#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/01/2012 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο βρώμικος πόλεμος εναντίον του ΠούτινΠολύ πριν τις εκλογές για την ρωσική Δούμα (4/12), τα ακροδεξιά αλλά και τα φιλελεύθερα ΜΜΕ της Ρωσίας, σε αγαστή συνεργασία με τα αντιρωσικά στοιχεία στη Δύση, προέβλεπαν μια μεγάλη ήττα του κόμματος Ενωμένη Ρωσία.

Οργάνωσαν  μάλιστα σειρά από «κοινωνιολογικές» δημοσκοπήσεις για να στηρίξουν την καλοσχεδιασμένη εκστρατεία τους, μιλώντας για κρίση που αντιμετωπίζει  η ρωσική ηγεσία, και για ραγδαία πτώση της δημοτικότητας των Vladimir Putin και Dmitry Medvedev. Αυτή η εκστρατεία γιγαντώθηκε, όταν το συνέδριο του κόμματος ενέκρινε την υποψηφιότητα του Putin για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές (Μάρτιο του 2012).

Πράγματι, τα αποτελέσματα των εκλογών φανέρωσαν την ανάδυση πολιτικών δυνάμεων και απόψεων στη Ρωσία, μια χώρα που αντιμετωπίζει τις δύσκολες στρατηγικές επιπτώσεις της διάλυσης της ΕΣΣΔ, και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Η ρωσική ηγεσία θα πρέπει να διδαχτεί από τις διαδηλώσεις, που αποδεικνύουν ότι η παγκόσμια κρίση επηρεάζει και την οικονομία της χώρας. Για παράδειγμα, έχει αυξηθεί το κόστος της στέγης, και έχουν γίνει αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, νερού, κλπ. Παράλληλα, επεκτείνεται η διαφθορά, και η απουσία πειθαρχίας, όπως και η γραφειοκρατική κυριαρχία, και το χάος στις ένοπλες δυνάμεις. Είναι φυσικό λοιπόν, όλοι αυτοί οι παράγοντες να έχουν αλλάξει την διάθεση των πολιτών απέναντι στο κυβερνών κόμμα.

Όμως, το τελικό ΟΚ για αυτή τη βρώμικη εκστρατεία δόθηκε από τους πολιτικούς των ΗΠΑ, που έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλουν μια επιστροφή του Putin στην ρωσική προεδρία. Το σήμα αυτό το έλαβε αμέσως η ρωσική αντιπολίτευση, και πέρασε στην επίθεση.

Οι ψηφοφόροι έδειξαν ότι αντιλαμβάνονται πολύ καλά τις προόδους που έκανε η χώρα τους τα τελευταία δέκα χρόνια, υπό την ηγεσία της Ενωμένης Ευρώπης.

Όσο για τον Putin, αυτός έχει κερδίσει την αναγνώριση του λαού του, ως ένας πατριώτης που φροντίζει για την ευημερία και πρόοδο της χώρας του, και που πασχίζει να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών, και δη των λιγότερο προνομιούχων.

Η Δύση θεωρεί πως η διάλυση της ΕΣΣΔ ήταν αποτέλεσμα της νίκης της στον ψυχρό πόλεμο. Θεωρεί επίσης, πως με την βοήθειά της, οι αποσχιστές, και οι εγκληματίες θα συντελέσουν στην κατάρρευση της Ρωσίας.

Με τα γραπτά τους, κάποιοι Αμερικανοί πολιτικοί, όπως ο πολιτικός επιστήμονας και πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Zbigniew Brzezinski, αλλά και η πρώην υπουργός Εξωτερικών Madeleine Albright, περιγράφουν διάφορα σενάρια μιας αναμενόμενης διάλυσης της Ρωσίας, μαζί με σχέδια των νέων συνόρων της!

Ο Putin, που αποτελεί το βασικό πολιτικό εμπόδιο σε αυτά τα γεωπολιτικά σχέδια, έχει περιγράψει την στρατηγική του για την ανανέωση της Ρωσίας, και την επιστροφή της στη κορυφαία  θέση μιας σημαντικής ανεξάρτητης χώρας, που θα συνεργάζεται με τα υπόλοιπα κράτη, ακόμη και με τις ΗΠΑ,  στα πλαίσια της ισότητας.

