#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/12/2011 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Ευρωπαίοι θα γίνουν Γερμανοί, θέλουν δεν θέλουνΗ προσπάθεια για μια γερμανική Ευρώπη άρχισε το 1914, απέτυχε δυο φορές, και σήμερα ολοκληρώνεται με την νίκη της Γερμανίας, έναν ολόκληρο αιώνα μετά.

Η Ευρώπη την οποία έχασε ο Κάιζερ το 1914, και που κατέστρεψε ο Χίτλερ το 1945, έχει επιτέλους κατακτηθεί από την καγκελάριο Μέρκελ, χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός.

Ή έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται οι ευρωπαϊκές εφημερίδες. Που μιλάνε για ένα Τέταρτο Ράιχ, και για τους αλαζονικούς νέους ναζί Gauleiters, οι οποίοι υπαγορεύουν τους όρους τους στους Ευρωπαίους υποτελείς.

Κάποιες γελοιογραφίες απεικονίζουν Γερμανούς με σβάστικες, να χαιρετούν ναζιστικά, και να θέτουν κανόνες συμπεριφοράς για τους υποτιθέμενους «κατώτερους» λαούς.

Εκατομμύρια τρομοκρατημένοι Ιταλοί, Ισπανοί, Έλληνες, Πορτογάλοι, και άλλοι Ευρωπαίοι σπεύδουν να μεταφέρουν τα χρήματά τους στις γερμανικές τράπεζες στον ρυθμό των $15 δισεκατομμυρίων το μήνα.

Επαφίεται πλέον στην κρίση της  πλούσιας από το ευρώ Μέρκελ, να καθορίσει ποια ευρωπαϊκά κράτη θα συνεχίσουν να παραπατάνε με γερμανικά δάνεια, και ποια θα χρεοκοπήσουν, επιστρέφοντας σε συνθήκες διαβίωσης του 1950.

Η ανήσυχη Γαλλία, όπως πολλές φορές στο παρελθόν, έτσι και τώρα επιδεικνύει μια σχιζοφρενική συμπεριφορά, άλλοτε επιτιθέμενη στη Βρετανία που την εγκατέλειψε , και άλλοτε κολακεύοντας την Γερμανία για να την ηρεμήσει.

Οι ανησυχίες του 1989, των Margaret Thatcher και  François Mitterrand σε σχέση με την γερμανική επανένωση, αποδείχτηκαν αληθινές.

Πως έγινε και  το μεγάλο όνειρο της «νέας Ευρώπης»,  καταλήξει 20 χρόνια μετά σε ένα γερμανικό προτεκτοράτο, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ο στόχος της ΕΕ να εξουδετερώσει τις γερμανικές φιλοδοξίες μέσω ενός νέου πανευρωπαϊκού υπερκράτους;

Πάντως όχι με τα όπλα. Η Βρετανία πολεμά σε ολόκληρο τον πλανήτη, από την Λιβύη ως το Ιράκ. Η Γαλλία διαθέτει πυρηνικά. Η Γερμανία όμως μένει εντός συνόρων, χωρίς πυρηνικά, χωρίς αεροπλανοφόρα, και χωρίς καμιά στρατιωτική βάση πουθενά αλλού.

Η Γερμανία έριξε σχεδόν $2 τρις δικά της χρήματα στην αναδόμηση της Αν. Γερμανίας, χωρίς καμιά εξωτερική βοήθεια. Στη Νότια Ευρώπη, βλέπουμε παντού νέους δρόμους, γέφυρες, σιδηρόδρομους, στάδια, και αεροδρόμια, με χρηματοδότηση από τις γερμανικές τράπεζες, και με επιδοτήσεις από την γερμανική κυβέρνηση.

Πληθυσμιακά αν το δούμε, κάπου 120 εκατομμύρια Έλληνες, Ιταλοί, κλπ. εκλιπαρούν 80 εκατομμύρια Γερμανούς να τους σώσουν.

