#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/04/2011 07:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός θέτει επί τάπητος το πρόβλημα της μετανάστευσης
Ο David Cameron επανέφερε το ζήτημα της μετανάστευσης, σε μια ομιλία του που είχε σκοπό τη συσπείρωση του Συντηρητικού κόμματος, λίγο πριν τις τοπικές εκλογές, οι οποίες αναμένεται να καταδικάσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό εξαιτίας των δραστικών περικοπών των κοινωνικών δαπανών.

Σε εσωκομματική ομιλία του στο Hampshire, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η μετανάστευση ήταν πάρα πολύ υψηλή στη διάρκεια της διακυβέρνησης των Εργατικών, και υποσχέθηκε να κατεβάσει τα νούμερα των μεταναστών από τις εκατοντάδες χιλιάδες στις δεκάδες. Όπως είπε, «η μετανάστευση σε αυτή τη κλίμακα έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα δυσαρέσκειας και έλλειψης συνοχής σε πολλές γειτονιές», επειδή οι νιόφερτοι δεν έχουν τη διάθεση να ενσωματωθούν ή ακόμη και να μάθουν αγγλικά.

Παράλληλα, προσπάθησε να συνδέσει το ζήτημα της μετανάστευσης με την εξάρτηση από τη κοινωνική πρόνοια, λέγοντας πως «οι μετανάστες καλύπτουν τα κενά στην αγορά εργασίας που έχει αφήσει ανοιχτά το σύστημα πρόνοιας, που επί χρόνια πληρώνει τους Βρετανούς για να μη δουλεύουν».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τη δέσμευση των Συντηρητικών να μειωθούν οι αριθμοί των εξειδικευμένων εργατών που προέρχονται από χώρες εκτός της ΕΕ σε 27.000 φέτος, αντιμετωπίζοντας όμως κριτικές ότι έτσι θα ζημιωθεί η αγγλική ανταγωνιστικότητα.

Όπως και να έχει, η ομιλία του πρωθυπουργού δημιούργησε μεγάλο αντίκτυπο, ιδιαίτερα ανάμεσα στους Φιλελεύθερους εταίρους του στη κυβέρνηση.

Ακολουθούν μερικές απόψεις επωνύμων για τα λεχθέντα από τον Cameron:

 

-Vince Cable, υπουργός (business secretary)- «Η αναφορά σε δεκάδες αντί εκατοντάδες χιλιάδες μεταναστών δεν συμπεριλαμβάνεται στην συμφωνία για τη συγκυβέρνηση. Είναι πολιτική των Τόρις. Καταλαβαίνω ότι έρχονται εκλογές, αλλά η αναφορά σε μαζική μετανάστευση μπορεί να πυροδοτήσει εξτρεμισμούς, τους οποίους όλοι πολεμάμε».

-Σε σχόλιο αναγνώστη στην εφημερίδα Daily Mail, αναφέρεται πως ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη συντριπτική πλειοψηφία του βρετανικού λαού, και πως αν το είχε κάνει νωρίτερα, ίσως το κόμμα του να κέρδιζε τις εκλογές με αυτοδυναμία.

-Στον ιστότοπο LabourList, αναφέρεται πως «Ο David Cameron έχει προβλήματα. Και όταν έχει προβλήματα πανικοβάλλεται και αρχίζει να πατά τα κουμπιά της φυλής, της ταυτότητας, της πρόνοιας, και της μετανάστευσης».

-Simon Darby, εκπρόσωπος του British National Party: «Πρόκειται για κυνικό καιροσκοπισμό. Κάθε φορά, δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές, ο πρωθυπουργός ξέρει τι σκέφτεται ο κόσμος. Όλα τα αγνοεί, μέχρι να πλησιάσουν οι εκλογές. Οπότε, πατάει μερικά κουμπιά για να νομίζουμε ότι κάνει κάτι για τη μετανάστευση. Είναι φάρσα. Είναι απάτη…».

