#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/10/2011 13:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο γερμανικός τύπος επιτίθεται και πάλι στην ΕλλάδαΗ γερμανική εφημερίδα Bild συνεχίζει και πάλι τις επιθέσεις εναντίον ενός αγαπημένου της στόχου: Της Ελλάδας.

Όπως γράφει, «Οι Έλληνες έκρυψαν €200 δισεκατομμύρια στις ελβετικές τράπεζες».

Και η  συγκεκριμένη εφημερίδα, που ως γνωστόν επηρεάζει την καγκελαρία, συνεχίζει: «Την ώρα που η Ευρώπη αγωνίζεται να βοηθήσει την Ελλάδα, διαθέτοντας πολλά δισ, όλο και περισσότεροι Έλληνες φυγαδεύουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό…», προσπαθώντας να γλιτώσουν μια επερχόμενη οικονομική κατάρρευση.

Σε άλλο άρθρο της, δηλώνει επιτακτικά «Σταματήστε την έξοδο κεφαλαίων», κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση που δεν προχώρησε σε επιβολή ειδικού φόρου ή κάποιας ποινής σε όσους βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, και στους φοροφυγάδες.

Από την πλευρά της, η Financial Times Deutschland επιμένει πως η Ελβετία θα πρέπει να «επιστρέψει» τα ελληνικά κεφάλαια.

Όπως αναφέρει, η Βέρνη ήδη διαπραγματεύεται με την Αθήνα σχετικά με τον περιορισμό της εκροής ελληνικών κεφαλαίων, όπως έγινε με την Αγγλία και την Γερμανία. Ο σκοπός είναι η φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στο εξωτερικό. Ως αντάλλαγμα, η Ελλάδα  δεσμεύτηκε να αποφύγει την τιμωρία των φοροφυγάδων και των εμπλεκόμενων τραπεζών.

Όλα αυτά, θα βοηθήσουν την κυβέρνηση να ηρεμήσει την λαϊκή δυσαρέσκεια, για το γεγονός ότι όλα τα βάρη ρίχθηκαν στους ώμους της μεσαίας τάξης και των εργαζομένων, γράφει η εφημερίδα.

 

 

http://www.bild.de/politik/ausland/griechenland-krise/griechen-bunkern-200-milliarden-20524384.bild.html

 

http://paper.meedia.de/titelgallery_drupal/bigview.php?url=http%3A//paper.meedia.de/titelgallery_drupal/%3Fq%3Dgallery/%26g2_view%3Dcore.DownloadItem%26g2_itemId%3D179383&fullview=1

 

http://www.presseurop.eu/en/content/news-brief-cover/1072811-bild-reveals-200-billion-greek-capital-flight

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 20/10/2011 13:58:08

  Έχουν δίκιο, δικά τους είναι τα λεφτά, αφού τα πλήρωσε η ζήμενς!!!

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/10/2011 13:59:28

  χμμμ... τα λεφτά των Ναζί τα βρήκαν ποτέ;;;

  • Πητ avatar
   Πητ @ archaeopteryx 20/10/2011 14:05:21

   Φυσικά και τα βρήκαν. Τα βούτηξαν οι φίλοι μας οι Ρώσοι μαζί με λίγο χρυσάφι από την Ισπανία, τη Ρουμανία και μερικές άλλες χώρες.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Πητ 20/10/2011 14:26:47

    και αυτά στην Ελβετία; Δεν νομίζω;

 3. anonymous avatar
  anonymous 20/10/2011 14:11:06

  Δεν είναι τόσα πολλά τα λεφτά. Πολλά χρήματα που υπάρχουν στην Ελβετία είναι Ελλήνων του εξωτερικού, δεύτερης ή τρίτης γενιάς χωρίς Ελληνική υπηκοότητα.
  Προσωπικά πιστεύω ότι το εκτός Ελλάδας Ελληνικό κεφάλαιο επενδεδυμένο (σε πλοία κλπ) και μη (καταθέσεις) είναι περί τα 200 δις. Δηλ. δε νομίζω ότι οι καταθέσεις είναι 200 δις. Καμιά εικοσαριά μπορεί, άντε 50. Αυτά έχουν 1% τόκο το χρόνο και σε αυτό το 1% επιβάλεται φόρος 10%. Συνολικα δηλ. 50 εκ. έσοδα.

