24/05/2009 02:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ομπάμα στα χνάρια των Κένεντι και Κάρτερ

 
______________________________________________________________________________________________
Συνεχίζοντας στα χνάρια των Κένεντι και  Κάρτερ, ο Πρόεδρος Ομπάμα φαίνεται να ολοκλήρωσε  και αυτός τη «μεταμόρφωσή» του.  Ξεκίνησε ως ένας χαμηλών τόνων, φιλειρηνιστής, μαύρος καθηγητής συνταγματικού δικαίου, προχώρησε σε μεθοδικό οργανωτή κοινοτικών εκδηλώσεων στο Σικάγο και κατέληξε ενθουσιώδης συνήγορος «στοχευμένων εκτελέσεων, στρατηγικών αποκεφαλισμού και βομβαρδισμών δια τηλεχειρισμού...» Καμία έκπληξη φυσικά για τους γνωρίζοντες πρόσφατη Αμερικανική ιστορία. Είτε πρόκειται για το Βιετνάμ είτε για το Αφγανιστάν, οι προτάσεις των στρατηγών τις οποίες συνήθως ακολουθούν οι νέοι Πρόεδροι είναι πάντα οι ίδιες.  Ίδια είναι σχεδόν πάντα και τα καταστροφικά αποτελέσματα. Κινητοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων στρατιωτών σε διεθνή μέτωπα και οδυνηρό  πολιτικό κόστος στις ΗΠΑ.

Τόσο ο Κένεντι που μέχρι τη δολοφονία του το 1963 είχε όχι μόνο διατάξει κάμποσες αποστολές εκτελέσεων, εισβολών και βασανιστήρια αλλά είχε ξεκινήσει και τη πολύχρονη καταστροφική για τις ΗΠΑ εμπλοκή στο Βιετνάμ, όσο και οι μελιστάλαχτος Κάρτερ που ξεκινούσε τη μέρα του με την λέξη «ειρήνη» και που έθεσε σε κίνηση τα μαύρα σχέδια της CIA στο Αφγανιστάν αλλά και στο Ελ Σαλβαντόρ καθώς και την Νικαράγουα αποτελούν το  ιστορικό παρελθόν του Ομπάμα.

Ο νέος Πρόεδρος  υποσχέθηκε πριν εκλεγεί τον «αποκεφαλισμό» της Αλ Κάιντα. Αυτό στην καθομιλουμένη σημαίνει τη δολοφονία των ηγετών της. Για να το πετύχει, στρατολόγησε και αυτός όπως και οι Κένεντι και Κάρτερ, συγκεκριμένους ανθρώπους που παίζουν συγκεκριμένο ρόλο. Ένας απpo αυτούς είναι και ο στρατηγός Stanley A. McChrystal  που αναλαμβάνει επικεφαλής των Αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν.  Η ειδικότητα του είναι ακριβώς οι δολοφονίες και οι μαύρες ειδικές αποστολές. Η πιο πολυδιαφημισμένη μάλιστα επιτυχία του ήταν η δολοφονία του Abu Musab al-Zarqawi, ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Ιράκ.

Στις μεθόδους που θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να έχει η αποτέλεσμα η διαταγή του Ομπάμα,  συμπεριλαμβάνονται βασανιστήρια, παράνομες μέθοδοι κράτησης και πολλές δολοφονίες ακόμη και αθώων αμάχων. Το τελευταίο είναι και αναπόφευκτο αν κρίνουμε από την μέχρι τώρα Αμερικανική πολεμική εμπειρία. Στο Ιράκ οι θάνατοι εκατοντάδων αμάχων ήταν καθημερινό φαινόμενο τόσο στην πρώτη εισβολή το 1991 όσο και το 2003. Η κατάσταση δεν φαίνεται να διαφέρει και στο Αφγανιστάν. Η κοινή γνώμη είναι εξοργισμένη και μέχρι σήμερα κυριαρχεί ακόμη ως θέμα στις ειδήσεις της χώρας ο θάνατος 140 χωρικών εκ των οποίων 93 παιδιά στον Αμερικανικό βομβαρδισμό του Bala Boluk στην επαρχία Farah.

Ότι και να γίνει και όσες φορές και να ζητήσει συγνώμη ο Ομπάμα, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο με αυτό των προηγουμένων Προέδρων και ειδικά του Μπους. Οι βομβαρδισμοί και οι δολοφονικές επιχειρήσεις θα συνεχίζονται, τα όποια δικαιώματα των αντιπάλων θα καταπατούνται και άμαχα γυναικόπαιδα θα συνεχίσουν να δολοφονούνται αδιάκριτα...

Ο μειλίχιος νέγρος καθηγητής δείχνει να συνεχίζει ακάθεκτος στα βήματα του προκατόχου του. Σχεδιάζει για παράδειγμα να επαναφέρει τα μαϊμού δικαστήρια για τους κρατούμενους στο Γουαντάναμο και μάλιστα (αν και καθηγητής συνταγματικού δικαίου) συμφωνεί και με την «παράνομη» επ` άπειρον κράτηση πολλών υπόπτων στους οποίους δεν έχουν καν απαγγελθεί κατηγορίες....

Ήδη η κατ` εξοχήν εφημερίδα της Αμερικανικής δεξιάς  Wall Street Journal του έχει απονέμει τα εύσημα σημειώνοντας ότι αξίζουν πολλά μπράβο στον Ομπάμα επειδή  κατάλαβε ότι «τα πολιτικά δικαστήρια είναι τελείως ακατάλληλα για να δικάζουν εμπλεκόμενους με τρομοκρατία» Η εφημερίδα συνέχισε μάλιστα τα εύγε της  προς τον Πρόεδρο συγχαίροντάς τον διότι «αποφάσισε να διατηρήσει τις δικαστικές διαδικασίες που είναι σε όλα πανομοιότυπες με αυτές του Dick Cheney».

Και μη χειρότερα δηλαδή....

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. silegav avatar
  silegav 24/05/2009 13:05:50

  Ωραίοι οι newcons. Αφού παρέδωσαν μία κατεστραμμένη οικονομία και τον πλανήτη σε κατάσταση παγκόσμιας ύφεσης και από πάνω δύο πολέμους σε άσχημη εξέλιξη τώρα κάνουν υψηλή κριτική εκ του ασφαλούς και ανάλογα επικρίνουν ή πριμοδοτούν ενέργειες και πολιτικές σύμφωνα με τα συμφέροντα του συναφιού τους.

  Πάντως για όσους δεν αρκούνται στα δημοσιεύματα της WSJ υπάρχει και ο αντίλογος:
  http://www.nytimes.com/2009/05/14/opinion/14thu1.html

  Μερικές υπογραμμίσεις από το editorial των NYT:

  We also hope that General McChrystal, who is an expert in special operations, will do a better job at limiting the number of civilian casualties that are helping to drive more Afghans into the Taliban camp.

  The Taliban had been gaining ground long before he took charge, in large measure because the Bush administration — focused on its misguided war in Iraq — failed for so many years to invest adequate troops, resources or attention to the Afghan fight.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.