21/07/2009 23:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Δημοκρατικοί κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην Αμερική.Απ` ότι δείχνουν νέα στοιχεία που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα από το Αμερικανικό Γραφείο Απογραφών (Census Bureau), η περσινή εκλογική νίκη του Ομπάμα οφείλεται κυρίως στην μεγάλη συμμετοχή των μειονοτήτων στην εκλογική διαδικασία. Αυτό το στοιχείο είναι που έπαιξε τον πλέον καθοριστικό  ρόλο στο να κερδίσει ο Ομπάμα σε Πολιτείες που είθισται να θεωρούνται προπύργια των Ρεπουμπλικανών.

Η συμμετοχή του πληθυσμού στην ψηφοφορία ανήλθε στο 64% που όμως είναι το ίδιο ποσοστό με αυτό των εκλογών του 2004. Ο συνολικός  πληθυσμός όμως της χώρας αυξήθηκε στο μεσοδιάστημα και αυτό σημαίνει πως 5 εκατομμύρια περισσότεροι Αμερικανοί ψήφισαν στις εκλογές του 2008 απ` ότι σε αυτές του 2004. Και όπως φαίνεται οι μειονότητες είναι αυτές που απαρτίζουν τα 5 επιπλέον εκατομμύρια των ψηφισάντων. Δύο εκατομμύρια μαύροι, δύο  εκατομμύρια Ισπανόφωνοι - Λατίνοι και περίπου 600.000 Ασιάτες. Οι μειονοτικοί ψηφοφόροι είναι αυτοί λοιπόν που οδήγησαν σε νίκη τον Ομπάμα σε Πολιτείες όπως  το Ohio, η Virginia, η Nevada και η  Indiana αν και  ο Ομπάμα πήρε την πλειοψηφία των λευκών ψήφων σε 19 επιπλέον Πολιτείες.

Πάντως, οι συνεχιζόμενες δημογραφικές μεταβολές όπως το γεγονός ότι οι Λατίνοι δεν θα είναι η πλειοψηφία το 2042, δείχνουν πως η αδυναμία των Ρεπουμπλικανών να προσελκύσουν την ψήφο των μειονοτήτων θα σημάνει και μακροπρόθεσμα εκλογικά προβλήματα για την παράταξή τους. Όπως αναφέρει μάλιστα και κάποιος ειδικός επί των δημογραφικών «οι Δημοκρατικοί κερδίζουν τις αναπτυσσόμενες μερίδες του πληθυσμού. Τους νέους, τις μειονότητες και τις Πολιτείες προς τις οποίες μετακινούνται οι περισσότεροι…»

Wall Street Journal.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βασιλική Σιάπκα avatar
    Βασιλική Σιάπκα 22/07/2009 03:21:31

    ...από όλες τις μπάντες πρέπει να το εισπράττουμε... μπας και το εμπεδώσουμε. ναι. είμαστε αμερικάνικη πολιτεία!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.