  Το επισημαίνω άλλη μια φορά: Ο φόρος των τόκων υπηρετεί τον έλεγχο της ροής των κεφαλαίων. Δεν υπηρετεί τόσο εισπρακτικούς σκοπούς. Η ζημιά μάλιστα που γίνεται στην οικονομία, διότι ο άλλος φοβάται, κρύβει το χρήμα και δεν το κυκλοφορεί, είναι πολύ μεγαλύτερη από τις τυχόν εισπράξεις.

 4. Γιώργος avatar
  Γιώργος 20/10/2011 14:49:44

  Αυτοί που έχουν βγάλει λεφτά έξω πρέπει να τα επιστρέψουνε και αν δεν μπορούν να τα δικαιολόγησουνε να φορολογηθούν.

  • Πητ avatar
   Πητ @ Γιώργος 20/10/2011 15:12:42

   Γιατί ρε φίλε να τα φέρουμε πίσω; Σου χρωστάμε εσένα ή σε κανέναν άλλον; Δικά μας είναι τα λεφτά ότι θέλουμε τα κάνουμε. Εκτός κι αν πιστεύεις τον γιωργάκη που λέει ότι πατριώτες είναι μόνο οι μ@#$%^& που άφησαν τα λεφτά τους στην Ελλάδα για να μπορεί ο Σάλλας κι η παρέα του να δίνουν δάνεια στα σαπιοκάναλα τους.
   Και γιατί να φορολογηθούμε μόνο εμείς αν δεν μπορούμε να τα δικαιολογήσουμε; Να γίνει έλεγχος σε όλες τις καταθέσεις όχι μόνο σε αυτές του εξωτερικού.

 5. Χρήστος avatar
  Χρήστος 20/10/2011 15:04:53

  Το θέμα δεν είναι πόσα είναι τα λεφτά. Το θέμα είναι ότι ο πρωθυπουργός με δήλωσή του εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε τις φήμες για το ύψος των καταθέσεων. Με άλλα λόγια το ελληνικό κράτος επίσημα αποδέχτηκε τις φήμες δια μέσω ενός θεσμικού οργάνου, εν προκειμένω του πρωθυπουργού.

  Έχουν κάθε λόγο και δικαίωμα οι ξένες φυλλάδες να χρησιμοποιούν αυτές τις δηλώσεις ως επιχειρήματα.

 6. ataktos avatar
  ataktos 20/10/2011 15:24:44

  αυτοί καλύτερα να ψάξουν τα λεφτά της Deutsche Bank ...που "επένδυσε" 4,9 mld dol. στο Καζίνο του Λας Βέγας..χιχχι

  • Χρήστος avatar
   Χρήστος @ ataktos 20/10/2011 15:44:30

   Εμ άτακτε, ο καθένας τα χάλια του άλλου κοιτάει.. Τα δικά του προσπαθεί να τα κρύψει. Όχι σαν και μας που γίναμε και επιδειξίες...

   • ataktos avatar
    ataktos @ Χρήστος 20/10/2011 16:02:42

    προσυπογράφω

    ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
    Ιερισσός, 20/10/11
    Προς το Δ.Σ.
    του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

    Αξιότιμε κ. πρόεδρε του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κυρίες και κύριοι Σύμβουλοι!

    Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την ενασχόληση σας με το θέμα μας και την απόφαση του Συλλόγου σας (6/10/11) να καταθέσετε προσφυγή στο ΣτΕ για την υπόθεση της αδειοδότησης της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή μας.

