#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/01/2012 08:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Γερμανοί θέλουν να μας καταστρέψουν για να κρύψουν τα λάθη και την ανικανότητά τουςΔεν τρέφουμε καμιά συμπάθεια, ούτε σεβασμό προς τους τεμπέληδες και δημαγωγούς Έλληνες πολιτικούς, η διαφθορά των οποίων κατέστρεψε την χώρα τους.

Ούτε εκτιμούμε ιδιαίτερα τις υψηλές εκείνες πολιτισμικές αξίες που οδήγησαν τους Έλληνες  πολίτες στο να στηρίζουν επί δεκαετίες αυτούς τους σάπιους πολιτικούς.

Πραγματικά, χρειάζεται ιδιαίτερο ταλέντο στην αποτυχία, για να καταλήξει η Ελλάδα εκεί που κατέληξε, εξαιτίας των πολιτικών της.

Να όμως, που και οι Γερμανοί φάνηκαν ισάξιοι στην αποτυχία.

Το τελευταίο γερμανικό σχέδιο για την «επιδιόρθωση» της Ελλάδας θέλει τους Έλληνες να παραδίνουν την κυριαρχία τους επί του προϋπολογισμού και της φορολογικής πολιτικής σε έναν Ευρωπαίο επίτροπο, ως αντάλλαγμα για τα €130 δισ που χρειάζεται η χώρα για να ξοφλήσει τις ηλίθιες ευρωπαϊκές τράπεζες, που ενθαρρυμένες από τους ανεγκέφαλους Γερμανούς, πλήρωσαν σοβαρά ποσά για να αγοράσουν ομόλογα χωρίς καμιά αξία.

Βέβαια, οι Γερμανοί έχουν κάποιο δίκιο. Αν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στο ευρώ, χρειάζονται σοβαρές μεταρρυθμίσεις, όμως το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο, με την στήριξη του εκλογικού σώματος, ανθίσταται σθεναρά.

Υπάρχει πολλή γκρίνια, πολλά λόγια, πολλές υποσχέσεις, και καμία δράση. Αυτή είναι η συνηθισμένη προσέγγιση των Ελλήνων στο εν λόγω ζήτημα.

Από την άλλη, οι πολιτικές λιτότητας που θέλουν οι Γερμανοί πολιτικοί, είναι όλες υπέρ των τραπεζικών τους συμφερόντων, και πιο πολύ στοχεύουν στην διατήρηση του κύρους των ιδίων, παρά στο να βοηθηθεί η Ελλάδα.

Η γερμανική πολιτική τάξη μοιάζει σαν να έχει βάλει σκοπό να καταστρέψει την Ευρώπη, ώστε να μην χρειαστεί να πει στους ψηφοφόρους της το πόσο ηλίθια είναι. Οι Γερμανοί πολιτικοί κάνουν τα πάντα προκειμένου να αποκρύψουν την αλήθεια, που έχει να κάνει με τα αλλεπάλληλα λάθη των τραπεζιτών τους, οι οποίοι φταίνε για την κρίση στον ίδιο βαθμό που φταίνε και οι σπάταλοι Έλληνες.

Οι Γερμανοί τραπεζίτες (μαζί με Ευρωπαίους συναδέλφους τους), μπήκαν με τα μπούνια στο ελληνικό χρέος. Έχουν γεμίσει με ισπανικά, πορτογαλικά, και ιταλικά ομόλογα. Και αυτό δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας ανικανότητας στο να πάρουν σωστές αποφάσεις, αφού η γερμανική κυβέρνηση τους ενθάρρυνε να δανείζουν τις μεσογειακές χώρες, ακόμη και όταν αυτές έχασαν κάθε φερεγγυότητα το 2008. Οι πολιτικοί έλεγαν στους τραπεζίτες, ότι αυτού του είδους τα δάνεια δεν ενέχουν ρίσκο, καθιστώντας έτσι τα κρατικά ομόλογα των χωρών της ευρωζώνης πολύ πιο ελκυστικά, από άλλα αντίστοιχα τραπεζικά προϊόντα.

