#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/08/2011 10:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι αντικαθεστωτικοί κατσαπλιάδες της Λιβύης και το «φοβερό» ΝΑΤΟ
Αυτό που είναι αξιοθαύμαστο για τους Λίβυους αντάρτες, είναι το πως δεν αυτοτραυματίζονται, όταν χρησιμοποιούν τα όπλα τους. Δεν υπάρχει πιο απρόσεχτη μεταχείριση και χειρισμός όπλων, από αυτήν των Αράβων ατάκτων. Ας ελπίσουμε, για χάρη της σωματικής τους ακεραιότητας,   πως οι ενθουσιώδεις πυροβολισμοί στον αέρα γίνονται μόνο ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών, και μόλις αυτές φεύγουν σταματάνε και άσκοπες μπαλωθιές.

Βέβαια, αυτοί οι πυροβολισμοί δεν είναι και  τόσο άσκοποι. Έχουν κάποιο σκοπό, είτε σαν προκαταρκτικά σε κάποια μάχη, είτε σαν πανηγυρισμοί μετά από αυτήν. Πέρα από το να φτιάχνει τη διάθεση των συμμετεχόντων, η κάθε στρατιωτική εκδήλωση και τελετουργία (εμβατήρια, στολές, ασκήσεις ακριβείας, κανονιοβολισμοί, κλπ) είναι σχεδιασμένη για να τρομάζει τον αντίπαλο. Όλοι οι πολιτισμοί ανέκαθεν, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν για τους στρατούς τους την εντύπωση σκληρών μαχητών, κάτι που είναι απόλυτα λογικό.

Οι αραβικές μπαλωθιές είναι κι αυτές ένα είδος ψυχολογικού πολέμου. Προέρχονται από τις ίδιες ρίζες από τις οποίες προήλθε το γερμανικό βάδισμα της χήνας, οι σκωτσέζικες γκάιντες, και τα πρωσικά μυτερά κράνη.

Όλοι οι λαοί θέλουν να δείχνουν σκληροί και άγριοι μαχητές. Το πρόβλημα είναι ότι το «σκληρό» και το «άγριο» ενός λαού, θεωρείται γελοίο από έναν άλλο.

Το γερμανικό βάδισμα της χήνας αποτελεί αντικείμενο επιθεώρησης, και αναπαράγεται  στα καμπαρέ της Βρετανίας. Έτσι, αν οι Άραβες αντάρτες ήξεραν πως το να πηδάνε σαν τρελοί πάνω κάτω, να ουρλιάζουν άναρθρα, και να πυροβολούν στον αέρα με τα αυτόματά τους θεωρείται γελοίο στον περισσότερο κόσμο, και δεν επιδεικνύει στρατιωτικό θάρρος, ίσως να το απέφευγαν. Όμως, είτε δεν το αντιλαμβάνονται, είτε δεν μπορούν το κόψουν.

Σε ολόκληρη τη Μ. Ανατολή, όταν οι όποιοι ένοπλοι θέλουν να απειλήσουν ή να πανηγυρίσουν, αρχίζουν να χοροπηδάνε, και να πυροβολούν στον αέρα. Το ίδιο κάνουν και οι ηγέτες τους. Ο μακαρίτης Saddam Hussein συνήθιζε να πυροβολεί με το τουφέκι του από το μπαλκόνι του παλατιού του, ενώ ο επίσης μακαρίτης Yasser Arafat εθεάθη  να φορά τη θήκη του πιστολιού του (χωρίς αυτό), μέσα στην αίθουσα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ το 1974.

Αυτή η επίδειξη απείθαρχης συμπεριφοράς, που στον υπόλοιπο κόσμο ταυτίζεται με άτακτη φυγή απέναντι σε μια οργανωμένη αντίσταση, με πανικό δηλαδή και όχι με θάρρος, έχει ως τελικό αποτέλεσμα το αντίθετο από αυτό που θέλουν οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί.