    Επειδή μετά από αίτηση της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη» και του Δημάρχου κ. Χρήστου Πάχτα θα τεθεί εκ νέου το θέμα στην συνεδρίαση της 20/10/11 παρακαλούμε να αποδεχτείτε το αίτημα μας για συμμετοχή στην εν λόγω συνεδρίαση ολιγομελούς αντιπροσωπείας των επιτροπών αγώνα.

    Θέλουμε να υπενθυμίσουμε:

    Η εμπλοκή της Qatar Holding επιβεβαιώνει και μεγεθύνει το οικονομικό σκάνδαλο που συντελείται σε βάρος της Χαλκιδικής και της χώρας.
    Η ζημιά που θα προέλθει από την μετατροπή όλης της βόρειας Χαλκιδικής σε ζώνη βαριάς χημικής βιομηχανίας και την καταστροφή του περιβάλλοντος (δάση, νερά, θάλασσα και ατμόσφαιρα) θα επιφέρει την εξαφάνιση κάθε άλλης οικονομικής δραστηριότητας και οι μόνιμες θέσεις εργασίας που θα χαθούν ανεπιστρεπτί, θα είναι πολλαπλάσιες από τις πολυδιαφημιζόμενες και πρόσκαιρες της «επένδυσης».
    Όλοι εμείς που ενεργά εναντιωνόμαστε στην επερχόμενη καταστροφή του τόπου μας δεν έχουμε κανένα άλλο κίνητρο εκτός από την προάσπιση της ζωής μας και το μέλλον των παιδιών μας. Αντιπαλεύουμε οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα τα οποία έχουν ενιαίο κέντρο αποφάσεων, την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός». Με το κέντρο αυτό είναι πλήρως εναρμονισμένος ο Δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη κ. Πάχτας και η Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη καθώς και έμμισθοι επιστήμονες.

    Ανεξάρτητοι επιστημονικοί και κρατικοί φορείς (Α.Π.Θ., Τ.Ε.Ε. Κ.Μ., Δασαρχείο Αρναίας και Διεύθυνση Δασών Χαλκιδικής) και πλήθος μεμονωμένων επιστημόνων, παρά τις πιέσεις που δέχονται από τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα, επιμένουν στις επιστημονικές τους απόψεις, ότι το «επενδυτικό» σχέδιο δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί γιατί θα είναι καταστροφικό για την Χαλκιδική.

    Είμαστε σίγουροι ότι ο σύλλογός σας, πιστός στον θεσμικό του ρόλο της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος και των δικαιωμάτων των πολιτών, οι οποίοι δεν έχουν τις οικονομικές και τις επιστημονικές δυνατότητες, θα επιβεβαιώσει την απόφαση της 6/10/11 και θα συνεχίσει να είναι αρωγός στις δίκαιες προσπάθειές μας.

    Με εκτίμηση
    Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής
    Τηλ. Επικοινωνίας: 6945431770 , Πανταζάτου Αθηνά
    6977933038 , Κρομμύδας Αθανάσιος

 7. ChrisLipo avatar
  ChrisLipo 20/10/2011 22:40:45

  Πού ακριβώς είναι η επίθεση και η συκοφαντία;

 8. δημης avatar
  δημης 20/10/2011 23:32:51

  «Οι Έλληνες έκρυψαν €200 δισεκατομμύρια στις ελβετικές τράπεζες».
  -ΕΣΕΙΣ ΚΡΥΨΑΤΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ...
  ΜΕ ΤΗΝ ΖΗΜΕΝΣ
  ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ
  ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ
  ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ (ΤΑΝΚΣ ΚΛΠ) ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΤΕ...
  ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ (ΠΡΩΗΝ) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
  ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΜΠΕΛΟΙ, ΑΚΑΜΑΤΗΔΕΣ,ΜΠΑΤΙΡΗΔΕΣ ,ΑΣΩΤΟΙ ΚΛΠ.ΚΛΠ
  ΕΣΕΙΣ Π Ω Σ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΓΑΤΕ ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ;;;;;;;;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.