Αν και η γερμανική (και η γαλλική) πολιτική σε σχέση με την κρίση μοιάζει να είναι στοχευμένη  στην επίλυσή της, στην πραγματικότητα αποσκοπεί στην διάσωση του τραπεζικού συστήματος της Γερμανίας, και μάλιστα χωρίς να καταλάβουν οι ψηφοφόροι και οι  φορολογούμενοι το πόσο φταίνε για την κρίση οι ανίκανοι Γερμανοί πολιτικοί που εκλέγουν.

Αποκηρύσσοντας τα ανεύθυνα κράτη PIIGS, και απαιτώντας την τιμωρία τους μέσω αυστηρών προγραμμάτων λιτότητας, οι Γερμανοί πολιτικοί δημαγωγούν, χαϊδεύοντας τα αυτιά των ψηφοφόρων τους, κρύβοντας παράλληλα τις δικές τους παρασπονδίες και πανάκριβες λανθασμένες κινήσεις.

Για να γίνει ένα κακό δάνειο, χρειάζονται δυο μέρη, και οι γερμανικές αρχές αξίζει να καταδικαστούν από τον λαό τους, για την εντελώς άστοχη πολιτική  ηγεσία που άσκησαν την εποχή του ευρώ. Αυτό που κάνουν, παριστάνοντας τους ενάρετους, και κατηγορώντας και ταλαιπωρώντας συνεχώς τους Έλληνες, είναι άνανδρο.

Πέρα από τις δικές τους ευθύνες, οι Έλληνες θα πρέπει να περιφρονήσουν την τελευταία γερμανική πρόταση, όπως ακριβώς της αξίζει. Αν οι Έλληνες θέλουν να πάρουν όλα αυτά οδυνηρά μέτρα, μπορούν να το κάνουν από μόνοι τους. Και αν οι εκλεγμένοι πολιτικοί τους έχουν αντίρρηση, τότε μάλλον θα χρειαστεί η χώρα τους να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, εν μέσω μεγάλων οδυνών.

Αυτές είναι δυστυχώς οι μόνες επιλογές, οι οποίες οφείλονται αποκλειστικά στην πλεονεξία και στην μυωπική αντιμετώπισή της κρίσης από πλευράς τόσο των Ελλήνων, όσο και της ΕΕ.

Η μόνη δηλαδή επιλογή που απέμεινε στους Έλληνες, είναι το πόσο και το πώς θα υποφέρουν. Όμως, ακόμη κι αυτή η επιλογή θα πρέπει να αποφασιστεί από τους ίδιους.

Στους Γερμανούς πολιτικούς αρέσει να μιλάνε για την αφοσίωσή τους στην Ευρώπη, και την επιθυμία τους να ξεπεραστεί η κρίση μέσα από την ενίσχυση των ευρωπαϊκών θεσμών. Αν το πιστεύουν ειλικρινά, τότε ας πάρουν επάνω τους και την ευθύνη που τους αναλογεί, όσον αφορά στο ρόλο που έπαιξαν για να δημιουργηθεί αυτή η κρίση.

Και ας προσπαθήσουν να πείσουν τους ψηφοφόρους τους ότι αυτοί θα αναλάβουν τον λογαριασμό, για όλα τα λάθη που έγιναν προκειμένου να διασωθεί το τραπεζικό σύστημα της χώρας τους από τις άθλιες επιλογές που έκανε, με την ενθάρρυνση του γερμανικού κράτους.

Η όποια λύση της κρίσης αποφασιστεί, σίγουρα θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει πολλά από τα σκληρά μέτρα που προτείνει η Γερμανία, αλλά θα πρέπει επίσης να συμμετέχουν επί ίσοις όροις και οι ίδιοι οι Γερμανοί, που μέχρι σήμερα δεν το διανοούνται.

