Οι Αμερικανοί είχαν συλλάβει τον ηγέτη του ISIS!
19/02/2015 20:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Αμερικανοί είχαν συλλάβει τον ηγέτη του ISIS!

Σύμφωνα με έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι προ δεκαετίας είχε παραμείνει επί ένα χρόνο σε κέντρο κράτησης στη Φαλούτζα, ήταν δηλαδή κρατούμενος των Αμερικανών! Τα έγγραφα που αποκαλύπτει το Business Insider στην ιστοσελίδα του, δείχνουν ότι ο αλ-Μπαγκντάντι επί περίπου ένα χρόνο, από τον Φεβρουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2004, ήταν «κρατούμενος» των Αμερικανών στο Ιράκ.

Ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης, που είναι πλέον ο νούμερο ένα καταζητούμενος σε όλο τον κόσμο, αναγράφεται στα έγγραφα με το πραγματικό του όνομα, Ιμπραήμ Αουάντ Ιμπραήμ Αλ Μπάντρι, ενώ ως ημερομηνία της σύλληψής του αναφέρεται η 4η Φεβρουαρίου του 2004. Όσο για τον χώρο κράτησής του, διευκρινίζεται σε κέντρο κράτησης στην Φαλούτζα του κεντρικού Ιράκ.

Στο βιβλίο «ΙΚ: Στο εσωτερικό του στρατού του τρόμου» των Μάικλ Γουάις και Χασάν Χασάν, αναφέρεται πως ο Μπαγκντάντι συνελήφθη ενώ επισκέφθηκε τον φίλο του Νεσαγίφ Νουμάν Νεσαγίφ, ο οποίος ήταν και ο πραγματικός στόχος του αμερικανικού στρατού. Με άλλα λόγια ο Μπαγκντάντι δεν θεωρούταν μέλος κάποιας οργάνωσης, αλλά κρατούταν για λόγους ασφαλείας. Τα έγγραφα δίνουν και κάποια προσωπικά του στοιχεία. Παρότι δεν είναι διακριτή η ημερομηνία γέννησής του, αναγράφεται ότι το 2004 ήταν 43 ετών, ενώ αναφέρεται πως είναι παντρεμένος. Δεν αποσαφηνίζεται πάντως για ποιο λόγο αφέθηκε ελεύθερος.

www.businessinsider.com

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λιψ avatar
    Λιψ 19/02/2015 20:59:18

    Με καθστέρηση πόσων μηνών το ανακάλυψε το buisiness insider; Υπάρχει γαλλικό βίντεο στο διαδίκτυο που κάνει πολύ σοβαρό ρεπορτάζ και το αναλύει. Και γιατί δεν μας λέει το έγκριτο ειδησεογραφικό σάιτ για τη συνάντηση ΜακΚέιν με Μπαγκντατί και άλλους ημιπαράφρονες ισλαμιστές στη Συρία; Υπάρχει σχετική φωτογραφία. Ο επίσης ημιπαράφρων ΜακΚέιν είχε δηλώσει μετά τη συνάντηση ότι ήταν "μετριοπαθείς" οι συνομιλητές του. Προφανώς και ήταν μετριοπαθείς, αφού ήταν ο μόνος "άπιστος" που (ατυχώς) δεν αποκεφάλισαν...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.