#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/01/2014 13:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ομπάμα: Η μαριχουάνα δεν είναι περισσότερο επικίνδυνη από το αλκοόλΜε την πλειοψηφία των Αμερικανών να τάσσονται πλέον υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξε ότι το «ελαφρύ» ναρκωτικό δεν είναι πιο επικίνδυνο για την υγεία των ατόμων από ότι το αλκοόλ. Σε συνέντευξή του στο New Yorker, που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, ο Ομπάμα είπε πως πιστεύει ότι η μαριχουάνα ενώ «δεν είναι και πολύ υγιής» συνήθεια, δεν είναι και τόσο επιβλαβής όσο επιμένουν κάποιοι .
«Όπως έχει καταγραφεί, έχω καπνίσει μαριχουάνα ως παιδί και το θεωρώ μια κακή συνήθεια, που δεν διαφέρει πολύ από τα τσιγάρα που κάπνισα ως νεαρός, σε ένα μεγάλο κομμάτι της ενήλικης ζωής μου. Δεν νομίζω ότι είναι πιο επικίνδυνο από το αλκοόλ» είπε ο Ομπάμα. Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι η μαριχουάνα είναι λιγότερο επιβλαβής από το αλκοόλ, ο Ομπάμα είπε ότι είναι λιγότερο επιβλαβής «όσον αφορά τις επιπτώσεις της στο μεμονωμένο καταναλωτή». «Δεν είναι κάτι που ενθαρρύνω και έχω πεισ τις κόρες μου ότι δεν είναι μια καλή ιδέα, είναι χάσιμο χρόνου και δεν είναι πολύ υγιές», πρόσθεσε.

Η μαριχουάνα κατατάσσεται από την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών στην «πιο επικίνδυνη κατηγορία ναρκωτικών, με υψηλές πιθανότητες για κατάχρηση και δυνητικά σοβαρή ψυχολογική ή/ και σωματική εξάρτηση», μια κατηγορία που περιλαμβάνει ναρκωτικά όπως η ηρωίνη, το έκσταση και το LSD.
Ο Ομπάμα είπε ότι στόχος της μεταρρύθμισης είναι να μην τιμωρούνται οι χρήστες ναρκωτικών, σημειώνοντας τη φυλετική ανισότητα στις συλλήψεις ναρκωτικών.
«Δεν θα πρέπει να κλείνουμε μέσα τα παιδιά ή τους μεμονωμένους χρήστες, όταν κάποιοι από αυτούς που γράφουν αυτούς τους νόμους έχουν κάνει κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο πράγμα», είπε. Τον Αύγουστο, η κυβέρνηση Ομπάμα ανακοίνωσε ότι δεν θα εμποδίσει την Ουάσιγκτον και το Κολοράντο να νομιμοποιήσουν την ψυχαγωγική χρήση μαριχουάνας, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα στον πόλεμο της κυβέρνησης για τα ναρκωτικά.
Στη συνέντευξή του στο New Yorker, ο Ομπάμα είπε ότι πιστεύει πως οι νέοι αυτοί νόμοι είναι «σημαντικοί». «Είναι σημαντικό να προχωρήσουν, γιατί είναι σημαντικό για την κοινωνία να μην βιώνει μια κατάσταση κατά την οποία ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων έχουν κάποια στιγμή παραβεί το νόμο, αλλά τιμωρούνται μόνο κάποιοι επιλεκτικά», είπε.

http://www.huffingtonpost.com/2014/01/19/obama-marijuana-alcohol_n_4627740.html

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Triakonta argyria avatar
  Triakonta argyria 20/01/2014 14:21:00

  Η μαριχουάνα είναι η αποενοχοποιημένη οδός, που οδηγεί σε παρά πέρα εμπλοκή με τον άγριο κόσμο των ναρκωτικών. Η κατάχρηση του αλκοόλ είναι επίσης επιζήμια και επικίνδυνη εξάρτηση. Τι μιλάει τώρα όμως κι αυτός, που παρά λίγο να αιματοκυλίσει τη γη από τυφλό εγωϊσμό κι ανικανότητα; Δεν είναι πια σε θέση να μας δίνει ...συμβουλές.

 2. Γιώργος avatar
  Γιώργος 20/01/2014 15:13:01

  Η κατάχρηση είναι επικίνδυνη. Να δούμε τι θα λέει όταν οι κορούλες του στο Λύκειο θα μπαφιάζουν όλη μέρα και θα τις κυνηγάει από πάρτι σε πάρτι...

 3. ωρε μανα μου avatar
  ωρε μανα μου 20/01/2014 15:45:56

  Δίκιο έχει ο πρόεδρος.