Αν αυτό δεν γίνει, τότε οι Γερμανοί πολιτικοί θα αποκαλυφθούν ως ασπόνδυλοι καιροσκόποι, που είναι διατεθειμένοι να διαλύσουν την Ευρώπη, προκειμένου να διατηρήσουν τις άθλιες πολιτικές τους καριέρες. Η πολιτική τους ανευθυνότητα, και ανικανότητα, θυμίζει εποχές Kaiser Wilhelm, αν όχι τα μετέπειτα γερμανικά κατορθώματα.

Αν οι Γερμανοί πολιτικοί και τραπεζίτες, δεν επεδείκνυαν μια χρόνια ηλιθιότητα, τότε η Ευρώπη δεν θα βρίσκονταν στη σημερινή της κρίση.

Η δειλία τους, σε συνδυασμό με την μη ανάληψη της ευθύνης που τους αναλογεί, αποτελούν την βασική αιτία που δεν μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση που ταλανίζει την Ευρώπη.

Για να ανακάμψει, και να ευημερήσει και πάλι  η Ευρώπη, οι Γερμανοί θα πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

 

The National Interest

http://blogs.the-american-interest.com/wrm/2012/01/28/will-german-politicians-wreck-europe-to-save-their-own-skins/

Απόδοση: S.A

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 31/01/2012 09:13:25

  ΝΤΙ ΣΠΙΝΕΝ ΝΤΙ ΓΚΡΙΧΕΝ ! ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !

  ΝΑΙ -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΕΛΟΙ …

  NA ENDLICH – ES IST KLAR GEWORDEN – DIE SPINNEN - DIE GRIECHEN !

  Το γνωστό επιφώνημα ¨Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι¨ που συμβολίζει την εικονογραφημένη ιστορική παρωδία του “ ΑΣΤΕΡΙΞ “ ( ASTERIX ) για τις ¨προστριβές απλών Γαλατών χωρικών¨ και Γερμανικών φύλων με τους ¨Ρωμαίους ιμπεριαλιστές…¨, με ήρωα τον “ΑΣΤΕΡΙΞ “ ( ASTERIX ) , επαναλαμβάνει , σε παραλλαγή ¨Είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες¨ , ο σχολιαστής της γνωστής Γερμανικής πατσαβούρας ¨Bildzeitung” , όπου λίγο πολύ μας λέει πως ενώ οι γερμανοί φορολογούμενοι ¨μας χρηματοδωτούν¨ , εμείς τους βρίζουμε και δεν θέλουμε έλεγχο και Επιτροπεία.

  Και καταλήγει με μια δήλωση που είχε κάνει ένας πρώην Βασιλιάς της Σαξωνίας ( Φρειδερίκος-Αύγουστος ο 3ος ) όταν τον υποχρέωσαν σε ¨Έξωση¨ ( όπως οι Έλληνες αργότερα τον ¨Όθωνα¨ ).

  Είχε πει : ¨ Και τώρα μπορείται να καθαρίζεται μόνοι σας τις βρωμιές σας ¨ ( Macht doch euren Dreck allein! , όπου το “Dreck” στα γερμανικά ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να σημαίνει και ¨σκατά¨ ).

