#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/05/2013 15:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι κίνδυνοι του βρετανικού ισλαμικού underground

[caption id="attachment_217225" align="alignnone" width="600" caption="Φωτο: Nationalturk.com"][/caption]

Από που προήλθε  το μίσος που οδήγησε στη δολοφονία ενός στρατιώτη στο Γούλγουιτς; Ο ριζοσπαστικός ιεροκήρυκας του μίσους Anjem Choudary ήξερε έναν από τους δολοφόνους και λέει ότι είναι υπερήφανος που άσκησε «μεγάλη επιρροή» στη ζωή του. Η επίθεση δείχνει πόσο δύσκολο είναι να αποφευχθεί η ισλαμική βία στη Βρετανία, σχολιάζει ο Christoph Scheuermann.

Ο Anjem Choudary αρπάζει ένα κουτάκι Red Bull πριν μιλήσει για τον άνθρωπο με τα αιματοβαμμένα χέρια και τον μπαλτά - έναν άνθρωπο ο οποίος είναι γνωστός του. Ο  Choudary δεν αποκαλεί αυτό που συνέβη στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα δολοφονία, αλλά μάλλον «η επιχείρηση της Τετάρτης».

Φορώντας μια σκούρα ρόμπα και με μια γενειάδα που φτάνει στο στήθος του, ο Choudary κάθεται σε ένα τραπέζι σε ένα καφέ, στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης. Ο Τύπος, γενικά, τον απεικονίζει ως έμπορο μίσους. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ίδρυσε την απαγορευμένη πλέον ισλαμική οργάνωση al-Muhajiroun, στην οποία ο Michael Adebolajo αργότερα συμμετείχε - ο άνθρωπος με τον μπαλτά που αποκεφάλισε έναν Βρετανό στρατιώτη σε θάνατο τόσο βάναυσα, και δημοσίως , προκαλώντας σοκ σε μια ολόκληρη χώρα.

Ο Choudary και ο Adebolajo γνωρίζονταν καλά. Μεταξύ 2005 και 2011, ο Adebolajo συμμετείχε συχνά σε διαδηλώσεις που οργάνωνε ο Choudary. Συνήθως διαμαρτύρονταν για τους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, τη «σταυροφορία των απίστων» εναντίον των μουσουλμάνων, όπως την ονόμασαν. Σε βίντεο το οποίο τραβήχτηκε από το BBC το 2007, ο Choudary και ο Adebolajo φαίνονται μαζί σε μια διαμαρτυρία μπροστά από έναν αστυνομικό σταθμό του Λονδίνου. Ο Choudary φωνάζει από ένα μεγάφωνο. Ο Adebolajo είναι ντυμένος με μια λευκή ρόμπα και έχει μια σοβαρή έκφραση στο πρόσωπό του.

Σε μια περίοδο πέντε ετών, οι δύο άνδρες συναντιόντουσαν τακτικά και ο Adebolajo άκουγε τα κηρύγματα του Choudary. Ήταν «ένα ευχάριστο, ήσυχο παιδί», όταν τον πρωτογνώρισα, λέει ο Choudary, ο οποίος προσθέτει ότι έμεινε έκπληκτος όταν τον ξαναείδε στην τηλεόραση την περασμένη Τετάρτη.

Στις τηλεοπτικές εικόνες, ο πάλαι ποτέ ευχάριστος και ήσυχος 28χρονος Michael Adebolajo, μαζί με τον 22χρονο φίλο του Michael Adebowale, στέκεται σε ένα δρόμο στη νοτιοανατολική συνοικία του Λονδίνου Γούλγουιτς ένα μελαγχολικό απόγευμα Τετάρτης, κρατώντας έναν μπαλτά και ένα μαχαίρι κουζίνας. Τα χέρια του είναι καλυμμένα με αίμα. Οι περαστικοί στέκονται κοντά και καταγράφουν τη σκηνή με τα κινητά τους τηλέφωνα. Στο δρόμο πίσω του βρίσκεται το άψυχο σώμα του 25χρονου στρατιώτη Lee Rigby, ενός φαντάρου και τυμπανιστή που εκτελούσε τελετουργικά καθήκοντα φρουράς στο Μπάκιγχαμ. «Ο μόνος λόγος που το κάναμε αυτό είναι γιατί οι μουσουλμάνοι πεθαίνουν κάθε μέρα», φωνάζει ο Adebolajo στην κάμερα, προσθέτοντας: «Ο Βρετανός στρατιώτης είναι για το οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος».


