#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/08/2011 08:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι μυστικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στην ΛιβύηΕδώ και έξι μήνες διαπράττονται συνεχή και εκτεταμένα εγκλήματα πολέμου στη Λιβύη, με το ΝΑΤΟ να είναι βουτηγμένο στο αίμα, και με ηθικούς αυτουργούς τους πολιτικούς  ηγέτες των χωρών μελών του.

Οι «δημοκρατικοί» αντάρτες καθοδηγούνται από παραστρατιωτικές ταξιαρχίες της Αλ Κάιντα, οι οποίες με τη σειρά τους επιβλέπονται από ειδικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Η «απελευθέρωση» της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε από πρώην μέλη της «Λιβυκής Ισλαμικής Πολεμικής Ομάδας» (Libya Islamic Fighting Group LIFG). Πρόκειται για μια περίπτωση αγαστής συνεργασίας μεταξύ ΝΑΤΟ και τζιχαντιστών. Αυτοί οι πρώην συνεργαζόμενοι με την Αλ Κάιντα μαχητές, αποτελούν τη σπονδυλική στήλη της λιβυκής «επανάστασης».

Οι ειδικές δυνάμεις που βρίσκονται στο έδαφος της Λιβύης, δεν τυγχάνουν δημοσιότητας. Η ταυτότητα τους παραμένει κρυφή. Χάνονται μέσα στο γενικότερο περιβάλλον, κρατώντας αυτόματα όπλα,  και κυκλοφορώντας με ημιφορτηγά. Καμιά φωτογραφία δεν τους ξεχωρίζει.

Αυτές οι ειδικές δυνάμεις αποτελούνται από μονάδες των αμερικανικών SEALS, των βρετανικών Special SAS, και των Γάλλων Λεγεωναρίων, που όλοι τους είναι μεταμφιεσμένοι σε πολίτες αντάρτες, και φημολογείται πως βρίσκονται πίσω από κάθε σημαντική επιχείρηση, όπως αυτή της επίθεσης εναντίον του κεντρικού αρχηγείου του Καντάφι Bab al-Aziziya, στο κέντρο της λιβυκής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με αναφορές, οι Βρετανοί SAS βρίσκονταν στην ανατολική Λιβύη πολύ πριν την έναρξη των Νατοϊκών αεροπορικών επιδρομών. Οι κομάντος συνεργάζονται στενά με το ΝΑΤΟ και συντονίζουν τις αεροπορικές επιθέσεις. Ειδικές, και άριστα εκπαιδευμένες ομάδες, γνωστές ως Smash, πραγματοποιούν επιχειρήσεις αναγνώρισης και συλλογής πληροφοριών σχετικά με τη κατάσταση των λιβυκών ενόπλων δυνάμεων.

Αυτές οι ομάδες, μαζί με τις υποστηριζόμενες από τη CIA ισλαμικές ταξιαρχίες, τις οποίες διοικούν «πρώην» τρομοκράτες της τζιχάντ, αποτελούν τον πυρήνα της μάχιμης δύναμης των αντικαθεστωτικών, και υποστηρίζονται από τις αεροπορίες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, που τώρα συμπεριλαμβάνουν και επιθέσεις με ελικόπτερα τύπου Apache.

Οι υπόλοιποι αντάρτες είναι κάποιοι ανεκπαίδευτοι τρελαμένοι ένοπλοι (πολλοί εκ των οποίων έφηβοι), που απλά εξυπηρετούν στη δημιουργία μιας εντυπωσιακής ατμόσφαιρας πανικού και τρόμου.

Αυτό που βλέπουμε στη πραγματικότητα, είναι μια προσεχτικά σχεδιασμένη μυστική στρατιωτική επιχείρηση, με απώτερο σκοπό τη κατάληψη ενός ανεξάρτητου κράτους.