Γιατί όμως το κάνουν; Είναι τα πολιτισμικά τους στοιχεία τόσο βαθιά ριζωμένα, που ακόμη κι αν πρέπει να δείξουν μια άλλη εικόνα στις διεθνείς κάμερες, δεν μπορούν; Δεν μπορούν να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους για το δικό τους όφελος; Είναι τόσο εγωιστές και αρτηριοσκληρωτικοί που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν εντυπωσιάζονται οι άλλοι λαοί, που προσπαθούν να εντυπωσιάσουν, με τα χοροπηδητά τους;

Μήπως όμως δεν προσπαθούν να εντυπωσιάσουν κανέναν; Μήπως δεν το κάνουν για τις κάμερες; Μήπως είναι απλοί άνθρωποι, που απλά χαίρονται επειδή διώχνουν τον τύραννό τους; Ή μήπως είναι αυτό ακριβώς που δείχνουν: Ένας απείθαρχος όχλος, χωρίς καμιά εκπαίδευση, χωρίς καμιά πειθαρχία, χωρίς στρατιωτικές αρετές, παρά μόνο έναν εγγενή μεσογειακό ανδρισμό, που χρειάζεται για να μπορεί κάποιος να σημαδεύει τον ουρανό φωνάζοντας «Ο Θεός είναι μεγάλος», και πατώντας τη σκανδάλη μέχρι να αδειάσει ο γεμιστήρας… Και μετά να ζητάει σφαίρες από τον προμηθευτή του.  Αν ισχύει αυτό το τελευταίο, που είναι και το πιο πιθανό, έτσι εξηγείται το γιατί χρειάστηκαν έξι ολόκληροι μήνες για να κερδίσουν τον Καντάφι, ακόμη και με τη πλήρη αεροπορική στήριξη του ΝΑΤΟ!

Χωρίς το ΝΑΤΟ βέβαια, δεν θα υπήρχαν λόγοι για πανηγυρισμούς. Αλλά ακόμη και με το ΝΑΤΟ, παραλίγο να χάσουν. Έξι ολόκληροι μήνες για να ηττηθεί ο Καντάφι. Με τη συνδρομή ενός ΝΑΤΟ που υποτίθεται θα μας έσωζε από τον Leonid Brezhnev…

Αναρωτιέμαι αν αυτές τις τελευταίες μέρες υπάρχουν συναθροίσεις παλιών στελεχών και στρατηγών της ΕΣΣΔ, που πίνουν απογοητευμένοι τον καφέ τους και που μουρμουρίζουν αναρωτώμενοι: «Αυτή ήταν τελικά η φοβερή στρατιωτική συμμαχία την οποία φοβόμασταν πριν από 20-30 χρόνια; Αυτό είναι το περίφημο ΝΑΤΟ; Που χρειάστηκε έξι μήνες για να νικήσει τον…. Καντάφι; Που να το ξέραμε!!!!».

National Post

http://fullcomment.nationalpost.com/2011/08/27/george-jonas-libyas-rebels-seem-like-an-unruly-mob-%E2%80%93-and-they-might-be/

Απόδοση: S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ignoramus avatar
  Ignoramus 29/08/2011 10:41:15