Οι εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου έδειξαν πως το κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας, αν και αποδυναμώθηκε, εντούτοις συνεχίζει να διατηρεί την στήριξη  μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων, και κέρδισε το 50% των ψήφων τους. Αυτό το αποτέλεσμα δείχνει την εμπιστοσύνη των Ρώσων προς τους Putin και Medvedev.

Τα δυτικά ΜΜΕ προσπαθούν με κάθε τρόπο να ενισχύσουν την ρωσική αντιπολίτευση. Από την πλευρά τους, οι ρωσικές αρχές, σε μια ένδειξη ανοχής, επέτρεψαν την διεξαγωγή μαζικών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας.

Κάποια ΜΜΕ διεξάγουν σκληρή προπαγάνδα, με στόχο τους τον Putin. Ο λαός όμως γνωρίζει πολύ καλά πως πρόκειται για μια στημένη πολιτική προβοκάτσια, σχεδιασμένη από αντιρωσικούς κύκλους, και με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας εν όψει των εκλογών.

Όταν τα φιλελεύθερα ΜΜΕ της Ρωσίας και της Δύσης διαφημίζουν μεγαλόφωνα τις δήθεν ανησυχίες τους για τις δημοκρατικές εξελίξεις στη Ρωσία, απλά εκθέτουν σε κοινή θέα την εμπλοκή τους στην κατάπνιξη του πραγματικού λαϊκού αισθήματος, όπως απέδειξαν και στις  διαδηλώσεις στις ΗΠΑ, στη Βρετανία, στην Ιταλία, στη Γερμανία, και στη Γαλλία.

Αυτές οι διαδηλώσεις στην Δύση έχουν στόχο τους, τους κυβερνώντες ολιγάρχες στα παραπάνω κράτη, που πλουτίζουν εν μέσω της κρίσης, μοιράζοντας ο ένας στον άλλο μπόνους εκατομμυρίων, επιδεινώνοντας παράλληλα το οικονομικό και χρηματοπιστωτικό χάος.

Τα ΜΜΕ της Δύσης τηρούν δυο μέτρα και δυο σταθμά αναφορικά με την δημοκρατία, και τις διαδηλώσεις των λαών. Ίσως θα έπρεπε να κοιταχτούν στον καθρέφτη, ή να διδαχθούν από τα γραπτά της Βίβλου.

 

Xinhuanet

http://news.xinhuanet.com/english/world/2011-12/28/c_131331216.htm

Απόδοση: S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κωστας Ε. Χριστοδουλου avatar
  Κωστας Ε. Χριστοδουλου 02/01/2012 13:19:43

  Ώμό "στήσιμο" . Χοντρό παιχνίδι . Άλλά ό Βλαδίμηρος δέν "μασάει".....

 2. βορειος avatar
  βορειος 02/01/2012 14:22:29

  http://www.youtube.com/watch?v=rNNkvYCTOYE

 3. Nikos Draxma avatar
  Nikos Draxma 02/01/2012 15:19:46

  Δεν θα παθει απολυτως τιποτα ,αλλα θα βγει ακομα πιο ισχυρος
  Ειναι αστειο σε μια χωρα 200.000.000 κατοικων , οι 50.000 διαμαρτυρομενοι να εχουν δικιο και να παρουσιαζουν τον πουτιν ως χουντα
  Αυτο το ποσοστο δεν τιμα καν την αντιπολιτευση που στις εκαστοτε προεδρικες εκλογες μαζευει περισσοτερους ψηφους

  • Agni avatar
   Agni @ Nikos Draxma 02/01/2012 15:27:17

   Νικόλα,εδώ μαζευτηκε ένα εκατομμύριο κόσμος σε μια Αθήνα 5 εκ. αντιμετωπίστηκε με Σανταμικού τύπου βία..Και κανείς δυτικός δεν μίλησε για χούντα,η υποκρισία με έχει αηδιάσει,χούντα θεωρείται ακόμα και το πιο δημοκρατικό κράτος που θα τολμήσει να έχει ανεξάρτητη πολιτική,αλλα όποιο βάρβαρο καθεστώς είναι υπόδουλο δημοκρατία...

