#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/08/2011 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι βάρβαροι είναι ήδη εντός των (βρετανικών ) τειχώνΕδώ και καιρό, οι νέοι της Βρετανίας έχουν επιβάλλει μια ντε φάκτο απαγόρευση κυκλοφορίας στους μεγάλους σε ηλικία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάρα πολλές περιοχές όπου οι δεύτεροι να μην τολμούν να κυκλοφορήσουν μετά τη δύση του ήλιου.

Ακόμη και πριν τις τελευταίες ταραχές, οι αξιοπρεπείς άνθρωποι δεν κυκλοφορούσαν στο κέντρο των περισσότερων βρετανικών πόλεων τα βράδια του σαββατοκύριακου, φοβούμενοι τους μεθυσμένους και επιθετικούς νεαρούς. Στη σημερινή Βρετανία, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της ομαλής κοινωνικής ζωής και των ταραχών.

Ακόμη και σε μικρές κωμοπόλεις, οι κάτοικοι κλειδώνονται στα σπίτια τους για το φόβο των βαρβάρων. Κανένας δεν τολμά να  αντιμετωπίσει τους μεθυσμένους, οι οποίοι ξυλοκοπούν έως θανάτου όποιον βρουν, όπως συνέβη και στο μικρό Bridgnorth, του  Shropshire, πριν από 20 μέρες.

Όσο οι αρχές δεν κάνουν κάτι για να αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο, η τρομαγμένη αντίδρασή τους στα τελευταία γεγονότα δεν θα αποτελεί καθόλου έκπληξη.

Οι ταραξίες της τελευταίας εβδομάδας εκπέμπουν μια αίσθηση αδικίας, και στέρησης των δικαιωμάτων τους, την οποία έχει καλλιεργήσει μια ολόκληρη συμμαχία διανοούμενων, πολιτικών, και γραφειοκρατών. «Βαρεθήκαμε να μην έχουμε μία…», είπε ένας απ αυτούς, λες και το να έχεις λεφτά είναι κάποιο αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα, και όχι κάτι για το οποίο θα πρέπει να κοπιάσεις.

Στη συνέχεια, ο ίδιος νεαρός συμπλήρωσε πως υπάρχουν πολλοί που «δεν έχουν τίποτα». Ξέχασε όμως να μας πει πως έχουν μια εκπαίδευση που κόστισε $80.000, στέγη, ρούχα και παπούτσια, τρόφιμα, κινητό, τηλεόραση flat-screen, ψυγείο, κουζίνα, θέρμανση και ρεύμα, τρεχούμενο νερό, εγγυημένο εισόδημα, δωρεάν ιατρική περίθαλψη, και όλα αυτά θα τα απολαμβάνουν ακόμη  και τα παιδιά που θα κάνουν.

Όλο όμως αυτό το διάστημα που οι νεαροί ταραξίες ζούσαν σε ένα καθεστώς μόνιμης επιδοτούμενης ανεργίας, συμπληρώνοντάς την με εγκληματικές συμπεριφορές, η Βρετανία εισήγαγε ξένους για να εργαστούν στις βιομηχανίες της και στους τομείς υπηρεσιών. Σε όποιο μέρος της Αγγλίας και να ταξιδέψεις, όλα τα καλά ξενοδοχεία και εστιατόρια στελεχώνονται από ξένους. Δεν υπάρχει Βρετανός ούτε για δείγμα (ευτυχώς).

Ο λόγος για αυτό είναι ξεκάθαρος. Οι νεαροί Άγγλοι έχουν μια αρνητική άποψη για την εργασία. Θεωρούν το  εργασιακό ωράριο, ως μια μορφή καταπίεσης. Παράλληλα είναι ημιμαθείς. Μέσα σε μόλις έξι μήνες από τη στιγμή που θα φτάσει στη Βρετανίας ένας νεαρός Πολωνός μετανάστης, θα μιλάει πολύ πιο σωστά και πιο καλλιεργημένα αγγλικά από τον μέσο Άγγλο συνομήλικό του.

