24/01/2014 16:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξανά στα πρόθυρα του χάους και της χρεοκοπίας η Αργεντινή

(Ανανεωμένο) Ενώ φαινόταν ότι οδηγούνταν προς στην ανάπτυξη... οι λεηλασίες στα σούπερ μάρκετ και οι διαδηλώσεις γυρνούν το χρόνο 13 χρόνια πίσω - Σε ελεύθερη πτώση το πέσο - Το φαρμακερό tweet του Αδωνι προς τον ΤσίπραΣκηνές χάους, που γυρνούν το χρόνο 13 χρόνια πίσω, βιώνει εκ νέου η Αργεντινή μετά την πτώχευση του 2001. Με τη χρεοκοπία να απειλεί ξανά τη χώρα, οι λεηλασίες και οι αιματηρές διαδηλώσεις συνθέτουν ξανά ένα τρομακτικό σκηνικό.

Στο Μπουένος Άιρες οι άνθρωποι λεηλατούν τα σούπερ μάρκετ γιατί δεν έχουν να φάνε, ενώ οι έμποροι φοβούνται να ανοίξουν τα μαγαζιά τους. Στη Βενεζουέλα γίνονται διαδηλώσεις και πορείες εναντίον της εγκληματικότητας. Οι ταραχές άρχισαν στην επαρχία Κόρντομπα, δυτικά της πρωτεύουσας, όταν οι αστυνομικοί αποφάσισαν να απεργήσουν ζητώντας αυξήσεις στις αποδοχές τους.

Υπενθυμίζεται πως η Αργεντινή ακολούθησε διαφορετική πορεία από άλλα κράτη που βρέθηκαν στη μέγκενη του χρέους και επέλεξε να μην αποζημιώσει τους δανειστές της, να αρνηθεί κάθε ξένη βοήθεια υπό την αιγίδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η στρατηγική αυτή, αφού για καιρό θεωρήθηκε μια επιτυχία των εναλλακτικών πολιτικών και μια απόδειξη της διαστροφής των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αποδείχθηκε καταστροφική, αφού σήμερα η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα είναι τρομακτική.

Για το θέμα ο υπουργός Υγείας έγραψε ένα φαρμακερό tweet το οποίο αφιέρωσε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Άδωνις Γεωργιάδης ‏@AdonisGeorgiadi16 ώρες: "Καλύτερα να είχαμε γίνει Αργεντινή" Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή των Ελλήνων

Σε ελεύθερη πτώση το πέσο

Η κυβέρνηση της Αργεντινής άφησε το νόμισμα της χώρας, να υποτιμηθεί απότομα κατά 11,1% σε σχέση με το δολάριο, μια ελεύθερη πτώση που δεν έχει ξανασυμβεί από το 2002, με αποτέλεσμα η υποτίμηση του νομίσματος να φτάσει στο 18,6% μέσα στις τρεις πρώτες εβδομάδες του έτους.

Εντός του 2013 το πέσο υποτιμήθηκε κατά 24%.

Την υποτίμηση του νομίσματος ζητούσαν κυρίως οι εξαγωγείς καθώς θα μπορούν έτσι να πωλούν τα προϊόντα τους σε ανταγωνιστικές τιμές.

Ο πληθωρισμός στην Αργεντινή έφτασε πέρσι το 28% και αναμένεται ότι θα αυξηθεί κι άλλο το 2014.

Με τις τιμές να αυξάνονται, σε μία προσπάθεια προστασίας των εγχώριων βιομηχανιών, η κυβέρνηση επέβαλε φόρο της τάξης του 50% σε όλες τις αγορές μέσω διαδικτύου που υπερβαίνουν τα 25 δολάρια, προκαλώντας νέο κύμα οργής στη χώρα.

Το ναυάγιο της Αργεντινής χρονολογείται από το 1998, όταν συνδυάστηκε η κρίση πληρωμών των χωρών του Νότου με τα προγράμματα λιτότητας του ΔΝΤ, ενώ η υπερτίμηση του πέσο απέτυχε αφού είχε ταυτόχρονα υποτιμηθεί το ρεάλ της Βραζιλίας. Στα τέλη του 2001, η χώρα και οι τράπεζες κατέρρευσαν. Η κρίση, που ως τότε ήταν χρηματοπιστωτική, έγινε οικονομική και κοινωνική: το 2002, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 11%, η ανεργία έφτασε το 25%, το 60% του πληθυσμού βυθίστηκε στη φτώχεια και το χρέος έφτασε το 165% του ΑΕΠ. Παρά την ταχεία ανάπτυξη της χώρας μετά το 2004  και την μερική εξάλειψη των ανισοτήτων ωστόσο, η ασυνεπής δημοσιονομική πολιτική των κυβερνήσεων του ζεύγους Κίρσνερ οδήγησε τον πληθωρισμό ξανά στα ύψη και την χώρα ξανά στο χείλος της χρεοκοπίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΡΗΣ avatar
  ΑΡΗΣ 24/01/2014 10:43:09

  Τι κρίμα που στην Αργεντινή δεν βρέθηκε κανείς να της χαρίσει ενα μνημόνιο που δεν θα εξοφλήσουν ποτέ και τώρα σφάζονται και λεηλατούν κάθε μέρα σουπερ μάρκετ και τράπεζες...

 2. Mak avatar
  Mak 24/01/2014 14:03:43

  Αφού η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος σημαίνει ανάπτυξη, τι πήγε στραβά; Και μιλάμε για την Αργεντινή που είναι εξαγωγική χώρα παραδοσιακά...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Mak 24/01/2014 17:35:34

   Και υπερεπαρκής σε τρόφιμα. Πολύ σημαντικό αυτό...