  Σαν 16 χρονα μαστουρωμένα χουλιγκάνια κάνουν οι άραβες

 2. parsifal avatar
  parsifal 29/08/2011 10:52:14

  Εξαιρετική επιλογή SA !
  Ενργέστατη περιγραφή της διαχρονικής αραβικής στρατιωτικής συμπεριφοράς που "φωτίζεται" ιστορικά απο τα χιλιάδες παρατημένα αρβυλα φυγάδων - στρατιωτών και τα εγκαταλελειμένα αρματα στο Σινά το 1967, τις εκατοντάδες αεροσκάφη που εχασε η Συρία το 67, το 73 και το 86, τους τόνους αιγυπτιακού πολεμικού υλικού που κατέλαβε και χρησιμοποίησε το Ισραήλ.
  Ομως, εξαίρετος και ο σχολιασμός για την σημερινή κατάσταση του ΝΑΤΟ : Μια συμμαχία χωρίς εχθρό, σπαρασσόμενη απο εριδες για οικονομικές περικοπές, συγκρούσεις για τις προμήθειες πολεμικού υλικού, προσπάθειες για την χρήση στρατιωτικής ισχύος για ιδια οικονομικά συμφέροντα των "Συμμάχων" κ.α. διόλου συμμαχικά και ομόψυχα.
  Το ΝΑΤΟ που γεννήθηκε απο το μπλόκο του Βερολίνου - και το σπάσιμο του - , το ΝΑΤΟ που περιέσφιξε την ΕΣΣΔ σε εναν αδιαπέραστο ηλεκτρονικό και στρατιωτικό κλοιό απο την Νορβηγία εως την Τουρκία και επέφερε την διάλυση της εφθασε να κοκορεύεται γιατί δέκα Rafale κατέστρεψαν ενα ...λιβυκό στρατιωτικό φορτηγό τις πρώτες ωρες των επιχειρήσεων στην Λιβύη !
  Το ΝΑΤΟ που χρειάσθηκε 7500 εξόδους αεροσκαφών τέταρτης γενεάς και ειδικές δυνάμεις στο εδαφος, ανεπάνδρωτα ελεγχόμενα απο τις ΗΠΑ, δορυφόρους και μια ολόκληρη αρμάδα στην Μεσόγειο για να ...νικήσει εναν αντίπαλο ΧΩΡΙΣ αεροπορία, ΧΩΡΙΣ αντιαεροπορική αμυνα, σε εναν τόπο που δεν υπάρχει ούτε ... θυμάρι για απόκρυψη και παραλλαγή !

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 29/08/2011 11:17:46

  Δεν γινονται αυτα μονο στη Μεση Ανατολη αλλα και στα Βαλκανια.

 4. Αρης avatar
  Αρης 29/08/2011 11:42:26

  Nα θυμηθουμε την Αλβανικη εξεγερση? τοτε που οι Ελληνες δημοσιογραφοι πληρωνανε τα αλμπανια για να πυροβολουνε σε ζωντανη συνδεση και να ριχνουν rpg στη θαλασσα?
  Να θυμηθουμε τον αλλο πρωην φιλο των ΗΠΑ τον Νοριεγκα που εβγαινε στο μπαλκονι με τη μασετα?
  Εχω την εντυπωση πως οι μοναδικοι Αραβες που δεν επιδιδονται στο καραγκιοζιλικι των "ασκοπων πυροβολισμων" ειναι αυτοι της Χεζμπολαχ.
  Α...μην ξεχασουμε τις μπαλωθιες που ριχνανε στο σπιτι καποιου νικητη του Big Brother πριν μερικα χρονια......και τον νυν δημαρχο Στυλιδας στο γαμο του (που κρατησε πολυ λιγο...)

 5. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 29/08/2011 13:19:54

  Προσβλέπω στη μέρα που θα δούμε (μακάρι να το έκανε το antinews αλλά δυστυχώς δεν έχει ρεπορτερ εκει) ένα ενδελεχές ρεπορτάζ για το τί συμβαίνει εκεί.

  Επειδή όπως συνηθίζεται να λέγεται "στον πόλεμο το πρωτο θύμα ειναι η αλήθεια", παρακολουθώ στο twitter λογαριασμούς Λίβυων ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ.
  Ναι υπάρχουν δύο πλευρές στη Λιβύη.
  Και οι δύο είναι τραγικά άθλιες ως προς τη στρατιωτική τους ικανότητα. Γιαυτό οι μεν στηρίχθηκαν στους κατσαπλιάδες μισθοφόρους , μπαρουτοκαπνισμένους από τους πολέμους των Βαλκανίων και οι δε στην αεροπορική υποστηριξη του ΝΑΤΟ αλλα και (επειδη χωρίς "μπότα στο έδαφος δεν κερδίζεις") στις ειδικές δυνάμεις που δρουν εκεί και που ο κόσμος τό χει τουμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι ότι εκείνοι κατέλαβαν την Τρίπολη και ειδικά το αρχηγείο του Καντάφι.

  Πολλοί Λίβυοι ήταν καλά με το καθεστώς. Παρόλο που όπως ολα τα δικτατορικά καθεστώτα ειχε μια κλίκα γύρω του που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια, ο υπόλοιπος κόσμος δεν πεινούσε. Κι όχι μόνο δεν πεινούσε, αλλά περνούσε και καλά έχοντας αρκετά υψηλή μόρφωση και οικονομικό υπόβαθρο. Αυτά στην δυτική Λιβύη. Η ανατολική ήταν αρκετά υποανάπτυκτη. Αυτοί οι άνθρωποι αυτή τη στιγμοί είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και δεν συμμετέχουν στα καραγκιοζιλίκια των εξ ανατολής κατσαπλιάδων που ήρθαν να πλιατσικολογήσουν στην Τρίπολη, όντως ίσως αποκλεισμένοι χρόνια απο το καθεστώς.

  Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα είναι οι αρχαιότητες.

  ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει ιδέα για τί πλούτο αρχαιολογικό μιλάμε.
  Ειδικά οι ελληνικές αρχαιότητες είναι το κάτι άλλο.
  Ο ναός του Δια είναι μεγαλύτερος από τον Παρθενώνα και χτίστικε από τον Ικτίνο.. Δυστυχώς όλα δείχνουν ότι η διεθνής μαφία των αρχαιοκάπηλων ήδη ετοιμάζει εισβολή στην Κυρηναϊκή, αν δεν το έχει κάνει.

  • Κοντη Λιζα avatar
   Κοντη Λιζα @ Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 29/08/2011 15:34:57

   +1000

 6. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 29/08/2011 15:53:03

  Παρά την μαζική στήριξη απο αέρος από το ΝΑΤΟ, οι επαναστάτες απέτυχαν μέχρι στιγμής να θέσουν την Τρίπολη υπό τον έλεγχό τους και οι μάχες συνεχίζονται. Βρετανικές ειδικές δυνάμεις και άλλες των χωρών του ΝΑΤΟ, όπως και στρατιώτες του Κατάρ είναι παρόντες στίς μάχες εδάφους.
  Το συμβούλιο των ανταρτών στην Βεγγάζη διαλύθηκε και αντιπρόσωποί του σπεύδουν στην Τρίπολη με στόχο και σκοπό να δημιουργήσουν επαναστατική επιτροπή διαχείρησης της χώρας. Η κάθε ομάδα επιρροής αγωνίζεται με κάθε τρόπο να κρατήσει ή να αυξήσει την επιρροή της στην νέα τάξη πραγμάτων που αναδύεται και μέσα σ’αυτό το χάος οι συμμαχίες επαναπροσδιορίζονται καί όλλοι προσπαθούν να συνταχθούν με τούς ισχυρούς πού θα προκύψουν απο το νέο σχήμα.
  Παρά την επιβολή της νέας τάξης απο το ΝΑΤΟ, δεν σημαίνει ότι οι ΝΑΤΟϊκοί μπορούν να ελέγξουν (πέρα απο τούς «δικούς» τους) και όλλες τις ομάδες, οι οποίες ευκαιριακά και με στόχο ίδια συμφέροντα συμμετείχαν στην ληστρική εκστρατεία εκδίωξης του Καντάφι. Η μοιρασιά είναι δύσκολο πράγμα και κάθε φυλή ή πολέμαρχος προσπαθεί να εκκαθαρίσει απο ανεπιθύ μητους τον τομέα που καταλαμβάνει, κάνοντας συγχρόνως πλιάτσικο, ώστε να ικανοποιήσει και τις επιθυμίες των πειναλέων και διψασμένων για αρπαγή και αίμα μπουλουκιών, των οποίων ηγείται.
  Έτσι, μια ομάδα ανταρτών με διοικητή τον ονομαζόμενο Abdul Hakim Belhadj ελέγχει de facto τα περισσότερα τμήματα της Τρίπολης, τα οποία «απελευθερώθηκαν» απο τούς αντάρτες με σχέδιο και ουσιαστική συνδρομή των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων. Η ομάδα αυτή δολοφόνησε και τόν πρώην ανώτατο διοικητής των ανταρτών Abdul-Fattah Younes πρόσφατα.
  Ο Belhadj είχε πολεμήσει ως μαχητής της Αλ Κάιντα με τον Μπιν Λάντεν εναντίον των Σοβιετικών στρατευμάτων και αργότερα με τους αντάρτες ενάντια στην αμερικανική κατοχή στο Αφγανιστάν και κατέληξε στην αιχμαλωσία των ΗΠΑ. Αργότερα μεταφέρθηκε από τις ΗΠΑ στην Λιβύη του Καντάφι και του δόθηκε χάρη πριν από ένα χρόνο, από ένα γιό του Καντάφι.
  Η ειρωνεία είναι ότι, το ΝΑΤΟ και οι αντάρτες διόρισαν τον τζιχαντιστή, ηγούμενο των σαλαφιστών μαχητών και Αλ κάϊντα τρομοκράτη (κατά τους αμερικάνους) Abdul Hakim Belhadj (την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενοι), ως στρατιωτικό διοικητή της Τρίπολης