Η τούρτα στο κερασάκι όλων αυτών είναι ότι το κοινωνικό κόστος στην εργασία και στο ελάχιστο εγγυημένο ημερομίσθιο είναι τόσο υψηλό, που κανένας εργοδότης δεν μπορεί να κερδίσει από τη πρόσληψη ενός νεαρού Βρετανού όσα θα πρέπει να πληρώσει. Για αυτό και υπάρχει το παράδοξο φαινόμενο της γενικευμένης ανεργίας νέων, την ίδια ώρα που η χώρα εισάγει ξένους για να δουλέψουν στην οικονομία της!

Η κουλτούρα την οποία έχουν υιοθετήσει οι νεαροί άνεργοι, σε καμία περίπτωση δεν προάγει αρετές όπως η αυτοπειθαρχία, η ειλικρίνεια, και η συνέπεια. Οι παρακάτω στίχοι της μακαρίτισσας Amy Winehouse τα λένε όλα:

 

I didn't get a lot in class

But I know it don't come in a shot glass

They tried to make me go to rehab

But I said 'no, no, no'

 

Πέραν των παραπάνω, όλοι οι νεαροί ταραξίες έχουν μια μακρά εμπειρία για τις τεράστιες προσπάθειες του βρετανικού δικαστικού συστήματος, να επιβάλλει την ατιμωρησία για τους κάθε λογής παραβάτες.

Η αστυνομία είναι απασχολημένη με τη χαρτούρα, και δεν έχει χρόνο να πιάσει τους εγκληματίες. Κι αν παρ` ελπίδα τους πιάσει, τα δικαστήρια τους επιβάλλουν αστείες, και ιδιαίτερα χαλαρές ποινές.

Ιδού ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Μια γυναίκα μάλωσε με κάποιον σε ένα σουπερ μάρκετ. Κάλεσε τον φίλο της, έναν βίαιο και γνωστό εγκληματία, να έρθει για να «καθαρίσει». Ο φίλος της ήταν ήδη ελεύθερος με αναστολή για κάποια άλλη παράβαση (παρεμπιπτόντως, οι έρευνες δείχνουν πως το 1/3 των εγκλημάτων στη Σκωτία, και άρα και στην Αγγλία, διαπράττονται από άτομα που είναι σε αναστολή εκτέλεσης κάποιας ποινής).

Έφτασε λοιπόν ο φίλος, και αμέσως χτύπησε κάποιον στο κεφάλι, με τόση δύναμη, που ο άνθρωπος πέθανε ακαριαία. Όταν του είπαν ότι χτύπησε λάθος άνθρωπο, η απάντησή του ήταν ότι «αν δεν τον συγκρατούσαν θα χτυπούσε τον σωστό…». Το αποτέλεσμα ήταν ότι καταδικάστηκε σε μόλις 30 μήνες φυλάκιση. Και αφού οι ποινές πρέπει να είναι αναλογικές όσον αφορά στη σοβαρότητα των παράνομων πράξεων, μια τέτοια ποινή πιέζει προς τα κάτω και τις αντίστοιχες ποινές που επιβάλλονται για λιγότερο σοβαρά παραπτώματα.

Χρειάζεται να γίνουν πολλά πράγματα. Θα πρέπει να μεταρρυθμιστεί, ίσως και να διαλυθεί, το εκπαιδευτικό σύστημα, όπως και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Θα πρέπει να αναμορφωθεί το εργασιακό δίκαιο, και κυρίως θα πρέπει να παταχθεί το έγκλημα.

Ο David Cameron δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για όλα αυτά.