Τυπικά βρετανικά ονόματα


Λίγα λεπτά αργότερα, όταν το πρώτο αυτοκίνητο της αστυνομίας έφτασαν στη σκηνή της δολοφονίας, οι δύο επιτιθέμενοι έσπευσαν προς το όχημα. Η αστυνομία έριξε οκτώ πυροβολισμούς. Ο Adebolajo και ο Adebowale βρίσκονται τραυματισμένοι από πυροβολισμούς σε διαφορετικά νοσοκομεία. Η κατάστασή τους φέρεται να είναι σταθερή.

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες και η αστυνομία έχουν ξεκινήσει μια εντατική έρευνα για την επίθεση. Είναι αποφασισμένη να ανακαλύψουν αν ήταν μια επαγγελματικά σχεδιασμένη ή μια αυθόρμητη πράξη. Αν οι δύο άνδρες είναι μέλη ενός τρομοκρατικού δικτύου ή αν ενήργησαν αυτόνομα. Πώς έγινε η ριζοσπαστικοποίησή τους και από ποιον.

Η άγρια ​​δολοφονία θέτει τα ίδια ερωτήματα που τέθηκαν από τους δύο βομβιστές που επιτέθηκαν στο Μαραθώνιο της Βοστώνης στις 15 Απριλίου: Πώς μπορεί δύο νέοι άνδρες που μεγάλωσαν στη Βρετανία να αισθάνονται τέτοιο μίσος;

Η ζωή του Adebolajo δεν φαινόταν ότι θα οδηγήσει σε αυτή τη δολοφονία. Η οικογένειά του προέρχεται από τη Νιγηρία. Ο πατέρας του Adebolajo δουλεύει ως νοσηλευτής ψυχικής υγείας. Η μητέρα του είναι νοικοκυρά. Και οι δύο γονείς είναι ευσεβείς χριστιανοί. Ο γιος έχει βρετανικό διαβατήριο και οι περισσότερες επαφές του στο Facebook έχουν τυπικά βρετανικά ονόματα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Γκρήνουιτς, όπου γνώρισε τον Adebowale, του οποίου η οικογένεια προέρχεται επίσης από τη Νιγηρία και ο οποίος έχει επίσης βρετανικό διαβατήριο. Και οι δύο άνδρες προσηλυτίστηκαν στο Ισλάμ.

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες ψάχνουν σπίτια σε όλη τη χώρα, εξασφαλίζουν στοιχεία και ανακρίνουν φίλους και συγγενείς των δύο δολοφόνων. Ταυτόχρονα, όμως, ένας αριθμός σφαλμάτων και ελλείψεων έχουν έρθει στο φως. Η εγχώρια υπηρεσία πληροφοριών της Βρετανίας, ΜΙ5, γνώριζε προφανώς εδώ και χρόνια ότι ο Adebolajo και ο φερόμενος ως συνεργός του είναι ριζοσπάστες ισλαμιστές. Το 2010, ένας από τους δύο άνδρες ήθελε ακόμη και να ταξιδέψει στη Σομαλία, πιθανόν για να ενταχθεί στην ισλαμιστική οργάνωση αλ Σαμπάαμπ, και μάλιστα συνελήφθη από τις αρχές της Κένυας. Οι βρετανικές αρχές είχαν προφανώς επίγνωση του περιστατικού, αλλά προφανώς δεν θεωρούν ότι οι δύο άνδρες αποτελούσαν μια σοβαρή απειλή.

Ένας άνδρας με ένα μπαλτά: Είναι μια εικόνα που οι Βρετανοί δεν είναι πιθανό να ξεχάσουν σύντομα. Η επίθεση γρήγορα και σοκαριστικά έφερε στο προσκήνιο την απειλή που οι βίαιοι ισλαμιστές εξακολουθούν να θέτουν στη χώρα. Από τις βομβιστικές επιθέσεις στο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών του Λονδίνου το καλοκαίρι του 2005, η αστυνομία συλλαμβάνει τακτικά ύποπτους για τρομοκρατία. Αλλά η δολοφονία στο Γούλγουιτς αποκαλύπτει ότι όλες οι προσπάθειες επιτήρησης είναι μάταιες, όταν δύο νεαροί άνδρες αποφασίσουν ένα βάρβαρο σχέδιο.

