#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/01/2011 07:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι πολλές αυτοκτονίες πλήττουν την πολεμική μηχανή των ΗΠΑ
Η πανίσχυρη πολεμική μηχανή της Αμερικής αντιμετωπίζει ένα νέο πρόβλημα. Τις αυξημένες αυτοκτονίες των εφέδρων στρατιωτών. Αν και επαγγελματικές, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν και πολλούς εφέδρους, και αυτοί οι έφεδροι είναι που το τελευταίο διάστημα αυτοκτονούν κατά δεκάδες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού, το 2010 σημειώθηκαν 145 αυτοκτονίες εφέδρων και στελεχών της εθνοφρουράς, σε σχέση με τις 65 που σημειώθηκαν το 2009. Και κανένας δεν γνωρίζει τους λόγους αυτής της μεγάλης αύξησης.

Ο στρατηγός Peter Chiarelli, αναπληρωτής επιτελάρχης, και αρμόδιος για θέματα αποτροπής αυτοκτονιών στο στράτευμα, ανέφερε πως το 2010 σημειώθηκαν συνολικά 343 αυτοκτονίες, μεταξύ μονίμων, εφέδρων, πολιτών, αλλά και συγγενών των στρατιωτικών. Ο αριθμός των αυτοκτονιών μεταξύ των μάχιμων έφτασε τις 156, μόλις 6 λιγότερες από το 2009, και ο στρατηγός απέδωσε τη μείωση αυτή στα ειδικά μέτρα που λαμβάνονται. Στην εθνοφρουρά όμως, σημειώθηκαν 101 αυτοκτονίες, 53 δηλαδή περισσότερες από το 2009, και μεταξύ των υπόλοιπων εφέδρων σημειώθηκαν 44, μια αύξηση κατά 12, από τις αντίστοιχες του 2009.

Το περίεργο είναι πως οι αυτοκτονίες δεν φαίνεται να συνδέονται με το στρες του πολέμου, αφού οι μισοί από τους αυτόχειρες δεν συμμετείχαν καν σε θέατρα πολέμου. Οι λόγοι δεν είναι ούτε οικονομικοί, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία μόλις το 15% των εθνοφρουρών που έδωσαν τέλος στη ζωή τους ήταν άνεργοι. Η πιο πιθανή εξήγηση που δίνεται είναι «αισθηματικοί λόγοι», αλλά και πάλι κανένας δεν μπορεί να το αποδείξει. Όπως δήλωσε ο Chiarelli, «Όποιος γνωρίζει τον ένα και μοναδικό λόγο που ωθεί τους ανθρώπους στην αυτοκτονία, να έρθει να μας τον πει κι εμάς…».

Εν τω μεταξύ, παρά τις αυτοκτονίες, ο αμερικανικός στρατός συνεχίζει το «ειρηνευτικό» του έργο στο Αφγανιστάν. Πριν μερικές ημέρες μάλιστα, μια στρατιωτική μονάδα κυριολεκτικά εξαύλωσε ένα ολόκληρο αφγανικό χωριό στη περιοχή του Kandahar, όταν αυτό καταλήφτηκε από τους Ταλιμπάν.

Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς ποιο σκοπό εξυπηρέτησε η εξαφάνιση του χωριού, όταν η βασική δεδηλωμένη προτεραιότητα των αμερικανικών δυνάμεων είναι να «κερδίσουν τις καρδιές και τα μυαλά των ντόπιων».

Μάλλον όμως πρόκειται για αυξανόμενη αγανάκτηση από πλευράς του διάσημου στρατηγού David Petraeus, καθώς οι στόχοι των ΗΠΑ στη περιοχή δεν φαίνεται να εκπληρώνονται. Πολλοί περιμένουν τώρα ακόμη περισσότερη βία και από τις δυο αντιμαχόμενες πλευρές.

S.A.-Wired

ΣΧΟΛΙΑ

 1. neotera avatar
  neotera 21/01/2011 07:58:53

  Αυτο το εκλαμβανω προσωπικά, ως να το βάλατε προς ευχαρίστηση μας !

 2. Xrhstos Theocharis avatar
  Xrhstos Theocharis 21/01/2011 08:53:43

  Ένα πράγμα όπως το: "Ο Καραμανλής είναι κακός, να πεθάνουν όλοι οι Νουδίτες" εε; (Τι είμαστε τελικά, άνθρωποι ή ζώα;)

 3. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 21/01/2011 10:24:55

  Ζώα ! Γι αυτό φλιπάρουν κι αυτοκτονούν οι πιό ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ με τα Βιετνάμ, Αφγανιστάν, Ιράκ, ΓΑΜΑΠ κλπ.
  Οι ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ αμφιβάλουν και εξετάζουν μήπως ξέχασαν κάτι στο Αφγανιστάν οι αμερικάνοι, αλλά και οι σοβιετικοί και οι εγγλέζοι παλιότερα...

 4. Misha avatar
  Misha 21/01/2011 10:39:23

  H μάστιγα της κατάθλιψης είναι η αμοιβή για το αμερικάνικο όνειρο...
  Αν συνυπολογιστεί η υπογεννητικότητα και ο γκεϊσμός , τότε φαίνεται πως ο αυτιστικός δυτικός τρόπος υπάρχειν , πνέει τα λοίσθια, γεγονός ενθαρρυντικό για τις προοπτικές επιβίωσης του πλανήτη.

 5. Εν Πλώ avatar
  Εν Πλώ 21/01/2011 11:00:32

  Προτιμάς τους Ταλιμπάν εσύ;

 6. anonymous avatar
  anonymous 21/01/2011 13:51:11

  Ναι θα προσκυνάμε τον Αλλάχ. Δε θα παραλείψουμε.

 7. απλώστρα avatar
  απλώστρα 21/01/2011 14:05:24

  Όπως δήλωσε ο Chiarelli, «Όποιος γνωρίζει τον ένα και μοναδικό λόγο που ωθεί τους ανθρώπους στην αυτοκτονία, να έρθει να μας τον πει κι εμάς…».

  Η Ερινύα Τισιφόνη (ανθρωπομορφισμός της εκδίκησης φόνου).
  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8D%CE%B5%CF%82

 8. Xrhstos Theocharis avatar
  Xrhstos Theocharis 21/01/2011 17:15:08

  Όπως τα λες, και μετά θα επικρατήσει το ισλαμικό και το ασιατικό μοντέλο, οπότε οι προοπτικές επιβίωσης, που αναφέρεις, δεν περιλαμβάνουν εμένα κι εσένα...τουλάχιστον εγώ μπορεί και να τη σκαπουλάρω με την κινεζικής καταγωγής σύζυγο κι ας ζούμε στο αμέρικα...
  Για να επαναφέρω το θέμα στην αρχή του και το πρώτο σχόλιό μου, απλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι ανήκω στο ίδιο είδος με αυτούς που χαίρονται με τον ανθρώπινο πόνο κάποιων που έτυχε να γεννηθούν σε "λάθος εποχή" και "λάθος τόπο"...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.