   • Nikos Draxma avatar
    Nikos Draxma @ Agni 02/01/2012 15:46:25

    Για το σημερινο τυπο δημοκρατιας που εχουμε στην ελλαδα ειχε μιλησει ο ισοκρατης

    Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία

    Αυτοι οι αρχαιοι ελληνες ηταν 1000 χρονια μπροστα , ακομα και σημερα ειναι επικαιροι οσο ποτε
    Ποτε θα τους μοιασουμε εστω και λιγο επιτελους

    • Agni avatar
     Agni @ Nikos Draxma 02/01/2012 19:34:21

     Οτι έγινε έγινε,το άλλο άκρο που ζούμε τώρα δεν είναι καθόλου καλύτερο ίσα ίσα πολύ χειρότερο,αλλα η κατάρευση του μπορεί και να οδηγήσει σε αυτή την τόσο επιθυμούμενη συνταγή της μεσότητας..

 4. Economist avatar
  Economist 02/01/2012 17:19:13

  Ο Πούτιν σε αντίθεση με τους Έλληνες πολιτικούς έχει αληθινή πίστη και δεν εμπορεύεται το Θεό και σε αντίθεση πάλι με τους Έλληνες πολιτικούς έχει φιλοπατρία και βάζει την Ρωσία πάνω από τον εαυτό του.

 5. TARAMAS avatar
  TARAMAS 02/01/2012 19:11:27

  Αυτά βέβαια τα λέει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της κινεζικής κυβέρνησης. Φοβερή αντικειμενικότητα στις ειδήσεις τους. Φοβούνται μην ξυπνήσει ο κόσμος στην Κίνα και τους πνίξει, προετοιμάζουν έτσι το έδαφος για τις "κακές δυτικόφερτες" εξεγέρσεις. Λες και οι Κινέζοι δε γουστάρουν πολιτικές ελευθερίες, λατρεύουν την κυβερνητική καταπίεση και αποκλείεται να ξεσηκωθούν από μόνοι τους, κι αν το κάνουν θα είναι γιατί τους βάζουν οι δυτικοί. Κι αυτά επειδή κάποιοι στο Ελλάντα θέλουν να βγάλουν ήρωες όλους τους αντιδυτικούς, δε πα νάναι και απεχθείς ημι-δικτάτορες.

  • Agni avatar
   Agni @ TARAMAS 02/01/2012 19:50:57

   Μην το κουράζουμε,η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι απο κανέναν απόλυτα σεβαστά(οσο για αντικειμενικά μέσα χαχαχαχαχαχαχα πάρε παράδειγμα απο το φοξ νιουζ και τα ελληνικά κακέκτυπα του) αλλα τουλάχιστον αυτόι οι "ημι-δικτάτορες" αν και δεν μπορούμε ούτε για τους Κινέζους ούτε για κανέναν να μιλάμε με δυτικούς όρους μεγάλης παγκόσμιας αφήγησης,(αυτά είναι ξεπερασμένες θεωρίες μόνο για νεοσυντηριτικούς και τροτσκιστές),δεν ενοχλούν κανέναν άλλον και δεν παραβιάζουν την ανεξαρτησία άλλων λαών.Αυτό μου αρκεί απο κει και πέρα στην Ασία οι εξουσίες θα είναι πάντα αυτοκρατορικού τύπου σε οποιαδήποτε μορφή και δεν έχουμε δικαίωμα να μιλάμε έτσι απλά για το άλλο εφόσον δεν αποτελούμε γνώστες σε κάθε επίπεδο της ιστορίας της γραμματείας και της κουλτούρας,της γλώσας του, σε βιωματικό επίπεδο,και εφόσον η "κριτική σου" δεν βρίθει βουδιστικών,κομφουκιανών,ταοιστικών και άλλων ακατανόητων για εμάς όρων,ούτε είναι δομημένη με κάποιο απο τα κινέζικα συστήματα λογικής,αλλα κυρίως συναισθηματική με απόλυτη μεταφυσική βεβαιότητα που δεν πατάει κάπου πέρα απο την αισθητική εμπειρία του δυτικού πλαισίου,δεν λέει απολύτως τίποτε..