  Αυτή θα πρέπει να είναι η απάντηση , καταλήγει ο Asterix της γερμανικής δημοσιογραφίας , προς τους ¨Τρελούς Έλληνες¨ που αρνούνται την καλοκάγαθη Γερμανική βοήθεια…

  ΝΑΙ -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΕΛΟΙ … NA ENDLICH – ES IST KLAR GEWORDEN – DIE SPINNEN - DIE GRIECHEN !

  http://www.bild.de/news/standards/bild-kommentar/die-spinnen-die-griechen-22349394.bild.html

  • ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
   ΝΤΑΝΤΟΝ @ ΝΤΑΝΤΟΝ 31/01/2012 09:15:13

   Ιδού και οι λεγόμενοι ¨Πρώσοι των Βαλκανίων¨ ( ονομασία που καθιερώθηκε λόγο της ενεργούς συμμετοχής της Βουλγαρίας στον 1ο Π.Π. στον Άξονα Γερμανίας – Τουρκίας ) ,

   Ιδού οι σημερινοί κληρονόμοι του Βασιλιά Βόρις και συνεργάτη του Χίτλερ στον Β΄Π.Π., με το ¨Βερολίνο¨ ( αρχικά με το Μοναρχικό , στην συνέχεια με το Ναζιστικό και τώρα με το ¨Δημοκρατικό¨ ) συντάσσεται πάλι η ¨άρχουσα τάξη της Βουλγαρίας¨ η οποία είναι τα παιδιά της ¨Βουλγαρικής Ομογένειας¨ που αποφοίτησαν στα διάφορα ¨ ιδρύματα στρατηγικών μελετών¨ και ¨δεξαμενών σκέψης¨ των ΗΠΑ και της Γερμανίας και επέστρεψαν για να διαδεχτούν το , ας πούμε , ¨κομμουνιστικό¨ καθεστώς μετά το 1990. ¨Άξονες¨ - ¨φιλίας¨ και ¨5ες Φάλαγγες¨ στήνει και πάλι η Γερμανία στην Ευρώπη , από την Βαλτική , τα Βαλκάνια , την Μεσόγειο μέχρι τον Καύκασο και τις Μεσογειακές χώρες ( κυρίως Ισπανία ). Η δε άρχουσα τάξη της Βουλγαρίας στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους ¨Ονειρεύτηκε Μακεδονία¨.

   Τώρα τι στο διάολο ονειρεύεται και τι ευελπιστεί ; Μέχρι τώρα η Βουλγαρία εξάγει εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες.

   Αυτή την ¨ανάπτυξη¨ ονειρεύεται κάτω από τις αγκάλες της Γερμανίας και τις φτερούγες των ¨μακρινών¨ Η.Π.Α. ;

   Ο Ελληνικός λαός , σταθερά προσηλωμένος στις αξίες της Ελευθερίας , της Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης –απελευθέρωσης , οφείλει να είναι ενωμένος και αποφασισμένος.

   Ντροπή – πάντως στον πρόεδρο της Βουλγαρίας για αυτές τις καθόλου έξυπνες , αλλά αποκαλυπτικές , δηλώσεις του. http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231147721

   • ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
    ΝΤΑΝΤΟΝ @ ΝΤΑΝΤΟΝ 31/01/2012 09:56:41

    Επιτέλους το κατάλαβε και η Ναυρχίδα του γερμανικού βιομηχανικού-χρηματηστηρακού κεφαλαίου , η Frakfurter Allgemeine Zeitung “F.A.Z.” ( η οποία πριν τέσσερεις μήνες έγραφε πως ¨Η Ελλάδα χρειάζεται έναν Χασάπη , όπως τον Νόσκε , για να κυβερνηθεί¨) , αυτό που γράφουμε εδώ και καιρό , πως ¨…οι Έλληνες έχουν μνήμη και συνδέουν την Γερμανό-Τροϊκανή-Δ.Ν.Τ. – Επιτροπεία με την εμπειρία και τις ¨φιλελληνικές¨ πρακτικές του Όθωνα και της Βαυαροκρατίας …¨ και συνοδεύει τα ¨σοφιστικέ¨ σχόλια της για της αντιδράσεις στους νέους Γκάουλάϊτερ με ζωγραφικό πίνακα αναπαράστασης της άφιξης του Όθωνα στο Ναύπλιο…