 

«Μια μεγάλη επιρροή»

Όταν κάποιος μιλά με ανθρώπους που γνώριζαν τον Adebolajo, γίνεται σαφές το πόσο εκπληκτικά ανοιχτός ήταν με τις ριζοσπαστικές απόψεις του. Ο Choudary, ιδρυτής της Al-Muhajiroun, λέει ότι είδε τον Adebolajo περίπου πριν από δύο χρόνια. Εκείνη την εποχή, ο Adebolajo ήδη αυτοαποκαλούταν μουτζαχεντίν, ή πολεμιστής, και φορούσε μακριές, ανοιχτόχρωμες ρόμπες. Άρχισε να μαθαίνει το Κοράνι. Ο Choudary λέει ότι είχε «μια μεγάλη επιρροή» στη ζωή του - και φαίνεται να είναι υπερήφανος για το γεγονός αυτό.
Περίπου το 2003, λίγο μετά την μετατροπή από τον Χριστιανισμό στο Ισλάμ, ο Adebolajo προσχώρησε στην Al-Muhajiroun. Ο αρχηγός της ομάδας ήταν ένας Σύριος μετανάστης που ονομάζεται Omar Bakri Mohammed, ένας ριζοσπάστης ισλαμιστής κληρικός που προτρέπει τους οπαδούς του να πολεμήσουν στην τζιχάντ και προς το παρόν έχει απαγορευθεί η επιστροφή του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2006, από την εξορία του στη Βηρυτό, φέρεται να ζήτησε βίαιη αντίσταση ενάντια στον «εχθρό», ο οποίος, κατά την άποψή του, είναι κυρίως οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί. «Όταν τους συναντάτε, σφάξτε τους», φέρεται να είπε, καταλήγοντας: «Χρησιμοποιήστε σπαθί και πάρτε το κεφάλι του εχθρού». Ακούγονται σαν οδηγίες για τη δολοφονία στο Γούλγουιτς.

Δεν είναι άξιο απορίας που ο Bakri αποκάλεσε τον Adebolajo «θαρραλέο» λίγο μετά την επίθεση την περασμένη εβδομάδα και επέμεινε ότι οι ενέργειές του θα μπορούσαν να συμβιβαστούν με την ισλαμική πίστη, γιατί «δεν είχε επιτεθεί σε αμάχους, αλλά σε έναν στρατιώτη». Ο Adebolajo του έκανε ερωτήσεις θρησκευτικού περιεχομένου στο Λονδίνο, λέει ο Bakri, προσθέτοντας ότι «ήταν περίεργος». Αλλά παραδέχεται ότι δεν ξέρει αν επηρέασε τον νεαρό άνδρα.

Ο Choudary υποστηρίζει ότι ήταν το δεξί χέρι του Bakri. Δουλεύοντας μαζί, λέει, είχαν σκοπό να συσπειρώσουν την μουσουλμανική νεολαία σε όλη τη χώρα ενάντια στην πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης και να τη βγάλουν στους δρόμους. Όταν τον ρωτούν πώς θέλει να αλλάξει το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Choudary χαμογελάει ελαφρά. Έχει πολλές φορές εκφράσει δημοσίως τις απόψεις του, ακόμη και στην τηλεόραση. Επιμένει ότι θέλει να θεσπίσει το νόμο της Σαρία σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς και την απαγόρευση του αλκοόλ και των τυχερών παιχνιδιών. Και, φυσικά, να καταργήσει τη μοναρχία. Θέλει να μετατρέψει τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σε τζαμί. Ο Choudary βλέπει την τζιχάντ ως μέσο για την υπεράσπιση του Ισλάμ. Έχει επαινέσει τους τρομοκράτες της 11/9 και αρνείται να καταδικάσει τους βομβιστές του Λονδίνου από το 2005.

 

«Θα γίνει πόλεμος»

Όταν σκοτώθηκε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο Choudary πραγματοποίησε μια επιμνημόσυνη δέηση μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο. Σήμερα, οργανώνει διαδηλώσεις και πορείες διαμαρτυρίας για την υποστήριξη της αντίστασης στη Συρία και κατά του Γκουαντάναμο. Πριν από την επίθεση στο Γούλγουιτς, έγραψε στο Twitter ότι οι πρόσφατοι  ανεμοστρόβιλοι στις ΗΠΑ ήταν η απάντηση του Θεού στην καταπίεση των μουσουλμάνων.