   • TARAMAS avatar
    TARAMAS @ Agni 02/01/2012 22:34:40

    "δεν ενοχλούν κανέναν άλλον και δεν παραβιάζουν την ανεξαρτησία άλλων λαών"

    Έχασες το νόημα των όσων είπα. Δε μιλάμε για τους άλλους λαούς, μιλάμε για τους δικούς τους λαούς, οι οποίοι όταν ξεσηκώνονται, τα δικά μας τα τζιμάνια εδώ (οι απέξω δηλαδή, οι άλλοι λαοί που "δεν ενοχλούνται και δεν παραβιάζεται η ανεξαρτησία τους") σπεύδουν να υιοθετήσουν όσα πάντα ισχυρίζονται τα καθεστώτα που καταπιέζουν τους λαούς τους όταν αυτοί κάποτε ξεσηκώνονται, ότι δηλ. ο ξεσηκωμός είναι ξενοκίνητος. Το οποίο είναι το λιγότερο γαϊδουριά και αναισθησία και δείχνει ότι για κάποιους, χίλιες ξυλιές στα οπίσθια αλλουνού δεν είναι και τίποτα, η δική τους κοσμοθεωρία να μη θιχτεί.

    • Agni avatar
     Agni @ TARAMAS 02/01/2012 23:08:54

     Δεν κοιτάμε την καμπούρα μας λέω εγώ?Θα υπερασπιστούμε το φιλελευθερισμό και τη δημοκρατία στο χώρο μας,ειδικά εμείς ως Έλληνες η θα υποστηρίζουμε τη Δύση ακόμα και όταν έχει πάψει να έχει οποιαδήποτε σχέση με αυτά αλλα μεγαλύτερη ομοιότητα με ολοκληρωτισμού τους παρελθόντος,έτσι απλά επειδή κάποτε ήταν μεγάλη και τρανή?Η δύση έχει υποχρέωση να είναι η κοιτίδα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,της δημοκρατίας,του ορθού λόγου,αυτή είναι η παράδοση της, οι αναφορές της και ο πολιτισμός της η μάλλον ο πολιτισμός καθεαυτός.οι υπόλοιποι έχουν μια τελείως διαφορετική κουλτούρα η μάλλον την κουλτουρα καθεαυτή,δεν έχουν εμπειρία του φιλελευθερισμού και δομικά έχουν άλλες προτεραιότητες εξανέκαθεν και εσαεί,οι δρόμοι και οι αντιλήψεις για την ελευθερία διαφέρουν και καλώς διαφέρουν,δεν μπορούμε πχ να προβάλλουμε τον εαυτό μας σε μια μειονότητα Ρώσων η Κινέζων η ότι άλλο θες,επειδή μας μοιάζουν και να αδιαφορούμε για τους υπόλοιπους που δεν είναι καθρέφτης του εαυτού μας,άσε που οι ηγέτες μας δεν νοιάζονται καθόλου στην πραγματικότητα για τα δικαιώματα των δυτικότροπων μειονοτήτων αλλαότι κάνουν το κάνουν για γεωπολιτικούς λόγους χρησιμοποιούν τα δικαιώματα ως μοχλό πίεσης.Αυτό που θέλω να πω είναι οτι εκεί το άτομο ήταν πάντα κάτω απο το Τοτέμ οπότε ότι συμβαίνει είναι μια παρένθεση στον τεράστιο ασιατικό χρόνο.Η Δύση όμως να σφαγιάζει γυναικόπαιδα εδώ και εκεί η να παραβιάζει ατομικές ελευθερίες είναι Ανεπίτρεπτο,γιατί αυτοαναιρείται και πεθαίνει.