Τα ΜΜΕ της Δύσης αποτελούν βασικό εργαλείο πολέμου. Τα Νατοϊκά εγκλήματα και οι θηριωδίες αποκρύπτονται. Η λαϊκή αντίσταση στην εισβολή του ΝΑΤΟ δεν αναφέρεται πουθενά. Αυτό που γίνεται είναι η υποσυνείδητη τροφοδότηση μιας ιστορίας «απελευθέρωσης» και «δημοκρατικών επαναστατών» στις ψυχές εκατομμυρίων ανθρώπων. Και ονομάζεται «Νατοϊκή συναίνεση».

Αυτή η «συναίνεση», που βασίζεται στην «ανθρωπιστική πολιτική» του ΝΑΤΟ δεν αμφισβητείται. Οι βομβαρδισμοί αμάχων, και ο ρόλος των ενόπλων ομάδων που τους τρομοκρατούν, είτε δεν αναφέρεται, είτε περιθωριοποιείται. Η δολοφονία της αλήθειας είναι βασικό συστατικό της στρατιωτικής πολιτικής ατζέντας.

Η πραγματικότητα αναποδογυρίζεται. Το ψέμα γίνεται αλήθεια. Πρόκειται για ένα δόγμα, μπροστά στη δράση του  οποίου, η ισπανική Ιερά Εξέταση φαντάζει  αθώα.

Η εγκληματική εισβολή και κατοχή της Λιβύης δεν αναφέρεται πουθενά. Οι ζωές των ανεξάρτητων δημοσιογράφων στη Τρίπολη, που προσπαθούν να αναμεταδώσουν τη πραγματικότητα, απειλούνται. Οι λέξεις κλειδιά που κυριαρχούν στα ρεπορτάζ είναι «απελευθέρωση» και «επανάσταση».

Πρόκειται όμως για απελευθέρωση ή για εισβολή;

Καμουφλάροντας επιτήδεια τη φύση της στρατιωτικής επέμβασης, και τις Νατοϊκές θηριωδίες, τα ΜΜΕ της Δύσης έχουν καταφέρει να προσφέρουν επίφαση νομιμότητας και διεθνή αναγνώριση στο Μεταβατικό Συμβούλιο των αντικαθεστωτικών. Και αυτό δεν θα ήταν καθόλου εφικτό χωρίς τη συμβολή των ΜΜΕ.

 

Του Michel Chossudovsky

Global Research

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=26255

Απόδοση: S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 30/08/2011 09:26:46

  Εύγε στον Strange Attractor και το Antinews για την δημοσίευση αυτού του άρθρου. Αποτελεί μια από τις ελάχιστες οάσεις ουσιαστικής πληροφόρησης σχετικά με αυτά που συμβαίνουν στην Λιβύη μέσα στην έρημο της παραπληροφόρησης των ελλαδικών μαζικών μέσων.

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ Μποτίλια στο Πέλαγος 30/08/2011 11:37:16

   Φίλε Μποτίλια,

   ο Μισέλ είναι σταθερή αναφορά από τον πόλεμο εναντίον της Γιουγκοσλαβίας (1999) και μετά, αντινεοταξικής πρακτικής και αναλύσεων. Η διαιδικτυακή του παρουσία είναι πλέον εξαιρετική (σεσύγκριση με την ταπεινή του ιστοσελίδα τότε) και οι αναλύσεις τους 'ισια στον στόχο. Πολύ σωστά επισημαίνεις επίσης τον ρόλο του Αντινιούς και του ακούραστου ΠΕ στην μεταφορά ειδήσεων για την ενημέρωση και τον προβληματισμό.

 2. Ignoramus avatar
  Ignoramus 30/08/2011 09:32:18

  συμφωνω απολυτα με τον μποτιλια στο πέλαγος. Μπράβο στους συντελεστές του αντινιους.

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 30/08/2011 12:08:55

  Eύγε.
  Αυτή είναι η αλήθεια για την "απελευθέρωση" της Λιβύης.
  Διάβασα ότι σχέδια επί χάρτου για ανατροπή του Καντάφι είχε η Σία 30 χρόνια στα ερμάρια.

  Τα ίδια γίνανε και στο Κόσοβο και στη Βοσνία.