Ένας φίλος του Choudary έρχεται στο τραπέζι. Αποκαλεί τον εαυτό του Μωάμεθ και φοράει επίσης μια μαύρη ρόμπα. Είναι σε εξαιρετική διάθεση. «Ολόκληρη η χώρα φοβάται τώρα», λέει με χαρά. Ο Μωάμεθ λέει ότι έτυχε να συναντήσει τον Adebolajo πριν από λίγες εβδομάδες, «αλλά δεν είχε προσέξει κάτι ιδιαίτερο». Το αν το σύνολο της χώρας πράγματι φοβάται, είναι συζητήσιμο. Τα συναισθήματα, όμως, σίγουρα έχουν αναδευτεί. Την περασμένη Τετάρτη το βράδυ, τουλάχιστον 60 μασκοφόροι ακροδεξιοί της English Defense League (EDL) συγκεντρώθηκαν μπροστά από μια παμπ στο Γούλγουιτς. Αυτή η επιθετική και εξαιρετικά βίαιη ομάδα, που ιδρύθηκε το 2009, διοργανώνει τακτικά πορείες διαμαρτυρίας κατά του εικαζόμενου εξισλαμισμού του Ηνωμένου Βασιλείου – και οι ισλαμιστές έχουν αρχίσει να υπερασπίζονται τους εαυτούς τους. Η δολοφονία έχει αυξήσει τον κίνδυνο κλιμάκωσης.

Μόλις στα τέλη Απριλίου, έξι άνδρες από το Μπέρμιγχαμ ομολόγησαν ότι σχεδίαζαν  μια επίθεση στην English Defense League. Το περασμένο καλοκαίρι, οι άνδρες πακετάρισαν  δύο καραμπίνες, μαχαίρια και έναν σπιτικό εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα όχημα και οδήγησαν σε μια διαμαρτυρία των δεξιών ριζοσπαστικών. Πήραν μαζί τους μια επιστολή που απευθυνόταν στη βασίλισσα και τον πρωθυπουργό, αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Έγραφε: «Σήμερα είναι μια μέρα εκδίκησης». Ήταν καθαρά τυχαίο το γεγονός ότι η αστυνομία πρόσεξε τους άνδρες και ήταν σε θέση να τους σταματήσει έγκαιρα.

Ο Choudary έφυγε από το καφέ, αλλά ο Μωάμεθ συνεχίζει να μιλά. Παρατηρεί την English Defense League για κάποιο χρονικό διάστημα, λέει. Εάν, στον απόηχο της δολοφονίας, οι ακροδεξιοί προσπαθήσουν τώρα να ξεκινήσουν μια επίθεση εναντίον των μουσουλμάνων, επιμένει ότι οι άνθρωποί του θα έχουν την κατάλληλη απάντηση: «Τότε θα υπάρξει πόλεμος στη χώρα αυτή».

spiegel.de

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος avatar
  Γιώργος 28/05/2013 16:34:19

  Οι συμπαθητικοί της φωτογραφίας με ποιανού το μέρος είναι στον "εμφύλιο" στην Συρία. Μαντέψτε...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Γιώργος 28/05/2013 17:24:23

   Γιατί δεν ρωτάς κάτι άλλο που μας αφορά πιο άμεσα;
   Σε τυχόν προβοκατόρικο ξεσηκωμό των "συμπαθητικών της φωτογραφίας" στην Ελλάδα, οι ελληνόφωνοι της Αριστεράς με ποιανών το μέρος θα είναι;

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ ΒΙΣ 28/05/2013 18:47:54

    Στην αρχή με αυτούς. Στην συνέχεια εκτός χώρας γιατί θα τους κυνηγάνε οι συμπαθητικοί της φωτογραφίας επειδή είναι άπιστοι :)

    • Μικρασιάτης avatar
     Μικρασιάτης @ Γιώργος 28/05/2013 23:06:22

     καλό...

