της;; Ποιοι έκλεισαν τα ναυπηγεία;; Ποιοι παρέλαβαν υποβρύχια που γέρνουν;; Ποιοι είπαν ¨¨λεφτά υπάρχουν¨¨ και θα ¨¨δοθούν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό¨¨ και παίρνοντας την εξουσία έβαλαν την χώρα στο ΔΝΤ;;; Ποιοι αφού έκαναν την χώρα αποικία, αγόρασαν οι συγγενείς τους CDS και κέρδισαν δις ευρώ από τα κουρέματα;; Ολοι τους μισθοφόροι, με αμοιβή είτε χρήματα, είτε αξιώματα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.