  • kosmomakis avatar
   kosmomakis @ Mak 24/01/2014 18:47:29

   "Και μιλάμε για την Αργεντινή που είναι εξαγωγική χώρα παραδοσιακά…"
   "Και υπερεπαρκής σε τρόφιμα. Πολύ σημαντικό αυτό…"

   Υπάρχει ένας δείκτης που μετράει τι ποσοστό επί του ΑΕΠ αντιπροσωπεύουν οι εξαγωγές. Η πραγματικότητα είναι ότι η Αργεντινή οφείλει μόλις το 19% του ΑΕΠ της σε εξαγωγές σε σύγκριση με το 27% της Ελλάδος, το 13% των ΗΠΑ, το 30% του ΗΒ (2012).Το συμπέρασμα είναι η ελλάδα ήταν πιο εξαγωγικη από την Αργεντινή το 2012. Επίσης, όποιος δει τα στοιχεία θα καταλάβει ότι μερικές πάρα πολύ φτωχές χώρες είναι τρομερά εξαγωγικές (πχ Βουλγαρία 66%, ) δίχως αυτό να τις έχει βγάλει από την μιζέρια (7 φορές μικρότερο ΑΕΠ απο αυτό της ελλάδος της κρίσης).

   Δείκτης εξαγωγών / προς ΑΕΠ:
   http://www.quandl.com/economics/exports-as-share-of-gdp-all-countries

   Άρθρο Guardian για τις "μη εξαγωγές" αργεντινής:
   http://www.theguardian.com/commentisfree/cifamerica/2012/may/04/argentina-magic-soybean-export-boom

   Όσο για την γεωργική παραγωγή της Αργεντινής οπωσδήποτε είναι πολύ - πολύ μεγαλύτερη από της Ελλάδος αφού η Αργεντινή έχει πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό και έκταση από εμάς (έχει σχεδόν την έκταση της ΕΕ ολόκληρης!!!!!!) αλλά ειλικρινά αμφιβάλλω ότι η Αργεντινή θα υπέφερε λιγότερο απο εμάς αν της κόβονταν όλες οι εισαγωγές τροφίμων από τον υπολοιπο πλανήτη.

   Άλλωστε η Ελλάδα, είναι μία σχετικά μεγάλη χώρα για την ευρώπη (ίδια έκταση με την Αγγλία απο το ΗΒ, 3 φορές η ολλανδία, 4 φορές το βέλγιο), με ελάχιστο όμως πληθυσμό και είναι πολύ εύφορη. Μπορεί να θρέψει τον λαό της και σε μεγάλο βαθμό ήδη τον θρέφει.


   Μπορεί η παρέμβασή μου να φαίνεται επουσιώδης αλλά πολλές φορές γίνονται συζητήσεις πάνω σε επιχειρήματα του αέρα. Πρώτη φορά το άκουσα πριν 2 χρόνια απο έναν δημοσιογραφο ότι η Αργεντινή είναι τρομερά εξαγωγική και αυτάρκης παραγωγικά και μετά αυτό έγινε θέσφατο. Είναι σα να πάρει κάποιος το στοιχείο ότι η Ελλάδα είναι 3η χώρα στον πλανήτη σε παραγωγή λαδιού ή πρώτη σε κρόκο κοζάνης και να βγάλει άκριτα ένα πολύ κολακευτικο συμπέρασμα.

   • Dal avatar
    Dal @ kosmomakis 24/01/2014 21:04:31

    E τώρα τι λέτε εσείς? τι γνωρίζετε ? Εδώ έχει καθιερωθεί.Η Αργεντινή είναι εξαγωγική γι' αυτό ανέκαμψε. Τι και εαν υπαρχουν αναλύσεις οικονομολόγων αργεντινών που γράφουν ότι η Ελλάδα είναι πιο εξαγωγική από την Αργεντινή. Είναι τόσο πωρωμένοι που δεν είναι σε θέση να αντληθούν ότι το επιχειρημα τούτο στέφεται εναντίον τους. Γιατί χρεοκόπησε με τη σχέση 1 πεσο προς 1 με το δολλάριο αυτή τόσο η "εξαγωγική" χώρα;.Τι και εαν είχε ισοζύγιο στις τρέχουσες αρνητικό αυτή την περίοδο κατά μέσο όρο -2,5% ετησίως.
    Ουδείς τους επίσης λέει ότι το 2000 το εξωτερικό χρέος της Αργεντινής ήταν 146δισ. δολ. και το 2012 κατήλθε στα 136δισ. Της χώρας μας όμως ήταν αντίστοιχα 42δισ και το 2012 580δισ. Τα 450δισ διαφορά εαν τα είχε η Αργεντινή ,θα είχε κατά κεφαλήν ΑΕΠ με βάση την αγοραστική δύναμη διπλάσιο από αυτό της Ελλάδος . Θα ήταν όμως υπερχρεωμένη εσαεί ,όπως είναι η χώρα μας.Το χρέος μας δεν δύναται να αποπληρωθεί στον αιώνα τον άπαντα, εκτός εαν ξεπουλήσουμε τα πάντα στη χώρα μας.

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 24/01/2014 15:03:02

  Αntinews Άρθρο: «Aυτή τη φορά οι Έλληνες δεν θα ξεχάσουν» (29/08/2010)

  Αndrian Salbuchi: «Η Παγκόσμια Οικονομική Κατάρρευση με τα Μάτια της Αργεντινής»

  Όλοι μιλούν γιά Παγκόσμια Οικονομική Κρίση.
  Όμως θα ήθελα να σάς δείξω, με βάση τη δική μας εμπειρία στην Αργεντινή, ότι:
  Δεν πρόκειται γιά Παγκόσμια Οικονομική Κρίση!
  Αυτό το οποίο υποφέρετε, είναι μία ΜΗ-Αναστρέψιμη, μία Παγκόσμια Συστηματική Διάλυση. Δεν υπάρχει τρόπος Σωτηρίας.

  Ίσως, πείτε ότι αυτό είναι κάπως υπερβολικό. Και όμως. Με βάση τις τραγικές εμπειρίες της Αργεντινής, εμείς, γνωρίζουμε καλύτερα. Έχω στο χέρι μου το νόμισμα ενός Αργεντίνικου peso. To oποίο, μετά βίας σήμερα, θα σάς αγόραζε ένα εισιτήριο λεωφορείου, γιά το κέντρο του Buenos Aires. Και όμως!
  Το 1970, αυτό το μικρό νόμισμα, θα σάς αγόραζε την Αργεντινή! 3 με 4 φορές. Διαδοχικά!

