#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/02/2012 13:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι τράπεζες είναι πάντα κερδισμένεςΠως θα αισθανόσαστε αν μαθαίνατε ότι μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street κερδίζει χρήματα, κάθε φορά που ο αριθμός των Αμερικανών που μπαίνει στο πρόγραμμα κουπονιών τροφίμων (food stamps)* αυξάνεται;

Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα. Στην σημερινή Αμερική, ο ένας στους επτά πολίτες, ζει με κουπόνια τροφίμων. Μάλιστα, ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 12 ολόκληρα εκατομμύρια, από τότε που ο Ομπάμα ανέλαβε την προεδρία.

Αυτή η θλιβερή κατάσταση βολεύει την JP Morgan, η οποία κερδίζει από το πρόγραμμα επιδότησης των φτωχών.

Η εν λόγω τράπεζα εκδίδει χρεωστικές κάρτες κουπονιών τροφίμων σε 26 πολιτείες. Το κέρδος της τράπεζας από αυτή τη δραστηριότητα αγγίζει τα $5.5 δισεκατομμύρια τον χρόνο. Πληρώνεται ανά πελάτη, οπότε όταν αυξάνεται ο αριθμός των φτωχών που εντάσσονται στο πρόγραμμα, η τράπεζα βγάζει κέρδος. Αυτή όμως η κατάσταση προσφέρει κίνητρα στην JP Morgan να παραμένει μεγάλος ο αριθμός των επιδοτούμενων Αμερικανών.

Και μάλιστα,  η κυβέρνηση του Ομπάμα βοηθάει την τράπεζα να αυξήσει τα κέρδη της. Αν και 46 εκατομμύρια φτωχών είναι ήδη ενταγμένοι στο πρόγραμμα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να πληρώσει μεγάλα ποσά σε οργανισμούς που θα πρέπει να σκεφτούν τρόπους ώστε να ενταχθούν ακόμη περισσότεροι. Όπως δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Tom Vilsack, «αν μπορέσουμε να εντάξουμε ακόμη περισσότερους Αμερικανούς στο πρόγραμμα, τότε αυτός θα είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να τονωθεί η οικονομία μας».

Και βέβαια, η JP Morgan είναι μέσα στην τρελή χαρά. Όσο πιο πολλοί φτωχοί, τόσο το καλύτερο. Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος του ανάλογου τομέα της τράπεζας Christopher Paton δήλωσε: «Αυτή είναι μια πολύ σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα για εμάς, λόγω μεγέθους και κλίμακας…. Αυτή τη στιγμή τα νούμερα είναι κορυφαία. Το καλό από την πλευρά μας είναι ότι έχουμε φτιάξει την κατάλληλη υποδομή ώστε να ανταποκριθούμε στην αύξηση του κύκλου εργασιών…».

Και πραγματικά πρόκειται για μια χρυσοφόρα δραστηριότητα για την JP Morgan.

Το 1980, λιγότερο από το 30% των θέσεων εργασίας στην Αμερική ήταν χαμηλής αμοιβής. Σήμερα το ποσοστό αυτό είναι πάνω από 40%. Και αυτό βολεύει αφάνταστα στην JP Morgan.

Το πιο λυπηρό από όλα αυτά είναι ότι η τράπεζα έχει δώσει «εργολαβία» τις υπηρεσίες της εξυπηρέτησης του κοινού για το πρόγραμμα, σε εταιρίες που εδρεύουν στην Ινδία.

Δηλαδή, όταν οι Αμερικάνοι δεν μπορούν να βρουν δουλειά, και χρειάζονται κουπόνια τροφίμων για να επιβιώσουν, θα χρειαστεί να επικοινωνήσουν με κάποιον υπάλληλο στην Ινδία! Τρέλα…

Όταν το ABC News έθεσε το θέμα στην JP Morgan, η τράπεζα αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει ποιες είναι οι πολιτείες των ΗΠΑ που εξυπηρετούνται μέσω Ινδίας και ποιες όχι.

Εκτός από τα κουπόνια τροφίμων, η JP Morgan εκδίδει και χρεωστικές κάρτες για το πρόγραμμα της διατροφής παιδιών σε 15 πολιτείες, καθώς και για τα επιδόματα ανεργίας σε άλλες 7.

