#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/11/2010 08:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Ισλανδοί πολιτικοποιούνταιΗ Ισλανδία επιχειρεί ένα πρωτοποριακό πολιτειακό πείραμα. Εκατοντάδες απλοί καθημερινοί άνθρωποι έχουν δικαίωμα, και ήδη έχουν υποβάλλει υποψηφιότητα, προκειμένου να επιλεγούν για μια από τις 31 θέσεις στη νέα Συνταγματική Συνέλευση, που θα συνεδριάσει στις αρχές του 2011 έχοντας ως έργο της να συντάξει το νέο αναθεωρημένο Σύνταγμα της χώρας. Πρόκειται μάλιστα για τη πρώτη συνταγματική αναθεώρηση από το 1944, οπότε και η Ισλανδία ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Δανία.

Η οικονομική καταστροφή του 2008 που οδήγησε σε μαζική ανεργία και δυστυχία, έχει κάνει τους 320.000 Ισλανδούς πολύ πιο πολιτικοποιημένους, με δίψα για αλλαγές αλλά και για συμμετοχή στα κοινά.

Όπως λέει ένας από τους υποψήφιους, «Μια χώρα που υπέστη την απόλυτη οικονομική και ηθική καταστροφή, έχει ανάγκη από ένα νέο ξεκίνημα, από μηδενική βάση».

Όλοι οι Ισλανδοί πολίτες έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν υποψηφιότητα, εκτός από τον πρόεδρο, τους βουλευτές και τους οργανωτές της Συνέλευσης.

ΑΡ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φερώνυμος avatar
  Φερώνυμος 28/11/2010 08:34:34

  Πότε θα γίνει αυτό και στή χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία;

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Φερώνυμος 28/11/2010 13:11:52

   Δημοκρατία, με Δ κεφαλαίο μπορεί να υλοποιηθεί σε μικρές κοινωνίες. Σε ευρείες πληθυσμιακά γίνεται ένα εκφυλισμένο "αντιπροσωπευτικό πολίτευμα" που σύμφωνα με τον διάσημο ορισμό Τσώρτσιλ είναι "ατελές, αλλά ό,τι καλύτερο έχει εφευρεθεί".

 2. sawas avatar
  sawas 28/11/2010 09:59:40

  RESET-RESPECT!!!!!

 3. Μπάμπης avatar
  Μπάμπης 28/11/2010 10:37:57

  εξοργίζομαι που τα κάνουν οι Ισλανδοί και όχι εμείς!η πατρίδα της Δημοκρατίας!!!
  αλλά ξέχασα!!!στη Πατρίδα της Δημοκρατίας (που έχει αναστήσει τον Ρώσσο Πράκτορα, ΜΠΟΜΠΟΛΑ και ΚΩΚΚΑΛΗ) χρειάζεσαι σπόνσορα-νταβαντζή για να εκλεγείς!

 4. hope avatar
  hope 28/11/2010 10:49:27

  Δεν έχουμε χρεωκοπήσει μόνο οικονομικά, αλλά δυστυχώς χρεωκοπήσαμε και κοινωνικά."Η οικονομική καταστροφή του 2008 που οδήγησε σε μαζική ανεργία και δυστυχία, έχει κάνει τους 320.000 Ισλανδούς πολύ πιο πολιτικοποιημένους, με δίψα για αλλαγές αλλά και για συμμετοχή στα κοινά".
  Ντροπή μας!!!!!!

 5. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 28/11/2010 14:34:03

  Σηκώστε το ερώτημα αγαπητοί αναγνώστες και Φάκτορα !

  ****************************************************
  ΓΙΑΤΙ ( ; ) ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ¨Μ.Μ.Ε.¨ -ΔΕΝ- ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ¨ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΥΣ-ΑΠΑΤΕΩΝΕΣΣ ΙΡΛΑΝΔΟΥΣ¨ (;) - ΠΟΥ ¨ΤΡΩΝΕ¨ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ¨ΤΙΜΙΑ¨ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΦΑΝ Κ Α Ι ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ;
  ****************************************************

  Για την περίεργη , αλλά και αποκαλυπτική αυτή συμπεριφορά του Γερμανικού ιμπεριαλισμού ( και όχι του ¨γερμανικού εγωισμού¨ όπως γράφουν ¨προσεκτικά¨ οι αστοί ανταγωνιστές τους ) έγραψε εκτενές άρθρο η ¨Tageszeitung" ( άλλο ένα του κώλου τα εννιάμερα πρώην ¨αριστερίστικο¨, όπως η "Liberation" , δημοσιογραφικό πρακτορείο του Νεοταξίτικου Αμερικανογερμαρμανικού ¨πολυπολιτισμού¨ - multikulti - το οποίο έχει διαπρέψει τα τελευταία 20 χρόνια στην Ανθελληνική προπαγάνδα και υπέρ του βομβαρδισμού της πρώην Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας , που ¨παίζει ¨δημοκρατικά¨ σε επίπεδο ¨πρασίνων¨ αλά Τρεμόπουλος και σία ) .

