«Ξεφουσκώνουν» οι Podemos
05/01/2015 18:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ξεφουσκώνουν» οι Podemos

Το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας (PP) κατέλαβε την πρώτη θέση σε μια δημοσκόπηση την Κυριακή, ένα από τα ισχυρότερα αποτελέσματα των τελευταίων ερευνών, ενώ οι Σοσιαλιστές και οι αριστεροί Podemos ήρθαν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Από τους ερωτηθέντες, το 28,6 τοις εκατό είπαν ότι θα ψηφίσουν το κεντροδεξιό PP, ποσοστό που παρόλα αυτά απέχει πολύ από το 44,6 τοις εκατό της απόλυτης πλειοψηφίας με την οποία κέρδισε τις εκλογές του 2011.

Το κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι δεν διαθέτει ένα μεγάλο αντίπαλο στη δεξιά και ένα μεγάλο πρόβλημα για το PP θα είναι η αποχή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Η Ισπανία αναμένεται να διεξάγει κοινοβουλευτικές εκλογές μέσα στο 2015. Περίπου το ένα πέμπτο των ατόμων που ψήφισαν το ΡΡ το 2011 θα απέχει αυτή τη φορά, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση. Όπως προκύπτει, η υποστήριξη για το κόμμα των Σοσιαλιστών PSOE έχει αποδυναμωθεί από το Podemos. Οι Σοσιαλιστές θα λάβουν το 23,4 τοις εκατό των ψήφων, κάτω από το 28,8 τοις εκατό που κέρδισαν το 2011. Το Podemos, το οποίο υπάρχει μόλις έναν χρόνο στο πολιτικό προσκήνιο, ήρθε στην τρίτη θέση με 23,2 τοις εκατό.

Από εκείνους που ψήφισαν υπέρ των Σοσιαλιστών στις τελευταίες γενικές εκλογές, το 18,7 θα επιλέξει τώρα το Podemos.

Η έρευνα διεξήχθη από την εταιρεία δημοσκοπήσεων NC Report, σε 1.600 Ισπανούς, από τις 9 ως τις 30 Δεκεμβρίου. Πολλές δημοσκοπήσεις τον τελευταίο καιρό έδειχναν το Podemos πρώτο κόμμα.

www.reuters.com

ΣΧΟΛΙΑ

  1. dim avatar
    dim 05/01/2015 19:57:30

    Τελείωσε και αυτό το παραμυθάκι του Σύριζα, ότι θα έχει και αλλού συμμάχους, και ότι η Ευρώπη θα αλλάξει γρήγορα... Τρίτοι και καταϊδρωμένοι οι podemos. Μόνο στην Ελλάδα έχουμε το τραγικό φαινόμενο να έρχεται πρώτο ένα κόμμα της μαρξιστικής - ριζοσπαστικής αριστεράς, που στο άκουσμα και μόνο της λέξης "κεντροαριστερά" βγάζει σπυριά... Ένα κόμμα, που όπως είπε ο Τσίπρας με κάθε επισημότητα μόλις προχθές στο Συνέδριο του: "θα κυβερνήσουμε με συμμαχία από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, ώς την σοσιαλιστική αριστερά".... Έφτυσε την ανανεωτική αριστερά, ούτε λόγος φυσικά για κεντροαριστερά ή κέντρο... Πλήρης απομόνωση, με μαρξιστικά, κομμουνιστικά ιδεώδη... Και αυτό το κόμμα, παίρνει 30% στην Ελλάδα... Τα βλέπουν αυτά έξω και γελάνε... Θα μας τσακίσουν, και θα παρακαλάμε μετά για νέο μνημόνιο... Δυστυχώς εκεί θα φτάσουμε με τις επιλογές του ελληνικού λαού...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.