S.A.-WSJ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 17/08/2011 10:59:28

  "Θα πρέπει να μεταρρυθμιστεί, ίσως και να διαλυθεί, το εκπαιδευτικό σύστημα, όπως και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Θα πρέπει να αναμορφωθεί το εργασιακό δίκαιο, και κυρίως θα πρέπει να παταχθεί το έγκλημα"

  .....Καλημέρα Φάκτορα από τις συννεφιασμένες Βρυξέλλες. Πιο τρομακτικό άρθρο δεν μπορούσες να ανεβάσεις! Αλήθεια συμφωνείς;

 2. Sta_a avatar
  Sta_a 17/08/2011 11:21:47

  Στην βρετανία δεν συμβαίνει κάτι διαφορετικό απο ότι συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου. Οπως ειχε πει και ο Μαρξ: Η μετανάστευση είναι το μέσο διαιώνισης της σκλαβιάς. Παλιά στην βιομηχανιή αγγλία, οι εργάτες είχαν ξεσηκωθεί όταν έφερναν μετανάστες να δουλέψουν στα εργοστάσια. Η μεταφορά μεταναστών έχει σκοπό την διάλυση των συνδικαλιστικών σχέσεων και εργατικών δικαιωμάτων. Θα νοιαστεί ένας λαθρομετανάστης για τα εργατικά δικαιώματα του; H νεα τάξη πραγμάτων προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Αυτός ειναι ο σκοπός.

  • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
   Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ Sta_a 17/08/2011 11:24:07

   Ακριβώς και το άρθρο υπενθυμίζει και προειδοποιεί την μεσαία τάξη της Ευρώπης "Η συμμορφώνεστε με τις νέες συνθήκες διάλυσης του κοινωνικού κράτους ή φέρνουμε πολωνούς αρχικά και μετά Ινδούς" (αν και τα δύ ήδη συμβαίνουν...)

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 17/08/2011 11:34:02

    Οι νεαροί άγγλοι ταραξίες (λευκοί ή μαύροι από την Καραϊβική, με αγγλική υπηκοότητα πάντως) δεν είναι μεσαία τάξη. Είναι άεργοι που έχουν κακομάθει να ζουν απο τα κοινωνικά επιδόματα και να τους χαϊδεύει η δικαιοσύνη, ειδικά τους έγχρωμους (να μην μας πουν και ρατσιστές). Η δικτατορία της πολιτικής ορθότητας είναι αριστερό (υπο)προϊόν και εσείς οι αριστεροί είστε οι φρουροί της. Οπότε, φέρετε μεγάλο - για να μην πω το μέγιστο - βάρος της ευθύνης για την αποσύνθεση της Ευρώπης. Χώρια από την απαξίωση κάθε παραδοσιακής αξίας, την οποία εσείς προωθήσατε και προωθείτε με ζήλο δικτάτορα. Το πρόβλημά σας διαχρονικά είναι ότι αρνείστε να δείτε τις ευθύνες της. Το ίδιο κάνατε όταν υποστηρίζατε τα γκουλάγκ και τον Στάλιν, το ίδιο κάνετε και τώρα.
    Η σταθερή αποσύνθεση της Ευρώπης είναι πάνω από όλα προϊόν του αριστερού Γιακωβινισμού και των διαφόρων επιγόνων του.

    • Sta_a avatar
     Sta_a @ ΒΙΣ 17/08/2011 18:16:36

     .."και εσείς οι αριστεροί είσαστε φρουροί της".. Μάλιστα, ανήκω στους πραγματικούς αριστεριστές, αυτούς τους πολύ λίγους που δεν έχουν σχέση με κκε και διάφορα άλλα παρακλάδια, ούτε με σύριζα και τις άλλες ανταρσύες και πράσινα άλογα. Το πρόβλημα είναι πολυ περίπλοκο. ΚΚΕδες, παρακρατικοί και λοιποί μαζι ολοι συμπονούν τους λάθρο για τους φέρουν εδώ ώστε να διαλυθει η εργατικη τάξη και συνείδηση. Το ΚΚΕ δεν ήταν ποτέ με τον λαό, αν θες να μάθεις.. Ουτε φυσικά και οι πασοτσηδες και οι δεξιοί. Ολοι μαζί δουλεύουν για την νέα τάξη πραγμάτων. Δεν αναρωτιέσαι αυτός ο έρωτας που έχει το κκε με τον στάλιν, είναι αυτό που το καθηλώνει στο 7%; Αλλα τώρα ξεφύγαμε..

