Ουγγρική υποχώρηση... Δεν αναστέλλει την ισχύ της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙΙ
24/06/2015 15:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ουγγρική υποχώρηση... Δεν αναστέλλει την ισχύ της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙΙ

Υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της γειτονικής Αυστρίας, η Ουγγαρία υπαναχώρησε στην απόφαση για την αναστολή της ισχύος της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙΙ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σιζάρτο είχε σήμερα συνομιλία με τον αυστριακό ομόλογό του Σεμπάστιαν Κουρτς σχετικά με τις ρυθμίσεις της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙΙ και "τον πληροφόρησε ότι η Ουγγαρία δεν αναστέλλει την ισχύ κανενός κανόνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης", αναφέρεται σε ανακοίνωση του ουγγρικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η συνθήκη Δουβλίνο ΙΙΙ προβλέπει ότι αίτηση χορήγησης ασύλου κατατίθεται και εξετάζεται από τη χώρα εισόδου του αιτούντος στην Ευρωπαϊκή Ενωση και ότι ο αιτών μπορεί να μεταφερθεί και πάλι στη χώρα αυτή, εάν την εγκαταλείψει. Η αναστολή ισχύος της συνθήκης, που ανακοινώθηκε χθες από την Βουδαπέστη, θα επέτρεπε στην Ουγγαρία να αρνηθεί την επιστροφή στο έδαφός της ατόμων που εισήλθαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση μέσω της Ουγγαρίας και στη συνέχεια συνελήφθησαν σε άλλη χώρα, ειδικότερα στην Αυστρία και τη Γερμανία.

Η Βιέννη χαρακτήρισε την απόφαση της Ουγγαρίας απαράδεκτη και απείλησε τη Βουδαπέστη με "συνέπειες". Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε "'άμεσες εξηγήσεις".

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Βουδαπέστης, ο ούγγρος υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από τον αυστριακό ομόλογό του "υπομονή" πριν από την επαναπροώθηση των μεταναστών στο ουγγρικό έδαφος.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν επίσης να ζητήσουν από την ΕΕ να δώσει ειδική προσοχή στον δρόμο των δυτικών Βαλκανίων που ακολουθούν οι μετανάστες.

Σύμφωνα με την Frontex, αυτός ο άξονας χρησιμοποιείται από ανθρώπους που φεύγουν διωγμένοι από τον πόλεμο στο Ιράκ, τη Συρία και το Αφγανιστάν και από ορισμένες αφρικανικές χώρες και ο αριθμός των μεταναστών που περνούν από αυτόν για να εισέλθουν στον έδαφος της ΕΕ αυξήθηκε κατά 880% τους πρώτους μήνες του έτους σε σχέση με το 2014.

Στο ουγγρικό κοινοβούλιο, η κυβέρνηση ζήτησε επίσης "την υπομονή" των ευρωπαίων εταίρων της: "Η Ουγγαρία σέβεται τη συνθήκη του Δουβλίνου, αλλά ταυτοχρόνως ζητεί υπομονή στην πράξη πριν υποδεχθεί και άλλους παράνομους μετανάστες...έχουμε ανάγκη να επεκτείνουμε τις δυνατότητες υποδοχής".

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΤΤ avatar
  ΤΤ 24/06/2015 17:11:49

  Μ Π Ρ Α Β Ο

 2. Svart Drottning avatar
  Svart Drottning 24/06/2015 19:52:35

  Όχι που θα επέτρεπαν οι Αυστριακοί και οι Γερμανοί την είσοδο και την παραμονή στα εδάφη τους. Οι Δουβλινοσυνθήκες υπογράφτηκαν για να παραμείνουν οι ανεπιθύμητοι εγκλωβισμένοι και με νόμο, στις ...Ουγγαρίες.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Svart Drottning 26/06/2015 14:46:39

   http://gpaisioskappadokis.blogspot.gr/2013/04/blog-post_1116.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.