     • TARAMAS avatar
      TARAMAS @ Agni 03/01/2012 00:02:24

      Νομίζω παίρνουμε τον εαυτό μας πολύ στα σοβαρά. Όταν κρίνουμε τον λόγο που εκφέρει μια πηγή ενημέρωσης, όπως εδώ (τουλάχιστον εγώ αυτό έκανα), γιατί πρέπει να "υποστηρίζουμε", να "προβάλλουμε τον εαυτό μας", ή να "ταυτιζόμαστε" με κάποιον. Δεν μπορούμε να κρίνουμε απλά και κατά το δοκούν αντικειμενικά τι γράφει και γιατί το γράφει ένα ελεγχόμενο από το κράτος ΜΜΕ; Δεν κρίνουμε το αν από κουλτούρας άλλα έθνη επιθυμούν τη δημοκρατία ή τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως εμείς, κρίνουμε τους ισχυρισμούς που κάθε αυταρχικό καθεστώς κάνει (σε Ανατολή και Δύση, τώρα και παλιότερα) περί ξενοκίνητων ξεσηκωμών, όταν νιώθει να απειλείται. Τώρα αν "πολιτιστικά" τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν την ίδια αξία στην Ανατολή με αυτή που υποτίθεται ότι έχουν στη Δύση, ε, ας σταματήσουν να διώκουν και να εξοντώνουν τους αντιπάλους τους, ας κάνουν πραγματικά ελεύθερες εκλογές και θα το διαπιστώσουμε. Πιστεύω ότι το να κάνουμε εμείς βαθυστόχαστες πολιτικές αναλύσεις δικαιώνοντας τον κάθε μονάχη απλά και μόνο επειδή είναι αντιδυτικός, μόνο την δική μας πρεμούρα φανερώνει. Στο κάτω κάτω το λύκο τον βλέπουμε, τον ντορό του ψάχνουμε;

     • Agni avatar
      Agni @ TARAMAS 03/01/2012 00:38:55

      Απο τη στιγμή που δεν έχουμε ελεύθερη ενημέρωση ούτε εδώ πλέον,και ο δημόσιος λόγος βρίσκεται σε τελική παρακμή και αυτό είναι αντικειμενικό,δεν νομίζω να είναι κακό να εξετάζουμε και εναλλακτικές πηγές πληροφόρησης και να αποκτούμε σφαιρική αντίληψη για τα συμβάντα γιατι το αν οι εκλογές είναι ελευθερες η όχι η για το αν έχουμε μια γνήσια εξέγερση η όχιείναι ζήτημα του πόσο εμπιστευόμαστε τα δυτικά ΜΜΕ,στη πραγματικότητα ούτε που ξέρουμε τι έγινε και ακόμα σημαντικότερο τι ΓΙΝΕΤΑΙ πχ στη Λιβύη,αλλα υιοθετούμε άκριτα τη Γνώμη των καναλιών και αναπαράγουμε τη δική τους θρησκευτική βεβαιότητα χρησιμοποιώντας όρους που ούτε καν δεν γνωρίζουμε.Δεν είναι όλοι αυτοί απλά μονάρχες και δικτάτορες στο δικό τους κόσμο υπάρχουν συμβολικές λειτουργίες που ούτε καν γνωρίζουμε,έχουμε υπερβεί ως ανθρωπότητα κατα πάρα πολυ την παλιά καραμέλα τόσο του τριτοκοσμικού "αγίου Σαντάμ",όσο και τη γραφική γελοία και εξοργιστική δαιμονοποίηση του ειδικά απο μια δύση που στήριξε και στηρίζει χειρότερα καθεστώτα ακόμα και απο το δικό του.Το τι κάνουν οι κάτοικοι είναι δικό τους θέμα και όχι δικιά μας δουλειά,αν στη δύση προσπαθούν να καταλύσουν τη δημοκρατία η να της επιτεθούν στρατιωτικά κάποιοι εχθροί της όποιοι και να είναι αυτοί(φασίστες,κομμουνιστές,νεοσυντηριτικοί,τεχνοκράτες,νεοναζί,Σαλάφι μουσουλμάνοι,χριστιανοί φονταμενταλιστές) ναι πρέπει να τους αντισταθούμε,αλλα το τι γίνεται έξω απο εδώ είναι δικό τους θέμα αποκλειστικά. Δεν σημαίνει όμως οτι ακόμα και αν εξεγερθούν οι κάτοικοι εκεί θα θέλουν μια κυβέρνηση ανάλογη με τη δική μας(που μόνο δημοκρατία δεν είναι αυτό το καρναβάλι αλλα τέλοσπάντων)που σπευδουμε σαν βλάκες και λέμε οι Λίβυοιπχ θέλουν δημοκρατία και έκαναν εξέγερση και οι μόνες εικόνες που έχουμε να είναι μια δράκα μουσάτοι να σέρνουν αποκεφαλισμένους ανθρώπους,πρέπει λίγο να προβληματιστείς λίγο επι αυτών,όχι απο κάποιον παρωχυμένο αντιδυτικισμό φυσικά αλλα απο αγάπη για τη δύση ως αυτό που πραγματικά έπρεπε ακόμη να είναι..