-Sir Andrew Green του MigrationWatch: «Είναι σαν μουσική στα αυτιά μου. Όπως και στα αυτιά των περισσότερων Βρετανών… μια πολύ σημαντική ομιλία… που αποδεικνύει ότι ο πρωθυπουργός  γνωρίζει τα αισθήματα του λαού, και πως θα ασχοληθεί σοβαρά…».S.A. από το The First Post

ΣΧΟΛΙΑ

 1. κοινό γκνού avatar
  κοινό γκνού 17/04/2011 10:52:08

  αν μάθουμε να βλέπουμε πίσω από τις λέξεις...:
  "εξαιτίας των δραστικών περικοπών των κοινωνικών δαπανών."
  "το σύστημα πρόνοιας, επί χρόνια πληρώνει τους Βρετανούς για να μη δουλεύουν"
  "θα ζημιωθεί η αγγλική ανταγωνιστικότητα"

  Δηλαδή:
  Κόβουμε ό,τι είχαμε δώσει από κοινωνικές δαπάνες στον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα, χάριν της "ανταγωνιστικότητας" και των "φτηνών" προϊόντων και υπηρεσιών, συμπιέζουμε το εργατικό κόστος προσφέροντας ψίχουλα στους εργαζόμενους, μιας και μπορούμε άνετε να επισείουμε τον μπαμπούλα των μεταναστών που δουλεύουν για μια μπουκιά ψωμί και χωρίς κανένα κοινωνικό επιδομα.
  Συμπέρασμα: Κι εδώ κινεζοποίηση.
  Να μου το θυμηθείτε: Σε μια δεκαετία εμείς θα δουλεύουμε σαν κινέζοι και οοι κινέζοι θα καταναλώνουν ασύστολα.

 2. demgroc avatar
  demgroc 17/04/2011 11:27:38

  Όταν θέλουν να δικαιολογήσουν την αποτυχία τους θυμούνται την κοινωνική υποβάθμιση εξαιτίας της μετανάστευσης. Όμως σε περιόδους παχιών αγελάδων είναι όλοι ικανοποιημένοι από την εκμετάλλευση της εργασίας των αλλοδαπών. Η Ευρώπη σε κατάπτωση και ένδοια συνδυασμένη με ιστορικά υψηλά χοληστερόλης και αλκοόλης!

 3. δημης avatar
  δημης 17/04/2011 13:59:49

  ΣΙΓΑ ΜΗ ΝΟΙΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ..
  -ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ KNOW HOW...ΤΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΩΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ (ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ).......
  -ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ;;;;

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 17/04/2011 16:36:39

  Αυτοί έγιναν αυτοκρατορία ζάπλουτη στις πλάτες των απανταχού ιθαγενών. Ας τους λουστούνε τώρα.
  Εμείς τι στο διάολο φταίμε; Είμαστε ποτέ εκμεταλλευτές των Ζουλού ή των Μασάϊ;;

 5. ΚΜ avatar
  ΚΜ 17/04/2011 17:32:49

  Ο «πολυπολιτισμός» πνέει παντού τα λοίσθια. Άντε και στα δικά μας!

 6. ΥΠΕΡ avatar
  ΥΠΕΡ 17/04/2011 19:19:43

  Αν τέτοια πράγματα λέγονται στην Αγγλία, Γερμανία κλπ, δεν μπορεί , όλο και λίγο θα επηρεάσουν τους "φιλεύσπλαχνους" και "ανθρωπιστές" Έλληνες πολιτικούς και μη ,που κινούνται με την μάζα και όχι με το δικό τους μυαλό. Σαν μαιμούδες δηλαδή. Η εξέλιξη είναι καλή.

 7. Y. avatar
  Y. 17/04/2011 21:39:04

  Σαμαράς: Ανάγκη χάραξης κοινής μεταναστευτικής πολιτικής με τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.