17/03/2010 17:27
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ερντογάν απειλεί με απέλαση 100.000 Αρμένιους

 τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε με απέλαση ως και 100.000 Αρμενίους που εργάζονται παράνομα στην Τουρκία, μετά τις αποφάσεις που υιοθέτησαν το σουηδικό Κοινοβούλιο και η επιτροπή της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων με τις οποίες αναγνωρίζονται ως γενοκτονία οι σφαγές των Αρμενίων επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

    Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Τουρκία ανακάλεσε τους πρεσβευτές της σε Ουάσινγκτον και Στοκχόλμη μετά την ψήφιση από το σουηδικό Κοινοβούλιο και την επιτροπή της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων της παραπάνω απόφασης. Η Τουρκία προειδοποίησε επίσης ότι οι αποφάσεις αυτές είναι πιθανό να έχουν αντίκτυπο στην εύθραυστη διαδικασία συμφιλίωσης με την Αρμενία.

    "Στη χώρα μας ζουν σήμερα 170.000 Αρμένιοι. Μόνο οι 70.000 από αυτούς είναι τούρκοι πολίτες, αλλά ανεχόμαστε τους υπόλοιπους 100.000. Εάν χρειαστεί, ίσως να πρέπει να πω σ΄αυτούς τους 100.000 να γυρίσουν στην πατρίδα τους, γιατί δεν είναι πολίτες της χώρας μου. Δεν είμαι υποχρεωμένος να τους κρατήσω", δήλωσε ο Ερνογάν σε συνέντευξή του χθες στην τουρκόφωνη υπηρεσία του BBC, στο Λονδίνο.

    Η πλειοψηφία των Αρμενίων της Τουρκίας ζει και εργάζεται στην Κωνσταντινούπολη.

    Ο τούρκος πρωθυπουργός κατηγόρησε την αρμενική διασπορά ότι βρίσκεται πίσω από τις αποφάσεις των ξένων Κοινοβουλίων.

    "Η Αρμενία έχει μια σημαντική απόφαση να λάβει. Θα πρέπει να απαγκιστρωθεί από τη διασπορά. Κάθε χώρα που ενδιαφέρεται για την Αρμενία, ιδιαίτερα οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Ρωσία, θα πρέπει κατά κύριο λόγο να τη βοηθήσει να απαλλαγεί από την επιρροή της διασποράς", τόνισε ο Ερντογάν.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.