   • Geros avatar
    Geros @ Agni 03/01/2012 01:27:46

    Υπάρχει η τάση να είμαστε στην κριτική μας πολύ αυστηροί με την δύση και πολύ ελαστικοί με ότι το αντιδυτικό. Τα παραδείγματα πολλά (αλήθεια η εισβολή και η παράνομη κατοχή του Θιβέτ πως κολλάει με το "δεν ενοχλούν κανέναν άλλον" βρε Αγνή?) αλλά για εμένα το παράδειγμα του πολέμου στην Σερβία ήταν εντυπωσιακό. Όποιος μιλούσε για τα εγκλήματα πολέμου που οι Σέρβοι διέπραξαν ρισκάριζε να τον λιντσάρει ένα ετερόκλητο πλήθος που ξεκινούσε από αριστερίστικα γκρουπούσκουλα και κατέληγε σε ακροδεξιούς. Η Ελλάδα είχε βρει εκείνη την περίοδο κάτι στο οποιο ομονοούσε και αυτό ήταν η υπεράσπιση εγκληματιών πολεμου !
    Γιατί πρέπει να βρίσκουμε χίλιες δικαιολογίες για τον κάθε καταπιεστή του κόσμου και όταν η δυτικές κυβερνήσεις κάνουν οτιδήποτε να βγαίνουμε στα κάγκελα? Κλασική περίπτωση τώρα πρόσφατα η Λιβύη , στα κάγκελα όταν η δύση δεν επενέβαινε (δεν τον πειράζουν και τον αφήνουν να σκοτώνει τον λαό του γιατί είναι δικό τους παιδί) , στα κάγκελα όταν επενέβη τελικά (επενέβησαν για το πετρέλαιο και αναμίχθηκαν στα εσωτερικά ενός κράτους σκοτώνοντας με τα αεροπλάνα τους τον λαό). Έλεος!
    Ο λόγος είναι κατά την γνώμη μου επειδή δεν ανήκουμε στην δύση , δεν νιώθουμε κομμάτι της .Το πρόβλημα είναι ότι τα στομάχια μας ανήκουνε στην δύση , θέλουμε δηλαδή να καθόμαστε στο τραπέζι μαζί τους , να τρώμε το ίδιο φαΐ αλλα να έχουμε και το δικαίωμα να τους βρίζουμε στο τέλος , τον τελευταίο καιρό δε διεκδικούμε και το δικαίωμα να την κοπανάμε πριν έρθει ο λογαριασμός .Έχουμε βαφτίσει τον λογαριασμό για το φαγοπότι ειδεχθές χρέος.

