02/05/2012 16:15
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Γιούνκερ φεύγει και θυμήθηκε να τα βάλει με τον γαλλογερμανικό άξονα

Χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του γαλλογερμανικού άξονα, ο Jean Claude Juncker ανακοίνωσε ότι δεν θα ζητήσει ανανέωση της θητείας του στο Eurogroup που λήγει τον Ιούνιο. Μέχρι πρότινος ανέφερε ότι βασικοί παράγοντες για την αποχώρησή του από το Eurogroup ήταν ο φόρτος εργασίας και λόγοι υγείας. Τώρα όμως, έθεσε έναν ακόμη παράγοντα: την συμπεριφορά Παρισιού και Βερολίνου στην αντιμετώπιση της κρίσης της ευρωζώνης.  Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Juncker ρωτήθηκε στο πλαίσιο ενός πάνελ εάν η συμπεριφορά της Γαλλίας και της Γερμανίας είναι ένας από τους λόγους της παραίτησής του και απάντησε: «Ναι»  «Το ότι η Γερμανία ισχυρίζεται ότι πρέπει να πληρώσει εκείνη τον λογαριασμό για όλες τις άλλες χώρες είναι μέρος του προβλήματος. Είναι μαζικά προσβλητικό για τους άλλους» δήλωσε επισημαίνοντας ότι επτά από τις χώρες της ευρωζώνης έχουν χαμηλότερο επίπεδο χρέους από την Γερμανία.  Παρά ταύτα, ο κ. Juncker τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της διαδοχής του στο Eurogroup από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Wolfgang Schaeuble υποστηρίζοντας ότι διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα. «Έχει την απόλυτή στήριξή μου» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Επίσης, ζήτησε και εκείνος μέτρα για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη, όχι όμως εις βάρος της πολιτικής λιτότητας. Τάχθηκε και εκείνος υπέρ της ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΙΒ) κατά 10 δισ. ευρώ. Επισημαίνεται ότι την πρόταση ενίσχυσης της ΕΙΒ στηρίζει τόσο η Angela Merkel όσο και ο Olli Rehn.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.