#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/02/2011 09:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο αραβικός κόσμος και η παγκόσμια οικονομική ελίτΟι ΗΠΑ και η ΕΕ δεν είναι παραδείγματα δημοκρατίας, ούτε και ανεξαρτησίας. Στηρίζουν τη κλεπτοκρατία. Και η κλεπτοκρατία μπορεί να πάρει διάφορες μορφές. Μπορεί να είναι  απολυταρχική,  ή δημοκρατική.

Η μοναδική προϋπόθεση είναι να μπορεί να υπηρετεί όχι μόνο τους τοπικούς καπιταλιστές, αλλά και τη παγκόσμια καπιταλιστική τάξη, όπως γίνεται στη Ρωσία και στο Ιράν, που οι εκεί εθνικές ελίτ προκαλούν τον αμερικανικό και τον δυτικοευρωπαϊκό καπιταλισμό.

Μήπως οι ταραχές και οι εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο,  είναι οι κοιλόπονοι της γέννησης μιας νέας Μέσης Ανατολής; Μήπως οι Άραβες  αρχίζουν και ξαναβρίσκουν τον πολιτικό τους βηματισμό;

Οι καιροί είναι πλέον ώριμοι για την μεγάλη επιστροφή των Αράβων στις σελίδες της ιστορίας. Για αυτό και πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση, ώστε να συνεχίσουν την επανάστασή τους χωρίς να χειραγωγούνται από τους οργανωμένους κεφαλαιοκράτες. Τα δήθεν πακέτα σταθεροποίησης από πλευράς της ΕΕ, δεν προορίζονται για να βοηθήσουν, αλλά για να ελέγξουν τις αραβικές κοινωνίες.

Οι Άραβες θα πρέπει να αναγνωρίσουν αυτή τη μορφή οικονομικής τους χειραγώγησης, και να διακόψουν κάθε οικονομική σχέση με τη Δύση που απλά στηρίζει τα απολυταρχικά καθεστώτα. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν επιβάλλει οικονομικές συμφωνίες, που αποτελούν εκμετάλλευση και κλοπή, και που πρέπει να ακυρωθούν. Η πολιτική εξουσία δεν θα πρέπει να υπόκειται σε οικονομικές εξαρτήσεις.

Μια πιθανότητα είναι, πως ως αποτέλεσμα των εξεγέρσεων, οι νέες αραβικές κυβερνήσεις που θα προκύψουν θα μοιάζουν με δημοκρατικές. Στη πραγματικότητα όμως θα εξυπηρετούν το κλεπτοκρατικό στάτους κβο, υπέρ μιας κοινωνικής οικονομικής μειονότητας.

Το στάτους κβο θα συνεχίσει να υπάρχει, και η οικονομική εκμετάλλευση θα είναι κρυμμένη κάτω από το μανδύα της δημοκρατίας, αντί αυτού της δικτατορίας.

Η δημοκρατία δεν είναι ένα απλό ζήτημα διεξαγωγής εκλογών, αλλά πρέπει να βασίζεται στην ελευθερία της σκέψης και της ζωής, και να συνοδεύεται από την οικονομική δημοκρατία.

Για να γίνει κάτι τέτοιο, οι λαοί του αραβικού κόσμου θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του παγκόσμιου καπιταλισμού, μέσα από ένα δημοκρατικό πολιτικό σύστημα, και όχι όπως μέχρι σήμερα, που τα καθεστώτα τους απλά υπηρετούν τα ξένα συμφέροντα.

S.A.-Global Research

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 16/02/2011 11:13:51

  ''Τα δήθεν πακέτα σταθεροποίησης από πλευράς της ΕΕ, δεν προορίζονται για να βοηθήσουν, αλλά για να ελέγξουν τις αραβικές κοινωνίες''.
  ΕΠΙ 3 ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΛΙΤ, ΜΕ ΠΕΝΙΧΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΞΗ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑΣ, ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΛΕΙΠΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΑΙΩΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΙΜΟΠΟΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΠΡΟ ΟΛΙΓΩΝ ΕΤΩΝ ΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΩΝ...)
  ΟΜΩΣ ΗΓΓΙΚΕΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΩΡΑ, ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ (ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ) ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ, ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ, ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΙΤΗ, ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ (ΠΡΟΒΛΗΘΗΣΟΜΕΝΟ ΑΛΛΟΘΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ) ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ.
  ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ,
  1. ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ,
  2. ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΝΟΜΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ
  ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ.
  ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΘΟΥΝ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ !
  ΔΥΣΚΟΛΟ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ (ΒΛΕΠΕ ΠΡΟ ΕΤΩΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ, ΟΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΚΥΡΙΟΤΑΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΑΙ ΡΩΣΣΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΜΕ ΕΝΑ ΣΜΠΑΡΟ ΔΥΟ ΤΡΥΓΟΝΙΑ !).
  Η ΕΛΛΑΔΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΩΡΙΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΟΣ (Η ΟΠΟΙΑ ΟΥΔΟΛΩΣ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ), ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΗ ΤΙΠΟΤΕ, ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ ΣΕ ΠΡΟΦΑΝΗ ΕΥΝΟΪΚΗ ΘΕΣΗ...

 2. Orestios avatar
  Orestios 16/02/2011 15:06:56

  Ο Βασιλιάς Αμπντάλα πού είναι?
  Πέθανε ή όχι τελικά?

 3. δημης avatar
  δημης 16/02/2011 22:41:54

  "Μήπως οι ταραχές και οι εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο, είναι οι κοιλόπονοι της γέννησης μιας νέας Μέσης Ανατολής; Μήπως οι Άραβες αρχίζουν και ξαναβρίσκουν τον πολιτικό τους βηματισμό;"
  Το πρώτο είναι κατα την ταπεινή μου το ΜΟΝΟ. Τα Αραβικά καθεστώτα -μαριονέτες των εταιρειών πετρελαίου ελέγχουν λαούς και καταστάσεις....
  Η παγκόσμια διακυβέρνηση που πάνε να επιβάλουν προϋποθέτει σε πρώτη φάση την ομογενοποίηση μεγάλων γεωγραφικο πολιτισμικο κοινωνικο πολιτικών περιφερειών (πχ Αραβία ,Ευρώπη) με σκοπό την συγκέντρωση ισχύος σε λιγότερους για τα περαιτέρω......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.