    • Agni avatar
     Agni @ Geros 03/01/2012 15:52:48

     Σωστή καταβάση παρατήρηση που ίσχυε στην προ-ΓΑΠ,δημοκρατική Ελλάδα αλλα πρέπει να λάβουμε υπόψιν τα εξής:
     1)Η Δύση άντλησε απο τους Έλληνες σχεδόν τα πάντα σχεδόν απο την ρωμαική γραμματεία,την καινή διαθήκη και τον ορθό λόγο εως την αναγέννηση,το Μπαρόκ ,το νεοκλασσικισμό ως τη και τη δημοκρατία φέρουν την ελληνιστική σφραγίδα,άρα οι Έλληνες σε αντίθεση με οτιδήποτε βρίσκεται ανατολικότερα τους είναι σε θέση αν το επιθυμήσουν να γνωρίζουν τη δύση καλύτερα απο την ίδια και να την υποβάλλουν σε έλεγχο αναφορικά με τις πανανθρώπινες αξίες που ο ελληνισμός κληροδότησε στην ανθρωπότητα.
     2)Το ελληνικό κράτος είναι καταβάση φιλελληνικό,δομήθηκέ πάνω στο ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό και με αφηγήσεις και αρχέτυπα ενός μικρού λαού που επιβιώνει ενός αιμοδιψή πανίσχυρου κατακτητή,αποτελεί δομικά δηλαδή μια ιδιαιτερότητα η οποία δεν θα πάψει ποτέ να υπάρχει όσο υπάρχει νεότερη ελληνική γλώσσα και η οποία ούτε να καταστέλλεται με τριτοκοσμική βία αλλα ΓΑΠ πρέπει,ειδικά σε μια παρηκμασμένη αυταρχική Βαιμάρη,ούτε να παραμένει ακατέργαστη και να φτάνει σε εμφυλιακού τύπου άκρα,αλλα αντίθετα να μεταστοιχειώνεται δε δύναμη πολιτισμικής παραγωγής..
     3)Τα μεγάλα επιτεύγματα της δύσης,το φαντασιακό της,η ταυτότητα της η ίδια αν θες ήταν αποτελέσματα μιας αστικής παράδοσης που με την πένα της,το πινέλο της,το αίμα και τον αποκλεισμό η την μοναξιά της αντιστάθηκε στον παραλογισμό του πολέμου,του ολοκληρωτισμού,της ιεράς εξέτασης,του φανατισμού κλπ ο πιο επικίνδυνος διανοητής όλων των εποχών,η βάση της νεοσυντηριτικής σκέψης που νομιμοποίησε και ενεργοποίησε όλες τις πολεμικές θηριωδίες ειδικά απο το 91 και μετά ήταν ο Λέο Στρως ο θιασωτής μιας ιδεολογίας αντίφιλελευθερης,φιλοπόλεμης,αντιαστικής,αντιδημοκρατικής και ουσιαστικά αντιδυτικής ένας λάτρης του ολοκληρωτισμού του μιλιταρισμού και της ασφάλειας που ήθελε την επιστροφή στην εποχή του αίματος και της αυτοκρατορικής κυριαρχίας ενας απόλυτος φασίστας δηλαδή..Μήπως λοιπόν στον δήθεν ελληνικό "αντιδυτικισμό" λανθάνει μια βαθειά ριζωμένη ξεκάθαρα δυτική παράδοση αστικής δημοκρατίας?
     4)Οι αξιοσέβαστοι μέχρι προτινος θιβετιανοί μοναχοί δεν είναι Τούρκοι,ούτε Μογγόλοι της κεντρικής Ασίας αλλα Χαν,το Θιβέτ έχει τόσο μεγάλη συμβολική αξία για την Κίνα όσο η Μέκκα για το Ισλάμ,η ένσταση τους εξάλλου δεν αφορούσε τόσο την εθνική ανεξαρτησία αλλα τις θρησκευτικές ελευθερίες που παραβίαζε το παροδικό στην αιώνια Κίνα κομμουνιστικό καθεστώς..Η Κίνα έχει δεσμούς αιωνιότητας με το Θιβέτ όπως η Ελλάδα με το Άγιο όρος,οι Νεοσυντηριτικοί πάλι τη δουλειά έχουν στην Αφρική την Ασία την Ευρώπη και τα Βαλκάνια?Καμμία μα καμμία απολύτως και όλες οι δικαιολογίες είναι για γέλια..

 6. stamoschios avatar
  stamoschios 02/01/2012 22:45:00

  Προσωπικά πιστεύω ότι ο Πούτιν είναι ότι ακριβώς περιγράφει ο Νικολό Μακιαβέλι στο έργο του ο "Ηγεμών" με όλα τα θετικά και τα αρνητικά του.

 7. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 03/01/2012 12:03:08

  Εδώ γελάμε :)
  Το πρακτορείο ειδήσεων της... Κινας κάνει μαθήματα στη Δύση..

 8. Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος avatar
  Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 05/01/2012 16:58:21

  Ο Πούτιν πράγματι έβαλε τη Ρωσία σε τροχιά ανάπτυξης και σχετικής ευημερίας. Ακολούθησε δημοκρατική-πατριωτική πολιτική εξ ου και ο πόλεμος εναντιά του από τη δύση. Στον αόρατο αυτόν πόλεμο η Ρωσία θα βγει νικήτρια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.