 2. Κρης avatar
  Κρης 28/05/2013 17:16:27

  Eνας Έλληνας μουλάς από το Χάκνεϋ ανάμεσα στους πνευματικούς ηγέτες των εξτρεμιστών ισλαμιστών στη Μ.Βρετανία.
  Πρόκειται για τον Hamza Andreas Tzortzis [Ανδρέας Τζώρτζη―πατέρας Έλληνας, μητέρα Ελληνοκύπρια
  h--p://www.sigmalive.com/news/local/47593
  h--p://www.hamzatzortzis.com/

 3. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 28/05/2013 17:23:03

  "Σαρία για το ΗΒ". Κανονικά πρέπει να τους μπουζουριάσουν για παρότρυνση για συνταγματική εκτροπή.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ MAYRO XABIARI 28/05/2013 17:29:28

   Επειδή είσαι φιλελεύθερος, θα στο πω ολίγον προβοκατόρικα: Με την κοινωνία που εσείς οι φιλελεύθεροι θέλετε, θα συλλαμβάνουν μόνο ανθρώπους που από το φατσομπουκ έβρισαν τους μουσουλμάνους. Αυτό που συνέβη στην Αγγλία προχτές.
   Εχεις έναν εχθρό που σε πετροβολά μέσα στο σπίτι σου και εσύ του πετάς λουκουμόσκονη για άμυνα...
   Οποιαδήποτε χώρα του κόσμου στο παρελθόν, στις έκτακτες συνθήκες υιοθετούσε έκτακτα μέτρα, πες τα "ιδιώνυμα" ή όπως θες, και κυρίως προστάτευε τους γηγενείς, τους υπηκόους της. Εδώ οι γηγενείς είμαστε υπό διωγμόν λόγω δικτατορίας της "πολιτικής ορθότητας". Είμαστε μία κοινωνία ευνουχισμένη. Με τη συνενοχή ΚΑΙ των φιλελεύθερων και διάφορων ελευθεριακών, για να μην τα ρίχνουμε όλα στους αριστερούς.

 4. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 28/05/2013 18:04:21

  Μερικές φορές μου έρχεται να γράψω ένα βιβλίο για το ισλάμ με τίτλο "θρησκεία μίσους και βλακείας", αλλά θα έχω π΄ροβλημα με όλους τους φανατικούς μετά...

  Άλλες φορές μου έρχεται να γίνω μουσουλμάνος ο ίδιος. Είναι μία θρησκεία που ίσως μου ταιριάζει αφού δεν πιστεύω ότι πρέπει να γυρίσω και το άλλο μάγουλο αν κάποιος με ραπίσει στο ένα...

  Αυτό που λέω είναι ότι οι ισλαμιστές εχουν καταλάβει ότι η άλλη πλευρά είναι αδύναμη, πολύ δημοκρατική, πολύ ανθρωπιστική και το εκμεταλλεύονται. Καλά κάνουν.

  Στις δικές τους χώρες ισχύουν οι δικές τους πολιτισμικές - θρησκευτικές αρχές έστω κι αν καταπιέζουν όλους τους άλλους. Όταν αυτοί οι πεινασμένοι αραπάδες βγουν έξω απο την χώρα τους όμως εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις ελευθερίες που τους δίνει η δύση και το ξεπληρώνουν με ..... ευγνωμοσύνη.

  Ξυπνάτε.

 5. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 28/05/2013 18:49:44

  SARIAH FOR THE UK. χαχαχαχα....!!!! Λοιπον, να σας πω την αμαρτια μου, εχουν τοσο πολυ ξεφυγει σεξουαλικα οι Αγγλιδες, ωστε λιγο απο ''Σαρια'' δεν θα εκανε και κακο, ισως μαζευε λιγο τη κατασταση. Δεν πειραζει, ετσι τα Αγγλακια αφου το παιζουν υπερανω και εγλειφαν τους Ισλαμιστες, τωρα να δουν και λιγο τι εστι βερικοκο.... μια χαρα θα περασουν!

 6. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 28/05/2013 19:23:54

  Τότε έχω και γω το δικαίωμα να γίνω λίγο προβοκάτορας με το να πω ότι δεν έχετε ιδέα τι εστί φιλελεύθερος... Και εξακολουθείτε να μπερδεύετε τις έννοιες στο μυαλό σας, σας είναι αδύνατο να καταλάβετε ότι κάποιος μπορεί να είναι φανατικά υπέρ της νομιμότητας χωρίς να είναι λάτρης φασιστικών πρακτικών και να είναι κάθετα αντίθετος τις πρακτικές που οδηγούν στην καταστροφή της χώρας από την ασυδοσία της λαθρομετανάστευσης, χωρίς να είναι ρατσιστής...