  Γιατί; Διότι από τον Ιανουάριου του 1970, έχουμε υποστεί 4 Μείζονος Σημασίας Νομισματικές Αλλαγές. Με τις οποίες 4 αλλαγές, προστέθηκαν 13, (Δεκατρία)!!! Μηδενικά, γιά να είμαι ακριβής, στο Εθνικό μας Νόμισμα. Το Αργεντίνικο αυτό peso λοιπόν, θ’ άξιζε 10 Τρισεκατομμύρια pesos από τότε και θ’ αγόραζε την Αργεντινή 3-4 φορές όπως σάς είπα. Αυτός κι αν είναι πληθωρισμός. Ουσιαστικά, είναι Υπερπληθωρισμός!

  Έτσι λοιπόν, όταν ακούμε γιά τις πληθωριστικές ανησυχίες σας και τα λοιπά, σάς βεβαιώνουμε ότι έχουμε βρεθεί στη θέση σας. Τα έχουμε δει όλα. Τα έχουμε κάνει όλα. Kαι έχουμε βιώσει την όλη φρικιαστική διαδικασία:-

  «Πληθωρισμός», «Υπερπληθωρισμός», «Συστημικές Τραπεζικές Καταρρεύσεις»- Νομισματικές Αλλαγές», «Ανταλλαγές Νεκρών Ομολόγων», «Μέγα Χρέος με Ανταλλαγή Ομολογιακών Παραγώγων», --Χρηματοοικονομική Υπόθαλψη»-- «Τραπεζικές Αργίες», «Πάγωμα Τραπεζικών Λογαριασμών»..

  Όλα! Τα πάντα τα οποία είναι δυνατόν να φανταστείτε, τα έχουμε υποστεί σε σχέση με την καθολική διάλυση του Νομισματικού και Τραπεζικού Συστήματος της Αργεντινής. Της Χώρας, με την άλλοτε 5η ισχυρότερη Οικονομία στον κόσμο! Έτσι λοιπόν, με βάση τις τραγικές δικές μας εμπειρίες, όταν με ρωτάνε τι πρέπει να γίνει στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, εγώ, τους απαντώ:

  «Τρέξτε στις Τράπεζες και κάνετε αναλήψεις των χρημάτων σας. ΓΡΗΓΟΡΑ! Επαναλαμβάνω. Πάρτε τα χρήματά σας από τις Τράπεζες, ΓΡΗΓΟΡΑ! Αγοράστε τοις μετρητοίς, σπίτι. Διαμέρισμα. Αγοράστε αυτοκίνητο. Αγοράστε Αξία! Αγοράστε Χρυσό!»

  Επειδή, Ολόκληρο το Παγκόσμιο Οικονομικό Σύστημα, το οποίο εγώ αποκαλώ «Ακραίο Καπιταλισμό» (Extreme Capitalism) γιά να το διαχωρίσω από τον «Κοινωνικό Καπιταλισμό» (Social Capitalism). Πρόκειται, γιά ένα πραγματικό Μοντέλο Απάτης (Fraud Model). Kαι είναι ένα πραγματικό Μοντέλο Απάτης, επειδή τα Οικονομικά, έχουν υφαρπάξει θέση η οποία δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ Οικονομίας. Με άλλα λόγια, το Οικονομικό Σύστημα και τα Οικονομικά Ιδρύματα, είναι μακράν υπεράνω της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ Οικονομίας. Ενώ, το ακριβώς αντίθετο θα έπρεπε να συμβαίνει.

  Οικονομικά: O Κόσμος του Χρήματος. Ο Κόσμος των Τραπεζών. Ο Κόσμος των Νομισματικών Συστημάτων, θα έπρεπε να στηρίζουν τη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Οικονομία γιά να κτίζονται σπίτια, διαμερίσματα, εργοστάσια, για να κατασκευάζονται αεροπλάνα, να αναπτύσσεται η γεωργία, η κτηνοτροφία και άλλα. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Οικονομία, χρειάζεται να είναι πάντα στη Κορυφή και ο κόσμος των Οικονομικών πάντα από κάτω, γιά να την υποστηρίζει. Δυστυχώς όμως, σήμερα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

  Έτσι λοιπόν, σ’ αυτή την εκπληκτική μάχη μεταξύ της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ Οικονομίας με τα Οικονομικά, τα Οικονομικά έχουν τη δική τους Νικηφόρα Ημέρα! ΚΕΡΔΙΣΑΝ!

  Και τώρα, τα Παγκόσμια Οικονομικά, Σάς Καταστρέφουν Ολοκληρωτικά!
  Έτσι, αυτό το οποίο σήμερα συμβαίνει με το Παγκόσμιο Οικονομικό Σύστημα, είναι αυτό ακριβώς το οποίο συμβαίνει με τον Κακοήθη Όγκο Καρκίνου: Αναζωπύρωση και Μετάσταση. Η οποία Καρκινογόνος Μετάσταση, απειλεί να Καταστρέψει Ολοκληρωτικά και να Σκοτώσει το Σώμα της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ Οικονομίας. Έχουν πολλοί μιλήσει γιά τη τεράστια Απάτη «Ponzi Scheme», του Bernard Madoff. Όμως, εάν υπήρχε μόνον ο Bernard Madoff, το πρόβλημα δεν θα ήταν τόσο τραγικό. Δυστυχώς, Ολόκληρο το Παγκόσμιο Οικονομικό Σύστημα είναι μία τεράστια Απάτη «Ponzi Scheme!»

  Θα σάς πω με απλά λόγια, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί αυτό το Σύστημα. Πρόκειται, γιά ένα προβλέψιμο μοντέλο Πυραμίδας, με τετράπλευρη βάση:

  1η ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ ΑΠΑΤΗΣ
  Προγραμματισμένη Νομισματική Ανεπάρκεια (Planned Monetary Insuffiency).
  Το Πραγματικό Χρήμα σε κάθε Χώρα: HΠΑ, Αργεντινή, Βραζιλία, Βρετανία κλπ, είναι το Πραγματικό Χρήμα το οποίο εκδίδει το κάθε Κράτος. Δηλαδή, το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ, Σκληρό Χρήμα, όπως λέγεται. Το οποίο στις ΗΠΑ, είναι μία πολύ περίεργη υπόθεση, καθώς, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve Bank), είναι μία Ιδιωτικού Δικαίου Οντότητα.

