#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/09/2011 12:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ερντογάν στέλνει την αστυνομία στην θέση του στρατού εναντίον των ΚούρδωνΈχοντας αντικαταστήσει τους διοικητές του τουρκικού στρατού με στρατηγούς φίλα προσκείμενους στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παίρνει πάνω του την ευθύνη της μάχης κατά του PKK, καθιστώντας υπεύθυνη για τις επιχειρήσεις την αστυνομία αντί του στρατού.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, η κουρδική αυτονομιστική οργάνωση πραγματοποίησε σειρά επιθέσεων, σκοτώνοντας δεκάδες Τούρκους στρατιώτες, όχι μόνο στις νότιες περιοχές όπου πλειοψηφούν οι Κούρδοι, αλλά και στα δυτικά της χώρας.

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής της τουρκικής αστυνομίας, Yuksel Babal, αντικαταστάθηκε από τον Cihangir Celik, νούμερο δύο της αντιτρομοκρατικής και της μονάδας καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος της τουρκικής αστυνομίας, ο οποίος θεωρείται οπαδός του κινήματος του τούρκου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Εν καιρώ, ο Ερντογάν θέλει την αστυνομία και όχι τον στρατό να είναι  η κύρια δύναμη στην μάχη κατά του PKK. Το υπουργείο Εσωτερικών, στο οποίο υπάγεται η αστυνομία, έχει ήδη αναλάβει την ευθύνη για τις δημόσιες ανακοινώσεις, όσον αφορά την καταστολή των εξεγέρσεων. Τέλος, αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους, οι δυνάμεις άμεσης δράσης της αστυνομίας να φτάσουν τα 11.000 άτομα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. mind trap avatar
  mind trap 07/09/2011 13:28:03

  Άλλη μία εξέλιξη που σημαίνει ότι για κάπου αλλού προορίζει το στρατό της η Τουρκία. Για που άραγε?

  • anonymous avatar
   anonymous @ mind trap 07/09/2011 17:39:13

   Δεν ισχύει αυτό που λες. Απλά ο Ερντογάν ελέγχει την αστυνομία και δεν εμπιστεύεται το στρατό. Οπότε τον ξεδόντιασε και τον έβγαλε έξω από το παιχνίδι.
   Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι ο νέος επικεφαλής είναι του κλίματος του Φετχουλάχ Γκιουλέν και συνεπώς ο Σαρρής δικαιώνεται για ακόμη μια φορά.

   • mind trap avatar
    mind trap @ anonymous 07/09/2011 22:40:05

    Άμα δεν εμπιστεύεται το στρατό του, όπως το λες, τότε να μη κουνιέται και πολύ, ούτε σε μας, ούτε στους εβραίους, γιατί θα μείνει με το σώβρακο.

 2. ataktos avatar
  ataktos 07/09/2011 13:33:53

  τέτοια βλέπει και ζήλεψε ο γιωργακης και πάει όλοι την αστυνομία ...στη σαλονικη!!!

 3. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 07/09/2011 14:16:23

  Πιστεύω ότι γίνεται κάποιο λάθος.
  Δεν ξέρω από που έχει ληφθεί η πληροφορία που δημοσιεύετε, αλλά έχω την εντύπωση ότι έχει ερμηνευθεί λάθος. Μάλλον δεν αναφέρεται στην αστυνομία, αλλά στη στρατοχωροφυλακή, η οποία είναι ένα ημιστρατιωτικό σώμα το οποίο διαθέτει στρατιωτική οργάνωση, βαρέα όπλα και Ε/Π και διοικείται από στρατηγό 4 αστέρων του στρατού. Ο νυν Α/ΓΕΕΘΑ ήταν προηγουμένως αρχηγός της στρατοχωροφυλακής.
  Υπόψη ότι η στρατοχωροφυλακή, διαθέτει πολύ μεγάλη δύναμη, μεγαλύτερη από τον ενεργό Ελληνικό στρατό και μόνο οι ειδικές δυνάμεις της, είναι περισσότερες από τις αντίστοιχες Ελληνικές.
  Η στρατοχωροφυλακή διαθέτει μεγάλη στρατιωτική πείρα από τη συνεχή εμπλοκή της στο Κουρδιαστάν και εμπλέκεται σε όλα τα σχέδια επιχειρήσεων εναντίον της Ελλάδας.

  ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ:
  • Ταξιαρχία ΚΔ στην ΝΑ Τουρκία (επαγγελματική)
  • 4ο Σύνταγμα ΚΔ στη Σμύρνη
  • 3ο Σύνταγμα ΚΔ στην Κωνσταντινούπολη
  • 1ο, 2ο, 5ο, 6ο, 12ο Συντάγματα ΚΔ στην ΝΑ Τουρκία
  • Μια (1) Διοίκηση Συγκροτήματος με 60 μεταφορικά Ε/Π

 4. East avatar
  East 07/09/2011 23:46:13

  Ο στρατός της θητείας είναι εντελώς ανίκανος να αντιμετωπίσει τους επαγγελματίες-εθελοντές στρατιώτες του ΠΚΚ.

  Γι'αυτό ο ερντογάν στέλνει την αστυνομία(η οποία αποτελείται από εθελοντές-επαγγελματίες), και ο Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι ο στρατός θα γίνει επαγγελματικός-εθελοντικός μέχρι το 2023.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.