Μόλις 65 χρόνια πριν, το Βερολίνο ήταν ισοπεδωμένο, το Αμβούργο καμένο, και το Μόναχο διαλυμένο, κάτι που δεν έπαθαν η Αθήνα, η Ρώμη, η Μαδρίτη, ή η Λισσαβόνα.

Στην πραγματικότητα, ο γερμανικός εθνικός χαρακτήρας, που εδώ και 500 χρόνια προκαλεί θαυμασμό και φόβο στην ευρωπαϊκή ιστορία και λογοτεχνία, είναι το στοιχείο που οδήγησε στη σημερινή γερμανοποίηση της Ευρώπης. Τείνουμε να αντιδρούμε όταν ακούμε τον όρο εθνικός χαρακτήρας, εξαιτίας των εφιαλτών του παρελθόντος. Καμία όμως πολιτικά ορθή εξήγηση δεν μπορεί να μας λύσει την απορία του πως γίνεται και το αμερικανικό Ντιτρόιτ που άνθιζε το 1945 μοιάζει σήμερα με βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ το βομβαρδισμένο Βερολίνο του 1945 σήμερα ανθεί!

Σε γενικές γραμμές, οι Γερμανοί εργάστηκαν πιο σκληρά και πιο έξυπνα από τους γείτονές τους, επενδύοντας αντί να καταναλώνουν, αποταμιεύοντας αντί να ξοδεύουν, και πηγαίνοντας για ύπνο την ώρα που οι Ευρωπαίοι του Νότου έβγαιναν για φαγητό.

Οι αποδέκτες των γερμανικών χρημάτων παραπονούνται ότι οι γερμανικές τράπεζες τους δάνειζαν έτσι ώστε να μπορούν να αγοράζουν τα γερμανικά προϊόντα, σε  μια μορφή σύγχρονης εμπορικής δουλοπαροικίας. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά το ερώτημα παραμένει: Γιατί μόνο το Βερολίνο, και όχι η Ρώμη ή η Μαδρίτη μπόρεσε να πετύχει έναν τέτοιο κερδοφόρο μερκαντιλισμό;

Που οδηγούν όλα αυτά; Προς το παρόν στο άγνωστο, κάτι που τρομάζει την Ευρώπη. Μήπως η γερμανική εργατικότητα και το γερμανικό ταλέντο οδηγήσουν σε στρατιωτική κυριαρχία και πολιτισμικό σοβινισμό, όπως παλιά;

Πως θα μπορέσουν η ΕΕ ή το ΝΑΤΟ, που «οδηγούνται από πίσω» από τις αποστασιοποιημένες ΗΠΑ, να πείσουν την Γερμανία να μην μετατρέψει την πανίσχυρη οικονομική της δύναμη σε πολιτική και στρατιωτική κυριαρχία;

Μπορούν άραγε οι φτωχοί «έφηβοι» της Ευρώπης να υπακούσουν στους πλούσιους Γερμανούς «γονείς»; Στην ουσία, οι Γερμανοί μαλώνουν τους Νότιους, και τους λένε πως αν θέλουν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν δημόσια υγεία κα καταναλωτικά αγαθά, ζώντας πλούσια, τότε θα πρέπει να αρχίσουν να συμπεριφέρονται ως Γερμανοί, και να παράγουν.

Με άλλα λόγια, ο Αθηναίος μπορεί να συνεχίσει να έχει το υπερσύγχρονο αεροδρόμιο και μετρό του, ο Ισπανός μπορεί να συνεχίσει να χειρουργείται, και ο κάτοικος της Ρώμης μπορεί να συνεχίσει να απολαμβάνει την καινούργια του Μερσεντές. Όχι όμως αν συνεχίσουν να επιμένουν στον μεσημεριανό τους ύπνο, στο να πηγαίνουν για βραδινό στις 9 μμ, στην συνταξιοδότηση στα 50 τους, στη φοροδιαφυγή, και σε εργασιακά ωράρια 10:00-16:00.

