15/10/2009 23:25
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Ιρανοί είναι έτοιμοι για συμφωνία με τη Δύση.

Όπως δείχνουν οι εξελίξεις, το Ιράν πέτυχε όλα όσα ήθελε, αναφορικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα, και είναι πλέον έτοιμο να «τα βρει» με τους Αμερικανούς αλλά και τους υπόλοιπους δυτικούς. Όπως πιστεύουν οι ειδικοί αναλυτές, η ισλαμική χώρα κατάφερε να αναπτύξει τη δυνατότητα του να μπορεί να κατασκευάσει και να χρησιμοποιήσει κάποιο πυρηνικό όπλο, χωρίς όμως να χρειάζεται να προχωρήσει στη κατασκευή του. Πολλοί πιστεύουν, πως αυτός ήταν και ο αρχικός στόχος των Ιρανών. Όπως λέει κάποιος στρατηγικός αναλυτής: «Το Ιράν διαθέτει τώρα όλα τα πλεονεκτήματα της πυρηνικής δύναμης, χωρίς όμως καμία από τις οδυνηρές συνέπειες, όπως αυτές που αντιμετωπίζει η Βόρειος Κορέα».

Το Ιράν έχει ενισχύσει τις θέσεις του, όσον αφορά στη διαπραγματευτική του δύναμη απέναντι στη Δύση, και έτσι ανοίγει πλέον ο δρόμος ώστε και οι δυο πλευρές να μπορούν να δηλώσουν επιτυχία στις επερχόμενες μεταξύ τους συνομιλίες. «Εφόσον ο τελικός σκοπός των Ιρανών ήταν η απόκτηση της δυνατότητας παρασκευής εμπλουτισμένου ουρανίου, και αυτός των ΗΠΑ ήταν η μη απόκτηση πυρηνικών όπλων από τους Ιρανούς, τότε και οι δυο έχουν κερδίσει… οι Ιρανοί πέτυχαν αυτό που ήθελαν, είναι στην ουσία πυρηνική δύναμη. Το ζήτημα της εθνικής τους υπερηφάνειας έχει κλείσει», λέει ο Abbas Milani, καθηγητής ιρανικών σπουδών στο Stanford University.

 New York Times

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.