#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/10/2011 08:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο άγιος … Πούτιν!
Σε ένα μικρό χωριό, 500 χιλιόμετρα μακριά από τη Μόσχα, οι ντόπιοι πιστοί λατρεύουν έναν διαφορετικό Άγιο, τον Vladimir Putin, τον οποίο μάλιστα θεωρούν ως μετενσάρκωση του Αγίου Παύλου.

Η συγκεκριμένη εκκλησία ιδρύθηκε από μια γυναίκα που αυτοαποκαλείται Μητέρα Φωτίνα, και όπως ισχυρίζεται είναι η μετενσάρκωση της Ιωάννας της Λωραίνης.

Στη δεκαετία του 1990, η εν λόγω πιστή είχε φυλακιστεί για 21 μήνες, διότι ως δημόσιος υπάλληλος είχε καταχραστεί χρήματα.

Όπως λέει όμως σήμερα, ο Θεός μιλάει μαζί της, και για αυτό σε κάποια φάση αποφάσισε να ιδρύσει το Κέντρο της Κοσμικής Ενεργητικής Ιατρικής!

Στη συνέχεια, της αποκαλύφτηκε ότι το Άγιο Πνεύμα άγγιξε τον Putin μόλις αυτός ανέλαβε την προεδρία της Ρωσίας, και όπως ο Σαούλ έγινε Παύλος, έτσι και αυτός είναι πλέον Άγιος.

Δεν είναι η μόνη που πιστεύει κάτι τέτοιο. Σε ολόκληρη την Ρωσία, η λατρεία του Putin αγγίζει πλέον τα όρια του θρησκευτικού παροξυσμού.

Στην Αγία Πετρούπολη, από όπου και κατάγεται ο Ρώσος πολιτικός, υπάρχουν παντού αφίσες που τον απεικονίζουν ως άγγελο.

Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το 57% των Ρώσων βλέπει ένα νέο θρησκευτικό κίνημα που είναι αφιερωμένο στον Putin να αναδύεται, ενώ το 52% το εγκρίνει.

 

Der Spiegel

http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,789175,00.html

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Stathis avatar
  Stathis 04/10/2011 09:14:36

  Τα πράγματα είναι πιο απλά: Οι Ρώσοι ως λαός πάντοτε ήθελαν έναν Πατερούλη, έναν Τσάρο από πάνω τους με σιδηρά πυγμή να τους κυβερνά. Κάποτε ήταν ο Ιβάν ο Τρομερός, μετά ο Μέγας Πέτρος, ύστερα ο Λένιν, ο Στάλιν φυσικά, και τώρα ο Βλαδίμηρος...που καιρός για δημοκρατία

 2. Κάποιος avatar
  Κάποιος 04/10/2011 09:16:32

  Επί Επαναστάσεως, οι Ρώσσοι έλεγαν στα παιδιά τους ότι κάθε Πρωτοχρονιά ο Λένιν τούς φέρνει δώρα. Τι να περιμένει κανείς από μια χώρα όπου το 30% του οικογενειακού εισοδήματος πάει στη βότκα; Τι να περιμένει κανείς από μια χώρα που έχει ανάγκη έναν πατερούλη, είτε αυτός είναι ο τσάρος, είτε ο Στάλιν, είτε ο Πούτιν;

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Κάποιος 04/10/2011 10:19:12

   Τι να περιμένει κανείς από μια χώρα που γέννησε ανθρώπους σαν τον Ντοστογιέφσκυ, τον Μουσσόργκσκυ, τον Σοστακόβιτς, τον Μπερντιάγιεφ, τον Φλωρόφσκυ, τον Μπόρις Μπουλγκακώφ, τον Ιλία Ρέπιν, τον Καντίνσκυ, τον Αντρέ Γκραμπάρ....
   Κάτι μεταλλαγμένα μαρξιστικά απολειφάδια που παλιά έτρωγαν από τα λενινιστικά και σταλινικά περιττώματα, γίνονται τώρα τιμητές ενός ολόκληρου λαού με τέτοια πολιτισμική παράδοση...
   (Και άφησα απ' έξω τις θετικές επιστήμες...).

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ ΒΙΣ 04/10/2011 16:51:12

    +1

   • ΑΡΚΑΣ avatar
    ΑΡΚΑΣ @ ΒΙΣ 04/10/2011 18:54:20

    +++++ πολλά δις ++++++

 3. Διας From Canada avatar
  Διας From Canada 04/10/2011 09:41:19

  Ενω στην Ελλαδα εχουμε πατεραδες σε στυλ Βennie and GAP. και η τροικα μας φερνει τα δωρα μαζι με το ΔΝΤ

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ Διας From Canada 04/10/2011 18:55:25

   όπου "πατεράδες" διαβάζετε "καρεκλοκένταυρους αρχομανείς"....