 4. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 20/01/2014 15:56:53

  Σε μερικα αεροδρομια των ΗΠΑ υπαρχουν πλεον ειδικοι καδοι οπου πετιουνται τα υπολειμματα της μαριχουανας

 5. Ρηνα avatar
  Ρηνα 20/01/2014 16:27:22

  Σα Πασοκτζου με τα γυαλια της ειναι αυτη στη φωτογραφια!

 6. dim avatar
  dim 20/01/2014 18:26:41

  Δε νομίζω ότι υπάρχει κανένας που διαφωνεί σε αυτό. Και το αλκοόλ και η μαριχουάνα είναι εξίσου επικίνδυνες. Υπάρχει όμως μια διαφορά. Με το αλκοόλ θα πίνεις θα πίνεις, και αν είσαι αδύναμος χαρακτήρας θα γίνεις το πολύ πολύ αλκοολικός. Πιο πέρα δεν έχει να πας. Δεν υπάρχει πιο δυνατό "αλκοολούχο" από το "αλκοόλ". Με τη μαριχουάνα όμως θα πίνεις και θα πίνεις, και αν είσαι αδύναμος χαρακτήρας, θα οδηγηθείς στα πιο σκληρά. Θα μπείς σε άλλες αναζητήσεις. Και εκεί ο θάνατος είναι βέβαιος. Με λίγα λόγια, καλώς και δεν νομιμοποιείται η μαριχουάνα, γιατί μετά από αυτήν υπάρχουν και επόμενα. Όχι ότι το αλκοόλ είναι καλό. Στα πάντα χρειάζεται μέτρο. Απλά όσο πιο εύκολη πρόσβαση έχεις σε κάτι που μπορεί να σε εθίσει και να σε πάει παραπέρα, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος να την πατήσεις...

 7. δημης avatar
  δημης 20/01/2014 19:35:17

  Έμεσα πάντως ,για να κάνουμε συγκρίσεις , πρέπει να έχουμε ΚΑΙ τις δύο κάνει καταχρήσεις....

  • Μεγαλες στιγμες avatar
   Μεγαλες στιγμες @ δημης 20/01/2014 20:33:59

   Μια-μια η' σε συνδυασμο για να γουσταρουμε στο maximum;

 8. Δημήτρης Ζέρζας avatar
  Δημήτρης Ζέρζας 20/01/2014 20:12:46

  Ο μόνος λόγος που ξεκινώντας από μαριχουάνα ένας αδύναμος χαρακτήρας μπορεί να καταλήξει εντελώς αλλού, είναι επειδή από μικρός ο νέος μαθαίνει πως σύννομη μεταβολή συνειδησιακής κατάστασης για ευθυμία και ευφραντική διασκέδαση επιτρέπεται από το κράτος μόνο με το αλκοόλ ενώ για κάθε (μα κάθε) τι άλλο μπορεί να απευθυνθεί αποκλειστικά και μόνο στον υπόκοσμο. Όταν λοιπόν πληροφορείται κάποια στιγμή οτι η κάνναβη -με όσα στραβά συνεπάγεται τυχόν ακραία κατάχρησή της- δεν είναι χειρότερη από το αλκοόλ που σε έσχατο στάδιο διαλύει από μόνο του συκώτια, νεφρούς, οικογένειες και κοινωνική αξιοπρέπεια, ξεκινάει να αμφισβητεί και να επανεξετάζει κάθε άλλη ουσία που βρίσκεται στη λίστα των «όχι» και των «μη». Σε συνδυασμό με το μάρκετινγκ του υπόκοσμου και της παρακοινωνίας αναφορικά με την προώθηση σκληρότερων ουσιών, δεν θέλει και πολύ.
  Η χειρότερη επίπτωση από την αποποινικοποίηση του μπάφου, πέρα από μια απλή διαφωνία αισθητικής, είναι μόνο η απενοχοποιημένη χρήση του και φαινομενική άυξησή της. Χώρες που την έχουν de facto ή de jure αποποινικοποιημένη δεν παρουσιάζουν καμία αύξηση τοξικομανών. Αντιθέτως δείχνουν στον νέο πως πράγματι στην φύση και τον κόσμο υπάρχουν ουσίες που επαφίεται στην προσωπικότητα του ιδίου να μην το παρακάνει μαζί τους, καθώς και άλλες που είναι καθαρά δηλητήρια και δεν σηκώνουν «λελογισμένη χρήση» ούτε στο ελάχιστο γι’ αυτό και η Πολιτεία δεν δύναται να επιτρέπει τη ελεύθερη διακίνηση ή νόμιμη προτροπή σε χρήση τους σε κανένα επίπεδο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.