  Οι Κεντρικές Τράπεζες είναι αυτές οι οποίες εκδίδουν το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Χρήμα, τα Χαρτονομίσματα Ευρώ, Δολλάρια, Pesos Αργεντινής, κλπ. Και το Όλο Σύστημα Απάτης, είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην υπάρχει Ποτέ! αρκετό ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Χρήμα, γιά τις ανάγκες της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ Οικονομίας..

  2η ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ ΑΠΑΤΗΣ
  Τεχνητά Ανεπαρκές Δημόσιο Χρήμα (Αrtifically Ιnsufficient Public Money) + ΕΠΙΒΟΛΗ Εντόκου Κλασματικού Αποθέματος (Fractional Reserve + Interest Bearing)

  Όπου, το Τεχνητά ANEΠΑΡΚΕΣ Δημόσιο Χρήμα, υποκαθίσταται με το Ιδιωτικό Χρήμα. Με συνέπεια, το Ιδιωτικό Τραπεζικό Σύστημα, ν’ αποκτά τον ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ και ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, γιά τη διασφάλιση της ΑΝΕΠΑΡΚΟΥΣ Εκδόσεως Δημοσίου ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ, Σκληρού, Χρήματος. Εδώ, παρεμβαίνει το Ιδιωτικό Τραπεζικό Σύστημα: «Kύριοι της Κυβέρνησης, Στελέχη Εταιρειών, Κυρίες, Κύριοι, Ιδιώτες: Θέλετε Χρήματα; Kανένα Πρόβλημα. Εμείς, θα σάς δώσουμε!» Οπότε, οι Ιδιωτικές Τράπεζες με το Έντοκο, Τεχνητό- «Κλασματικό Απόθεμα», δανείζουν και χρεώνουν Τεράστια Τοκογλυφικά Ποσά. Γιά κάθε Δάνειο που δίνουν, κερδίζουν ΑΜΥΘΗΤΑ πλούτη από τους τόκους! Eδώ, το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ, το Σκληρό Κρατικό Χρήμα σε Ευρώ, Δολλάρια, Pesos (REAL Money), αντικαθίσταται, Εγκληματικά, με.. FUNNY Money (Αστεία Λεφτά). Τα κέρδη των οποίων, αυξάνονται με μία διαστροφική γεωμετρική πρόοδο..

  3η ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ ΑΠΑΤΗΣ
  Επιβολή της “Βασισμένης στο ΧΡΕΟΣ” Οικονομίας
  (Ιmpose a Debt-Based Economy)

  Οι καταναλωτές να είναι ΜΟΝΙΜΩΣ χρεωμένοι. Ν’ αγοράζουν τα πάντα με Πίστωση. Με Δάνεια. Εάν οι καταναλωτές χρειάζονται Χρήματα, Κανένα Πρόβλημα! Εάν ο Επιχειρηματίας θέλει ν’ αποκτήσει τη δική του Εργοστασιακή Γραμμή, ν’ αγοράσει τον δικό του Επαγγελματικό Χώρο, τα δικά του Κεντρικά Γραφεία, Κανένα Πρόβλημα! Εάν η Κυβέρνηση της Αργεντινής, ή, των ΗΠΑ, χρειάζεται Δάνειο, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ Πρόβλημα! Απλά, και Ωραία Ωραία, θα δανείζεται από τις Ιδιωτικές Τράπεζες..

  Έχουμε γιά παράδειγμα, τη Κυβέρνηση των ΗΠΑ η οποία, οφείλει πάνω από $10,000,000,000,000 (Δέκα Τρις, Δολλάρια ΗΠΑ). Οι Επιχειρήσεις, οφείλουν περίπου $9,000,000,000,000 (Εννέα Τρις, Δολλάρια ΗΠΑ). Οι Ιδιώτες οφείλουν άλλα $9,000,000,000,000 (Εννέα Τρις, Δολλάρια ΗΠΑ).
  Αυτός, είναι ο εγκλωβισμός ΟΛΩΝ των Αμερικανών στο ΧΡΕΟΣ.

  Στη δική μου χώρα, την Αργεντινή, το Κράτος οφείλει $300 Βillion (Tριακόσια Δις, Δολλάρια ΗΠΑ). Κι αυτός, είναι ο εγκλωβισμός ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των Αργεντινών, στο Όνειδος του Χρέους ΔΝΤ.

  Σε κάθε γωνιά του πλανήτη, οι πάντες είναι εγκλωβισμένοι στο ΧΡΕΟΣ. Κράτη, Εταιρείες, Ιδιώτες, Όλοι χρωστούν Λεφτά. Και τα κρίσιμα ερωτήματα είναι: Σε Ποιούς Χρωστάνε; Και γιατί ο Πλανήτης είναι καταχρεωμένος με αστρονομικά ποσά;

  Υπενθύμιση ότι τα.. FUNNY Mοney (Αστεία Λεφτά), είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνα. Επειδή, έχουν αυξηθεί μ’ ένα τερατώδη τρόπο. Μιλάμε γιά OTC δανεισμούς (Over the Counter Derivative Markets). Θα σάς δώσω μερικές πληροφορίες των New York Times, του περασμένου Σεπτεμβρίου: «Προ 20ετίας, δεν υπήρχε η Αγορά των «Παραγώγων Δανεισμού» (Derivatives). To 2002, οι Αγορές Δανεισμού (Derivatives) ανήλθαν στα $102,000,000,000,000 (Εκατόν Δύο Τρις, Δολλάρια ΗΠΑ). Kαι από τον Σεπτέμβριο του 2008, όταν ξέσπασε η κρίση, οι Αγορές Παραγώγων Δανεισμού (Derivatives), ήταν στα $531,000,000,000,000 (Πεντακόσια Τριάντα Ένα Τρις, Δολλάρια ΗΠΑ).»