 3. nostos avatar
  nostos 17/08/2011 12:19:00

  Ζητώ συγγνώμη που θα χαλάσω την ατμόσφαιρα του άρθρου αλλά από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα. Δε θα ήθελα να σχολίασω άλλο ένα άρθρο της WSJ για την Αγγλία . Αναρωτιέμαι όμως πόσοι εκ των έγκριτων σχολιαστών γνωρίζουν την καθημερινότητα της Αγγλίας για να προβούν σε συμπεράσματα επί αμερικανικού άρθρου..

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ nostos 17/08/2011 14:10:03

   Καλά τα λέει, δεν τα λέει υπερβολικά. Για να καταλάβεις τί πάτο έχουν πιάσει σε τέτοια θέματα (τουλάχιστον), πριν από μερικά χρόνια είχαν αρχίσει να εγκαθιστούν σε δημόσιους χώρους (όπως εμπορικά κέντρα/πλατείες/στάσεις λεωφορείων) μεγάφωνα που εξέπεμπαν ήχους σε υψηλές συχνότητες (άνω των 17 kHz). Αυτές τις συχνότητες τις πιάνουν μόνο τα αυτιά των παιδιών [1] και εφήβων, όχι των μεγαλυτέρων αλλά είναι αφόρητα ενοχλητικές (για όποιον τις ακούει[2]).

   Αυτό το έκαναν ως μέσο πρόληψης της εφηβικής εγκληματικότητας (!) και είχε θεαματικά αποτελέσματα αλλά τελικά τα ξήλωσαν με το σκεπτικό ότι δεν είναι όλοι οι πιτσιρικάδες κάγκουρες και βάνδαλοι (οπότε δεν χρωστάνε τίποτα να υποφέρουν).

   Το σύστημα λέγεται mosquito - γιατί ο ήχος θυμίζει το πέταγμα κουνουπιού.

   Υποσημειώσεις:
   [1] Οι ίδιοι οι πιτσιρικάδες το χρησιμοποιούν ως ήχο στα κινητά τους γιατί δεν το ακούει η δασκάλα.
   [2] Πριν από μερικά χρόνια, περίμενα για ώρες (λόγω καθυστέρησης) ένα τρένο σε σιδ. σταθμό αγγλικού αεροδρομίου όπου είχαν εγκαταστήσει το σύστημα αυτό (για να διώχνουν τα περιστέρια). Παρά τα χρόνια μου (και για κακή μου τύχη!) άκουγα τον τσιριχτό αυτό θόρυβο και κόντεψε να με τρελάνει.

 4. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 17/08/2011 14:08:41

  Το άρθρο γράφει ανοησίες και ο συγγραφέας μάλλον δεν έχει πατήσει το πόδι του στην Βρετανία. Ή περιφερόταν μεταξύ city και lounge του ακριβού του ξενοδοχείου ακούγοντας διηγήσεις από νευρωτικές γεροντοκόρες. Είπαμε να διεκτραγωδούμε μια κατάσταση αλλά η υπερβολή καταλήγει σε παρωδία. Μιά χαρά περπατάς στους δρόμους του Λονδίνου, καλύτερα και πιο χαλαρά από την Αθήνα και από τα συγκεκριμένα ελληνικά νησιά όπου φέρνουν ειδικά τα αποβράσματα και τους μπάχαλους της Βρετανίας για να μεθάνε και να ασχημονούν και να τονώνουν τον λούμπεν ελληνικό τουρισμό.

  Το πρόβλημα είναι γνωστό και κάνουν ότι το ανακάλυψαν τώρα. Όχι μόνο για την Βρετανία, αλλά για όλη την Ευρώπη.

