08/12/2009 15:08
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΟΙ ΗΠΑ καλούν το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου

Οι ΗΠΑ κάλεσαν σήμερα το Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ στη Χάγη να αναγνωρίσει την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου από τη Σερβία, διαβεβαιώνοντας ότι αυτή σταθεροποίησε την κατάσταση στα Βαλκάνια.

    "Η μονομερής ανακήρυξη της ανεξαρτησίας έβαλε ένα απαραίτητο και σταθεροποιητικό τέλος σ' ένα ταραχώδες κεφάλαιο της ιστορίας των δυτικών Βαλκανίων", δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας Χάρολντ Χονγκγιού Κο.

    "Κατέστησε δυνατή τη μετάβαση προς ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον για το Κόσοβο και τους γείτονές του", πρόσθεσε απευθυνόμενος στους 15 δικαστές του δικαστηρίου, το οποίο είναι το κύριο δικαστικό όργανο του ΟΗΕ και θα εκδώσει μια συμβουλευτική γνώμη.

    Η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας από το Κόσοβο στις 17 Φεβρουαρίου 2008 είναι "σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο", διαβεβαίωσε. "Το θέμα είναι αν θα θελήσετε να ξανανοίξετε αυτό το τραγικό παρελθόν ή να αφήσετε το Κόσοβο να στραφεί προς ένα υποσχόμενο μέλλον", είπε προς τους δικαστές.

    Η Ρωσία, κύρια σύμμαχος της Σερβίας, πρόκειται στη συνέχεια να διατυπώσει τη θέση της για τη νόμιμότητα της μονομερούς ανακήρυξης ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.