04/11/2010 12:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ολλανδία: Μερική άρση της απαγόρευσης καπνίσματος

Τη μερική άρση του μέτρου απαγόρευσης του καπνίσματος σε μπαρ και καφέ μικρότερα των 70 τμ, αποφάσισε η νέα κυβέρνηση της Ολλανδίας.

Την Τετάρτη η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αναθεωρήσει το νόμο που θεσπίστηκε πριν από δύο χρόνια, ώστε να επιτρέπεται το κάπνισμα σε μπαρ μικρότερα των 70 τμ, στα οποία εργάζεται μόνο ο ιδιοκτήτης τους και όχι άλλοι υπάλληλοι. Η απαγόρευση θα εξακολουθήσει να ισχύει για μεγαλύτερους χώρους.

Η κυβέρνηση απαγόρευσε το κάπνισμα στα εστιατόρια, στα μπαρ και στα καφέ τον Ιούλιο του 2008, αλλά ο νόμος δεν τηρήθηκε καθώς οι ιδιοκτήτες μικρών μπαρ διαμαρτύρονταν ότι το μέτρο τους στερούσε την πελατεία.

Σε επιστολή της προς το κοινοβούλιο, η υπουργός Υγείας Έντιθ Σίπερς γνωστοποίησε ότι ο νόμος θα αναθεωρηθεί και ότι δεν θα εισπραχθούν όσα πρόστιμα έχουν επιβληθεί στους ιδιοκτήτες μικρών μπαρ.

Η άρση της απαγόρευσης αφορά περίπου δύο χιλιάδες μπαρ σε όλη τη χώρα, σημείωσε η υπουργός.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 04/11/2010 16:45:55

  Η λύση είναι μία και απλή: Διαχωρισμός καταστημάτων σε καπνιστών και σε μη καπνιστών. Όπως θέλει το δηλώνει εξαρχής ο ιδιοκτήτης, και όποιος θέλει πηγαίνει ή στο ένα ή στο άλλο. Έτσι απλά.

  • ο παγωτατζής avatar
   ο παγωτατζής @ Strange Attractor 04/11/2010 17:09:58

   ++...Πολύ απλά πράγματα
   πού γίνεται ήδη στό Βερολίνο...Πολύ απλά πράγματα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.