  Αντιλαμβάνεσθε ότι τα Πεντακόσια Τριάντα Ένα Τρις Δολλάρια ΗΠΑ, αντιστοιχούν με το 10πλάσιο του Παγκόσμιου Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος;
  Αντιλαμβάνεσθε ότι τα.. FUNNY Mοney (Αστεία Λεφτά) έχουν κυριολεκτικά αλώσει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Οικονομία; Αντιλαμβάνεσθε ότι αυτή ακριβώς είναι η καρδιά του Οικονομικού σας Προβλήματος; Αντιλαμβάνεσθε ότι τα ποσά αυτά είναι ιλιγγιώδη και ότι είναι αδύνατον ν’ ανακοπεί η κερδοφορία τους;

  Δεν υφίσταται «Σχέδιο Διάσωσης» του Barack Obama. Δεν υφίσταται «Σχέδιο Διάσωσης» της FED. Δεν υφίσταται «Σχέδιο των 20 πιό Ανεπτυγμένων Χωρών του Κόσμου (G20).» Όλα αυτά τα Σχέδια δεν υφίστανται, επειδή αφορούν αστρονομικά χρηματικά ποσά. Η 3η πλευρά λοιπόν της Παγκόσμιας Πυραμίδας Απάτης, μάς επιβάλλει να είμαστε Άπαντες, Ισοβίτες στο ΧΡΕΟΣ!

  4η ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ ΑΠΑΤΗΣ
  Ιδιωτικοποιείστε τα Κέρδη / Κοινωνικοποιείστε τις Απώλειες
  (Privatize Profits / Socialize Losses)

  Αφορά το Θέμα, στο οποίο Εμείς οι Αργεντινοί, έχουμε γίνει Ειδήμονες και το οποίο λεγεται: «Ιδιωτικοποίηση των Κερδών», «Κοινωνικοποίηση των Απωλειών». Η Απάτη αυτή, έχει συγκεκριμένο μοντέλο. Γι’ αυτό και οι αντιδράσεις του μοντέλου αυτού, είναι προβλέψιμες.

  Έχουμε μάθει ότι όταν η Παγκόσμια Απάτη «Ponzi Scheme» ευημερεί, υπάρχει παντού, διαθέσιμο Χρήμα. Εύκολα δάνεια. Εύκολη πίστωση. «Όλοι», κάνουν λεφτά! (Όλοι, εντός εισαγωγικών, βεβαίως). Και καθώς η Απάτη μεγαλώνει, το Όλο Σύστημα είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε Όλα «Τα Κανάλια» της Τεράστιας Κερδοφορίας να διοχετεύονται στους Ιδιώτες Τραπεζίτες, στους Ιδιώτες Μεγαλομετόχους, και σε Όλους αυτούς, στους οποίους οπωσδήποτε- «Πρέπει» να πάνε!..

  Κι όταν η Απάτη φθάσει σε σημείο Έκρηξης, όπως συνέβη στις 15 Σεπτεμβρίου 2008, και η Όλη Απάτη καταρρεύσει, «Νέα Κανάλια» ενεργοποιούνται! Έτσι λοιπόν, ΟΛΕΣ οι Απώλειες Κοινωνικοποιούνται είτε, μέσω Προγραμμάτων- «Διάσωσης» των Φορολογουμένων, είτε, μέσω Έκδοσης Τρισεκατομμυρίων Δολλαρίων από την FED. Χρήματα, τα οποία ουσιαστικά, πληρώνει Ολόκληρος ο Πλανήτης. Την ίδια ώρα, όταν ΟΛΑ τα Κέρδη, έχουν ήδη Ιδιωτικοποιηθεί!..

  Γιατί εμείς, οι Αργεντινοί, γνωρίζουμε περισσότερα από εσάς; Επειδή εμείς, οι Αργεντινοί, έχουμε ήδη ζήσει τους Εφιάλτες της Νέας Τάξης. Είμαι 56 ετών κι έχω βιώσει 3 Οικονομικές Κρίσεις. Το 1975, στην Αργεντινή. Το 1989, όταν στην Αργεντινή επί ένα χρόνο, είχαμε Υπερπληθωρισμό 10,000%! (Δέκα Χιλιάδες τοις Εκατό)! Και το 2002, όταν το Όλον Οικονομικό και Τραπεζικό Σύστημα της Αργεντινής, έλιωσε και κατέρρευσε. Ήμασταν ουσιαστικά, σε μιά άτυπη κατάσταση εμφυλίου πολέμου.

  Καθένας από τους Κύκλους Απάτης, είχε τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Όμως, το αποτέλεσμα, ήταν πάντα το ίδιο. Πρώτα, Όλα τα Κέρδη Ιδιωτικοποιήθηκαν και μετά, Όλες οι Απώλειες Κοινωνικοποιήθηκαν. Και η άλλοτε πάμπλουτη Αργεντινή, γινόταν φτωχότερη, φτωχότερη, όλο και φτωχότερη!

  Εμείς λοιπόν οι Αργεντινοί, έχουμε δει Όλους τους Κύκλους της Απάτης. Επειδή, ήταν σύντομοι, με διάρκεια 12-17 χρόνια περίπου. Όμως, γιά εσάς Φίλοι μου, που ζείτε στην Αμερική και στην Ευρώπη, οι Κύκλοι της Απάτης, πρόκειται να έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια. Γιά εσάς, ίσως ως Μεγάλη Κατάθλιψη να θεωρείται η μαυρόασπρη φωτογραφία του 1929, με τις ουρές ανθρώπων να περιμένουν στη σειρά, γιά ένα πιάτο ζεστή σούπα. Όμως εμείς, οι Αργεντινοί, έχουμε ζήσει στη Κόλαση. Και γνωρίζουμε πολύ καλά, το Που και το Πως, τελειώνουν Όλα αυτά..