Πέρα όμως από την JP Morgan, υπάρχουν και άλλες τράπεζες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν, κερδίζοντας από την φτώχεια.

Σε άρθρο του Huffington Post, παρουσιάστηκε και το εξής περιστατικό:

Η Shawana Busby είναι άνεργη, και ζει με τα $264 που παίρνει κάθε εβδομάδα ως επίδομα ανεργίας, στην Ν. Καρολίνα. Η πολιτεία έχει σύμβαση με την Bank of America για να πληρώνει τα εν λόγω επιδόματα. Η Busby όμως αναγκάζεται να πληρώνει τραπεζικά τέλη για να εισπράξει τα λεφτά της, διότι εκεί που μένει αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει ΑΤΜ άλλων τραπεζών, με αποτέλεσμα να χρεώνεται έως και $5 ανά συναλλαγή. Όπως λέει, έχει ήδη πληρώσει τουλάχιστον $350 δολάρια σε τραπεζικά τέλη!

Όλα αυτά μοιάζουν λάθος.

Όταν έχουμε καλές δουλειές, οι τράπεζες μας χρεώνουν εξωφρενικά τέλη, και μας καθιστούν δούλους τους μέσω των πιστωτικών και άλλων καρτών.

Όταν ατυχήσουμε, και μείνουμε άνεργοι, εξαρτώμενοι από το κράτος για να ζήσουμε, τότε πάλι οι τράπεζες βρίσκουν τρόπους να μας εκμεταλλεύονται.

Πως γίνεται και οι τραπεζίτες πάντα κερδίζουν, και εμείς πάντα χάνουμε; Πως;

 

*Το Food Stamps Programme είναι ένα ομοσπονδιακό πρόγραμμα επιδότησης των φτωχών και άνεργων Αμερικανών με κουπόνια που τους χορηγούνται δωρεάν, και τα οποία χρησιμοποιούν για την αγορά τροφίμων.

 

The Economic Collapse

http://theeconomiccollapseblog.com/archives/making-money-on-poverty-jp-morgan-makes-bigger-profits-when-the-number-of-americans-on-food-stamps-goes-up

Απόδοση: S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΠ avatar
  ΜΠ 05/02/2012 16:26:04

  Αυτή η διαστροφική και ανήθικη επιχειρηματική λογική πότε θα μπει στο στόχαστρο της κοινωνίας ώστε να τη διαλύσει και να στείλει στη ΦΥΛΑΚΉ όλους τους απατεώνες;;;
  Ποιά η διαφορά αυτής της εγκληματικής επιχειρηματικής δραστηριότητας που συναρτάται με τον ανθρώπινο ευτελισμό και αφανισμό, από οποιαδήποτε άλλης μορφής εγκληματική δραστηριότητα όπως τα ναρκωτικά, το trafficking, τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας;;;; Πότε τα κράτη θα καταγγείλουν όλες αυτές τις εταιρίες και τα "προϊόντα" τους;;; Πότε θα αναλάβουν οι μεγάλοι Διεθνείς Οργανισμοί τις ευθύνες τους ώστε να κηρύξουν τον πόλεμο σε όλα αυτά τα κοράκια που περιμένουν το θάνατο του άλλου για να ζήσουν πλουσιοπάροχα;;;
  Πού οδηγούμαστε;;;

 2. odyssefs avatar
  odyssefs 05/02/2012 19:23:30

  http://www.youtube.com/watch?v=_V-LkoGhEfQ&feature=g-all-u&context=G2f71712FAAAAAAAADAA

 3. odyssefs avatar
  odyssefs 05/02/2012 19:25:13

  CIA Using Mind Control Technology via E.L.F. Microwaves on Targeted Individuals FEB 2012
  ------------
  pare mia apantisi

 4. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 08/02/2012 07:51:11

  ΚΟΥΙΖ: Βρείτε τις διαφορές μεταξύ μιας μαφιόζικης οργάνωσης και μιας τράπεζας και κερδίστε δύο (2) εισητήρια για την κωμωδία "Ο Παπαδήμ(ι)ος διαπραγματεύεται"...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.