  Ηδη απο τα τα μέσα του 1990 είχαν προσπαθήσει οι ισλαμιστές στην Λιβύη την ανατροπή του Καντάφι. Ακόμα από τότε ο Belhadlj είχε λάβει μέρος στην προσπάθεια ανατροπής του Καντάφι, ως διοικητής της ισλαμικής ομάδας Libyan Islamic Fighting Group - LIFG , με την επωνυμία Belhadj γνωστός και ως Abu Abdallah al-Sadek . Ηταν μάλιστα και διοικητής και εμίρης της άνω αναφερόμενης ομάδας.

  Ο Belhadj δεν είναι ο μοναδικός ισλαμιστής διοικητής τών λύβιων ανταρτών. Οι Hasidi και Qumu είναι διοικητές αξιόλογων μονάδων τζιχαντιστών και ελέγχουν πολύ μεγάλες περιοχές της Βεγγάζης.

  Η βρετανική εφημερίδα "The Telegraph" αναφέρει, ότι ο πρώην κρατούμενος του Γκουαντάναμο Sufyan Bin Qumu εκπαιδεύει και κάνει την πολιτική αγωγή των ανταρτών. Ο Sufyan Bin Qumu συνελήφθη το 2001 μετά την εισβολή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και πέρασε έξι χρόνια στο Γκουαντάναμο. Το κέντρο εκπαίδευσης βρίσκεται στο ανατολικό λιμάνι της πόλης Derna. Ο Sufyan Bin Qumu (51 ετών) είχε κατηγορηθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι δούλευε ως οδηγός φορτηγού μιάς εταιρεία πού ανήκε στον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Εκτός αυτού είχε κατηγορηθεί, ότι εργάζονταν ως λογιστής σε μιά φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία είχε σχέσεις με τρομοκράτες.

  Επίσης ο Abdel Hakim al-Hasidi, ένας ανώτερος διοικητής των ανταρτών στην Derna, αναφέρεται ότι συνελήφθη λίγο μετά την εισβολή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν. Δύο μήνες αργότερα μεταφέρθηκε στη Λιβύη και στη συνέχεια ρίχθηκε στην φυλακή. Και οι δύο άνδρες απελευθερώθηκαν το 2008 απο τον Καντάφι, ως μέρος μιάς συμφωνίας συμφιλίωσης με τους ισλαμιστές.
  Το συμπέρασμα πού μπορεί να βγάλει κάποιος είναι: Είτε οι αμερικάνοι και οι λοιποί ΝΑΤΟϊκοί, στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν τον Καντάφι συνεργάζονται και με τον διάβολο ακόμα, με απώτερο κίνδυνο να τούς ξεφύγει η κατάσταση απο τον έλεγχό τους και να σομαλοποιηθεί η Λιβύη. Είτε αυτό ακριβώς πού επιδιώκουν.

 7. Κάποιος avatar
  Κάποιος 29/08/2011 17:12:39

  Ακούω και διαβάζω πολλές τέτοιες αναλύσεις από Έλληνες που τον πόλεμο τον βλέπουν από την ΤΙΒΙ. Και καλά κάνουν και τον βλέπουν στην ΤΙΒΙ, εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να παραμείνει μακρυνή εικόνα.

  Το γνωστό ως Καλάσνικωφ, κύριοι, δεν είναι νεροπίστολο. Λογικό λοιπόν άνθρωποι που το έπιασαν για πρώτη φορά στη ζωή τους να μάχονται σε ανορθόδοξες στάσεις σώματος, αλλά και να κάνουν άσκοπες βολές με την πρώτη ευκαιρία. Τι να κάνουμε, συνήθως οι ένοπλες εξεγέρσεις δεν έχουν κάνει 3-4 ετήσιες εθνικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά πρώτα, για να είναι όλα όπως επιθυμεί το τηλεοπτικό κοινό.