  Γι’ αυτό, το φιλικό μήνυμα απ’ όλους εμάς τους Αργεντινούς είναι: Έχετε τα μάτια σας ορθάνοιχτα! Επειδή η κατάσταση αυτή, πρόκειται να χειροτερέψει. Πρόκειται γιά το λεγόμενο «Σχέδιο Α’» στο οποίο οι Απατεώνες επενδύουν πάρα πολλά λεφτά! ο Paulson, ο George Bush, ο Βernanke και τώρα ο Obama, έχουν επενδύσει πακτωλό χρημάτων σε αυτό. To πρόβλημα είναι ότι Εσείς, οι Φορολογούμενοι, θα κληθείτε να πληρώσετε με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ, Σκληρό Χρήμα, τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ τρύπες που δημιούργησαν οι Απατεώνες, με τα δευτερεύοντα FUNNY Mοney (Αστεία Λεφτά).

  Όμως, το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ, Σκληρό Χρήμα, δεν είναι αρκετό. Και αν επιμείνετε, το Δολλάριο θα γίνει ένα Αποπληθωριστικό Νόμισμα. Και στη περίπτωση κατά την οποία το «Σχέδιο Α’» αποτύχει, το οποίο το θεωρώ βέβαιο ότι θ’ αποτύχει, θα δούμε και το «Σχέδιο Β’». Πρόκειται γιά τα ίδια πράγματα + πιθανή αλλαγή του Αμερικανικού Δολλαρίου.

  Ίσως, να δούμε το NEO Δολλάριο. Το οποίο θα στηρίζεται στον Χρυσό. Χωρίς όμως να υπάρχει Χρυσός! Θα είναι πιθανώς, ένα είδος Χρυσού σε μυστική μορφή
  μικροτσίπ ή, ολογράμματος ή, γραμμικού κώδικα. Κάτι το οποίο, θα είναι απολύτως ασφαλές και απρόσβλητο από επιθέσεις. Αυτός λοιπόν ο Νέος Ομοσπονδιακός Χρυσός, θ’ αξίζει Νέα $20,000 – $30,000 (Είκοσι με Τριάντα Χιλιάδες Νέα Δολλάρια ΗΠΑ). Ο Πραγματικός, ο Γνήσιος Χρυσός, θα πωλείται και θ’ αγοράζεται προς Νέα $1,000 (Χίλια Νέα Δολλάρια ΗΠΑ). Κι αυτό, θα έχει τρομερές επιπτώσεις Παγκοσμίως! Γιατί;

  Επειδή, η Κυβέρνηση των ΗΠΑ, θα πει: «Εντάξει Αμερικανοί Πολίτες, Εταιρείες μας, Φίλοι και Σύμμαχοί μας. Σάς δίνουμε 1 Παλαιό Δολλάριο, γιά ένα Νέο Δολλάριο. Όλα Καλά!» Όμως! Γιά τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου στην Ασία, Λατινική Αμερική, Αφρική, θα πουν ότι: Δεν υπάρχουν αρκετά Νέα Δολλάρια γιά όλους. Γι’ αυτό, θ’ αφήσουμε τις Αγορές «ν’ αποφασίζουν»..

  Και καθώς οι άνθρωποι στη χώρα μου Αργεντινή, στην Αφρική, στη Μέση και Άπω Ανατολή θα τρέχουν πανικόβλητοι ν' ανταλλάξουν τα παλαιά δολλάριά τους με ΝΕΑ, σε τιμές 2:1, ίσως, και 4:1. Θ’ ανταλλάξουν $10,000 – $20,000 – $30,000 (Δέκα, Είκοσι, Τριάντα Χιλιάδες παλαιά Δολλάρια ΗΠΑ), γιά Ένα Νέο Δολλάριο ΗΠΑ! Και Ποιές θα είναι οι παγκόσμιες επιπτώσεις;

  Mε τη παρουσίαση του ΝΕΟΥ Δολλαρίου των ΗΠΑ, ουσιαστικά, θα γίνει ΕΞΑΓΩΓΗ των Κολοσσιαίων Απωλειών της Αμερικανικής Οικονομίας, σε γεωγραφικά, συγκεκριμένες Χώρες! Όμως, πιστεύω ότι και το «Σχέδιο Β’» θ’ αποτύχει. Όπως θ’ αποτύχει και το σατανικό «Σχέδιο Γ’, το οποίο σημαίνει: Κλωτσιά, σε Ολόκληρη τη Παγκόσμια Πολιτική Σκακιέρα. Σημαίνει, ένα τρομερό, Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως ακριβώς συνέβη το 1939. Επειδή οι ΗΠΑ, όπως έκανε και η Γερμανία, θ’ ακολουθήσουν τη Στρατηγική Εξόδου από τα οικονομικά τους προβλήματα, μέσω του Πολέμου.

  Όμως! Αυτή τη φορά, και σε αντίθεση με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που έληξε με τη ρίψη της ατομικής βόμβας στο Nagasaki, αυτός ο 3ος ή, 4ος Παγκόσμιος Πόλεμος (ονομάστε τον όπως θέλετε), θ’ αρχίσει με Πυρηνικά Όπλα και Ουδείς μπορεί να προβλέψει το ΠΩΣ; θα τελειώσει..

  Υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος, γιά να κάνουμε πολλά! Κι αυτό, σημαίνει ότι Όλοι οι Άνθρωποι, Παγκοσμίως, και ιδιαίτερα οι Άνθρωποι στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα οι Άνθρωποι στην Ευρώπη, θ’ αντισταθούν στους Καταστροφικούς Μηχανισμούς της Παγκόσμιας Elite. Και θα καταδικάσουν Όλους τους Υπεύθυνους Καταστροφείς της Παγκόσμιας Νέας Τάξης. Έτσι μόνο θα σωθούν Όχι μόνον οι ΗΠΑ, Όχι μόνον η Ευρώπη, Όχι μόνον η Αργεντινή. Θα σωθεί Ολόκληρος ο Πλανήτης Γη.»

  Σας Ευχαριστώ Πολύ.
  Andrian Salbuchi, Διεθνής Αναλυτής (Αργεντινή)
  «Η Παγκόσμια Οικονομική Κατάρρευση με τα Μάτια της Αργεντινής»
  («The Global Financial Meltdown Seen with Argentine Eyes»)
  μτφρ: η Dimi

  • kritwn avatar
   kritwn @ η Dimi 24/01/2014 16:08:11

   Το τερμάτησες...