    Γράφει μάλιστα ο σχολιαστής ¨… Ο Όθωνας έγινε δεκτός με εγκάρδιο τρόπο, κάτι που δεν πρέπει να αναμένεται στην περίπτωση του Κομισάριου για οικονομικά θέματα. Επιπλέον, επισημαίνει πως ο Όθωνας δεν έγινε δημοφιλής στην Ελλάδα, ειδικά από την στιγμή που οι Ευρωπαίοι δεν θέλησαν να πληρώσουν την τρίτη δόση της βοήθειας προς την χώρα…¨ http://www.faz.net/aktuell/politik/europaeische-union/forderung-nach-sparkommissar-athen-verlangt-respekt-vor-seiner-wuerde-11630513.html#Drucken

 2. effie B. avatar
  effie B. 31/01/2012 09:38:22

  οι επιλογες σου σκιζουν, S.A!!

 3. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 31/01/2012 11:07:22

  Πολλές οι αλήθειες και λίγα τα ψεγάδια στο παραπάνω άρθρο.
  Αν βάλουμε στη συζήτηση και το τεράστιο χρέος των γερμανικών τραπεζών που τζογάρισαν τα χρήματα των Γερμανών καταθετών και τα έχασαν, καθώς και την ένοχη σιωπή της γερμανικής πολιτικής σκηνής για αυτό το θέμα, έχουμε πιο πλήρη εικόνα. Και δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι ο πολιτικός τομέας προηγείται του τραπεζικού.... Μην ξεχνάμε ότι εδώ και 3 χρόνια το Γερμανικό δημόσιο έχει δώσει παραπάνω από 100 δις για να σώσει γερμανικές αποτυχημένες τράπεζες... και η συζήτηση για αυτό περιορισμένη... αλλά για να "σώσουν" την Ελλάδα με τρελλά επιτόκια και καλό κέρδος, κάνουν μεγάλη κουβέντα και μας βρίζουν. Δηλ. στα του οίκου της, η γερμανική ελίτ είναι αποτυχημένη και κοιμίζει συγχρόνως το γερμανικό λαό, εμάς όμως μας ξεφωνίζει... πετυχημένη στρατηγική ανα τους αιώνες.. Τυχαίο ότι αυτή η ελίτ τακίμιαζε εδώ και δύο δεκαετίες με τους πολιτικούς μας; Είχαν κοινή γλώσσα επικοινωνίας, το εύκολο κέρδος σε βάρος του ελληνικού λαού - κι από δω και πέρα και σε βάρος του γερμανικού, έστω κι αν αυτό δε γίνεται ακόμη ξεκάθαρο.

 4. Μπέμπης avatar
  Μπέμπης 31/01/2012 12:11:41

  "Ούτε εκτιμούμε ιδιαίτερα τις υψηλές εκείνες πολιτισμικές αξίες που οδήγησαν τους Έλληνες πολίτες στο να στηρίζουν επί δεκαετίες αυτούς τους σάπιους πολιτικούς".

  Για μισό λεπτό.
  Εγώ που ψήφιζα ψήφιζα δαγκωτό ΝΔ για να φύγει η πράσινη μαφία μέχρι το 2004 και μετά εγκατέλειψα τη ΝΔ όταν διαπίστωσα ότι ο Καραμανλής ξέχασε την επανίδρυση τού κράτους και άφησε τη ΝΔ να εξελιχθεί σε ερασιτεχνικό ΠΑΣΟΚ, γιατί φέρω έξίσου την ευθύνη για τα χάλια τής χώρας με τον πρασινοφρουρό που ούρλιαζε στις πλατείες "μαζί σου Αντρέα" με τον αυτοκόλλητο πράσινο ήλιο στο κούτελο; Γιατί φέρω εξίσου την ευθύνη με τους ΚΚΕδες και τους αριστερούς που πολεμούσαν από το 1920 μέχρι το 1950 για να γίνει η Ελλάδα μια "λαϊκή δημοκρατία";