  Επίσης μια διμοιρία που έδρασε στο Σύνταγμα είχε πολύ διαφορετική κινηση και αποχώρηση από το χώρο - αυτή που το αιματοκύλισε- δεν πρέπει να ήταν όλοι Ελληνες αυτοί, συνεννοούνταν με ανεπαίσθητες κινήσεις των χεριών, σχεδόν αόρατοι προέκυπταν από το πουθενά και άρπαζαν τον κόσμο.

  Ο Πούτιν δήλωσε στο RT: "με ποιο δικαίωμα το Νάτο κυνηγάει τον Καντάφι να τον σκοτώσει;"
  Είτε είναι επειδή όταν ανοίξεις λογαριασμούς με αυτούς (ανατίναξη αεροσκάφους κτλ.) δεν κλείνουν ποτέ, είτε γιατί θέλουν ανδρείκελα να βάλουν επάνω (αυτός ΔΕΝ είναι ανδρείκελο), είτε γιατί έκανε το λάθος και μίλησε για αφρικανικό νόμισμα συνδεδεμένο με τον κανόνα του χρυσού (και το Σαντάμ τοτε ξεκίνησαν να τον ρίξουν, όταν δήλωσε ότι σκοπεύει να αποσυνδέσει τις συναλλαγές πετρελαίου από το δολάριο και να τις πραγματοποιεί μονο με το ευρώ).

  Και να σημειώσουμε και το εξής: Το Ιράν εδώ και δύο μήνες περίπου κάνει πετρελαϊκές συναλλαγές μόνο με ευρώ!

  Δεν είναι θέμα πόσο δικτάτορας είναι ή όχι ο Καντάφι και τι μεθόδους μετερχόταν, διότι δεν θα βρεις και πολλούς "φυσιολογικούς" ανθρώπους σε αυτή την κάστα...

  Νενέκος όμως για τους Λίβυους ΔΕΝ ήταν.
  Και για την ευρύτερη περιοχή του ήθελε αυτό που θεωρούσε συμφέρον της.
  Είχε και τους πόρους να το πράξει.

  Αν τον άφηναν να επεκτείνει το Μεγάλο Αρδευτικό Έργο -το πρώτο που φρόντισαν να καταστρέψουν μετά τις ανατινάξεις πετρελαϊκών εγκαταστάσεων- και την Αφρικανική Νομισματική Ένωση θα δημιουργείτο ένας ισχυρός πόλος -πολυπολικότητα- και θα αποφορτιζόταν και η Ευρώπη από το άγος της λαθρομετανάστευσης, διότι η Αφρική θα άρχισε να αναπτύσσεται σιγά σιγά.

  Για την Ελλάδα έχει και άλλη μία σημαντική αρνητική συνέπεια.
  Η Γερμανία, η οποία είχε δουλέψει την προεργασία για το Desertec σε όλη τη Β. Αφρική, αρνήθηκε να επέμβει και μένει με τα σχέδια, αφού ολόκληρη η ΜΕΝΑ φλέγεται υποδορίως, το ΝΑΤΟ τα έκανε ίσιωμα στη Λιβύη και τώρα ο Σόιμπλε απαιτεί από εμάς τουλάχιστον 200.000 τ.μ. για να βάλει τα καθρεφτάκια του.

  200.000 στρέμματα για τα γεωγραφικά τοπογραφικά δεδομένα της Ελλάδας είναι πάρα πολλά, καθόσον η ηλιακή ενέργεια απαιτεί συγκεντρωμένη την παραγωγή του ρεύματος και όχι διασπαρμένη (για λόγους κατασκευαστικού κόστους, ακριβών γραμμών μεταφοράς, μείωση των πολλών διάσπαρτων εγκαταστάσεων κλπ).

 4. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΘΑΛΑΣΙΝΟΣ avatar
  ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΘΑΛΑΣΙΝΟΣ 30/08/2011 12:43:07

  Μπράβο η αλήθεια για την “απελευθέρωση” της Λιβύης.Eύγε στους συντελεστές του Antinews

 5. M.Γ avatar
  M.Γ 30/08/2011 17:15:51

  Θα προσθεσω κι' εγω τα συγχαρητηρια μου στο antinews.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.