  Θέλω να μείνω σε μια πτυχή του προβλήματος. Ένας από τους λόγους της κατάρρευσης του κοινωνικού κράτους στην Ευρώπη είναι η αναίσχυντη εκμετάλλευσή του από ορδές ηλιοκαμένων μεταναστών. Επί χρόνια αμοίβονταν για να περιφέρονται και ως αργόσχολοι και να καλλιεργούν τις "ιδιαιτερότητέ" τους. Έχουν και αυτοί το μερίδιό τους στην κρίση χρέους της Ευρώπης. Όποτε τους κόβουν λίγο τις αργομισθίες θεωρούν ότι παραβιάζονται τα στοιχειώδη δικαιώματά τους στην αμοιβόμενη τεμπελιά.

  Τώρα όμως αυτή η τριτοκοσμική εκτρωματική μάζα παρουσίασε το ελεεινά αντιδραστικό της πρόσωπο. Καρφί δεν τους καίγεται για τις (ευρωπαϊκές) ιδέες της ισονομίας και ισοπολιτείας, ή και δημοκρατίας. Το μόνο που απαιτούν είναι τζάμπα ipads και βερμούδες galiano. Καταναλωτικά γουρούνια με όλη την σημασία της λέξης. Βάνδαλοι και πλιατσικολόγοι για τζάμπα κατανάλωση πολυτελών ειδών. Ως τέτοιοι θα έπρεπε να προκαλούν την αποστροφή, την οργή και την τάση καταστολής πρώτα από όλα από εκείνους που εμπνέονται ακόμη (πόσοι άραγε;) από εκείνα τα "περίφημα" κινήματα του '60 και του '70.

  Όσο για τις παχυλά αμοιβόμενες κυράτσες της ραδιοτηλεόρασης του ελλαδιστάν-πασοκιστάν , ας πάνε ανάμεσα στον μαινόμενο για ipads τριτοκοσμικό όχλο, που εμετικά γλείφουν στις εκπομπές τους, να γλιτώσουμε μια και καλή από την κρατικοδίαιτη παρουσία τους.

  • nostos avatar
   nostos @ Professor Moriarty 17/08/2011 15:06:47

   Συμφωνώ απόλυτα με το πρώτο μέρος , διαφωνώ μερικά στο δεύυτερο.

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ nostos 17/08/2011 15:27:35

    Ποιά ακριβώς είναι η "μερική" διαφωνία σου;

    • πραγματιστής avatar
     πραγματιστής @ Professor Moriarty 17/08/2011 23:00:02

     Πάντως... παραείναι πολλοί οι άτιμοι. Μάλλον δε μπορεί να γίνει και τίποτα. Μιλάμε για πραγματική - και απλή στην πρακτική - "κατάκτηση της δύσης"!

 5. nostos avatar
  nostos 17/08/2011 15:43:34

  Πρώτον η παρατήρηση περί iPad και λοιπών δεν αφορά μόνο ηλιοκαμένους αλλά και λοιπών αποχρώσεων νέους αλλά και διασταλτικά τη σύγχρονη κοινωνία.
  Δεύτερον η Αγγλία δεν μπορεί να χρησιμεύσει για την εξαγωγή του συμπεράσματός σου γιατί έχει διαφορετική παράδοση σε μετανάστες από τη λοιπή ευρώπη.

  • Professor Moriarty avatar
   Professor Moriarty @ nostos 17/08/2011 17:26:58

   Το ότι στο μπάχαλο ενεπλάκη και μία ισχνή μειοψηφία καθαρόαιμων βρετανών, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία ήταν αυτό ακριβώς που έγραψαν όλοι. Και η απόχρωση της επιδερμίδας αυτών που συμμετείχαν είναι επίσης ορατή στα πλάνα και τις φωτο. Εκτός και αν το να αποκαλείς έναν μελαμψό "ηλιοκαμένο" είναι από μόνο του ρατσιστικό, τρόπο σκέψης που εγώ δεν συμμερίζομαι. Η αναφορά στο ipad ήταν δανεική από γνωστό Άγγλο αναλυτή των γεγονότων και έχει αναδημοσιευθεί και σε ελληνικές εφημερίδες.