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ η Dimi 24/01/2014 16:49:30

   Dimi, ευχαριστώ.
   Πολύ καλή δουλειά!
   Μπορείς να δώσεις το λινκ του αγγλικού κειμένου;

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Μανιάτης 24/01/2014 18:44:27

    "The Global Financial Meltdown Seen with Argentine Eyes" δίνει ≥ 3,120,000 αποτελέσματα αναζήτησης.

    • Φελίζα avatar
     Φελίζα @ η Dimi 24/01/2014 20:57:45

     Πράγματι....σ'ευχαριστούμε Dimi.

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ Φελίζα 24/01/2014 22:15:45

      Σ' ευχαριστώ πολύ, Φελίζα.

 4. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 24/01/2014 15:17:45

  Η Αργεντινή αποτελεί άλλο ένα τρανό παράδειγμα ελληναράδικης αντιμνημονιακής παράνοιας μετά τα πετρέλαια και τα φυσικά αέρια που σώζουν, τους Ρώσους, τους Κινέζους, την Τράπεζα της Ανατολής, το Σώρρα, τον Ισημερινό που διέγραψε χρέος και η μόνη πηγή νέας χρηματοδότησης που βρήκε τελικά ήταν από την Κίνα που για 6 δις δολάρια δάνειο πήρε όλο το πετρελαίο του Ισημερινού κλπ κλπ κλπ κλπ Όλα τα έχουμε συζητήσει σε αυτή τη χώρα εκτός από το πως δε θα ξαναφτάσουμε να έχουμε 10,5% πρωτογενές έλλειμμα και 15% έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών για να μην ξαναχρεοκοπήσουμε δεν έχουμε προφτάσει ακόμα συζητήσουμε...

  • dim avatar
   dim @ Συριζαλβανία του Χότζα 24/01/2014 20:52:46

   Η ελληναράδικη αντιμνημονιακή παράνοια, όπως πολύ σωστά την περιγράφεις, είναι αυτή που δίνει αυτή τη στιγμή πάνω από 30% σε αυτόν τον απίθανο αρχηγό κόμματος που είχε το θράσσος να πεί και από το βήμα της βουλής "μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή"...

 5. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 24/01/2014 15:36:46

  Αφήστε την Αργεντινή - αυτά τα ξέραμε, ξαναγίνανε και είχαν προβλέψει την επανάληψη όσοι έχουν κόκκο μυαλού.
  Πιάστε την Τουρκία δίπλα: Προορισμός και πεπρωμένο της κάθε φούσκας είναι να σκάει. Αν σκάσει όμως αυτή - που φαίνεται πιθανό - τα αέρια της έκρηξης θα τα αισθανθούμε εμείς, και όχι η Παραγουάη που δέχεται της Αργεντινής.
  Και να προσέχει ο Φιλιππίδης μέσα στο γκιζντάνι, μέχρι (και άν...) να τον εκδώσουν.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Uncle Stgm 24/01/2014 16:51:30

   «Παραλίγο Θερμό Επεισόδιο στη Βραχονησίδα Ζουράφα με τους Τούρκους!» Noiazomai | 11 Ιανουαρίου 2014

   Τούρκοι ψαράδες με άνωθεν εντολή και κάλυψη επιχειρούν και πάλι τις τελευταίες ημέρες προκλήσεις, μπαίνοντας για ψάρεμα στα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα στην περιοχή της Βραχονησίδας Ζουράφα ή Λαδόξερα όπως τη λένε οι ντόπιοι, λόγω του ότι βγαίνει «λάδι» πετρέλαιο δηλαδή, στην επιφάνεια! Πρόκειται για περιοχή που ξεχειλίζει ο μαύρος χρυσός του Αιγαίου!

   Η Ζουράφα βρίσκεται Ανατολικά της Σαμοθράκης και αποτελεί το ακρότατο σημείο των Ελληνικών Συνόρων, ενώ το μεγαλύτερο πλέον μέρος της βραχονησίδας σκεπάζεται από θάλασσα και εξέχει μόνον ο προειδοποιητικός Φάρος!

   Σήμερα το μεσημέρι (Σάββατο) και πάλι έσπευσε μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα (εξαμίλια) της Ζουράφας τουρκικό αλιευτικό, το οποίο πήγε να απομακρύνει σκάφος του Λιμενικού Αλεξανδρούπολης, ενώ κατέφθασε και τουρκική ακταιωρός για να το υπερασπιστεί.

   Επάνω στο κυνήγι τα δύο σκάφη -του Λιμενικού και της Ακταιωρού- έφτασαν να έρθουν σε επαφή, ενώ στην περιοχή υπήρχε και σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης, αλλά και ελικόπτερο του Λιμενικού μας Σώματος!

   Τελικά δεν υπήρξε κλιμάκωση παρά την κορύφωση της έντασης, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί, επειδή η Τουρκία θέλει πάση θυσία να εμποδίσει την εκμετάλλευση του ελληνικού υποθαλάσσιου πλούτου, διεκδικώντας εμπράκτως ελληνικές νησίδες και βραχονησίδες που επεκτείνουν την ελληνική επικράτεια.

   Εν τω μεταξύ αρχίζει από τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου η Τουρκική Άσκηση "Akci Deniz" με κινήσεις του Τουρκικού Στόλου από Λέσβο έως Μεγίστη. Την Άσκηση που λήγει την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου θα παρακολουθεί στενά η Ελλάδα, με ό,τι σημαίνει αυτό.»

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ η Dimi 24/01/2014 21:07:36

    Οι σχέσεις της Ελλάδος με την ΕΕ και το ευρώ συσχετίζεται με τα πολλά εθνικά μας ζητήματα, όπως αυτό που αναφέρεις.

 6. Ρηνα avatar
  Ρηνα 24/01/2014 18:43:16

  A ρε Τσιπρα με τι βρηκες να παρομοιασεις....Εμ αγορι μου στο δεκαπενταμελες δεν τα μαθαινουν αυτα, εχεις πολλα να μαθεις ακομα, το θεμα ειναι να μην ειναι στου κασιδη το κεφαλι....