  Με τεράστιο σεβασμό στην αξιόλογη ιστοσελίδα σας, από την οποία ενημερώνομαι καθημερινά.

  • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
   Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ Κάποιος 30/08/2011 00:04:04

   Κάποιε, τυγχάνει να συμφωνώ σε πάρα πολλά σχόλια μαζί σου, αλλά εδώ είσαι φάουλ

   Πώς ξέρεις ότι οι αναλύσεις μας είναι από την τιβι ;
   Πού εδράζεται η σιγουριά σου αυτή; Είσαι σε θέση να ξέρεις εάν εμείς ή η οικογένειά μας επισκέυτηκε την Λιβύη πριν ελάχιστα χρόνια ; Ξέρεις εάν οι ξεναγοί ήταν καθηγητές πανεπιστημίου αρχαιολογίας και αν έλαμπε το πρόσωπό τους όταν άκουφαν ότι και απέναντί τους είχαν καθηγητές ή καθηγήτριες αρχαίων με ενδιαφέρον για όσα συνέβαιναν στην χώρα τους ;
   Ξέρεις αν παρακαλούσαν σχεδόν να ανταλλάξουν email και να κρατήσουν επαφή ;
   Μην είσαι τόσο σίγουρος λοιπόν για τις αναλύσεις μας. Μπορεί να έχουν ένα ελάχιστο οπτικό πεδίο, δεν είναι όμως από την ΤΙΒΙ
   Για τα όσα συμβαίνουν τώρα, με το καλό να γυρίσει ο Πάνος Χαρίτος ανταποκριτής της ΕΡΤ να μας πει. Αν και ήδη έχει δώσει το στίγμα του

 8. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 29/08/2011 18:17:19

  Εύγε στον Strange Attractor για τις επιτυχείς αποδώσεις ευστόχων επιλογών.
  Η φωτογραφία της αναρτήσεως είναι επίσης εύλογη, ως προς αυτά που περιγράφει το κείμενο.
  Στο βάθος κάποιοι έφηβοι περιφέρονται σαν να μην τρέχει τίποτε, ενώ δίπλα στον embeded δυο ΝΑΤΟικοί ηθοποιοί προσποιούνται ότι μάχονται.
  Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η διάδοχος της Blackwaters του Erich Prince προέβη σε αρκετά αποδοτική εκπαίδευση στο Κατάρ των μισθοφορικών ορδών. Αυτά που δείχνουν τα μαζικά μέσα δεν μπορεί να είναι ενδεικτικά. Το γεγονός, ότι εδώ και έξι μήνες το ΝΑΤΟ αδυνατεί να καταβάλλει μια μικρή χώρα, διαμορφώνει ανάλογα και τις σκηνοθεσίες των "ανταποκρίσεων".
  Από την Λιβύη εκδιώχθηκαν ήδη όσοι δημοσιογράφοι έκαναν κριτικές, δηλαδή έντιμες ανταποκρίσεις, με απειλές ότι θα δολοφονηθούν, στις οποίες προέβησαν σε βάρος τους πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι είχαν δημοσιογραφική διαπίστευση από τα CNN και BBC. Μετά την μεταφορά των ανταποκριτών από το ξενοδοχείο Rixos της Τρίπολης στο Corinthia, το οποίο ήταν περικυκλωμένο από αντικαθεστωτικούς, σταμάτησαν και οι ελάχιστες μη ελεγχόμενες από το ΝΑΤΟ ανταποκρίσεις πριν τρεις ημέρες. "Ενημέρωση" σημαίνει για το ΝΑΤΟ ψυχολογικός πόλεμος, δηλαδή έντεχνη παραπληροφόρηση.
  Το γεγονός, ότι εδώ και έξι μήνες το ΝΑΤΟ αδυνατεί να καταλάβει την Λιβύη, το καταγράφουμε, προς γνώση και συμμόρφωση.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Μποτίλια στο Πέλαγος 30/08/2011 08:00:23

   Πάντα σε μια σύρραξη, το πρώτο θύμα είναι η αλήθεια.
   (Ευχαριστώ Μποτίλια για τα καλά σου λόγια).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.