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 04/10/2011 10:52:12

  ...Στη δεκαετία του 1990, η εν λόγω πιστή είχε φυλακιστεί για 21 μήνες, διότι ως δημόσιος υπάλληλος είχε καταχραστεί χρήματα...

  Με τέτοιο παρελθόν, στην Ελλάδα μπορεί να αναλάμβανε και αξίωμα, οπότε δεν θα χρειάζονταν να ανοίξει μοναστήρι για να ζήσει η καημένη

 5. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 04/10/2011 11:02:56

  The Orthodox Church accuses her of witchcraft. One reason is that she competes with the local church of "St. Nicholas the Miracle Worker" and alienates pious donors. "A few years ago the Orthodox Church put the state police (or FSB, a successor to the KGB) on her trail," a retired army officer in her neighborhood said. "After that, she started to praise Putin in public as a saint -- to protect herself from investigation."

  Ἔτσι, κι ἐγὼ τὸν βλέπω ἀρχάγγελο!

 6. Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
  Βαγγέλης, Πειραιάς 04/10/2011 13:41:32

  Εδώ η Ρωσική Ορθόδοξη εκκλησία ανακήρυξε σε ΑΓΙΟ τον τελευταίο Τσάρο και όλη του την Οικογένεια, προφανώς για το «θαύμα» που έκανε και το «θεάρεστο» έργο του να στείλει τους ρώσους υπηκόους του να πεθάνουν ανά εκατονταετές χιλιάδες στα χαρακώματα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς ένεκα της «χρηστής διοίκησης» του Τσάρου και της οικογένειας του η Ρωσία του Τσάρου μεγαλούργησε κατά τον Πρώτο παγκόσμιο Πόλεμο….. και οι ρώσοι στρατιώτες οι οποίοι δεν ήταν εφοδιασμένοι ούτε με τα στοιχειώδη που απαιτούνταν για να πολεμήσουν ενάντια στον γερμανικό στρατό της εποχής σκοτώνοντας κατά εκατονταετές χιλιάδες…..

  Για να μην καταπιαστώ με το «θεάρεστο» έργο της οικονομικής και εσωτερικής διοίκησης του τελευταίο Τσάρου….. του Αγίου κατά την Ρωσική Ορθόδοξη εκκλησία.


  Πάντως για να λέμε και την αλήθεια, πιο κοντά σε «Άγιο» είναι ο Πούτιν, από ότι σε «Δημοκράτη» ο Γιέλτσιν.

  Όσο για τον «πατριωτισμό» του Γέλτσιν, αυτός συναγωνίζεται τον «πατριωτισμό» του Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου.

  Βέβαια υπάρχει και μια μικρή διαφορά μεταξύ Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου και του Μπορίς Νικολάγιεβιτς Γέλτσιν. Το ΔΝΤ πλαστογράφησε το ίδιο τα στοιχεία των ελλειμμάτων των δημοσιονομικών της Ρωσίας προκειμένου να δώσει στην κυβέρνησης του Γιέλτσιν την δόση του δανείου που του παρείχαν τον Δεκέμβρη του 1995. Έρχονται και εκλογές βλέπετε τότε και χωρίς την δόση αυτή θα κέρδιζαν οι Κομμουνιστές μέσω εκλογών ξανά την εξουσία στην Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα. Αντίθετα με την περίπτωση του μέθυσου Μπορίς Νικολάγιεβιτς Γέλτσιν, ο «δικός μας» ο Γεώργιος Ανδρέας Παπανδρέου πλαστογράφησε ο ίδιος τα στοιχεία των δημοσιοοικονομικών της χώρας μας προκειμένου να βάλει την Ελλάδα στην εποπτεία του ΔΝΤ.

  Αν και προσπαθεί φιλότιμα ο Γεώργιος Ανδρέας Παπανδρέου να έχει την ίδια τύχη με τον τελευταίο Τσάρο, ελπίζω τουλάχιστον η ελληνική εκκλησία να μην τον ανακηρύξει τον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου σε Άγιο, καθώς πέραν από το ρητό «Ο κάθε λαός και οι πρωθυπουργοί του», υπάρχει και το ρητό «η κάθε εκκλησία και οι Άγιοι της» και τώρα τελευταία η ελληνική εκκλησία μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο έχει ανεβεί πολύ στην υπόληψη μου.

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ Βαγγέλης, Πειραιάς 04/10/2011 18:57:53

   Π Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος είναι πεφωτισμένος ιεράρχης και όχι κομματικό υποζύγιο όπως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος...

 7. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 04/10/2011 15:50:08

  Συμπαθώ πολύ τον Πούτιν, η συγκεκριμένη όμως μου ''φέρνει'' σαν την Αθανασία του Αιγάλεω...

  • Αρχαίος Πτερνιστής (ή A.M.) avatar
   Αρχαίος Πτερνιστής (ή A.M.) @ ΕΥΑ 04/10/2011 17:34:59

   Το αυτό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.