   Εγώ δεν θεωρώ με κανένα τρόπο ότι αυτοί που έκαναν τα επεισόδια στην Αγγλία είναι σύγχρονοι Oliver Twists του Ντικενς, ούτε και ότι αυτοί που έκαναν τις ταραχές στο Παρίσι είναι σύγχρονοι Άθλιοι του Ουγκώ. Έχουν συγκεκριμένη προέλευση και συγκεκριμένα κίνητρα τα οποία ασφαλώς δεν είναι αυτά που ενέπνευσαν την Γαλλική επανάσταση, ούτε το αγγλικό εργατικό κίνημα, ούτε καν τους χίπηδες, ή τον Μάη του 68. Το να κρυβόμαστε πίσω από το δάχρυλό μας, ή από έναν ρομαντικό "ριζοσπαστικό" αταβισμό της εφηβείας μας να προσπαθούμε να βρούμε ευγενή κίνητρα εκεί που δεν υπάρχουν είναι, εκτός από γελοίο, και επικίνδυνο.

   Το ότι κάποιος είναι στερημένος δεν τον καθιστά αυτομάτως προνομιούχο υποκείμενο της "προόδου", ή της "επανάστασης", ή όπως αλλιώς θέλεις πες το. Η απληστία του στερημένου, εφ όσον αποτελεί το αποκλειστικό κίνητρο της εξέγερσής του, γίνεται σύντομα απείρως χειρότερη και αηδιαστικότερη από την χλιδή του προνομιούχου. Όπως και οι απελεύθεροι δούλοι της αρχαιότητας πολλές φορές αναδείχθηκαν πολλαπλάσια τυραννικότεροι προς τους υποτακτικούς τους.

   Το ότι υπάρχει μία παραδοσιακή βρετανική ανεκτικότητα και μία εξοικείωση με τους πρωην κατοίκους των αποικιών, καθώς και μία προϊστορία συμβίωσης με αυτούς προπαντός στο Λονδίνο, δεν απαλλάσσει την Βρετανία από το κοινό πρόβλημα της Ευρώπης: την μετανάστευση χωρίς δυνατότητα ένταξης και εύρεσης κοινού τρόπου συμβίωσης.

   Τα πράγματα έχουν αλλάξει και στην Αγγλία. Τα προβλήματα γίνονται κοινά:

   «Στη δεκαετία του 1980, αν ήσουν ένας νεαρός μαύρος μπορούσεις να συλληφθείς για ασήμαντη αιτία από την αστυνομία και να κάνουν μέρες να σε ξαναδούν. Αυτό δεν συμβαίνει σήμερα... Το πρόβλημα είναι η αποτυχία της κοινωνικής ενσωμάτωσης. », λέει στον Guardian ο Ντέιβιντ Ακινσάνια, παραγωγός της τηλεόρασης και σχολιαστής.