  • Φοιτητης avatar
   Φοιτητης @ MAYRO XABIARI 28/05/2013 19:59:46

   Μα, ο φιλελευθερός απλά δεν θέλει την παράνομη μετανάστευση. Θέλει, όμως, τη νόμιμη μετανάστευση, όσο όγκο και να έχει. Θέλει ανοικτά σύνορα, οικονομικά και ανθρώπινα. Δεν θέλει ποσοστώσεις που θα βγαίνουν μετά από έρευνα της αγοράς εργασίας. Γιατί αν μια χώρα με πολύ αυστηρό μεταναστευτικό και άκαμπτη αγορά εργασίας έχει 3-5% ανεργία πως θα γίνουν οι "απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας για την μείωση της ανεργίας, την τόνωση της απασχόλησης και την διατήρηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στον παγκοσμιοποιημένο καταμερισμό εργασίας"; Απλά δεν θα γίνουν "διαρθρωτικές".

   Και μην μου πείτε ότι δεν αρέσει στους φιλελευθερούς να εφαρμόζουν την ιδεολογία τους (who doesn't?). Εντάξει, μετά το σκάσιμο της φούσκας, οι φιλελευθεροί απαρνήθηκαν την ιδεολογία τους προσωρινά επειδή κοίταξαν το δάσος και όχι το δέντρο. Με την πτώχευση των περισσότερων Αμερικάνικων τραπεζών (και μετά όλων των υπολοίπων στη Δύση), σε συνδυασμό με το νομισματικό σύστημα που υπάρχει, θα γινόμασταν σε λίγες ώρες αχρήματη κοινωνία (σοσιαλιστικό πρότυπο). Θα κινδύνευε ο φιλελευθερός παγκοσμιοποιημένος καπιταλισμός και κάτι μαρξιστές, κάτι υπερσυντηρητικοί παλαιοκαπιταλιστές θα κούναγαν σημαιάκια told you so και θα κυριαρχούσαν πολιτικά. Θα γυρνάγαμε σε σιδηρούν παραπετάσματα. Εν τέλει, οι φιλελευθεροί θα εξαφανίζονταν από τον πολιτικό χάρτη για πάντα. Τουλάχιστον με την κωλοτούμπα μπορεί στα μάτια πολλών να έσβησαν αλλά τουλάχιστον υπάρχουν... ακόμη.

   • MAYRO XABIARI avatar
    MAYRO XABIARI @ Φοιτητης 29/05/2013 12:19:02

    Θεωρητικά μιλώντας, οι φιλελεύθεροι είναι διχασμένοι σε αυτό το θέμα. Ο φιλελεύθερος από τη μία απεχθάνεται τους περιορισμούς των συνόρων και στη διακίνηση ανθρώπων και κεφαλαίων, από την άλλη όμως για τον φιλελεύθερο το δικαίωμα της ιδιοκτησίας είναι ιερό και στην έννοια "ιδιοκτησία" περιλαμβάνεται όχι μόνο η ατομική αλλά και η "κοινή" μιας χώρας, η υποδομή της και το συλλογικό κεφάλαιο που οι παλιότερες γενιές κληροδότησαν στις νεότερες, με τις τελευταίες να έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν αν την υποδομή αυτή θα την μοιραστούν με τον ξένο που θα μεταναστεύσει εκεί.
    Τα θεωρητικά όμως λίγο με ενδιαφέρουν, ποτέ δε θα άφηνα να υπαγορεύσουν την άποψή μου οι επιταγές μια ιδεολογίας. Κατά τη γνώμη μου, η νόμιμη μετανάστευση είναι επιθυμητή στο βαθμό που μια χώρα την ελέγχει και την καθορίζει αυστηρά, με το νου στη διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων και την συγκράτηση των ορίων ηλικίας (και με την προϋπόθεση της επιβολής της νομιμότητας) και η ανεκτικότητα υπό την αίρεση του σεβασμού του τοπικού πολιτισμού. Ο ρατσισμός φυσικά δεν έχει θέση πουθενά.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ MAYRO XABIARI 28/05/2013 20:29:46

   Εξακολουθώ να αδυνατώ πάντως πώς μπορεί η ¨πολιτική ορθότητα" της Δύσης να αντιμετωπίσει το Ισλάμ και γιατί αυτή η "ορθότητα" στρέφεται μόνο κατά των γηγενών και, από τις θρησκείες, μόνο κατά των χριστιανών.
   Δεν είμαι φασίστας, ούτε ρατσιστής. Θεωρώ όμως το ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο, τουλάχιστον με τον τρόπο που εφαρμόζεται, ως εν δυνάμει και ενεργεία καταστροφικό για τους λαούς της Ευρώπης.