Πίσω από την μπερδεμένη λύση τελευταίας στιγμής της ΕΕ, η νέα γερμανικού τύπου ευρωπαϊκή τάξη γίνεται ξεκάθαρη: Όποιος θέλει να ζει σαν Γερμανός, θα πρέπει να δουλεύει, και να αποταμιεύει σαν Γερμανός. Και σε όποιον αρέσει!

 

Του  Victor Davis Hanson (Hoover Institution, Stanford University)
The National Review
http://www.nationalreview.com/articles/285767/hundred-years-german-war-victor-davis-hanson

Απόδοση: S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. astrokritis avatar
  astrokritis 17/12/2011 10:22:07

  .. κατάπτιστο άρθρο , ανάξιο σχολιασμού ... Χρήσιμο μόνο για να δούμε πως κι από ποιούς δημιουργείται η ''κοινή γνώμη '' , ένθεν και κείθεν του Ατλαντικού ....

  • JOHN avatar
   JOHN @ astrokritis 17/12/2011 11:26:06

   @aqstrokritis, Συμφωνω απολυτα.Οταν θεοποιουμε τους δαιμονες και τις πρακτικες τους,κατι δεν παει καλα!

 2. Λαρισαίος avatar
  Λαρισαίος 17/12/2011 10:46:57

  Ο συγγραφέας δεν έχει ιδέα ούτε από Γερμανία, ούτε από κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Ωράριο εργασίας 10:00-16:00; που υπάρχει αυτό;

 3. socrates avatar
  socrates 17/12/2011 10:59:00

  Δηλαδή, δεν υπήρχε ζωή πριν το ...ευρώ;
  Τα γερμανικά διλήμματα σύντομα θα γίνουν μπούμεραγκ και θα αρχίσει ο αντίστροφος ρατσισμός...
  Όταν διαλυθεί το ευρώ η ισοτιμία του νέου γερμανικού νομίσματος θα ανεβεί τουλάχιστον 50% σε σύγκριση με τώρα, να δούμε τότε που θα πάει η ανεργία τους και το εμπορικό τους ισοζύγιο.
  Να θυμηθούμε ότι τώρα πια δεν ζούμε στα 80s ή 90s, ζούμε στην εποχή που όλα τα προϊόντα κατασκευάζονται πολύ φθηνότερα στην Α.Ανατολή.
  Ας δώσουμε οι Έλληνες λιμάνια στους Κινέζους (σύγχρονα τύπου Σιγκαπούρης) και να δείς μετά τι θα πάθει η Άρεια φυλή.
  Θα μεταναστεύσουν όλοι στην Ινδία, όπως κάνουν τώρα οι Αμερικάνοι...

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ socrates 17/12/2011 13:01:20

   ¨Οχι δεν υπήρχε, γιατί η Ελλάδα ζούσε με δανεικά. Η χώρα ζούσε σε μια ψεύτικη "σοσιαλιστική", διεφθαρμένη πραγματικότητα.
   Απλά, τώρα τέλειωσε το πάρτυ και το παραμύθι.

  • ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ avatar
   ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ @ socrates 17/12/2011 13:52:43

   Οι γερμανοί πεινάσανε όταν θέλανε 4 τρις μάρκα για να αγοράσουν μια μπαγκέτα ψωμί. Το μάρκο ήταν σταθερά απο την δεκαετία του '70 το πιο ακριβό νόμισμα στην ευρώπη (θυμήσου την ισοτιμία της δραχμής με το μάρκο και με τα άλλα νομίσματα). Δέν θυμάμαι κανέναν γερμανό να πεινάει.
   Λαός που έχει μάθει να δουλεύει και να αποταμιέυει δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Οι λάτρεις του παπανδρέου θα την έχουν άσχημα.
   Απο την άλλη το παραμύθι της μελλοντικής ισοτιμίας του μάρκου κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει. Όταν λές οτι θα ανατιμηθεί κατα 50%, αυτό θα πλήξει τις εξαγωγές της. Σωστά.
   Όμως εάν πληγούν οι εξαγωγές της μοιραία η οικονομία της θα συρρικνωθεί. Άρα θα ΥΠΟΤΙΜΗΘΕΙ το νομισμά της ώστε να εκφράζει την νέα συρρικνωμένη οικονομία της. Και πάλι απο την αρχή.
   Η ισοτιμία του νομίσματος είναι το τρυπάκι των χρηματιστών του Σίτι για να μπουρδολογούμε με αέρα κοπανιστό.

