Ουκρανές καλούν για μποϊκοτάζ στο σεξ ενάντια στους Ρώσους
26/03/2014 07:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ουκρανές καλούν για μποϊκοτάζ στο σεξ ενάντια στους Ρώσους

«Μην το δίνετε στους Ρώσους» - «Ερωτευθείτε,αλλά όχι με Ρώσους».

Oμάδα στο Facebook με την ονομασία «Μην το δίνετε στους Ρώσους» ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και καλεί τις «ηρωίδες» της Ουκρανίας να «πολεμήσουν τον εχθρό με οποιονδήποτε τρόπο». Εν προκειμένω, να αρνούνται το σεξ με Ρώσους. Το σλόγκαν της ομάδας προέρχεται από στίχους του ποιήματος του εθνικού ποιητή της Ουκρανίας, Ταράς Σεβτσένκο, «Καταρίνα», το οποίο καλεί τις Ουκρανές να μην ερωτευθούν Ρώσους: «Ερωτευθείτε, καστανά κορίτσια, αλλά όχι με Ρώσους».

Η Κατερίνα Βένζικ, μία από τους διοργανωτές και αρχισυντάκτης του ειδησεογραφικού διαδικτυακού τόπου Delo.UA, δήλωσε: «Έχουμε χρησιμοποιήσει αυτήν την εκστρατεία για να επιστήσουμε την προσοχή στο χάος που δημιούργησαν οι Ρώσοι στην Κριμαία: απαγωγές, περιορισμός των ατομικών δικαιωμάτων, παρεμπόδιση της δουλειάς των δημοσιογράφων… Και ναι, οι Ουκρανές προτιμούν τους άνδρες της Ουκρανίας». Και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι, στο πλαίσιο της στρατιωτικής κατοχής, είναι ανόητο να συνεχίσουν να ισχυρίζονται ότι όλοι οι άνθρωποι είναι αδέλφια. Αυτό που κάνει η Ρωσία στην Ουκρανία είναι τρομερό, αλλά ο κόσμος βλέπει τις ενέργειές τους κυρίως μέσα από το πρίσμα της προπαγάνδας υπέρ του Πούτιν».

Το μποϊκοτάζ στο σεξ αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό στη Ρωσία με κάποιους bloggers να κοροϊδεύουν την εκστρατεία. Ο Ιγκόρ Προσβίρνιν, αρχισυντάκτης της ρωσικής εθνικιστικής ιστοσελίδας Sputnik & Pogrom, χαρακτηρίζει τις συμμετέχουσες πόρνες. Ο Ρόμπερτ Σλέγκελ, ένας Ρώσος βουλευτής, τουίταρε μια επεξεργασμένη φωτογραφία της Βαλέρια Νοβοντβόρσκαγια, γνωστής επικρίτριας του Πούτιν, να φορά ένα μπλουζάκι που γράφει «Μην το δίνετε σε Ρώσους». Και σχολίασε: «Με μία φωτογραφία, η Νοβοντβόρσκαγια σκότωσε το ουκρανικό μποϊκοτάζ στο σεξ».

http://www.independent.co.uk/

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.