  Εδώ :

  Reaktionen auf Finanzhilfen
  ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
  Von lieben Iren und bösen Griechen !
  ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

  Als Griechenland mit EU-Geldern gerettet werden musste, war die deutsche Empörung groß. Nun ist Irland pleite - und alle haben Mitleid. Warum eigentlich? VON RALF SOTSCHECK

  http://www.taz.de/uploads/hp_taz_img/full/irland_euro_griechen_jupppia.20101125-17.jpg
  *************************************************

  Το άρθρο αυτό θέτει πραγματικά ερωτήματα για την ¨γερμανική αντίφαση¨ στην διαφορετική αντιμετώπιση Ελλάδας-Ιρλανδίας , όμως δεν τολμά να δώσει την απάντηση για τις πραγματικές αιτίες :

  Σε αντίθεση με τους ¨Βαλκάνιους¨( Έλληνες και Σέρβους ) που πολέμησαν από τον 1ο Π.Π. τα σχέδια του Γερμανικού ιμπεριαλισμού , σε αντίθεση με τις χώρες που δήωσε και λήστεψε στα Βαλκάνια δύο φορές , ο δίκαιος Εθνικοαπελευθερωτικός Αγώνας των Ιρλανδών κατά του Αγγλικού ιμπεριαλισμού ( ¨ανταγωνιστή του γερμανικού¨ ) είχε πάντα την ¨συμπάθεια¨ των Γερμανών.

  Το ίδιο και αντίστροφα. Το εύλογο μίσος κατά των Εγγλέζων τους οδήγησε ακόμα και σε μια ¨ευμενή ουδετερότητα¨ υπέρ της Χιτλερικής-Ναζιστικής Γερμανίας.

  Το ίδιο συνέβη και με το Περονικό Αντιαμερικανικό Κίνημα της Αργεντινής στην διάρκεια του Β΄Π.Π. Το ίδιο συνέβη μάλιστα και από ¨Τροτσκίζουσες Αριστερές Δυνάμεις¨ στην Κεϋλάνη την ίδια περίοδο ( είχαν περισσότερη συμπάθεια και ανοχή απέναντι στους Ναζί παρά στους Εγγλέζους ιμπεριαλιστές που ασκούσαν άμεση κατοχή στην Ινδοκίνα...). Είναι από τα περίεργα και εν μέρη ¨κατανοητά¨ γεγονότα της ιστορίας.

  Η Δημοκρατία της Ιρλανδίας είναι η μόνη χώρα που έστειλε ¨συλλυπητήριο τηλεγράφημα στο Ράιχ για τον θάνατο- ¨απώλεια¨ - του Χίτλερ. Επίσης Ιρλανδοί των ΗΠΑ συνεργαζόντουσαν με φιλοναζιστικούς κύκλους Γερμανών ¨ομογενών¨.

  Μεταξύ 1945 - 1952 καμία ποδοσφαιρική ομάδα του κόσμου δεν δεχόταν να παίξει με αντίστοιχη γερμανική. Οι μόνες που το έκαναν ήταν Ιρλανδικές ...

  Αντίθετα εμείς οι Βαλκάνιοι ζητάμε , από τους ¨τίμια εργαζόμενους Γερμανούς¨, ¨Πολεμικές Αποζημιώσεις¨ για τα εγκλήματα και τις ληστείες που διέπραξαν στις χώρες μας μόλις πριν 60 χρόνια , τόσο ¨ρατσιστές¨ είμαστε!

  ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ¨PLEITE-GRIECHEN¨ - χρεοκοπημένους - απατεώνες Έλληνες που κλέβουμε το ¨Δημόσιο¨ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ¨ΧΡΙΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ¨ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ...

  http://fih.gr/images/40BILDZEITUNG_PLEITEGRIE.jpg

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.