 4. aftaras avatar
  aftaras 17/12/2011 11:37:23

  ΑΓΑΠΟΥΛΑ .......ΦΕΡΕ ΤΗΝ ''ΜΑΓΚΟΥΡΑ''

 5. Wolf avatar
  Wolf 17/12/2011 13:06:36

  Ας πει λοιπόν κάποιος, στη ΛεΚρεμ (αναγραμματισμός Μερκελ) ότι οι Έλληνες δε θα πάρουν. Δε θέλουμε, αδερφέ!

 6. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 17/12/2011 13:21:28

  Μας εσύ ζητάς. Η Ελλάδα ζητάει σωτηρία, κούρεμα, πακέτα σωτηρίας.
  Η Μέρκελ δεν θέλει. Δεν σε θέλει! Τι να σε κάνει;
  Η Ελλάδα, οι Έλληνες ζητιανεύουν. Και λίγη σωφροσύνη πια.
  Ξέρεις πόσοι συμπολίτες σου πεινάνε γιατί κάποιοι θέλουν να το παίζουν μάγκες; Κάποιοι του παπαδρεϊσμού ...με την υπερήφανη εξωτερική πολιτική, κάποιοι με το αντάρτικό πόλεων ...της Αριστεράς, κάποιοι λαμόγια της πολιτικοοικονομικής ελίτ που και τις ξέρες αρμέγουν.
  Όλοι αυτοί οι κάποιοι, που δεν είναι Γερμανοί, ρίμαξαν τον τόπο.

 7. anonymous avatar
  anonymous 17/12/2011 15:14:12

  Πριν από μερικούς μήνες είχα θέσει αυτά τα ερωτήματα σε έναν Αμερικάνο που είχε περάσει από τη Γερμανία. Η απάντηση ήταν ότι αποταμιεύουν. Είναι τρομακτικά οικονόμοι. Ο αποταμιευμένος πλούτος σωρεύεται σε βάθος χρόνου και σε συνδυασμό με την πιο χαλαρή και πολυέξοδη ζωή άλλων ανθρώπων τους δίνει ένα πλεονέκτημα.
  Ο δεύτερος λόγος είναι ότι έχουν επινοήσει μια σειρά ευκολίες για να είναι παραγωγικοί. Στη δουλειά τους δεν κουράζονται διότι έχουν μια σειρά μηχανήματα, είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι με τριετείς εκπαιδεύσεις, μαθητείες κλπ.
  Ο τρίτος λόγος είναι ότι οι ώρες που θα δουλέψουν είναι καθαρές. 8 ώρες δουλειά χωρίς να σηκώνουν κεφάλι.

  Από κει και πέρα αν εμείς δε θέλουμε να ζούμε με αυτό το μίζερο τρόπο όπου τα πάντα είναι μόνο χρήμα πρέπει να μην είμαστε στο ίδιο κλαμπ ε αυτούς και να τους βάζουμε δασμούς για να εξισορροπείται η κατάσταση.

 8. Idiot avatar
  Idiot 18/12/2011 16:31:41

  Hoover Ιnstitute.Μου ερχεται ναυτια μονο που τ' ακουω.Ολη η παρεα υπηρετησε τον συνονοματο μου προεδρο των ΗΠΑ Ανηκει στα πιο συντηρητικα "think tanks"και μονο το ονομα δειχνει μια επιλογη οσον αφορα το αρθρο.Skip it,Dump it.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.