  • NEMESIS avatar
   NEMESIS @ Ρηνα 24/01/2014 19:19:55

   'Η κανοντας παρεα στον ακη. Κατι πολυ πιθανο αν τυχει και κυβερνησεις

 7. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 24/01/2014 20:34:21

  Η κυβέρνηση της Αργεντινής έκανε μία υπολογισμένη υποτίμηση του νομίσματος κατά 11% περίπου για λόγους τόνωσης των εξαγω γών, Αυτό θυμίζει τις αντίστοιχες υποτιμήσεις της δραχμής στη δεκαετία του '80. Είναι αλήθεια πως τότε ένα αυτοκίνητο, μία τηλεόραση, γενικά τα εισαγώγιμα αγαθά ήταν πανάκριβα στην Ελλάδα.
  Όμως, ο κόσμος είχε διπλάσια αγοραστική ικανότητα από σήμερα,ειδικά για είδη πλατιάς κατανάλωσης.
  Βέβαια, μόνο οι ηλίθιοι δεν καταλαβαίνουν γιατί ένα θέμα τεταρτης ή πέμπτης σειράς αναδεικνύεται σε πρώτο!

 8. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 25/01/2014 00:32:29

  Nαι αλλα τοτε δεν υπηρχαν τοσοι λαθρο απο Αλβανια, Πακισταν κλπ. Ο τοτε επιχειρηματιας η εργολαβος πληρωνε ΙΚΑ. Οι αγροτες ειχαν σαν κυρια απασχοληση την παραγωγη και οχι τις επιδοτησεις μαιμου. Τα κλαμπ με Ρωσιδες Βουλγαρες κλπ δεν ειχαν ακομα μαδησει τον μεσο αγραμματο αγροτη που ξαφνικα νομιζε οτι ηταν ο George ης διαφημισης. Το αυτοκινητο ηταν μεσο μεταφορας και οχι status. Το κουβανεζικο πουρο της εποχης του χρηματιστηριου αντικατεστησε το αφιλτρο του Κερανη η του Καρελια. Την Βλαχου της καθημερινης την αντικατστησαν οι Κωστοπουλοι που με τα κλικ τα Νιτρο κλπ εκαναν την βιζιτα στοχο των ομορφων και αμυαλων κοριτσιων. Τα γρηγοροσημα , τα φακελακια , τα ιδιαιτερα της παραπαιδειας , η ελλειψη κοινωνικης ευθυνης των πολιτων , τα δανεια, οι μη ωριμοτητα η καταστροφη καθε παραγωγικης δραστηριοτητας, το ευκολο κερδος μας οδηγησαν εδω.

  • Eva avatar
   Eva @ Ρεαλιστης 25/01/2014 10:23:35

   Και ο Ανδρέας.

 9. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 25/01/2014 13:53:44

  Αυτός ο λαός έφερε στην εξουσία τον Ανδρέα με συνθήματα περί εξόδου από ΕΟΚ,ΝΑΤΟ κλπ. Αυτός ο λαός έπαιξε χρηματιστήριο, έφτιαξε ασύμφορες επιχειρήσεις και ... έσπειρε φωτοβολταϊκά με εγγυητή ... το Σημίτη. Αυτός ο λαός έδιωξε την καταραμένη δεξιά του Καραμανλή και πανηγύριζε για τον ... ΓΑΠ. Μετά πίστεψε στη δραχμή. Πότε θα βάλετε μυαλό κοροϊδάρες;

 10. η Dimi avatar
  η Dimi 25/01/2014 17:32:09

  Η επανάσταση της κατσαρόλας στην Αργεντινή, ήταν η πρώτη μεγάλη επανάσταση της Γυναίκας της Αργεντινής, με τη κενή από φαγητό κατσαρόλα και τα στεγνά από γάλα στήθη, για να θρέψει τα παιδιά της. Ήταν η επανάσταση της Μάνας της Αργεντινής η οποία, προσέφερε τα χέρια της προς πώληση και τεμαχισμό, για να επιζήσει η οικογένειά της.

  Ναι, οι δραπέτες ληστές/μαφιοκράτες της Αργεντινής, σε αγαστή συνεργασία με τους ανθρωπόμορφους διαβόλους ΔΝΤ, τον υπερήφανο λαό της Αργεντινής, σε Aνθρωποφάγους, είχαν υποβιβάσει! Ναι, στην Αργεντινή, τη χώρα με τη πιό ανεπτυγμένη Κτηνοτροφία (Α1 Παγκοσμίως Πιστοποιημένο Βοδινό Κρέας Αργεντινής, με εκατομμυρίων δολλαρίων ετησίως εξαγωγές προς ΗΠΑ – Premium Angus T-Bone Stακes). Nαι, στην Αργεντινή, τη χώρα με τη πιό ανεπτυγμένη Αλιεία (τα περίφημα Οστρακόδερμα και Θαλασσινά Κατεψυγμένα Αργεντινής).

  Και Ναι, τον υπέροχο Αργεντινό λαό, σε Θάνατο από δίψα και αφυδάτωση είχαν καταδικάσει. Ιδιωτικοποιώντας τους πλουσιότερους, πρώτους και μοναδικούς στο κόσμο υδάτινους πόρους (το φυσικό όριο με Βραζιλία-Παραγουάη, το καθηλωτικό Δίκτυο των 275 Καταρρακτών Iguaçu του Μεγάλου Νερού, με όγκο 1500 m³ πόσιμου νερού/ανά δευτερόλεπτο!!!) http://youtu.be/7VnnU7Ks8G4

  Αndrian Salbuchi: «Γιατί Εμείς, οι Αργεντινοί, γνωρίζουμε περισσότερα από Εσάς; Εμείς στην Αργεντινή, έχουμε ζήσει στη Κόλαση. Και γνωρίζουμε πολύ καλά, το Που και το Πως, τελειώνουν Όλα αυτά..»

  «Φτωχέ, πάμφτωχε Νιαγάρα!» αναφώνησε με δέος, η Ελεονόρα Ρούσβελτ,
  μόλις αντίκρισε τους μεγαλειώδεις Καταρράκτες Iguaçu

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.