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ Μπέμπης 31/01/2012 13:50:55

   Mπράβο Μπέμπη!
   Αν δεν ξεφύγουμε από αυτή την ισοπεδωτική αντίληψη, αν δεν ξεκαθαρίσουμε ποιοι και γιατί φταίνε ή έστω για ποια πράγματα φταίει ο καθένας μας, δύσκο0λα θα βγούμε από το σημερινό χάλι.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Μπέμπης 31/01/2012 14:00:57

   Πολύ σωστά,ἀλλά ἂντε νά τούς τά πεῖς καί νά τά καταλάβουν...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Μπέμπης 31/01/2012 14:11:44

   "Εγκατέλειψες τη ΝΔ" (για τους, ας δεχτούμε σωστούς, λόγους που αναφέρεις), και πήγες πού;

   Η ερώτησή μου είναι ρητορική, προφανώς και ΔΕΝ θέλω να εκμαιεύσω τι ψήφισες το 2009. Απλώς τη θέτω για να καταδειχθεί το τεράστιο λάθος πολλών νεοδημοκρατών το 2009, που απογοητευμένοι από κάποιες πλευρές της διακυβέρνησης Καραμανλή, δεν κατάλαβαν ποιο ήταν το διακύβευμα εκείνων των εκλογών μολονότι κάποιοι "φίλοι μας" είχαν αρχίσει με κάποιες αφορμές (Βουκουρέστι, αγωγοί κ.λπ) να μας δείχνουν πού ήθελαν να πάνε την Ελλάδα για να τιμωρήσουν τον "παραστρατήσαντα" Καραμανλή.

   Έτσι, πολλοί προτίμησαν να πάνε για μπάνιο, άλλοι γοητεύτηκαν από τα "λεφτά" που "υπάρχουν", και ιδού σήμερα τα αποτελέσματα.

   Μη γελιόμαστε: η ευθύνη του "απογοητευμένου νεοδημοκράτη" το 2009 έχει ίδια βαρύτητα στο έγκλημα με εκείνη του φανατικού πρασινοφρουρού.

   • Μπέμπης avatar
    Μπέμπης @ Αυριανιστής 31/01/2012 14:23:04

    Δηλαδή, Αυριανιστή, έπρεπε να συνεχίσω να ψηφίζω ΝΔ, παρά την κουμπαροκρατία, τον Βουλγαράκη, τον Ρουσσόπουλο, το ξέπλυμα αγοραπωλησιών δημόσιας περιουσίας μέσω Βατοπαιδίου, την ανικανότητα Καραμανλή να μοιράσει δυο γαϊδάρων άχυρο, τον Αλογοσκούφη που ένα χρόνο μετά την απογραφή έβγαλε το ΑΕΠ μας ακόμη μεγαλύτερο από ό,τι το είχε βγάλει ο Σημίτης; Δηλαδή έπρεπε να γίνω "γαλανοφρουρός" σαν τους "πρασινοφρουρούς" που κοροϊδεύουμε και να ακολουθούμε την ηγεσία όπου πάει, χωρίς κριτική σκέψη και λογική; Σαν τους ΠΑΣΟκτσήδες που άρχισαν την καριέρα τους στο ακροαριστερό ΠΑΚ και κατέληξαν να υποστηρίζουν τον νεοφιλελεύθερο Γιωργάκη; Αυτός ο κυνισμός και ο μηδενισμός των ΠΑΣΟκτσήδων, αυτό το "όλα για όλα" που υπερασπίζεσαι κι εσύ μας έθαψε.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Μπέμπης 31/01/2012 14:27:09

     Όχι, αγαπητέ. Απλώς -επαναλαμβάνω-, έπρεπε ίσως να είχαν επιδείξει κάποιοι (επί της κάλπης) την αναγκαία διορατικότητα και να καταλάβουν ποιοι ήταν οι βαθύτεροι λόγοι που ο Καραμανλής είχε αρχίσει μεθοδικά να υποσκάπτεται από εχθρούς και "φίλους" (σκάνδαλα και "σκάνδαλα", δεκεμβριανά κ.λπ).

