#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/01/2014 19:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ολάντ, η οικονομία και το αναπάντητο ερώτημαΟι 600 περίπου δημοσιογράφοι που παρακολούθησαν την τρίτη μεγάλη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Φρανσουά Ολάντ ως πρόεδρος της Γαλλίας, μάλλον απογοητεύτηκαν. Ο Ολάντ αρνήθηκε να αναφερθεί στην προσωπική του ζωή, απαντώντας αόριστα σε ότι αφορά το σκάνδαλο για τη σχέση του με την ηθοποιό Ζουλί Γκαγιέ. Το ερώτημα άργησε λίγο να έρθει και από την αρχή ήταν προφανές ότι κανείς δεν θα έφερνε τον πρόεδρο σε δύσκολη θέση. Όταν πάντως τον ρώτησαν αν η Βαλερί Τριαρβελέρ παραμένει η Πρώτη Κυρία, ο Ολάντ απάντησε: «Αντιλαμβάνομαι την ερώτησή σας. Ο καθένας στην προσωπική του ζωή μπορεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες. Είναι δύσκολες στιγμές. Αλλά έχω μια αρχή: οι ιδιωτικές υποθέσεις θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ιδιωτικά. Αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνω αυτό. Αλλά αν και δεν θα απαντήσω σε καμία ερώτηση σχετικά με το θέμα αυτό σήμερα, θα το πράξω εντός της προθεσμίας που αναφέρατε» είπε, εννοώντας προφανώς την προγραμματισμένη επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες τον επόμενο μήνα, όπου θα υπάρχει και «οικογενειακό» επίσημο δείπνο.

Όσον αφορά την οικονομία, ο γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε σχέδια για τη μείωση των δημοσίων δαπανών κατά 50 δισεκατομμύρια ευρώ στα επόμενα τρία χρόνια. Το ποσό αυτό ισοδυναμεί με μείωση 4% στις δημόσιες δαπάνες. Παράλληλα, προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα, υποσχέθηκε μείωση φόρων για τις επιχειρήσεις και την απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

«Το μέλλον της Γαλλίας είναι επίσης μέλλον της Ευρώπης και το αντίστροφο» είπε ο Γάλλος πρόεδρος για την Ευρωπαϊκή Ένωση και πρόσθεσε: «Μέσα στο 2013, τα σημαντικά αποτελέσματα έχουν κατακτηθεί. Η ζώνη του ευρώ σταθεροποιήθηκε και καμία χώρα δεν βγήκε από αυτή. Σήμερα, τα χειρότερα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι σε σχέση με την έξοδο στις αγορές».

Οι γάλλοι πρόεδροι και οι σχέσεις

Ο Ολάντ πάντως σίγουρα δεν ήταν ο πρώτος …μοιραίος πρόεδρος, όσον αφορά την προσωπική του ζωή. Όπως αναφέρει ο Guardian, πέντε από τους επτά γάλλους προέδρους μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο φημολογείται ότι είχαν μια εξωσυζυγική σχέση. Ένας από αυτούς άφησε να εννοηθεί ότι οι φήμες αληθεύουν (Ζακ Σιράκ), ενώ μια άλλη σχέση επιβεβαιώθηκε όταν η ερωμένη του και η νόθα κόρη του παρακολούθησαν την κηδεία του (Φρανσουά Μιτεράν).

Όπως το έθεσε προσφάτως αστειευόμενος ο Αλέν Ζιπέ, ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός και νυν δήμαρχος της Μπορντό, όταν ρωτήθηκε κατά πόσο η Γαλλία θα έπρεπε ίσως να θεσπίσει έναν επίσημο ρόλο και τίτλο για την Πρώτη Κυρία: «Αγαπάμε τους επίσημους τίτλους στη Γαλλία. Ίσως θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε έναν επίσημο τίτλο για την πρώτη κυρία - και ίσως ακόμα έναν για τη δεύτερη κυρία…»

theguardian.com

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μωρίας εγκώμιον avatar
    Μωρίας εγκώμιον 15/01/2014 11:13:32

    Ο κύριος πρόεδρος έχει καταλάβει πόσο αναλώσιμος είναι και αποφάσισε να ευχαριστηθεί ποικιλοτρόπως όσο βρίσκεται στην θέση αυτή. Είναι αυτό που λέμε στην Ελλάδα, ότι φάμε ότι πιούμε κιότι αρπάξει ο....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.