   • MAYRO XABIARI avatar
    MAYRO XABIARI @ ΒΙΣ 29/05/2013 12:08:44

    Δεν πάσχει το νομικό πλαίσιο πιστεύω αλλά εφαρμογή του.

 7. Φοιτητης avatar
  Φοιτητης 28/05/2013 20:01:36

  Με ιδιαίτερη λύπη βλέπω την Αγγλία να μην είναι αμείλικτη στο μεταναστευτικό εδώ και χρόνια. Είναι κρίμα από μια χώρα που έστω και αργά κατάλαβε τον γερμανικό δούρειο ίππο (ΕΕ) και προσπαθεί να γλυτώσει, να μην έχει κάνει ό,τι χρειάζεται το μέτωπο της μετανάστευσης.

 8. αργατεία avatar
  αργατεία 28/05/2013 22:53:04

  αν συμφωνούμε ότι διεθνή ισλαμικά δίκτυα εν μέρη καθοδηγούνται από βρετανικές και αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών για να κάνουν παιχνίδι όπως επιθυμούν σε διάφορες χώρες να τις αποσταθεροποιούν, να χτυπούν μη επιθυμητά καθεστώτα και να επεβαίνουν, φανταστείτε τι περιμένει την Ελλάδα....τώρα εξηγείται η πρεμούρα των Βρετανών να γίνει τζαμί/α στην Αθήνα.....τι κάνει νιάου νιάου....

 9. rally monkey avatar
  rally monkey 29/05/2013 00:05:17

  uk : channel4 ειδησεις .. εχει μιση ώρα αφιερωμα εν μέσω κεντρικου δελτίου στο ποσο ασχημα περνανε οι μεταναστες στην Ελλάδα.. η ΧΑ, η 'κακή' αστυνομία που κυνηγαει τους 'κακομοιρους μεταναστες' (το ο'τι ειναι λάθρο κουβέντα..), και κερασάκι η Λιάνα με φόντο τη Βουλή να ξεσπαθώνει εναντίων των 'τεράτων' του φασισμού .. α! και μέλος των 'Μπλακ Πανθερς' (..?! εστιαζε στο εν Ελλάδι αφρικανικό μπλοκ) να μας απειλει ο'τι δεν μας περναει απο το μυαλό..(!)τι έχει να γίνει αν ξεσπάσει' αυτη η κατασταση..και αν τολμησει κανεις να τους πειράξει..

  με το που κλεινει η Λιάνα .. καλεσμένος στο στουντιο.. εκπροσωπος των εκεί μουσουλμάνων.. (σακακι, υφάκι, γυαλάκι ολιγον σοφιστικέ .. όχι σαν αυτους στη φωτό..) για να αναδειξει τον μεγιστο θεμα των ημερών μας, την.. ισλαμοφοβία φυσικά ..

  η ουσία ειναι οτι ολα αυτά τα 'λουλουδια' μαζι και οι Ρεπουσ*ηδες οι δικοί μας .. δεν ειναι αυτοφυή.. καποιοι τα φυτεψαν προσεκτικα, τα ποτίζουν και τα φροντίζουν επιμελώς ..και δεν πρεπει να ειναι επειδη τους αρέσει το gardening ..

 10. αργατεία avatar
  αργατεία 29/05/2013 01:43:48

  με αυτό τον τρόπο φανατίζουν τους μουσουλμάνους εναντίον της Ελλάδας για να καλύψουν τα δικά τους οι βρετανομαφιόζοι....και όχι μόνο...αυτοί μας τα έπρηξαν για το τζαμί στην αθήνα, παριστάνουν και τους δήθεν προστάτες των μουσουλμάνων μεταναστών και τους Έλληνες σαν κακούς ρατσιστές, τι παλούκι θέλουν τα αγγλοσαξωνικά μουλάρια σε αυτό το θέμα....

 11. Enjoy Capitalism avatar
  Enjoy Capitalism 29/05/2013 14:39:47

  Τα είχε πεί ο Enoch Powell , στον μνημειώδη λόγο του "Πόταμοί αίματος"
  http://en.wikipedia.org/wiki/Rivers_of_Blood_speech
  ...αλλά κάποιοι "ντιντίδες" κοιτούσαν τον μεσαίο χώρο και ευχαριστούσαν τους (λαθρο)μετανάστες που επέλεξαν Ελλάδα!
  Τώρα ...brace for impact μάγκες.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.