   Φυσικά μεγάλη ευθύνη φέρει γι αυτό η κυρίαρχη ιδεολογία η οποία προβάλλει ως πρότυπο των δυτικών κοινωνιών τον καταναλωτισμό, τον ηδονισμό και την ελεγχόμενη ασυδοσία, αλλά παραλείπει να αναφερθεί στο κόστος τους και στους κανόνες του παιχνιδιού. Ωστόσο οι "επαναστάτες" αυτοί δεν καταναλώνουν τις ιδέες της Γαλλικής επανάστασης, ούτε λεηλατούν από βιβλιοπωλεία τα έργα του Μαρξ ή του Μπακούνιν (ας μη μιλήσουμε για Ρουσσώ ή Σίλλερ), ούτε κλέβουν βιντεοταινίες με έργα του Γκοντάρ. Πλιατσικολογούν τις τηλε-οτικο-ακουστικές συσκευές-σύβολα που καταναλώνουν οι μετα-γιάπηδες. Κάποιοι λένε ότι αυτά τους συμβαίνουν γιατί δεν διδάσκονται Αριστοτέλη και Γαλλικό Διαφωτισμό και στερούνται παιδείας. Εγώ λέω ότι τους είναι παντελώς ξένη κάθε έννοια παραδοσιακού ευρωπαϊκού πολιτισμού. Προέρχονται από διαφορετικό πολιτισμικό πλαίσιο χωρίς καμιά επιθυμία να τον τον γνωρίσουν (τον ευρωπαϊκό πολιτισμό). Ακόμα και να τους παράσχεις την δυνατότητα, η επιδεκτικότητά τους σε αυτή την κατάσταση είναι ανύπαρκτη. Και το πιο σοβαρό είναι ότι και οι νέοι με ευρωπαϊκή καταγωγή έχουν τελείως εξωτερική σχέση με ο,τιδήποτε ευρωπαϊκό και ζαχαρώνουν με την δύσμορφη αγγλοεβραία αστή δισεκατομμυριούχο που νιαουρίζει σαν νέγρα ιμιτασιόν και αυτοκαταστρέφεται από ανία και βλακεία.

   Η Αγγλία και η Ευρώπη γενικότερα θα αρχίσουν να αντιμετωπίζουν αυτό που τους συμβαίνει όταν θα πάψουν να νιώθουν ενοχές για τον πολιτισμό, την ιστορία τους και την καταγωγή τους. Διαφορετικά θα προσπαθούν να ωραιοποιήσουν την αθλιότητα να είναι δούλοι των πρώην υποδούλων τους πληρώνοντάς τους και χαϊδεύοντάς τους για να μην "τα σπάσουν".

   • sanderson avatar
    sanderson @ Professor Moriarty 17/08/2011 20:06:05

    Well played, well said.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Professor Moriarty 17/08/2011 20:18:10

    +1000 προφέσορα

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ Professor Moriarty 17/08/2011 23:45:42

    Πολύ εμπεριστατωμένη ανάλυση!!Μπράβο !!!!!

   • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
    ΝΙΚΟΛΑΣ @ Professor Moriarty 18/08/2011 16:33:07

    Σωστός

 6. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 18/08/2011 00:53:42

  ...Κανένας δεν τολμά να αντιμετωπίσει τους μεθυσμένους, οι οποίοι ξυλοκοπούν έως θανάτου όποιον βρουν, ...
  Τστστσ. μεταφέρανε την συνήθειά τους και στη χώρα τους; Γενικώς εδώ και 30 χρόνια αποφεύγω να κάθομαι κοντά σε Εγγλέζους που πίνουν γιατί στην συνέχεια πλακώνονται μεταξύ τους στις μπουνιές και το έθιμο αυτό επεκτείνεται και στους γύρω.

  Θυμάμαι ωστόσο στα τέλη της δεκαετίας του 70 σε διάφορες πόλεις της Δ. Γερμανίας όπου υπήρχαν στρατώνες του στατου της ΑΜ της Βρεταννίας σε όλα τα μπαρ της πόλης που ήμουν απαγορευόταν η είσοδος στους Εγγλέζους ή Αμερικανούς στρατιώτες με την αφισοκόλληση στην είσοδο μιας πινακίδας Out of bounds. Και ο λόγος είναι ότι είχαν γίνει ομηρικές συμπλοκές με εγγλέζους στρατιώτες και γερμανούς και κάποιοι γερμανοί πέθαναν από το πολύ ξύλο ή έμειναν ανάπηροι.

 7. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 18/08/2011 16:34:32

  Πολύ κομπλεξικό το άτομο που έγραψε αυτό το άρθρο. Ώσπου είδα στο τέλος το WSJ και όλα εξηγήθηκαν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.