 5. Μέτοικος avatar
  Μέτοικος 31/01/2012 13:29:39

  ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΛΟΙΠΟΝ;ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ
  ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΤΣΙΜΠΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ;ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ,ΣΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΘΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΜΕ;ΠΙΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ,ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.

 6. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 31/01/2012 13:40:53

  Αγαπητέ Νταντον στην προκειμένοι περίπτωση η σωστή μετάφραση είναι die spinnen-die-Griechen( χαζοι) χαζεψαν οι έλληνες

  • ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
   ΝΤΑΝΤΟΝ @ Διηνεκης 31/01/2012 14:07:05

   Συγνώμη , αλλά θα ¨διαφωνήσουμε , η λέξη ¨spinnen" έχει να κάνει με τρελούς η ¨μουρλoύς¨ . Σε αυτή την περίπτωση , όπως και στον ¨Asterix" όπου στα ελληνικά μεταφράζεται ¨Είναι τρελοί αυτοί Ρωμαίοι¨ , το αντίστοιχο στα γερμανικά είναι ¨Die spinnen , die Roemer" ...

 7. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 31/01/2012 17:42:54

  Για τα σκατα των ελληνων πολιτικων γραφει ο παγκοσμιος τυπος σε καθημερινη βαση...

  Γιατι αρα δεν κανει η ελληνικη κυβερνηση (μα και η αντιπολιτευση Αντωνη!) μια εστιασμενη προσπαθεια σε ορισμενα σημαντικα ΜΜΕ ωστε καπως να αναστραφει το κλιμα και να γινουν ευρυτερα γνωστες οι ανακολουθιες και λαμογιες γερμανων, γαλλων κ.λ.π.

  Η διεθνης κοινη γνωμη που ιστορικα καλοβλεπει τους ελληνες χρειαζεται υποστηριξη και επιχειρηματα....

  Δεν ειναι πολυτελεια, ειναι ΑΝΑΓΚΗ !!!

 8. franc avatar
  franc 01/02/2012 18:48:29

  Τι λέει ωρέ Ρωμιοί το Aμερικανάκι ξάδερφο του Giorgos ?
  " Ούτε εκτιμούμε ιδιαίτερα τις υψηλές εκείνες πολιτισμικές αξίες που οδήγησαν τους Έλληνες πολίτες στο να στηρίζουν επί δεκαετίες αυτούς τους σάπιους πολιτικούς."...
  Eμείς λοιπόν θα πρέπει να εκτιμούμε ιδιαίτερα τις υψηλές εκείνες πολιτισμικές αξίες που οδήγησαν τους Αμερικανούς πολίτες στο να στηρίζουν επί δεκαετίες αυτούς τους σάπιους εγληματίες ηλίθιους πολιτικούς τύπου Μπους και Ράμσφελντ, και τα ζώα αφεντικά τους Υπερτραπεζίτες που μετέτρεψαν τον Καπιταλισμό σε Καζίνο και τίναξαν τη μπάνκα στον αέρα?
  Και τώρα αφού φάγανε τα "γουρουνόπουλα της Ευρώπης" σε αγαστή συνεργασία με τους συνεταίρους τους Γερμαναράδες Τραπεζίτες και τους πολιτικούς λακέδες τους θέλουν σαν αυθεντικοί μαφιόζοι να φάνε και τη Γερμανία για να μήν σκάσουν όλες οι τεράστιες φούσκες τους που γέμισαν τον κόσμο και πνιγούν κι αυτοί μέσα στα ζουμιά τους?
  Τώρα ξύπνησαν τα Αμερικανάκια της Via Meadia και τους έπιασε το αντιφασιστικό τους τάχα μου?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.