#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/05/2013 19:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ντράγκι: «Κίνδυνος ακραίων διαμαρτυριών εξαιτίας της ανεργίας»Σε «κίνδυνο ακραίων διαμαρτυριών εξαιτίας της ανεργίας» αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, κατά την διάρκεια της ανακήρυξής του σε επίτιμου διδάκτορα του πανεπιστημίου Luiss, στην ιταλική πρωτεύουσα.

«Τα τελευταία είκοσι χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία υπερσυγκέντρωσης των εισοδημάτων, που ζημιώνει τις ασθενέστερους, οικονομικά, πολίτες», σημείωσε ο Ντράγκι.

Κατά την άποψη του επικεφαλής της ΕΚΤ, θα χρειαζόταν «μια πιο δίκαιη συμμετοχή στον εθνικό πλούτο» ώστε να αυξηθεί η κοινωνική συνοχή.

Με αναφορά στην δράση της νέας, ιταλικής, κυβέρνησης του Ενρίκο Λέττα, τόνισε επίσης, ότι «θα ήταν καλό να μετριάσει την ύφεση που προκαλεί η οικονομική εξυγίανση, περιορίζοντας τις τρέχουσες δαπάνες, χωρίς να αυξήσει την φορολογική πίεση».

«Η ανεργία, ιδίως εκείνη των νέων, έφτασε σε επίπεδα που κινδυνεύουν να προκαλέσουν ακραίες και καταστρεπτικές διαμαρτυρίες», τόνισε ο Μάριο Ντράγκι. Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, «χρειάζεται μια σταθερή ανάπτυξη».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υπογράμμισε, τέλος, ότι «στο παρελθόν, πολλές χώρες του Ευρώ ανέβαλαν μεταρρυθμίσεις ζωτικής σημασίας για την ανταγωνιστικότητά τους» και άφησε να εννοηθεί ότι αν καταστεί αναγκαίο, η ΕΚΤ θα μπορούσε να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση των επιτοκίων δανεισμού, έστω και αν «το μέτρο αυτό θα πρέπει να μελετηθεί πολύ προσεκτικά».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φοιτητης avatar
  Φοιτητης 07/05/2013 12:04:00

  Άλλη μια ακατανόητη συνέντευξη από τον ακατανόητο και προσωπικά μισητό Ντράγκι...

  Συνεχίζοντας το πνεύμα των αντιφατικών ή άσχετων δηλώσεων του, στο παρών:

  1) Σήμερα λέει ότι το εισόδημα έχει υπερσυγκεντρωθεί, προχτές έλεγε ότι η αύξηση των φόρων για την απομείωση της υπερσυγκέντρωσης είναι λανθασμένη επειδή είναι ήδη υψηλή αλλά δεν έδωσε ιδέα για το τι άλλο θα μπορούσε να γίνει (λαϊκιστής από τους λίγους, δηλαδή, αφού δεν υπάρχει εναλλακτική, είναι μονόδρομος- αχ, μα πόσο familiar ακούγονται αυτά).

  Σήμερα λέει ότι το εισόδημα των ασθενέστερων είναι μειωμένο και τολμά να ανησυχεί για αυτό, αλλά μανιασμένα από τον διορισμό του ασχολείται περισσότερο με την οικονομική (παρά τη νομισματική) πολιτική της ΕΖ επιθυμώντας διακαώς την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας σε σημείο που η Δανία των ημερήσιων ατομικών συμβάσεων εργασίας να μοιάζει με "Σοβιετία" (που θα λέγανε και μερικοί ανόητοι) που ασφαλώς θα μειώσει πολύ περισσότερο το εισόδημα των ασθενέστερων ενώ το αντιστάθμισμα, η πολιτική της συμπλήρωσης εισοδημάτων αλά Γερμανία (flexicurity αλά Δανία) δεν είναι δυνατή λόγω του (1) πιο πάνω, παραπάνω φόροι δεν χωράνε, το δημοσιονομικό είναι ελλειματικό, τα χρέη μεγάλα.

  Σήμερα ανησυχεί για την ανεργία, αλλά αρνείται να κάνει ο, τι χρειάζεται από μεριά του για να αναστρέψει το κλίμα, ενώ προωθεί την δικιά του ατζέντα που διασφαλίζει εύκολες απολύσεις σε ένα περιβάλλον σπιράλ θανάτου, σήψης και συνεχούς φυγής κεφαλαίων και επενδύσεων σαν αυτό της ΕΖ ( ίσον γιγάντωση της ανεργίας).

  Δεν μπορώ να τον ακούω άλλο. Ας πει κανά αμερικάνικο ανέκδοτο από εκείνα που ξέρει να πετάει περί άπειρων χρημάτων στην Ευρώπη και ας αφήσει τις ανησυχίες για την ανεργία...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.